Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: The land of the free and the home of the brave  (Pročitano 112059 puta)
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 40.0.2214.94
Da ne bude da samo crci stradaju.

Cop Says 16-Year-Old Girl Was Going To Hit Him With Car, So He Shot and Killed Her

“My mom told me to start filming, but when I took out my phone the cop was like, ‘Don’t you dare!'” Brianna Diaz, said. Her sister was a passenger in a car that police shot up early Monday morning.

Denver police shot and killed a female suspect after they claimed the car load of teenagers was going to hit officers with the vehicle. One of the girls was shot in the leg. Another, Jessica Hernandez, 16, wasn’t so lucky.

It all happened around 6:30 a.m. Neighbors claim they heard a lot of gun shots, followed by screams and cries.

According to police, there were five teenagers in the vehicle, who were all “very young in age.”

“Based on what I know about the case, obviously there are a lot of questions that need to be answered,” Denver Police Chief Robert White said.

Brianna Diaz, lives on the alley where this all occurred. Her 16-year-old sister was in the car, being dropped off after a sleep over with friends.

A neighbor took a video of one of the girls who had been shot being searched by police, even though she was seriously wounded. She was cuffed, bleeding, and rolled onto her stomach, even though first aid was not being administered.

Now members of the community are calling for charges to be filed against the officers responsible.

Several dozen classmates and neighbors came together near the alley where the shooting occurred. Classmates with candles and protest signs gathered, recalling Hernandez’s smile and demanding answers.

Cynthia Valdez, 19, a close friend and classmate of Hernandez, said “we’re angry about it. It’s another life taken by another cop.”

Others expressed confusion, noting that shooting a driver of a vehicle would not protect the officer. If the driver dies, wouldn’t the car potentially keep coming towards you? This would mean the officer had to step out of the way any way, in which case he did not need to fire even if his story is true.

Others rejected the officer’s story altogether, claiming that it was made up entirely and that the officer who opened fire was doing so only to stop them from fleeing, not to protect himself.
Smile
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Ovaj je isto dobar.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 36.0
'ebem ti život! Doživotna, zato što su pokušali da te ubiju.  Smile

Bez zrna baruta osuđen na 55 godina

Indijana -- Momak koji je sa 16 godina bio svedok ubistva, pritom i sam ranjen, služi zatvorsku kaznu od 55 godina jer je učestvovao u provali koja se tragično završila.

Blejk Lajman je u oktobru 2012. godine zajedno sa dvojicom prijatelja upao u kuću komšije, misleći da on nije tu i da će uspeti da ga opljačkaju.

U pomoć su im pritekla još dvojica drugara, upali su u kuću, a Lajman je sa kuhinjskog stola pokupio nečiji novčanik, ne razmišljajući o tome da novčanik ne bi trebalo da bude tu ako je kuća zaista prazna.

U momentu kada su krenuli napolje, začuli su se pucnji, Lajman se sakrio iza vrata, a nekoliko trenutaka kasnije pored njega je palo beživotno telo jednog od prijatelja, 21-godišnjeg Denzela Džinsona.

Lajman je takođe pao, bio je pogođen u desnu nogu...

Vlasnik kuće Rodni Skot nije bio napolju, kako su tinejdžer mislili, na osnovu toga što njegov automobil nije bio na svom uobičajenom mestu za parking.

Skot je bio u spavaćoj sobi, čuo je komešanje u kući i sjurio se u prizemlje noseći pištolj. Nije znao da su provalnici nenaoružani pa je otvorio vatru. Metak je prošao kroz Lajmanovu desnu nogu i pogodio Džonsona u grudi.

Nekoliko sati po hapšenju, Lajmanu je rečeno da je optužen za doprinos izvršenju krivičnog dela ubistva, a na kraju suđenja on, Entoni Šarp i Livaj Sparks su proglašeni krivim i osuđeni na 55 godina zatvora.

Hose Kiros je pristao na saradnju sa sudom, pa će u zatvoru provesti deset godina manje od svojih prijatelja.

Iako se presuda čini preoštrom, obrazloženje je donelo kakvo-takvo razumevanje, tinejdžeri su osuđeni zato što su počinili krivično delo provale koje je prouzrokovalo ubistvo.

Naredne nedelje bi trebalo da se održi specijalno saslušanje u Vrhovnom sudu Indijane koji traži mišljenje Lajmanovih advokata i tužilaca o tome da li zakoni Indijane dozvoljavaju da budu osuđeni oni koji nisu imali oružje, nisu pucali, a bili su napadnuti.

Problem se nalazi u prirodi američkog federalizma, 11 država dozvoljava mogućnost da budu osuđeni oni koji su učinili krivično delo koje je uslovilo ubistvo. Ipak, zakoni Indijane imaju posebnu nijansu koja navodi da osoba koja ubije drugo ljudsko biće u toku činjenja krivičnog dela može biti optužena za doprinos izvršenju krivičnog dela.
“To znači da naš branjenik ili neko od njegovih saučesnika ubije nekoga. U Blejkovom slučaju se ne radi ni o jednom ni o drugom. Ubila je osoba koja je vlasnik kuće“, naveo je Džoel Vineke, Lajmanov advokat.

Čekajući promenu odluke suda i nadajući se slobodi, 17-godišnji Lajmen dobija nagrade od drugih zatvorenika za najbolje ponašanje, a proučava i pravo, nadajući se da će mu pomoći u odbrani.
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 36.0
Policija ubila beskućnika, prolaznik objavio snimak

Policija u Los Anđelesu je saopštila da su tri policajca pucala i ubila beskućnika u borbi oko pištolja jednog od njih

LOS ANĐELES - Policija u Los Anđelesu je saopštila da su tri policajca pucala i ubila beskućnika u borbi oko pištolja jednog od njih, a jedan prolaznik je sve to snimio i objavio snimak na Fejsbuku.

Snimak koji je kružio društvenim mrežama nekoliko sati posle incidenta koji se dogodio u nedelju biće upotrebljen u policijskoj istrazi, saopštila je policija.

Komandan policije Endrju Smit je izjavio da su policajci pucali u muškarca dok su se na zemlji borili oko oružja jednog od njih pošto električni šoker nije delovao.

Policajci su došli na mesto incidenta pošto je prijavljena pljačka, prenosi AP.

Na snimku se vidi kako se četiri policajca bore sa jednim muškarcem među šatorima i kartonskim kutijama gde žive beskućnici.

U jednom trenutku se čuje reč "pištolj", a posle toga sledi zvuk oko pet hitaca ispaljenih iz vatrenog oružja.

Ala su smotani. Poispadali im pendreci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 40.0.2214.115
Citat
Policija ubila beskućnika, prolaznik objavio snimak
Mrsavi beskucnik od 45kg - vrlo opasna individua!
Copor terijera cuvara ga opkoliolo, bacilo na zemlju ali ga nisu savladali, pa su ga ubili.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 36.0
Za to vreme  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.101
Kako se "sloboda i demokratija" bori protiv onoga sto su sami proizveli?

Da malogradjani ne bi videli sebe u ogledalu dok se mrste na beskucnike, koje su sami proizveli, da im "neki tamo prosjaci" ne bi remetili zivotnu idilu, put opsteg prosperiteta, jedno od trenutnih "resenja" je i ovo:

Over the weekend, a photo of forbidding anti-homeless person spikes installed recently to prevent unwanted sleeping on the street outside a luxury housing unit in London (above) went viral on social media. The ensuing outrage has sparked an online petition to remove them that already has more than 100,000 signatures and the story has since been widely picked up by the BBC and other news outlets. London Mayor Boris Johnson declared the studs “ugly, self-defeating and stupid,” adding that the developer of the building “should take them down.”

But inelegant and heartless as they may be, sidewalk spikes and other deterrents are nothing new and unlikely to disappear altogether, momentary collective crisis of conscience notwithstanding.

Artist Nils Norman has been photographing what he calls “defensive architecture” since the late '90s and maintains an ongoing archive of images documenting the phenomenon. His 2001 book The Contemporary Picturesque features photos of surface spikes and studs and other urban design afterthoughts that punctuate cities around the world, underlining the persistent tension about what constitutes public space and private property.

Norman says that what he calls “unruly parcels of pavement,” or “spaces left over after planning,” are often referred to as “gap sites” or “leaking spaces.” They are “too small to develop, but large enough to encourage loitering or homeless camps,” he says, and often redesigned as “enclosed micro-parks that are cultivated with low-maintenance hardy shrubs to re-establish control over unfixed difficult spaces. Bum-free studs and anti-loitering devices proliferate on banks and in larger public gathering spaces.”

Here, Norman shares photographs of a few examples of “bum-free” defensive architecture and design elements in London, New York City, Madrid, and elsewhere, designed to keep loiterers of all stripes from planting themselves where somebody doesn’t want them. The whole bum-free archive and more examples of defensive architecture can be seen on his website.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X (iPhone)
Browser
Safari 600.1.4
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.2
Browser
Safari 600.3.18
mob
I-mate 30 Pro

« Poslednja izmena: 27. Mar 2015, 18:21:18 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 36.0
Onaj za ženska prava, odgledah tri minuta i smorih se, ova dva nisam ni počeo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: home the brave land

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.