Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 23:38:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tezina lanaca  (Pročitano 30760 puta)
Hronicar svakodnevice

NIHIL in Sacculo quod non fuerit in Capite

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 602
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.64
Odličan dokumentarac, Boris je napravio dobru stvar. Meni je ćale pričao kako su svi regrutovani bili nespremni i nevoljni za ratovanje.

"Ljudi koji se ne poznaju ratuju zbog ljudi koji se međusobno dobro poznaju." - Albert Ajnštajn
IP sačuvana
social share
"Da, istina je da ja uvek preduzmem više nego što mogu da ostvarim." - Nikola Tesla

"Nećete rešiti svoje probleme istim mislima kojim ste ih stvorili." - Albert Ajnštajn

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Citat
„Ма јок, ево ме кући, пијем јогурт.“ (Борис Малагурски)
 Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Pogledao sam dokumentarac i odlican je ... Borisa sam upoznao licno kad je imao konferenciju ovde u Kicineru i veoma je dobar momak i ovako
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Before all else, be armed.

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
Zastava Beograd, Mirijevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
mob
HTC Smart
Протест због неемитовања „Тежине ланаца“

На платоу испред Радио-телевизије Србије 23. јуна у 16 часова биће одржан протест на којем ће окупљени захтевати да јавни медијски сервис прикаже филм Бориса Малагурског „Тежина ланаца“.

- У мају 2011. године овај филм је достављен генералном директору Радио-телевизије Србије Александру Тијанићу, а Тијанићев одговор стигао је тек 22. септембра 2011, дан након интервјуа са аутором филма на Хепи телевизији у оквиру кога су приказани сегменти из филма – истичу организатори протеста додајући да је Тијанићев одговор гласио: „Кажу да је филм пуштен на Кошави где сте били гост. Будући да више не постоји ексклузивност, и поред добре оцене филма, нисмо у стању да прикажемо ваше дело.“

- Аутор Борис Малагурски је генералном директору РТС-а одговорио да су приказани само одломци, што је уобичајено током  промоције било којег филма (биоскопска премијера тог филма у Србији одржана је тек три месеца касније). Господин Тијанић након тог објашњења није чекао четири месеца, већ је одмах написао: „Хвала. Завршио сам са вашом понудом“ – кажу организатори протеста.

Према њиховим речима, филм „Тежина ланаца“ бави се економским и геополитичким узроцима распада Југославије и учествовао је на бројним фестивалима, укључујући и фестивале Raindancefestival у Лондону, MovingImages у Торонту. Приказан је у биоскопима широм Аустралије, Канаде и Америке, а специјална пројекција одржана је и на Универзитету Калифорније у Берклију.

- Због квалитета филма и неоснованости одбијања да се филм прикаже, организатори овог скупа сматрају да би филм ипак требало да буде приказан, јер наше је право да знамо све. Управо због тога ће бити одржан поменути протест који су подржале бројне организације, професори Универзитета у Београду и јавне личности – закључују организатори протеста.

Говорници на протесту (који су до сада потврдили своје учешће) биће:

Борис Малагурски, аутор филма, Јасмина Вујић, светски познат нуклеарни физичар, професор на Берклију, Бошко Ћирковић Шкабо, члан реп групе „Београдски синдикат“, Бора Ђорђевић, певач рок групе „Рибља чорба“, Бранко Павловић, политички аналитичар.

Извор: Правда

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

tezina-lanaca.jpg
(29.58 KB, 350x263)
« Poslednja izmena: 15. Jun 2012, 12:32:09 od monk13 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1473
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0
i ja ga stavio na jutjub i uklonili ga ... kao da je ne znam sta

evo link, online i prevod
http://www.sigmakom.com/dokumentarni-filmovi/tezina-lanaca-video_3d994518a.htmla

Ovaj potez govori dovoljno o dokumentarcu! Mora da je dobar i poprilicno istinit. Pogledacu! (Jel moze neko da mi posalje link na pp za torrent ? )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0

Stiže nastavak pa da ne otvaram novu temu.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13403
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.41
mob
HTC m9
kad izlazi ovo Smile
IP sačuvana
social share
jafa boy
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
prvi deo je bio odličan, čak smo ga gledali na vežbama iz posleratne istorije jugoslavije kao nastavno štivo... govori ono što je moralo da bude rečeno, i to uz savršenu mešavinu dokumentaristike i ličnog stava, da je i zanimljivo i poučno gledati ga...

o čemu se radi u drugom delu?
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
  O prvom delu sam napisao šta mislim. Drugi deo koji je u najavi dosta obećava jer su Malagurski o mlađa trenutno u pravom malom ratu. Gazda TV Hepi je na mlađinu intervenciju cenzurisao poslednju epizodu  Revplucije koja se kao takva nije pojavila.
  Nastavak će ozaći kad Boris skupi pare. Više informacija o ovom nastavku se može naći ovde http://www.weightofchains.com/2/
  To je link koji je postavljen ispod trejlera na jutjubu.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 23:38:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.117 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.