Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Top lista najpopularnijih igara - prvih 450  (Pročitano 52715 puta)
Zvezda u usponu

Dattebayo!!!!!!!! Ko razume shvatice!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1273
Zastava Denmark
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.33
Odgovoricu ti kratko, jer pisem s posla, a u guzvi sam.

Far Cry - kakvi bre Turci? Razvojni tim Crytek(Nemacka), izdavac i produkcija Ubisoft(Francuska, danas preko 50% u vlasnistvu USA entiteta), pomocni tim Global VR (USA) ign.com ocena: 9.2/10

Max Payne - Razvojni tim Remedy(Finska), izdavaci GoD, Rockstar, MacSoft(sve tri USA). ign.com ocena: 9.3/10

Splinter Cell - kreator JT Petty(USA), izdavac Ubisoft. ign.com ocena: 9/10

S.T.A.L.K.E.R. - razvoj GSC Game World(Ukraina), izdavac THQ(USA) ign.com ocena: 8.2/10 (previsoka da se ja pitam)

The Orange Box - razvoj Valve(USA), izdao EA(USA) ign.com ocena: 9.5/10

Riddick: EfBB - razvoj Starbreeze Studios(Svedska), izdao Vivendi(Sierra+Blizzard, dakle USA) ign.com ocena: 8.8/10

Sta zelim da kazem, sve igre koje si naveo su izdate ili cak potpuno razvijene u USA, te bas i nisu neki reprezent. A i kao sto vidis od, trenutno jednog od najvecih, USA medija o elektronskoj zabavi dobile su fenomenalne ocene. Dakle poenta tvoje price je?

i ponvo ponavljam ne govorim za sve, nego za vecinu istocnoevropskih.

youtube komentari veze nemaju, sa istinom, i onako ih postuje gomila frustriranih klinaca, koja nije kupila ni 2 video igre. Koja kriza? hahaha jako zanimljivo da je potrosnja novca na video igre usled iste ove godine u svetu video igara porasla za 7% od predhodne, o cemu ti pricas?

Azijski proizvodjaci, jednako kao i Zapadnoevropski svoj game development zasnivaju na potraznji USA producenata i izdavaca, otud veza da ih svrstavam u isti kos. I definitivno ne vidim sta to moze da bude vredno pomena a da nisu Ameri mesali ruke, sranje fakat, ali ziva istina.

« Poslednja izmena: 09. Dec 2009, 11:21:41 od pervertito »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Kad si vec pomenuo Stalker i TimeShift. Stalker je jadan pokusaj da se preduhitri Fallout3, igra sa repetitivnim gameplayom, i krajnje smesnim razvojem dogadjaja, jedina pozitivna novina u igri je sto je radnja smestena u Ukrajini(a ne u SAD), inace AI, originalnost, i sam gameplay nemaju veze sa mozgom.

@Torivoje,sta se raspravljas sa neznalicama?

@pervertito-Fallout je super igra,ali to ne znaci da je sve sto je slicno njemu njegova kopija.ne znam kako si uspeo tako nesto da zakljucis.mozda ono kao-ako nesto lici na nesto,znaci da je to nesto kopija ovog prvog.
znaci,od dva coveka koja su gotovo isti,a razlicitih godina,onaj koji se rodio kasnije je kopija prvog.
S.T.A.L.K.E.R. uopste nije nastao po uzoru na tvoj ljubljeni Fallout,nego delimicno na osnovu istinitog dogadjaja-nesrece u Cernobilju,i na osnovu istoimenog fantasticnog ruskog filma Stalker iz 79',a taj film je nastao na osnovu knjige "Piknik pored puta" koju su napisalo braca Strugacki jos 60ih.danas,Stalker ima i svoju knjigu,pisanu na ruskom,u kome se bas opisuju price iz same igre i ima nekoliko tomova.sliku tih knjiga koje sam licno video i fotografisao na Seremetjevu u Moskvi sam okacio na temi o Stalkeru.

ti ocigledno nemas blage veze ni o Stalkeru ni o Falloutu,kada trabunjas da je STALKER kopirao Fallout.znaci,STALKER,3D shooter iz 2003.,koji se odvija u ZONI,pravoj ZONI,koja zaista postoji oko CAEZa(samo naravno bez mutanata i anomalija),i koji ima sasvim drugaciji gameplay i duh,je kao kopirao Fallout,i to pretpostavljam 2 ku(posto je 3ka izasla 5 godina posto je Stalker poceo da se razvija),koja je 2D,i odigrava se na podrucju amerike i to posle nuklearnog rata,u 23. veku...
kako da ne.  Smile

ako vec oces da pljujes po necemu,samo zato sto ga ne prati ultra-mega-giga-marketing pracen ogromnim budzetom,a nikakvom pricom ili smekom,bar nauci neke osnovne cinjenice,nemoj pricati svasta samo zato sto ti se ne svidja.ti i tebi slicni lepo uzmite COD i slicna sranja,igricu ko pravljenu za vas-nikakva prica,nikakva poenta,smandrljana i sklepana od svega i svacega,al zato,bato,prsti budzet i marketing na sve strane koliko i stupidarije i propaganda u njoj  Smile .i srecni vi,srecni mi.
potreban je izuzetan nacin razmisljanja da se bude toliko ogranicen-"ili je F3 dobar,ili je Stalker dobar.ne mogu oba da budu dobri i ne mogu oba da budu napravljeni nezavisno jedan od drugog". 
« Poslednja izmena: 09. Dec 2009, 22:13:59 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1273
Zastava Denmark
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.33
ti ocigledno nemas blage veze ni o Stalkeru ni o Falloutu,kada trabunjas da je STALKER kopirao Fallout.znaci,STALKER,3D shooter iz 2003.,koji se odvija u ZONI,pravoj ZONI,koja zaista postoji oko CAEZa(samo naravno bez mutanata i anomalija),i koji ima sasvim drugaciji gameplay i duh,je kao kopirao Fallout,i to pretpostavljam 2 ku(posto je 3ka izasla 5 godina posto je Stalker poceo da se razvija),koja je 2D,i odigrava se na podrucju amerike i to posle nuklearnog rata,u 23. veku...
kako da ne.......
......ako vec oces da pljujes po necemu,samo zato sto ga ne prati ultra-mega-giga-marketing pracen ogromnim budzetom,a nikakvom pricom ili smekom,bar nauci neke osnovne cinjenice,nemoj pricati svasta samo zato sto ti se ne svidja........
A ti ocigledno ili nemas blage veze sa citanjem.

Ali hajd da nacrtam.

stalker nije kopija fallouta, stalker je samo pokusaj da se osvoji trziste koje ocekuje fallout 3, i poceo je da se razvija kada se vec znalo da se radi na fallout3, i da ce biti fps/tps. Ja nigde o kopiranju nisam pricao, vec sam dve igre doveu u vezu zahvaljujuci prilicno paralelnoj tematici post-apokalipticnog in game sveta, zasranog radijaciom, i sci-fi elemenata, o detaljima nisam pricao.

BTW Fallout 3 je bullshit od igre, previse kopija Obliviona, koja je izasla iz koncepta i osnovne ideje originala, ogromno razocarenje za mene, ako te vec zanima moje misljenje. I za stalker i za f3 mislim da su jednako tesko sranje, dakle dao sam objektivnu observaciju. Samo o f3 nisam pricao jer nije bio pomenut u postu na koji sam odgovarao.

Sto se mog komentara originalnosti tice, slicne price su vidjene u silnim knjigama, filmovima, igrama, stripovima, itd. Samim tim sto je igra napravljena na osnovu filma, koji je napravljen na osnovu knjige, argument ide u korist mog posta. Znaci igra je kopija filma, koji je kopija knjige... jako originalno nema sta. S druge strane originalnost se ne ogleda samo u prici, vec i u gameplayu, inovativnoj grafici, animaciji, itd, gde je stalker prilicno zatajio, da opet ne pomislis pogresno, ista prica je i sa falloutom, tanko da tanje ne moze biti.

Dakle gde si ti u mom postu, koji si citirao i tako fino ispljuvao, video rec kopija?

Ako vec pljujes po nekome, nauci osnovnu kulturu, da njegove reci citas onako kako su napisane, i ne uvrces smisao istih.
« Poslednja izmena: 10. Dec 2009, 03:20:31 od pervertito »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Motorola 
   Jedno po jedno...:
a) Moj prvi post u kome se zapitah vidi li neko ...potcenjenost igara koje dolaze iz istočne Evrope i Evrope generalno... je vezan za Top 450 listu kojom je i počela tema.Sa dotičnom listom  se,vidim,većina ne slaže.Slična lista se može naći i na GameRankings-u,sa sve navodnim "kriterijumima".
b) šetajući igračkim sajtovima (,a moja igračka "karijera",ne računam dane kada sam posedovao Komodora,priznajem,traje tek od 2001),primetio sam sistematično (dakle i plansko) sitničarenje profi-kritičara na stvarima koje su američkim studijima širokogrudo dozvoljavali.Kako im je ekonomija,nakon uvaljivanja u poslednje ratove,počela da štuca,ova je pojava postajala sve izraženija.Napominjem - u to sam doba igrao sve što mi padne pod ruku,pa mi je neujednačen kriterijum lakše pao u oči.
v) igrački se sajtovi (pri ocenjivanju) pozivaju ,upravo,na pomenuti "critics score",a otvoriš li stavku pregledanja svih ocena koje su kritičari tih različitih sajtova dali,da se videti "koincidencija" : što je beznačajniji sajt,to će razvaljivanje istočno-evropskih/evropskih igara biti izraženije;vidi li neko ovde prostu matematiku - beznačajni sajt (koga plaća ko-zna-ko,možda čak i neki veliki gejmerski studio koji time uklanja konkurenciju) da lošu ocenu,loša ocena uđe u pul glasova...rezultat : dotična igra iz Evrope u masi glasova dobije daleko lošiju ocenu no što,realno, zaslužuje...
g) slično "preusmeravanje" potencijalnih kupaca u određenom,željenom, pravcu je vršeno i u SFRJ (način na koji je to rađeno neodoljivo podseća na sve ovo što pomenuh)...Većina se seća vinilnih muzičkih izdanja (LP-ploča).Dakle,ploča se odštampa,tek legne na rafove,nije prodat niti jedan primerak,a ona nosi nalepnicu npr."dijamantski tiraž".Masa kupaca,potom,krene da je pazari,kontajući da to znači i broj prodatih primeraka (jer,što bi se nešto štampalo,ako,prethodno,nije rasprodato,a ne bi bilo rasprodato da ne valja...).Jasno Pavlovljevo uslovljavanje kupaca ? Na ovome topiku to znači - u masi igara na tržištu si spreman da daš pare za one sa najvišim renkingom,potražiš mišljenje "profesionalaca",odrade te shodno tački "v)"...
d) ..."Turci + Nemci"...mea culpa...mislio sam na braću Yerli (Čevata/Dževada,ili kako-god...) i nemački razvojni tim (dve igre : Crysis i Far Cry sam,u žurbi,spojio).
đ)Vidim da ti pod "američkim" podrazumevaš da su Jenkiji kupili deo/celinu neke firme.Direktori i producenti ne prave igre,oni ih,u najvećem broju slučajeva,zaseru.Zato i ne smatram timove koji su Riddick-a,Max Payne-a,Splinter Cell-a... stvorili - američkim.U suprotnom,IBM bi bio kineski.
e) Orange Box sam stavio u spisak da bi se videlo da ne kupujem samo neameričke igre.Na tom će se spisku,jednom,nadam se,naći i Arma (I/II),The Witcher-Enhanced Edition,Left 4 Dead,Fallout 3...dok ne popunim Top-10 listu za pusto ostrvo.Nije moja krivica što će veliku većinu te liste činiti igre koje su osmislili non-american mozgovi...

IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1273
Zastava Denmark
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.33
Aman, ja nikog nisam ni napao, ceo koncept foruma se i sastoji u tome da se suoce razlicita misljenja. S obzirom da zurim ne zelim dublje sada da odlazim u celu pricu, ali se jednako ne slazem sa tobom i dalje. No ako je tebi sa istocno-evropnjacima lepo, neka su ti, mene su samo iritirali jer sam bacao pare za garbage za koji tehnicke podrske nije bilo ni malo, sto je osnovna kultura za jedan soft razvojni tim, s obziorm da poslednjih 7 godina iskljucivo kupujem originale, osecao sam se kao ovca koju shishaju. Jer kad im se obrati sto hiljada ljudi sa greskom, oni se prave blesavi. Slicno iskustvo je bilo i sa Starforce zastitom, takodje ruske proizvodnje, za koju su developeri tvrdili da je besprekorna, a 7 miliona ljudi koji su koristili software zasticen starforce-om, se zalilo da im sistem pada samo kada instaliraju proizvode sa njihovom zastitom. Naravno zvanican stav kompanije je ostao, "to je do kompjutera, Starforce je besprekoran". Po istom modelu funkcionisu i game developeri iz pomenutog dela sveta.

O listi do sada nisam napisao nista, ali se debelo ne slazem sa njom, razloga je toliko da bih morao da pisem 10 postova da detaljno pojasnim moje misljenje, i dam mali milion pitanja oko kriterijuma ocenjivanja.
« Poslednja izmena: 10. Dec 2009, 15:23:02 od pervertito »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Sto se mog komentara originalnosti tice, slicne price su vidjene u silnim knjigama, filmovima, igrama, stripovima, itd. Samim tim sto je igra napravljena na osnovu filma, koji je napravljen na osnovu knjige, argument ide u korist mog posta. Znaci igra je kopija filma, koji je kopija knjige... jako originalno nema sta. S druge strane originalnost se ne ogleda samo u prici, vec i u gameplayu, inovativnoj grafici, animaciji, itd, gde je stalker prilicno zatajio, da opet ne pomislis pogresno, ista prica je i sa falloutom, tanko da tanje ne moze biti.
knjiga je napisana 60ih.film snimljen 79',7 godina pre Cernobilja.rad zapocet na igirici 2003.,17 godina posle Cernobilja.
film je bio inspirisan knjigom,iako imaju slicnu osnovu,dosta se razlikuju.jedino sto je igra preuzela od filma jeste ideja o toj nekoj zoni,gde vladaju anomalije i gde postoji nekakav monolit.(igrom slucaja,7 godina kasnije,zaista se stvorila prava ZONA,jedan svet za sebe,samo,naravno,be mutanata,anomalija i slicnog...)
neke stvari su u igru i ideju ubacili tek njeni dizajneri,tokom razvoja igre(mutanti,ratovi,frakcije...)
znaci,deo ideje je zasnovan na filmu,deo na pravoj nesreci,a deo je smisljen za potrebe igre.

ali,pretpostavljam da tebi ni to ne valja... (bas se pitam sta li onda valja...  Smile)

vidim ja sad u stvari da se ti vodis onom nekom filozofijom "sve sto ne zadovoljava moje kriterijume,i sto po meni nije za 10,to je automatski sranje".

misli sta oces,sta sam imao,rekao sam.nemam nameru vise da pricam u beskraj i da se objasnjavam.
« Poslednja izmena: 10. Dec 2009, 22:58:56 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1273
Zastava Denmark
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.33
vidim ja sad u stvari da se ti vodis onom nekom filozofijom "sve sto ne zadovoljava moje kriterijume,i sto po meni nije za 10,to je automatski sranje".
Tako nekako.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Ljudi,ja se bavim igrama vec duze vreme ali stvarno moram da pitam nesto posto sam tek sad procitao onu listu na pocetku

WTF je Orange box
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Adapt or die!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 5620
Zastava Beograd, Voždovac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
SonyEricsson K610i
Citat
WTF je Orange box

Orange Box je kompilacija od pet igara po ceni jedne koju je Valve izdao 2007 godine. Uključivale su 3 Half-Lafe 2 igre (original, epizode 1 i 2), Portal i Team Fortress 2.

Čudno mi je da nisi čuo, jer je bio veći bum oko toga  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49926
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
Citat
WTF je Orange box

Orange Box je kompilacija od pet igara po ceni jedne koju je Valve izdao 2007 godine. Uključivale su 3 Half-Lafe 2 igre (original, epizode 1 i 2), Portal i Team Fortress 2.

Čudno mi je da nisi čuo, jer je bio veći bum oko toga  Smile

То чудо Бокац и остала "елита" Кутка за гејмере нон-стоп играју.  Smile 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.