Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 20:49:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Transvestiti da ili ne?  (Pročitano 49603 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.14
Sama sloboda izrazavanja treba da ima neke granice. Jedna zena u Americi se tuzi sa drzavom jer joj ne da(posto je nudista) da se seta gola kroz grad. Smatra da je to njena sloboda i da nikoga ne treba da bude briga sto se ona tako gola seta kroz grad.. Problem je sto tu postoji dva problema:

1) Iako je tvoja sloboda da mozes da radis sta hoces u nekim granicama koje su utvrdjene moras da se prilagodis drustvenim normama i vrednostima ako zelis da te samo drustvo prihvati kao individuu. To bi znacilo da se ne mozes setati go i ocekivati da ti svi ljudi tapsu zbog toga a kada to ne urade da se bunis kako ne postuju tvoje slobode.

2) Tvoja sloboda ima i cenu pa tako moras da razumes da ces njenim izvrsavanjem uspeti i da naljutis pojedine ljude koji ce istu videti kao provokaciju protiv njih. Iliti ne mozes otici obucen kao transvestit u klub pun neonacista i ostalih koji nisu bas blagonakloni prema istima, i ocekivati da ce te samo gledati i da to nece shvatiti kao provokaciju.

Tako da, sloboda je lepa stvar, ali u teoriji. U praksi je vrlo zajebana.  Smile
« Poslednja izmena: 28. Feb 2013, 22:02:33 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 25.0.1364.97
Ja ne podrzavam da iko bude tucen zbog toga sto je drugaciji, ali takav nacin zivota i oblacenja kao tranvestit je jos veoma zajebana tema u Srbiji, sto se da videti do sada u vise navrata, i onda covek mora da se priupita da li uopste to da pokusava da radi.
Naravno, to je u Srbiji još uvek tabu. Ali tabu koji nećemo srušiti tako što ćemo im poručivati da se povlače i to rade kod kuće, već time što ćemo demistifikovati čitavu stvar i ljudima objasniti da nemaju čega da se plaše niti da ih bilo čije seksualne preferencije mogu ugroziti. Smile Ali to je sad pusto maštanje, u ovoj zemlji u ovom trenutku.

Sta dva punoletna bica zele da rade izmedju sebe, bez povredjivanja (osim ako to ne zele) i ugrozavanja nekoga drugoga, neka rade, to je stvar njihove intime i njihovog zivota.  Ja sam samo covek, nemam odgovor na sva pitanja, i pokusavam da uradim nemoguce, zato sam i paradox.  Smile
E ovo mi se već dopada. Smile Mislim da si prevalio veliki put dok nisi stigao do toga - live and let live. Jako pozdravljam taj stav. Smile

I još me jedna stvar interesuje, ako ti nije problem da mi kažeš: kada bi upoznao nekog lika i na prvi pogled deluje kao OK tip, ortak, imate o čemu da pričate i kapirate se (kao drugari, poznanici) i on ti posle nekog vremena kaže da je gej, šta bi uradio? Da li bi prekinuo kontakt sa njim ili bi pokušao da pređeš preko toga zarad onoga zbog čega ti se druženje s njim dopada (pritom ti se ne upucava i ništa slično, nego se znate kao, lupam, kolege ili komšije)? Pitam čisto radoznalosti radi. Smile

Srbija ima dovoljno problema, da smo mi razvijenija zemlja, i da svako ima posla i da uziva u onome sto radi i u nacinu na kome zivi, ne bi bilo ni upola ovoliko problema.  U Srbiji isto tako crkva ima odredjeni upliv, iako ti vernici su daleko od istine i sve se svodi na ritual, umesto na veru.  Vidis ja ne vidim da je reagovanje sredine zbog toga sto se plase sexualnih preferencija, vec stigme koja je tu zacrtana, i isto tako obrazovanju u porodici.  Sve sto je novo, i sto vecina ne razume je obelezeno kao problem koji mora biti uklonjen, i dok se u neku ruku slazem sa tim, jer mora da postoji barem neki standard, jer kako je krenulo stigosmo do Vavilona opet.  Ali isto tako treba da postoji otvorenost koja dozvoljava coveku da se razvija a ne da zivi u dogmi.  I najteze je naci taj balans, i nauciti da nista ne mora biti iskljucivo za nesto drugo, nego da treba da se napravi odredjeni ekvilibrijum koji treba da se odrzava po potrebi, ali naravno vecina stanovnistva niti zna, niti zeli a niti ima zelju da razmatra ovakav nacin razmisljanja.  

Put prevalio jesam, ali mislim da predstoji jos veci i duzi, pa cak i u neku ruku tezi. A svaki put donosi u sebi izazov, jer stagnacija ne donosi nista dobro.

Pa ovako, imam cak dva primera za tebe.  Nekolicina mojih profesora su pripadali LGBT zajednici, i sa nekima sam cak i imao razgovore o tome zasto rade to sto rade i cak sam im rekao da ne volim njihovo opredeljenje ali posto su dovoljno stari da donesu odluku ja necu da se mesham.  Imali smo zanimljive diskusije, i cak su me neki posmatrali drugacije, jer nisam polazio ni sa gotovo jedne tacke koje su ocekivali.  I jos sam u dobrim odnosima sa svim tim Profesorima.  Oni nisu se nabacivali ikome, niti su otvoreno nesto to propagirali tokom zvanicne nastave, ali kada je bio njihov dan, onda su otvoreno pricali o tome.  Ovde su stvari mnogo drugacije nego u Srbiji, barem sto se svega ovoga tice.  Ovde su samo ultra desnicarski hriscani protiv, a ni oni sami ne znaju zasto su, dok ja ima definisan odgovor.
Druga prica je to, da je prijatelj mojih prijatelja izasao iz ormara i rekao da je Gej. I ja sam naravno reagovao odmah, objasnio sam mu kako se osecam sa svim tim, i sta ocekujem od njega ako zeli da bude u dobrima odnosima samnom.  I mogu ti reci nikakve probleme nisam imao ni pre ni sada, i razgovaram sa covekom i gledam na njega kao na coveka, jer on mi u stvari nije nista skrivio niti me je uvredio svojim ponasanjem.  Imao sam isto tako prijateljice koje su bile lezbejke ili bisexualke sa kojima sam se slagao sasvim ok, i dan danas nemam problema ni sa njima.  Eh, ali u tom grmu lezi zec. Ne znam kako bi sve to proslo da sam ostao u Srbiji, jer mislim da bih razmisljao drugacije.  Ali sada, ovako jedan na jedan, nemam neki problem sa njima. Kada su u pitanju LGBT parade i te gluposti, tada imam problem sa tim, ne zbog toga sto oni ne trebaju da se izrazavaju, vec zbog toga sto je to politicki motivisano, i sto je to teranje da verujes u ideologiju za koju znas da je laz.  Tako da se tu razdvaja moja tolerancija.  

@marko
+1
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
Ma nasi ljudi nisu izlozeni nekim stvarima ,kladim se da bi 50% nasih ljudi posle alkohola imalo seks sa tranis pod pretenzijom da ne znaju ili nisu znali sta rade,Ne radi se uopste o tome da li je neko gej ili ne ,muskarca privlaci njihova zenstvenost ,u razgovoru sa ljudima koji su imali sex sa ladyboys niko od njih ne smatra sebe gey .

« Poslednja izmena: 01. Mar 2013, 13:19:07 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 25.0.1364.97
To je onaj stari provereni princip, alkohol + rupa= vazno je da udje  Smile
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
@RavenDark

Hvala ti na gornjem odgovoru, posebno onako jezgrovitom i opširnom. Smile Stvarno mi se dopada kako razmišljaš i vidim jako veliku promenu u stavovima u odnosu na ranije. Znam da sam ja, kao neko ko je relativno dugo na forumu, u međuvremenu dosta porasla, revidirala neke stavove i shvatila neke stvari koje ranije nisam. Uvek se prijatno iznenadim kad vidim da je još neko u međuvremenu takođe "porastao" i mnogo razumnije i razložnije pristupa stvarima nego ranije. Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
@RavenDark

Hvala ti na gornjem odgovoru, posebno onako jezgrovitom i opširnom. Smile Stvarno mi se dopada kako razmišljaš i vidim jako veliku promenu u stavovima u odnosu na ranije. Znam da sam ja, kao neko ko je relativno dugo na forumu, u međuvremenu dosta porasla, revidirala neke stavove i shvatila neke stvari koje ranije nisam. Uvek se prijatno iznenadim kad vidim da je još neko u međuvremenu takođe "porastao" i mnogo razumnije i razložnije pristupa stvarima nego ranije. Smile
Nema na cemu.
Covek se uci dok je ziv, i verujem da ce stvavi da se menjaju konstantno. Oni koji stagniraju, ne rastu, niti se razvijaju.  I ja ne kazem, mozda i ja gresim u ovim stavovima, ali to ce vreme pokazati, kako na meni, tako i na tebi.  Smile
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
To je onaj stari provereni princip, alkohol + rupa= vazno je da udje Smile

Pa da ,Sto kazu nasi Moravci ,"svud mu je lepse nego u gacama" Smile
« Poslednja izmena: 02. Mar 2013, 10:32:17 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.2
Browser
Safari 536.26.17
mob
Apple 15
Tajlandske ladyboys je nemoguce porediti sa ostalim kategorijama travestitta...

Ima odlican dokumentarac BBC na tu temu...

Sve se svodi na sledece:
- oni koji su zaista transeksualci, skupe kako znaju pare i izvrse operaciju vrlo rano... ne kaju se... poklope rod i pol...
- oni koji su ladyboys, sebe dozivljavaju kao "chick with dick" i ne nameravaju da sem ciste kozmetike (grudi, lice, kukovi) izvrse kompletnu operaciju promene pola iz raznih razloga: postace zene, pa vise nece biti zanimljive svojim ljubavnicima... samim tim vise nece moci da naplacuju svoju ljubav... a isto tako... tvrde da ce im to smanjiti seksualni apetit.... Znaci... tu se sve vrti samo oko pozeljnosti i para
- zapadnjacki travestiti\transeksualci osim ako vrlo rano u detinjstvu ne krenu da koriste zenske hormone tesko uspevaju da izvrse potpuno prelaz musko-zensko, jer su kod azijata polne razlike manje izrazene... Drugim recima, cak i posle milion operacija... ostaju tragovi da su muskarci...

Mislim... posle raznoraznih serija koje sam pogledala, moj stav po pitanju transeksualaca je daleko blazi, ali i dalje smatram da gro njih nije iskren prema sebi... pre svega...
Posebno ta kategorija koja je cist fetisizam... "chick with dick"

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

I love you Queen Gedren

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 287
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia 
Pa i nema potrebe da transeksualci menjaju pol, odrade grudi i lice i to je to, piju hormone i odlicno izgledaju.Po meni ima ih koji su lepsi od vecine žena i prelepi su a i jako zgodni i drže do sebe i svog izgleda i jako su uredni i pedantni i seksi.I love you shemale
IP sačuvana
social share
Queen Gedren
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.2
Browser
Safari 536.26.17
mob
Apple 15
Trnasvestiti i transeksualci su dve odvojene kategorije...
Cudo kako ti kao neko ko se predstavlja kao trans ne znas razliku...

Covek bi pomislio da si fejk.. Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 20:49:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.388 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.