Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 12:27:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Test inteligencije  (Pročitano 26027 puta)
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 22.0.1229.94
mob
Samsung 111111
Citat
Koja je nagrada, osim da misliš o sebi da si mnogo pametan

Zasto gledas na to tako jednolicno ?

Pa naravno da IQ ima tu namenu,mozda ne da razlikuje (sad nzm kako to ide po redu : Kreten,debil....Normalan,pametan,genije) ali poprilicno ima uokvirenu svrhu..Koja ne gadja tacno u decimalu.Vec je cini mi se od 80 do 120 normalno..Ispod sedamdeset je mislim debil ili tako nesto.

Poenta je da test ima svrhu i daje rezultate..Uzmi radi sa nekim ko ima iq 80 videces da je razlika izmedju tebe i njega postoji i da ce to taj test da pokaze.
Ako realno pokaze,da postoji razlika , onda postoji i razlika izmedju tebe i pametnijeg od tebe.

Inace,verovatno dobijes neki kurac koji ti ulazi u CV.Koji naravno uvek moze da donese prevagu.A to se dobija za  20 minuta rada.I toliko je mnogo.A verovatno ima jos neke primene.Zaista ne znam.

Inace,tad su nam rekli...

Najpamenija zena na svetu..vozi taksi  Smile
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.2
Browser
Safari 536.26.14
mob
I-mate 30 Pro
Samo treba pogledati kako je nastao test inteligencije i kakva je bila prvobitna namena...i sve je mnooooogo jasnije... Smile

Samo kazem... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
Ma nemam ja ništa protiv, ali mi i dalje nije jasno kako to tačno utiče na nečiji život, osim tog zadovoljstva što si, je l' te, pametan... Smile Šta ti to tačno predstavlja u životu, jesi li lakše završio faks, jesi li lakše našao neki lep i dostojanstven posao, jesi li bolji čovek, bolji sin, prijatelj, momak...?

Pa ne znam sta uopste mozes da ocekujes osim te samopotvrde?
Pa rekoh već... ali never mind. Smiley
Pa ocekivanja su ti nerealna u tom smislu...

Evo meni je moja inteligencija danas pomogla u logicko-matematckom smislu i hvala joj na tome. Drugi put ce mozda da me zakaze ali nema veze. Inteligencija je samo predispozicija, to da li ce se izraziti zavisi od osobe i trenutka. Imas konkretan primer za ucenje. Za recimo faks je potreban prosecna inteligencija ali gradivo ces savladjivati brze ako je imas vise(ako ne uracunamo samu zainteresovanost za isto gradivo u tu jednacinu). Ako je gledas samo kao predispoziciju, ima itekako smisla. Ali i to sama znas i i sama si rekla to. Smiley
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Samo treba pogledati kako je nastao test inteligencije i kakva je bila prvobitna namena...i sve je mnooooogo jasnije... Smile

Samo kazem... Smile

Zapravo i nije.

Jer i  istorija koju ti poznaješ ima predistoriju. Još davno, jedan francuz je htio da klincima omogući obrazovanje. Da bi taj sistem velikog javnog obrazovanja mogao da prodje, trebalo je da bar na početku sva djeca budu približno istih znanja i mogućnosti, odnosno trebalo je utvrditi minimum istih kako bi se u nekom trenutku razvoja oni ubacili u sistem obrazovanja.

Taj prvobitni test je bio mnogo neprakticniji od ovog danasnjeg jer je mjerio mnogo vise parametara.
Nije bio ovako krut i zahtjevao je malo više udubljivanja.

E onda su njegova istraživanja prešla u USA gdje su ih uprostili i prilagodili svojim potrebam u vojsci i imigracionoj politici i ostalo je što bi se reklo istorija.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
Šta ćemo sad? Smile
Sad? odo da skočim sa mosta, valjda se Renato vratio do sada.

Nego vidiš, Kinezi otišli korak dalje. Testiraju klince koji do njih ima potencijala da postane olimpijac i šalju u kapove.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Linux Ubuntu
Browser
Chrome 18.0.1025.151
Mislim da si previše kontradiktorna ili se ne izražavaš u potpunosti.  Smile Znači mi se slažemo da broj poena može ali ne mora da promeni nečiji život. Tako napiši odmah da ne moram da pokrećem mašinu za rad, jer već sam se setio mali milion primera.  Smile
I jesam kontradiktorna na prvi pogled i drago mi je da sam ti pokrenula moždane vijuge jer šta će ti visok IQ ako ga ne koristiš i za ovakve trivijalne stvari. Smile

Inače, ne merim pamet po tome ko koliko zarađuje i šta je postigao na nekom svom profesionalnom planu. Ne smatram to univerzalnim kriterijumom uspeha, samo sam svesna da sam ja svoju energiju i pamet (koja je, kao što rekosmo, dvocifrena Smile) uložila u to čime se bavim iz razloga što mi je to životna želja i velika ljubav, ne zato što su samo bogati ljudi pametni ljudi. Samo da to razjasnim. Smile

Citat
Koja je nagrada, osim da misliš o sebi da si mnogo pametan
Zasto gledas na to tako jednolicno ?
Razlog moje, kako kažeš, jednoličnosti (ne slažem se sa terminom, ali poslužiće) vrlo je jednostavan: u životu sam videla previše ljudi sa visokim IQ-om koji su takozvani podbacivači - potencijal imaju, ali sve drugo je u debelom minusu - motivacija, usmerenost ka (nekom) cilju, angažovanost, rad, strpljenje i tako dalje. Sve što im je od njihovih sjajnih IQ-ova ostalo je samo mrtvo slovo na papiru, vremenom čak izgubi i tu funkciju samopouzdanja već se pretvori u suprotno, u očaj što su potencijali protraćeni i za to su uvek, nekim čudom, drugi ljudi krivi, kao i surovi, surovi svet koji ne uvažava njihovu vaskoliku pamet i tananu ličnost.

Ako želite da zaista ozbiljno merite svoju inteligenciju, ma šta vam to predstavljalo, nađite nekog da vas testira VITI-jem koji traje kao gladna godina, naporan je, meri se sve živo - kapacitet, ono što je naučeno, oslanjanje na prethodno iskustvo, kognitivno propadanje, socijalna inteligencija (doduše, na nekom elementarnom nivou) i još veliki broj drugih stvari. To je ozbiljan, klinički test inteligencije koji daje daleko relevantnije rezultate nego ti koji ti kažu neku brojku sa kojom ti posle ideš okolo i hvališ se kako si mnogo pametan. Smile
« Poslednja izmena: 16. Okt 2012, 11:29:19 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

NIHIL in Sacculo quod non fuerit in Capite

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 602
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
E odlično! Još kad bi mi rekla gde se radi taj test, pa da budem siguran 100%. Kad prođem test matematičko-logičkih sposobnosti i dobijem tu brojku, onda da idem da testiram svoje znanje koje se prostire od psihologije, medicine, filozofije, istorije, geografije, tehnologije koja je moja struka, pa sve do filma, scenarija, glume, fotografije i čega ne sve još. Pošto razumem psihologiju, mogu da se igram socijalnom inteligencijom, a imam 2m tako da mogu da idem i na taj fizički test pa da budem kompletno siguran.  Smile E onda se nadam da će mi dati 4 posla i ako neko smisli kako da produži život, onda meni prvom da produži život, da znam zbog čega sam radio taj test!  Smile
IP sačuvana
social share
"Da, istina je da ja uvek preduzmem više nego što mogu da ostvarim." - Nikola Tesla

"Nećete rešiti svoje probleme istim mislima kojim ste ih stvorili." - Albert Ajnštajn

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 22.0.1229.94
mob
Samsung 111111
Ama kakve to veze ima ?

Ako je neko pametan to ne znaci da je obavezno i uspesan ?!
To nema veze sa vezom,neko je pametan..neuspesan,neko pametan i uspesan.To da li oni podbacuju ili ne to ne znaci da nisu pametni.Vec nisu zainteresovani ili angazovani.
Lepo ti rekoh najpametnija zena na svetu vozi taksi.Ta zena ima dobre predispozicije da zavrsi bilo koji fakultet od ozbiljnijih , da to uradi sa dobrom ocenom i ubrzo da se zaposli.
Ali ako to nju ne interesuje,to vec nema veze sa iq-om
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Linux Ubuntu
Browser
Chrome 18.0.1025.151
To stoji, samo sam ja naučena da inteligenciju gledam kao na nekakav kriterijum koji ima svoju svrhu, a ne samo kao na pojam koji tako egzistira u univerzumu i statičan je, nema funkciju niti namenu. Možda je profesionalna deformacija, ne znam. Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 22.0.1229.94
Uhh...nekako citam pa sve necu,dizem ruke pa opet idu,ocito znaju gdje...ajde neka pisu.Ok Bambina...zavrsiti fakultet da li to znaci biti pametan ili pak poloziti IQ sa milion da li to znaci biti pametan?Ebiga sve neke pametne glave koje imaju IQ boze pomozi k'o digitron i dodje diler trave do njega te za par desetki eura kupi njegovu pamet,zar ne? Pametni ljudi zele siguran posao i raditi za budale koje njima daju platu,zar ne?Koliko je pametnih sa IQ otvorilo vlastitu bolnicu,koliko pametnih sa IQ rizikuje u zivotu bilo sta osim sto zna raditi i samo raditi i nekom seljaku dokazivati pamet?Ljudi sa IQ jesu samo malo vise od digitrona i kompjutera koji sluze onom koji iste kupi za upotrebu,odnosno diciti se pamecu i brzinom  ovih masina u svoje ime.Neka oprostimo svi mi pametni i glupi ali tako je.Nakog hairliju koji buba pola Beograda i radi milijardu sklekova gleda more ljudi na tube,dok ko ebe Teslu na tube zar ne?Ljudi sa IQ su zapostavljeni i rade u sluzbi onih koji su debili,tako je vazda bilo i tako ce vazda biti a zasto...zato sto su slabici.Vazda znaju samo pricati a nikada nista poduzeti...neka oproste svi ali za zivot je tako mizeran IQ
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 12:27:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.