Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 103
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Teorije zavere: istinska briga ili pitanje sujete?  (Pročitano 258332 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.11
Citat
A ne, ogradila sam se na vreme

у праву си ... летимично сам читао, крај поста јесам прочитао ал као да нисам ... па сад си одвојих мало времена да пажљивије прочитам написано ... па после мало размишљања један риспектфул дисагримент. И мало млаћења празне сламе он а лејзи сатурдеја афтернун ...

Писаћу имајући на уму теоретичаре баш бесмислених завера.

Даклем занимљиве особе скроз, са скроз дискутабилним осећајем за расуђивање. Карактерише их селективност прихватања чињеница, искривљена логика којом објашњавају чињенице које морају прихватити а не уклапају се у њихову визију света, спемност за занемаривање очигледних контра аргумената и одсуство критичке мисли у погледу реалности заступаних ставова.

Е сад онај део комплексу инфериорности као корену разних -изама па и потребе за заступањем терорија завере. Често се разнима спочитава тај комплекс као објашњење понашања, толико да губи сваки смисао. А приде је чешће такво објашњење ближе увреди него узроку.

Мрзи ме да гуглам дефиниције и шта тачно психолози наводе као манифестације комплекса инфериорности ... контам да и ту има мишљења скоро колико и психолога  Smile Ал како ја контам власник једног таквог комплекса би преиспитивао себе од јутра до сутра, сумњајући и у себе и у своја мишљења и ставове ... илити ... не би трчкарао наоколо и био болно досадан пропагирајући своје истине у покушају да просветли рају. Тако нешто инфериорне особе не раде ... опет кажем ... по мом схватању.

Што се тиче параноје у служби нарцисоидности која је опет у служби инфериорности ... не знам ниш од тога ми се не уклапа у представу о теоретичарима завере ... ни она реакциона формација бар по дефиницији са линка ... мада су тамо све дефиниције некако сажете скоро до ништавила  Smile

Једино где нам се поимања скроз слажу јес овај део ...

Citat
Takva osoba najčešće nema ili u sebi ne raspoznaje niti jedan drugi kvalitet koji bi je istakao u odnosu na masu.

Е сад на почетак приче ... шта је у основи таквог понашања?

Па било би нешто типа ... јебемлига ... празнина која остаје због неостварености у другим аспектима живота и потреба да се у нечему бриљира у односу на околину. Ценим да је већина теоретичара  формално необразоване или професионално неостварене личности, или без породице којој би могли да се посвете свим срцем ... углавном без неког тежишта у животу око кога би се градило остало.

Овај део о изостанку формалног образовања или лошем квалитету истог је битан ... Ту неискориштени интелектуални капацитети и рецимо урођена радозналост траже самообразовање ... што у комбинацији са тражењем поља где би могли бити добри, различити, посебни и у нечему бољи од околине ... уз данашње море информација доступно путем нета ... уз лоше расуђивање при избору тема, извора и аутора ... доводи до лоше усмереног стицања којекаквог ''знања'' ... што на крају условљава специфично поимање и поглед на свет ...

сад сам већ досадио сам себи а и пошто контам да онај ко прочита све ово и успе задржати пажњу заслужује хектар гибанице ... ћу завршим с овим ...  Smile

Citat
Ordinacija uskoro počinje sa radom.
озбиљно?
Citat
... dobrodošli su svi.
добро је ... није искључено да ми у догледнијој будућности затреба твоја помоћ ... ил неког твог колезе ... ил конзилијума колеза ...  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
mob
Nokia 
Pa ja takodje verujem da su oni ljudi - a velik ih je broj - koji su u fazonu : Ma sve su to teorije zavere, to ne postoji, sta jedete g.vna takodje ljudi bez mnogo : sopstvenog rasudjivanja, obrazovanja, informacija, koji barataju samo informacijama iz meinstream medija i nisu mnogo ukljuceni u siri svet oko sebe nego su samo u svom mikrokosmosu. Sto je opet okej, live and let live, ali onda je bezveze govoriti drugima kako su paranoici, ludi, istripovani itd.

Dakle imamo dva ekstrema, nisu ekstremi samo ovi sto suludo veruju u bas sve teorije i ne znam ni ja u sta.

A druga stvar, medju stvarima koje mnogi ljudi nazivaju teorijama zavere i medju ljudima koji propagiraju iste ima zapravo vrlo konkretnih stvari, cinjenica, dokaza medjusobno povezanih, ljudi koji se bave time nisu neki ludaci sa ulice nego su i oni ipak odredjena intelektualna elita : naucnici, obrazovani ljudi, ljudi koji se razumeju u ekonomiju, politiku, ekologiju, fiziku, ali su svet oko sebe proucavali na malo sirem planu i neke stvari crpeli i iz tih alternativnih izvora znanja...Samo su ljudi uzasno uskog pogleda cesto pa im rec Alternativno uvek pobudjuje neke lose emocije i averziju jer odma zamisljaju bajanje sa kristalima ili sta vec  Smile
Ima stvarno jako dobrih dokumentaraca na temu tih stvari koje mnogi nazivaju ''teorijama zavere''. Nije sve bullshit  Smile

I pritom treba odvojiti sujeverne stavove od stavova koji spadaju u grupu ''teorija zavere''  Smile Na primer, zivo me zanima zasto je ljudima, GMO teorija zavere? Iza nekih stvari prosto stoje cinjenice, brojevi, istrazivanja, konvencije koje su tu crno na belo, znaci nije to : ja sam istripovao da nas hoce da truju pa sad sernjam okolo...Tako onaj nas mucenik Nikola Aleksic ispade ludak, a lik zna gde djavo spava otprilike  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34748
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
mob
Samsung 111111
@bambina

Razumeo sam te ja..I tacno je to sto kazes da nasi ljudi kad cuju tu imaju sasvim drugo misljenje.

Inace evo ti sa wiki,poso taj link koji si mi postavila ovde ima citat sa wikipedije

Супротно, екстремни случајеви национализма у односу на позитивни односно негативни сентимент, воде ка шовинизму.

i

Citat
Шовинизам (по Наполеоновом војнику Николи Шовену коме је приписивана беспоговорна оданост Наполеону) је екстремни вид национализма
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 59
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
Pa ja takodje verujem da su oni ljudi - a velik ih je broj - koji su u fazonu : Ma sve su to teorije zavere, to ne postoji, sta jedete g.vna takodje ljudi bez mnogo : sopstvenog rasudjivanja, obrazovanja, informacija, koji barataju samo informacijama iz meinstream medija i nisu mnogo ukljuceni u siri svet oko sebe nego su samo u svom mikrokosmosu. Sto je opet okej, live and let live, ali onda je bezveze govoriti drugima kako su paranoici, ludi, istripovani itd.

Wow,  Smile

Osma, otvraj ordinaciju.  Smile
« Poslednja izmena: 22. Dec 2012, 18:29:00 od king_wizard »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Osma, odličan post!
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
@zmajU
Sad ćeš verovatno poželeti da me gađaš ciglom u glavu Smile, ali kompleks inferiornosti se najčešće formira još u detinjstvu. U tome presudnu ulogu igraju roditelji (koji su prestrogi ili hladni, nezainteresovani, imaju prevelika ili premala očekivanja od deteta i još sto miliona mogućih uzroka). Objašnjenje je komplikovano, često uslovljeno individualnim faktorima koje je nemoguće pobrojati, a da ozbiljnije sad i ovde pišem o tome stvarno mi se ne da. Ako te baš jako zanima, mogu da te usmerim ka nekim izvorima informacija, ali sumnjam da će ti biti zanimljivo. To ja sve ovde predstavim kao "lalala" pričicu, a zapravo je potrebno mnogo jebavanja da se to sve pronađe, prouči i sažme u nešto smisleno. Ja sam kralj u gubljenju vremena. Smile

Razni drugi faktori tu igraju ulogu, ja sam pomenula samo neke, po meni najznačajnije, a jako si lepo primetio ovo za obrazovanje i neiskorišćene intelektualne kapacitete. Smile

Citat
озбиљно?
Najozbiljnije. Nisam ti ja za to da radim u hijerarhiji i da mi neko sedi na glavi, ili ću da budem svoj gazda ili neću nikako. Smile

@jasi
Ma važno da smo se mi razumeli. Smile

I sa osmom se slažem, zato i napisah da sam pričala o jednom ekstremu, ne o svima. Smile
« Poslednja izmena: 22. Dec 2012, 18:37:59 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Zasto je vama vazno da ljudski rod prezivi?
Čisto instinkt koji mi je ugrađen.

Sta gubite, a sta dobijate time sto neka tajna vlada mozda vlada ovom planetom?
Prosta računica. Što neko ima više, to neko drugi ima manje.

Sta vi tacno gubite ako ljudski rod, na kraju... nestane?
Sebe  Smile

Sta ova planeta gubi ako ljudski rod nestane?
Ništa.

Da li se plasite smrti, odgovornosti, prezivljavanja, sudbine svoje dece?
Da, ne, ne,da.

Da li se mozda radi o tome da se plasite da vam je zivot bezvredan?
Da

Da vas se niko nikada nece secati?
To je normalno, neke kulture se čak i trude da unište svako sećanje na pokojnika.

Da li se plasite da ste samo broj?
Ne

Da li se tu radi o zaista istinskoj brizi, brizi za dobrobit svih ili je samo pitanje sopstvene sujete?
Zaista ne znam.

Da li vi zaista verujete da su te teorije zaista tacne?
Ne sve.

Da li vi smatrate da ste upravo vi pijete sa izvora istine, a da su svi ostali zavedeni?
Ne

Kako mozete to da dokazete?
Tako što ćeš doći kod mene na gajbu i videti da pijem sa česme.

Da li ste ponekad pomislili da ste upravo mi manipulisani, iskorisceni, zastranjeni?
Mislim da si htela da napišeš "vi" umesto "mi".
Da

Da li ponekad pomislite da zaista gresite?
Da

Kako znate da je nesto istina?
Morala bi da mi daš konkretan primer.

Koji su zaista dokazi da je to istina, kako materijalni, tako i nematerijalni... direktni i posredni?
WTF?

Na osnovu cega procenjujete istinitost? Koji su vasi metodi, s cime uporedjujete, koji su standardi?
Kaže mi čovek ide autobus. Pogledam niz cestu, ako vidim autobus znači da je istina.

I tako dalje...
I tako bliže.

Do sada nisam dobila nijedan odgovor koji zadovoljava cak ni intelektualne zahteve leptira, a kamo li osobe.
Nadam se da su moji odgovori zadovoljavajući.

IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.11
Осма ја се поштено оградих наглашавајући да пишем о поклоницима баш бесмислених завера.

хтео сам да испишем штошта и о овоме

Citat
A druga stvar, medju stvarima koje mnogi ljudi nazivaju teorijama zavere i medju ljudima koji propagiraju iste ima zapravo vrlo konkretnih stvari, cinjenica, dokaza medjusobno povezanih, ljudi koji se bave time nisu neki ludaci sa ulice nego su i oni ipak odredjena intelektualna elita

тј онима који су незаслужено фасовали етикете теоретичара завере ... ал пошто су дијаметрално супротни типови личности, с јако мало заједничког требало би ми исто машала текста ... па ме мрзело  Smile

Citat
Na primer, zivo me zanima zasto je ljudima, GMO teorija zavere? Iza nekih stvari prosto stoje cinjenice, brojevi, istrazivanja, konvencije koje su tu crno na belo, znaci nije to : ja sam istripovao da nas hoce da truju pa sad sernjam okolo...

цела та прича о ГМО као теорији завере јесте дискредитовање одређених извора информација, људи, прича ... дискредитовање уз пласирање лажних информација. Па је ту тешко тачно разлучити где је граница између серуцкања наоколо и истине  Smile

Бамбина ... једна од ствари због које не волим психологију и имам предрасуде према психолозима и психијатрима јесте управо та замршеност и брдо дефиниција виђења мишљења и разматрања где се лако губи фокус на суштину а инсистира се на форми. Тако да не упућуј ме на изворе биће ти џаба труд. Smile

Citat
a jako si lepo primetio ovo za obrazovanje i neiskorišćene intelektualne kapacitete.
деси се ...  Smile

Citat
Nisam ti ja za to da radim u hijerarhiji i da mi neko sedi na glavi,, ili ću da budem svoj gazda ili neću nikako.
некако нисам изненађен ...  Smile

нек ти је са срећом  Smile

IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2
Pa ja takodje verujem da su oni ljudi - a velik ih je broj - koji su u fazonu : Ma sve su to teorije zavere, to ne postoji, sta jedete g.vna takodje ljudi bez mnogo : sopstvenog rasudjivanja, obrazovanja, informacija, koji barataju samo informacijama iz meinstream medija i nisu mnogo ukljuceni u siri svet oko sebe nego su samo u svom mikrokosmosu.

vaistinu. ustvari su nesposobni da shvate neke stvari pa im je lakše da ismevaju, što je ipak bolje no da nas spaljuju na lomačama kao u stara dobra vremena.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
mob
Nokia 
Stoji da postoje ekstremi, da uvek ima nekih i laznih i neproverenih informacija na svakom polju i u svakoj bransi, pa tako i medju tim ljudima koji ''otkrivaju'' neke lazi i sistem, samo sam htela da ukazem na to koliko mi kao ljudi cesto nesto otpisemo na prvu loptu i etiketiramo kao glupost samo zato sto nam zvuci presuludo, a da se ni ne potrudimo da zagrebemo materiju malo vise Smile
Jednostavno, ljudi su previse kriticni ali su kriticni jednosmerno, za stvari koje ne razumeju i koje su im tesko svarljive, a kriticki um u stvari po svojoj definiciji treba SVE, ceo svet oko sebe podrobno da ispituje, da razmislja, da trazi informacije i vaga ih i da sve uzima u obzir, da sve prodje kroz njegov um...A ne kao, PFFF, sistem nas kontrolise, kakva glupost, odoh ja da gledam svoj plazma tv i glupave serije  Smile

Osma, otvraj ordinaciju.  Smile

Haha, nisam ti ja od tih koji idu okolo i sire svest drugima - smatram da stvari ljudima dolaze same od sebe, kad su oni spremni i kad se njima nesto desi, sve pre toga je pricanje zidu  Smile
« Poslednja izmena: 22. Dec 2012, 19:24:46 od osma_putnica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 103
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.