Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Transformers 2 ''Revenge of the Fallen''  (Pročitano 59706 puta)
Moderator
Jet set burekdzija

May God have mercy upon my enemies 'cause I won't

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9393
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.39
mob
Apple iPhone 7
ja sam se zamarao oko odgovaranja toliko teksta sa još većim tekstom samo za film Sveti Georgije ubiva aždahu. Smile
Inače...još nisam gledao T2  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
e ovo se zove dobra debata... 
(rekoh debata,jer nije prepucavanje...  Smile)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 4146
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Ovako... dakle deceptikoni su na sajbertronu ... i imaju neke zalihe energona ... dok autoboti ocigledno ne, jer traze allspark da ozive optimusa i jazz je i dalje mrtav (prioritet i drasticna mera) ... znaci sve je bitka oko energije.
Mogli su svasta, ali glupo je da diskutujemo sad o tome ... prica je dovoljno dobra za tematiku, dakle mozemo reci da su scenaristi ok uradili posao.

Prvi deo - Borba oko kocke
Drugi deo  - Borba oko energije (kocka predstavlja vrstu energije)

Na stranu ta glavna pricha, da je bilo samo to, bilo bi ok, ali scenaristi su morali toliko podpricha ubacit da su mnogo nepotrebno iskomplikovali - Samov zhivot na faxu, Odnos sa roditeljima, robot u ljudskoj formi, deshavanja na deseptikonovom planetu, proshlost, Jetfire, ex-agent iz sektora 7, veza s mikaelom, stanje u armiji - sve to scenario pochne, a jedva shta uspe da objasni ili izvuche do kraja, a dosta ih he nepotrebno, scenaristi su pokushali dosta da uvuku u ceo film, a nisu znali kako da se nose sa tim.

Citat
Ne, prozivaju ga jer je dosadan kao karakter. I jeste dosadan. Nisu roboti namenjeni da paradiraju hip-hop kulturi ali kao sto jazz voli brejkdens i kao sto bamlbi voli Sema a ironhide Prljavog Hariija npr. tako i ta dva pokazuju neku fascinaciju nekim delom nase kulture. Meni smeta sto bej ubaci dve mosnice jer mi to dokazuje da je previse na svoju ruku (apro po tvoje price da podilazi hasbro-u i studiju) i da ga boli uvo za fanove jer igracka nema taj deo... ali realno to je scena od 1sekunde prema 2 sata. Opet, ne znam ko osim ljudi koj su i sami rasisti moze da vidi tu rasizam, mislim .. postoje i beli reperi ... no dobro.

Jezik i nachin obrachanja je odvratan, roboti su se ponashali kao crnci, nimalo kao roboti.  Optimus, Ironhide, Pa chak i bamblbi koji je imao funkciju psa, iako su imali svoje karaktere, ponashali su se kao roboti. Ona dva debila su maksimalno isforsirana. I beja je u prvom delu Spilberg i studio drzhao pod kontrolom, zato je film bio i smislen, imao je dobar balans priche,akcije,CGI, itd. Povuchen uspjehom verovatno je trazhio vishe kreativne slobode (logichan potez, i ja bih), i odma se osjeti ta previshe karikaturalna strana. A i bilo mi je chudno shto u ovom delu nije Spilberg bio glavni producer...

Citat
Ne slazem se da je film napravljen za siru populaciju ... pravljen je da opet prodaje igracke (i igrice ovog puta) i za neke nostalgicare.  I, da ima svih njih premalo ... ali optimus i megatron su razgradjene licnosti u filmu, znas ih... neki od njih imaju bas uloge statista ... to je meni veci problem.

Verovao ti to ili ne, jeste napravljen za shiru populaciju. Od prvog dela film se trudio da nametne svoju ideju sukoba, svoje vidjenje robota, svoju verziju priche. Malo koji fan che prepoznati robota u filmu dok mu ime neko ne spomene  (seti se kako je to pametno odradjeno u prvom delu). Svi roboti su drastichno izmenjeni. Pogledaj chak i najprepoznatljiviju igrachku Prime-a, koliko je drugachiji od orginala.

Ne kazhem ja da je ovo loshe vech je logichan evolucioni potez, ali isto tako kazhem da su mogli i vishe "tribute-a" posvetiti fanovima. Fanove jedino shto vezhe za likove su imena. Itekako je namenjen za shiru populaciju. Ovime su upoznali i novije generacije od kojih mnogi nisu znali za njih.

Citat
Pazi, da nisam video da on moze bolje, mozda bih i kupio to ... ali neke scene stvarno dobro izgledaju ... znaci jedino ‘davanje na kasicicu’ ... na stranu to, slazemo se povodom – kratki i ponekad konfuzni kadrovi su mozda najveca greska filma

On mozhe bolje, ali kad ga neko kontrolishe. Scene dobro izgledaju, ali nema te sadrzhine, nema te snage koja che te dignut iz stola i natjerat te da kazhesh - to majstore, nek si ga! Prvi je imao tih momenata, ovde sve gledash sa stavom - dobro - roboti se udaraju, shta sad (tj. kad se te scene javljaju). Meni najvecha mana filma su sve one idiotske scene koje kad se saberu traju sigurno oko sat i po. Tek onda dolaze kadrovi.

Citat
Ne znam, sta je 'lako' a verujem da ne znas ni ti ... tu ne bih diskutovao dalje ... odkad sam bio nedelju dana na snimanju filma malo vise cenim njihove muke. Spilberg bi bio dobar za Tr. No sta sad.
'Iritantne' scene su u manjini. Meni je ok dijalog izmedju Sema i ostalih karaktera, Shia dobro glumi.

Istina je da ne znam, ali sam prichao sa par hollywoodskih rezhisera o postupcima snimanja i problemima na koje nailaze. Takodje smo prichali o nekih specifichnim scenama kako su radjene, a koje su fantastichne, postupku ubacivanja efekata itd. Ne znam kako je u Srbiji, ali njima to i nije problem. Nije teshko napraviti efekte, koliko je teshko pametno iskoristiti u filmu. Dijalog je uzhasan, tipichan i isforsiran. Pun klishea. Ne volim Shiu ali dobro je glumio u eagle eye-u, ovde to nije sluchaj. Seti se samo scene na predavanju.

Citat
Sto se tice mog slaganja sa tobom, nisam detinjast, ako ne pises nesto sto je ok, pozdravljam, ako masis poentu , kazem.
Seti se da sam rekao da meni licno film ima umnogo vecu subj. vred. nego objektivnu.

Morao sam da spojim svoje misljenje o filmu sa odgovorom tebi, i ovo mi je vec previse za pisani medij. Mozda napisem kratku stand-alone kritiku kad mi zavrsimo sa diskusijom ovde.

Svako ima pravo na svoje mishljenje, niti ja svoje namechem ikome, jednostavno mi se chini da si previshe zadovoljan sitnijim stvarima, dok veche probleme zbog toga ignorishesh. Ja sam nakon prvog stvarno imao visoka ochekivanja, ali ovo shto sam gledao me mnogo razocharalo. S kakvim si stavom ti otishao u bioskop, i shta si mislio o prvom delu i koji ti je bolji sada?

e ovo se zove dobra debata... 
(rekoh debata,jer nije prepucavanje...  Smile)

Slobodno se pridruzhi  Smile
« Poslednja izmena: 06. Avg 2009, 21:16:48 od Dzuksi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

High.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
HTC Diamond
Ovaj film sam odgledao u bioskopu, a sala do poslednjeg mesta prepuna dece od 14-16 godina sa drogiranim pogledom, jedva cekaju da film pocne. iskreno, prvi deo sam gledao na DVD ripu kod kuce i prekinuo posle pola sata ili malo vise. Znam pocetak, znam tok, znam kraj, sta bi to moglo da me zainteresuje da gledam? Jbg, nisam ocekivao to isto od 2. dela... Od Beja sam Bad Boys 1 i 2, Armageddon, i Pearl Harbor. U ta 3 filma nisam video nista vredno pomena i paznje, ali opet ima toliko losijih rezisera. Sta sam ocekivao? Pa recimo da sam dosao sa devojkom da odgledam film na njenu inicijativu i ocekivao sam... pa nesto novo; novu pricu to begin with. Prica je doslovce ista kao u 1. delu, kao da su upravo to i zeleli da pokazu. Animacija je skupa, tu necu mnogo da se zadrzavam jer moze da je ima svako sa king size budzet. Kao sto neko rece, i ja cu biti subjektivan oko same price koja mi se nikad nije svidela. Uvek sam vise gotivio japanske anime. Sto se objketivnosti tice, uvek sam sebe smatrao subjektom, a ne objektom. Ukratko, da ne duzim, film je pravljen za decu, po decijem crtacu, koji ne moze bas da se pohvali nekom kvalitetnom pricom sam po sebi. Mislim, da li je uopste moguce napraviti zanimljivu pricu o robotima koji se pretvaraju u kamione (mislim zanimljivu za stariju generaciju)? Sto se mene tice, za takvo delo je potreban mag sa demonskim mocima. Mislim da jedan takav "detinji" film nije zasluzio toliki budzet, a ponajmanje toliku paznju. Postoji toliko visokokvalitetnih romana epske i naucne fantastike koji jos nisu preneti na ekran, a to su neuporedivo kvalitetnije price od ove. Zasto se Spilberg ne pozabavi necim drugim za promenu, a ne samo milionskom zaradom... Moze valjda sebi da priushti i neki manje isplativ projekat koji ce za promenu biti ekranizacija neke dobre SF knjige ili price. Ovako, ostaje da snime jos jedan TF u kom ce biti ista prica, koji ce da traje 4 sata i imace budzet od 400 000 000 dollara, a zaradu trostruko vecu, dok ce pojedini reziseri sa ambicioznim projektima da obustavljaju snimanja jer nemaju golog dinara ni za niskobudzetni Bclass film. Ne mora komercijalni film uvek da bude los. Terminator 2 je, recimo, bio dosta reklamiran film i dosta je zaradio, a opet je bio dobar. Isto i Matrix... Da ne nabrajam dalje. Bitno je pre gledanja skapirati da je to decji film, tako da film ne treba gledati kao nesto vise, jer je u tom slucaju moguce naci mnogo mana, mnogo apsurda, mnogo rupa... Kao takav nije vredan tone drvlja i kamenja.
IP sačuvana
social share
Egoizam, zarazna bolest 21.  veka.
Look at me, I have an avatar!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
inace,sve u svemu,meni se 1. deo dosta dopao.
uostalom,rekoh ja vec-kada se izuzmu pojedine stvari,film je super.
i muzika je cak bila dobra,pogotovu onda kada pocinju da stizu Autoboti,a i na kraju.
(kazem jer i inace volim filmsku muziku...)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Citat
Na stranu ta glavna pricha, da je bilo samo to, bilo bi ok, ali scenaristi su morali toliko podpricha ubacit da su mnogo nepotrebno iskomplikovali - Samov zhivot na faxu, Odnos sa roditeljima, robot u ljudskoj formi, deshavanja na deseptikonovom planetu, proshlost, Jetfire, ex-agent iz sektora 7, veza s mikaelom, stanje u armiji - sve to scenario pochne, a jedva shta uspe da objasni ili izvuche do kraja, a dosta ih he nepotrebno, scenaristi su pokushali dosta da uvuku u ceo film, a nisu znali kako da se nose sa tim.

Preterujes, nije film samo glavna prica ... sve sto se desava a da je previse je u uvodnom delu ... niti mene zanima da vidim kraj sporednih prica ... bole me uvo dal je kresnuo megan, zavrsio fax itd.

Citat
Jezik i nachin obrachanja je odvratan, roboti su se ponashali kao crnci, nimalo kao roboti.  Optimus, Ironhide, Pa chak i bamblbi koji je imao funkciju psa, iako su imali svoje karaktere, ponashali su se kao roboti. Ona dva debila su maksimalno isforsirana. I beja je u prvom delu Spilberg i studio drzhao pod kontrolom, zato je film bio i smislen, imao je dobar balans priche,akcije,CGI, itd. Povuchen uspjehom verovatno je trazhio vishe kreativne slobode (logichan potez, i ja bih), i odma se osjeti ta previshe karikaturalna strana. A i bilo mi je chudno shto u ovom delu nije Spilberg bio glavni producer...

dobro, meni bi bilo malo previse ocekivati da se svako ponasa kako sam ja zamislio... bamblbi nije kuce vec se folirao (vata ne emocije covek)a bogami kad je zveknuo ovu dvojicu i oni su se ponasali kako treba..
ovo za njijh dvojicu(bej i bradonja) ne znam kako funkcionisu ... niti kako se 'ponasaju crnci' ... obama je crni predsednik pa me nije asocirao na njih ... ?

Citat
Verovao ti to ili ne, jeste napravljen za shiru populaciju. Od prvog dela film se trudio da nametne svoju ideju sukoba, svoje vidjenje robota, svoju verziju priche. Malo koji fan che prepoznati robota u filmu dok mu ime neko ne spomene  (seti se kako je to pametno odradjeno u prvom delu). Svi roboti su drastichno izmenjeni. Pogledaj chak i najprepoznatljiviju igrachku Prime-a, koliko je drugachiji od orginala.

u sta ja verujem ne menja cinjenicu da je crtan reklama za igracke koje su uglavnom kupovali deci ... takodje mislim da je preterano ocekivati da se u svaki robot predstavi u barem jednoj sceni u svakom delu ... to je malo kvaran fazon ali tako je ... kupi igracke pa ces dfa vidis svoje pulene u filmu ...
i opet previse ocekujes ako si mislio da ce biti sve u originalu (ima 5 verzija transformersa btw) i da ce bumblbee biti buba iz 1950te.

ono to je bitno a cime su ispostovali fanove to su njihovi karakteri ... osim sto bambli ne prica osim kroz radio sto je kul

Citat
On mozhe bolje, ali kad ga neko kontrolishe. Scene dobro izgledaju, ali nema te sadrzhine, nema te snage koja che te dignut iz stola i natjerat te da kazhesh - to majstore, nek si ga! Prvi je imao tih momenata, ovde sve gledash sa stavom - dobro - roboti se udaraju, shta sad (tj. kad se te scene javljaju). Meni najvecha mana filma su sve one idiotske scene koje kad se saberu traju sigurno oko sat i po. Tek onda dolaze kadrovi.

ne znam stvarno , gledam ih kao celinu , tj. oba dela ali opet ni zasebno gledano... oba imaju dobrih scena ... mene lozi audio/vizuelni dozivljaj sa/i bez price ... kad se zatrce i transformisu u vazduhu zabole me uvo za fabulu ...

Citat
Istina je da ne znam, ali sam prichao sa par hollywoodskih rezhisera o postupcima snimanja i problemima na koje nailaze. Takodje smo prichali o nekih specifichnim scenama kako su radjene, a koje su fantastichne, postupku ubacivanja efekata itd. Ne znam kako je u Srbiji, ali njima to i nije problem. Nije teshko napraviti efekte, koliko je teshko pametno iskoristiti u filmu. Dijalog je uzhasan, tipichan i isforsiran. Pun klishea. Ne volim Shiu ali dobro je glumio u eagle eye-u, ovde to nije sluchaj. Seti se samo scene na predavanju.

ako mislis da nije tesko , i ako ne znas zasto daju tolike plate citavim timovima koji po par godina rade na tome onda ... onda nikad nisi modelirao i animirao ... sam render traje mesecima ... ako si nesto zajebao aj ponovo ...
dijalog je ok...  shia je odlican ..  ne znam kako drugacije moze da odglumi osobu sa napadom a da to bolje izgleda .. mislim da je skinuo rocking baby sindrom kako treba

Citat
Svako ima pravo na svoje mishljenje, niti ja svoje namechem ikome, jednostavno mi se chini da si previshe zadovoljan sitnijim stvarima, dok veche probleme zbog toga ignorishesh. Ja sam nakon prvog stvarno imao visoka ochekivanja, ali ovo shto sam gledao me mnogo razocharalo. S kakvim si stavom ti otishao u bioskop, i shta si mislio o prvom delu i koji ti je bolji sada?
pa, da .. ignorisem te probleme jer mi nisu bitni ... kadrovi su prekratki, to mi jedino smeta ... ocu jos i gledacu i treci deo, svestan sam da sam detinjast al to mi je mladost... imam jedan stari portet (naslikao nas umetnik -Vasic) kuci gde kao klinac pogodi sta drzim u ruci... zeleni constructicon Smiley

mislim , oce neko da mi kaze da je ocekivao da ce ista tematika da ga privlaci sa 10 i sa 30 godina ? da li crtac 'pametniji' od filma, a pritom volis taj crtac ? mozda je bolje kadriran i ima ih vise ali ovo je necija verzija transformersa , ne mora da bude identicna ..
ja, nostalgicar (filmofil, ali ne neka ruska skola) sam otisao sa stavom da se opustim uz a/v vatromet i zadovoljan sam ... vrlo.

« Poslednja izmena: 07. Avg 2009, 00:10:10 od yourtoiletpaper »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Записи из подземља

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 15650
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung S8
Jebote, ako vam se ne dopada film, napisite sami scenario i rezirajte film , da vidimo kako ce da ispadne, posto je ovde svako drugi Stiven Spilberg i specijalista za pricu i efekte.
IP sačuvana
social share
Ako je nesto ocigledno, ne mora biti istinito.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Jebote, ako vam se ne dopada film, napisite sami scenario i rezirajte film , da vidimo kako ce da ispadne, posto je ovde svako drugi Stiven Spilberg i specijalista za pricu i efekte.
jbg,mi nemati 250 miliona zelembaca...  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ಠ_ರೃ

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3824
Zastava Ratkovac - Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Prodaj 20 ari njivche ki dukat pored Morave, taman toliko i jos ti ostane za tost od 20 kinti  Smile
IP sačuvana
social share

┌─┐
┴─┴
ಠ_ರೃ
┌─┐     ┌─┐
┴─┴     ┴─┴
ಠ_ರೃ     ಠ_ರೃ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3881
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Mnogo dobra pesma....  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.