Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 17:10:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ti si baš neki težak čovek!  (Pročitano 1050 puta)
18. Nov 2007, 23:05:22
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia 
Razvijajte u sebi volju da volite nekog onakvog kakav je

Dajte svakom čoveku mogućnost da sačuva svoj obraz. To znači da poštujete njegovo dostojanstvo

Dešavalo se i vama da kroz posao ili u svom okruženju naletite na ljude koje nikada nećete moći da razumete. Raznorazni namćori, nadobudni likovi, lakovernici, prevaranti ili stalni pesimisti, hipohondri, nevernici ne uklapaju se u vaš mentalni sklop. Zbog jedne stvari ste ipak jako srećni. Vi nespadate u teške persone i uvek ste rado prihvaćeni gde god da se pojavite. Ko su ti takozvani „teški ljudi“? To su oni koje ne možemo da razumemo i čiji nam je način ponašanja stran. Bečki psiholog Julija Umek tvrdi da što smo socijalno kompetentniji, to lakše možemo da izađemo na kraj s teškim ljudima. Umek savetuje da se u datom trenutku usmerite na određenu situaciju.

Irski Nobelovac Džordž Bernard Šou (1856 - 1950) rekao je jednom prilikom:

„Jedini čovek koji se ponaša razumno je moj šnajder. On mi svaki put uzima meru iznova kada me vidi, dok svi ostali uvek primenjuju mere od ranije, misleći da i danas odgovaraju“.

Upamtite pouku iz ove izreke. LJudi se menjaju i zato uskladite ponašanje prema situaciji u kojoj se čovek nalazi.

Galileo Galilej je rekao: „Čoveka ne možete naučiti nečemu, već mu samo možete pomoći da to otkrije u sebi“. Razvijte u sebi volju da volite nekog onakvog kakav je. Suzbijte u sebi želju da sve ljude oblikujete prema sebi. Dajte svakom čoveku uvek mogućnost da sačuva svoj obraz. To znači da poštujete njegovo dostojanstvo i omogućite mu povratak.

Kad god osetite potrebu, koristite čarobne reči kao što su „shvatam“, ili rečenice tipa „to je važno za vas“, „Dajte da zajedno potražimo rešenje“. Umekova ističe da treba da izbegavate reči kod kojih znate da ćete drugu stranu iznervirati. Izražavajte se pozitivno i ne izgovarajte negativne izjave, kao recimo „to ne ide zato što smo to uvek radili ovako“. Budite balzam za duševne rane. Svako od nas priželjkuje priznanje, naklonost i poštovanje, pa čak i teški ljudi. Shvatite da nisu sve boli na duši izlečive, u nekim srcima postoji mesto koje uvek boli. Možda ste upravo vi osoba koja ima pravu reč, koja može biti balzam za takve duševne rane.

Autor:
Dragana Rodić

Izvor: Glas Javnosti

IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

vid' noge, prava transformerska :chuckel:

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14402
Zastava beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
sta?da izbegavam nekoga da nerviram tako sto cu da ga pustim da nervira on mene?
neka hvala Smile
IP sačuvana
social share
u pocetku sam krenuo slabo,a onda sam naglo popustio...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Ne bre Kombi .. oni da misle da si dobrica... sto otvara vrata za dalje manipulacije ... to je napredno iskoriscavanje i opet isteras svoje ...  Smile

ps boli me glava i ne treba da odgovaram za svoje reci .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14402
Zastava beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
niko za mene ne misli da sam dobrica,pogotovo ne dobrica eric Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Figurativno bukvo ... a mozda je i do imidza .  Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14402
Zastava beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mogutje da je do image-a,stvarno nisam fotogenican Smile
nego...ovde ima neka tema,ajde ne budi tezak,ispostuj je Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Shvatam. To je vazno za tebe. Daj da potrazimo neko resenje .  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14402
Zastava beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
slusaj bre,moj problem nema resenja,i nemoj da navaljujes sa tim resavanjem stvari..ajde bre,mnogo si tezak...stvarno,ne mogu to da trpim Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Samsung S7
slusaj bre,moj problem nema resenja,i nemoj da navaljujes sa tim resavanjem stvari..ajde bre,mnogo si tezak...stvarno,ne mogu to da trpim Smile

E jeste blesavi  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 
Kako izaći na kraj s teškim ljudima

Ko su takozvane težine od ljudi? To su oni koje ne možemo da razumemo i čiji nam je način ponašanja stran. Što smo socijalno kompetentniji, to lakše možemo da izađemo na kraj s teškim ljudima, objašnjava bečki psiholog Julija Umek. Evo primera kako da ojačate sopstvenu socijalnu kompetentnost.

Usmerite se na određenu situaciju.

Irski Nobelovac Džordž Bernard Šou (1856-1950) rekao je: "Jedini čovek koji se ponaša razumno je moj šnajder. On mi svaki put uzima meru iznova kada me vidi, dok svi ostali uvek primenjuju mere odranije, misleći da i danas odgovaraju." Upamtite pouku iz ove izreke. Ljudi se menjaju i zato uskladite ponašanje prema situaciji u kojoj se čovek nalazi.

Ne oblikujte druge prema sopstvenoj meri.
Galileo Galilej je rekao: "Čoveka ne možete naučiti nečemu, već mu samo možete pomoći da to otkrije u sebi." Razvijte u sebi volju da volite nekog takvog kakav je. Suzbijte želju da menjate ljude.

Poštujte dostojanstvo drugih.
Uvek svakome pružite mogućnost da sačuva svoj obraz. To znači, poštujete njegovo dostojanstvo i omogućite mu povratak.

Izbegnite negativne misli.
Koristite čarobne reči, kao što su "shvatam", "to je važno za Vas", "dajte da zajedno potražimo rešenje". Izbegavajte izraze za koje znate da će iznervirati drugu stranu. Izražavajte se pozitivno i izbegavajte negativne izjave, kao što su "To ne ide, zato što smo to uvek radili ovako".

Budite melem za duševne rane.
Svako od nas priželjkuje priznanje, naklonost i poštovanje, pa čak i teški ljudi. Shvatite da nisu sve boli na duši izlečive, u nekim srcima postoji mesto koje uvek boli. Možda ste upravo Vi osoba koja ima pravu reč, koja može biti melem za takve duševne rane.

Na dlanu
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 17:10:13
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: ovek neki

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.