Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 15:03:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Teroristicki kamp kod Novog Pazara!  (Pročitano 44157 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
ne razumem sto svaka tema u kojoj se pomene Islam zavrsi na isti način...tema je vehabizam,ne nacionalizam,ne mogu nikog niti pokusavam da nekom nametnem svoje misljenje,ako ne priznajete moju naciju zadrzite to za sebe,nikog ne pokusavam da uvredim ali svako ima pravo na svoje misljenje i ne bih voleo da i ova tema ode u lock kao i mnoge slicne,zato vas molim bez vredjanja Smile
a evo ispravljam se kod vehabizma:

ŠTA JE VEHABIZAM

Osnivač vehabizma je Muhammed bin Abdulvehhab. On je rođen 1111/1699. g.n.e. u jednoj kasabi, u oblasti Nedžda, koja se zove Hurmejle. Umro je 1206/1791. g.n.e. u Der’ijji. On je prvobitno putovao u Basru, Bagdad, Iran, Indiju i Damask radi turizma i trgovine. On je 1125. godine po hidžri upao u zamku jednog engleskog špijuna čije je ime bilo Hempher. Englezi su njega upotrijebili u svojim planovima uništavanja islama. Naša knjiga Confessions of a British Spy (Ispovijesti engleskog špijuna) iznosi na vidjelo događaje koji su doprinjeli uspostavljanju vehabizma. On je čitao knjige Ahmeda ibni Tejmijje. Ove knjige su bile uperene protiv ehli sunneta. On je takođe poznat i pod imenom šejh od Nedžda. Engleski novci, oružje, seljaci, stanovnici Der’ijje i njihov vođa Muhammed bin Sa’ud odgovorili na njegove njegove ideje i pružili mu pomoć. Vehabizam je kombinacija ideja vjerskog pokvarenjaka Ahmeda ibni Tejmijje i laži engleskog špijuna Hemfera (Hempher). Knjiga Mir’at-ul-Haremejn je izdata 1306/1888. g.n.e., dok je Abdullah bin Fejsal bio vođa vehabija.

Većina ovdje navedenih podataka je uzeta iz knjige Mir’at-ul-Haremejn:

Muhammedov otac, Abdulvehhab, je bio dobar musliman. I on i alimi Medine su savjetovali svakog, sa kim su dolazili u dodir, da ne razgovara s Abdulvehhebovim sinom jer su, na osnovu njegovih riječi, imali dojam da će on krenuti pokvarenim putem. I on je, zaista, 1150. godine po hidžri objavio vehabizam. U knjigama koje je on napisao, a posebno u njegovoj najotrovnijoj knjizi Kitab-ut-tevhid, kao i u knjizi njegovog unuka Abdurrahmana bin Hasana Feth-ul-medžid, koju je on napisao kao objašnjenje knjige Kitab-ut-tevhid, ima puno krivih i pogrešnih ideja. Neke od ovih su napisane na drugoj stranici knjige Usulul-erbe’a. Ova njihova pokvarena vjerovanja se temelje na tri tvrdnje.

1 - Vehabije tvrde da su djela i ibadet sastavni dijelovi imana. Po njima, čovjek koji ne izvrši jedan farz, ako na primjer ne klanja jedan namaz iako vjeruje da je namaz farz, postaje nevjernik (kafir). Takvu osobu treba ubiti a njenu imovinu treba podijeliti među vehabijama. Ovo je napisano na 17., 48., 93., 111., 273., 337. i 348. stranici knjige Feth-ul-medžid.

2 - Oni kažu da oni koji traži posredstvo (šefa’at) od duša Pejgambera alejhimusselam, i evlija kaddesallahu teala esrarehumul’aziz, i posjete njihov mezar i uzmu ih kao posrednika (vesilu) u svojoj dovi, postaju nevjernici (kafiri). Na pet stotina tridesetoj stranici vehabijske knjige Feth-ul-medžid ovako piše, “Za vrijeme Resulullahovog života je bilo dozvoljeno od njega tražiti da nam on učini dovu. Zapravo, mi možemo tražiti od svake salih (pobožne, dobre) osobe da nam učini dovu. U stvari, kada je hazreti Omer napuštao Mekku, da ide na umru, Resullulah je rekao, ‘Ja Omer, nemoj nas zaboraviti u tvojim dovama.’ Isto tako je dozvoljeno i živim da pošalju dove dušama mrtvih u grobu ili na dženazi. Ali, nije dozvoljeno tražiti dovu od onih koji su u grobu. Allah dželle-šanuhu je rekao da je traženje dove od nekog ko ne čuje ili ne može odgovoriti širk (pripisivanje Allahu dželle-šanuhu druga). Mrtvi, i živi koji nisu prisutni i koji su daleko, neće čuti i odgovoriti. Oni ne mogu biti ni korisni ni štetni. Nijedan ni ashab ni oni koji su ih naslijedili nije ništa tražio od Resulullahovog kabura. Kada bi bilo dozvoljeno tražiti nešto od Poslanika nakon njegove smrti Omer radijallahu anh bi mu se molio za kišu. Ali, on mu nije činio dovu. On je tražio dovu od hazreti Abbasa.” Na sedamdesetoj stranici piše, “Tražiti nešto od mrtvaca ili nekog ko nije prisutan znači pripisivati ga Allahovim dželle-šanuhu drugom.”
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Say hello to my "little" friend!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
samo nam ne objasni sa koje vere su tvoji stari presli u islam.
Mislim kad smo se vec dotakli toga!  Smile
IP sačuvana
social share
I danas kad dođe do poslednjeg boja,.
neozaren starog oreola sjajem,.
ja ću dati život, otadžbino moja,                                                                 
znajući šta dajem i zašto ga dajem!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
znam da moji koreni imam i svoje porodično stablo i moj pra-pra-pra-pra-pra-deda nema nikakvih dodirnih tacaka sa pravoslavnom verom vec je poreklom iz Arabije(dakle musliman) dakle niko nije prelazio iz vere u veru,a ja ne kazem da nije bilo mesanja i to na obe strane...i za to ima mnogo dokaza

topic
"Islam ne dozvoljava da pojedinci i grupe uzimaju zakon u svoje ruke. Muslimani vjeruju u autoritet vlasti. Oni manje upućeni sami sebi tumače islam, previđaju Muhammedove a.s. riječi da je džihad najveća borba sa svojim nefsom, borba sa vlastitim negativnim osobinama." Ovako govori Senad-efendija Agić, glavni imam Islamske zajednice Sjedinjenih Američkih Država sa sjedištem u Chicagu. Gostujući po američkim medijima poslije terorističkog napada 11. septembra, Senad ef. Agić posvećen je značajnoj misiji: da uvjeri svjetsku, naročito američku javnost, da je taj događaj bio akt terorista, neprijatelja islama, ubica nevinih ljudi i da nema dodirnih tačaka sa islamskom vjeroispovijesti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Ok, ali ipak nisu svi muslimani iz arabije.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
pa nisam to ni rekao ti se mene pitao za moje poreklo,da ne nabrajam islamske zemlje sad
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
xe xe, pa nisam ni mislio na druge zemlje vec samo na Srbiju i BiH. Jesu li svi muslimani ovde poreklom Arabljani?  Smile
Mislim ako neces da kazes, OK to je tvoje pravo.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
pa nisi postavio konkretno pitanje, neki su poreklom iz turske,albanije,neki čak iz egipta koliko sam ja upućen i z drugih zemalja bliskog istoka
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Svaka cast za vrd...mrd.
Znaci u Srbiji i BiH nema autohtonog muslimanskog stanovnistva! Svi su doseljenici?!
E svaka ti cast!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
pa procitaj gore sta sam napisao Smile bilo je mesanja,ali imalo je i dosta doseljenika, i sloveni su se doselili na balkan,hajd pisi mi na private da ne lockuju temu
evo da se citiram
znam da moji koreni imam i svoje porodično stablo i moj pra-pra-pra-pra-pra-deda nema nikakvih dodirnih tacaka sa pravoslavnom verom vec je poreklom iz Arabije(dakle musliman) dakle niko nije prelazio iz vere u veru,a ja ne kazem da nije bilo mesanja i to na obe strane...i za to ima mnogo dokaza

« Poslednja izmena: 24. Mar 2007, 17:59:21 od Big_Worm »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Citat
moj pra-pra-pra-pra-pra-deda nema nikakvih dodirnih tacaka sa pravoslavnom verom vec je poreklom iz Arabije(dakle musliman) dakle niko nije prelazio iz vere u veru,a ja ne kazem da nije bilo mesanja i to na obe strane...i za to ima mnogo dokaza
онда си ти Арапин или у најбољем случају Турчин,а не никакав бошњак
Citat
More ovde treba jedan zakon slican u USA ,svi da budete Srbi
наравно,али ми смо,ваљда,једини народ код кога  је популарно да пљујеш по својој историји и пореклу,не би ли се доказао као некакав Европљанин и грађанин света.
Нема религијиских уверењима којим се  могу оправдавати минобацачи и против-тенковске мине.
Такија
« Poslednja izmena: 24. Mar 2007, 18:34:17 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 15:03:18
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.