Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Jun 2026, 10:36:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 36 37 39 40 ... 2531
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Teorija svega!  (Pročitano 1755662 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5833
Citat
Ne bi rekao da matematika zabranjuje dijeljenje s beskonačno, ja to mogu bez problema raditi koliko hoću, i dobiti ću i logične i matematilčki ispravne rezultate, garant!
masta moze svasta

Pa zar ne znaš s kojim brojem moraš podijeliti beskonačno da dobiješ konačan broj?

Nije to mašta to je realnost!

Samo treba to znati dakako i nije upće teško, dapače!  Smile

Zasto?
jer ako nije u svesti,gde je onda nego u materiji (šta god to značilo i šta god bila tvoja ''poenta'')?
sem svesti i materije ne postoji ništa drugo,to su dva glavna oblika stvarnosti da tako kažem,medjusobno zavisna i koja ne postoje jedno bez drugog

Citat
Što dakle "još treba" osim riječi da bi nešto zbilja nastalo, da bi postojalo?
pa materija,šta drugo

Pa da, osim riječi treba i materija.

Ali kako to materija nastaje sigurno ne samo riječima se slažeš?

Ili?  Smile

« Poslednja izmena: 12. Avg 2017, 08:05:07 od teodor.francic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Sta ti to znaci primarno postojanje? Sta to znaci da je svest uslov sveg postojanja?

Mislis da je to samorazumljivo? Jok.

I jesi li prizvao svoje mamu i tatu u postojanje kada si ih postao svestan ili kada si naucio da kazes mama, tata?
Pod uslovom naravno da nisi bio siroce.

Podsecas me na dekarta koji je izgovorio cogito... I tu stao
« Poslednja izmena: 12. Avg 2017, 15:38:18 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5833
Sta ti to znaci primarno postojanje? Sta to znaci da je svest uslov sveg postojanja?

I jesi li prizvao svoje mamu i tatu u postojanje kada si ih postao svestan ili kada si naucio da kazes mama, tata?
Pod uslovom naravno da nisi bio siroce.

Podsecas me na dekarta koji je izgovorio cogito... I tu stao

On vjeruje da je svest uzrok svega postojanja, a što je po tebi uzrok svega postojanja?

Ja sam siguran da svest ne može biti uzrok svega jer i sama svest ima uzrok svoga nastanka.

Po meni i mojoj teoriji svega uzrok svega nije osobno svesno biće, upravo suprotno!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
Citat
Ali kako to materija nastaje sigurno ne samo riječima se slažeš?
nemam pojma,i niko nema
na neke stvari je nemoguće dobiti odgovor
poenta je da materija ne može da postoji bez reči/svesti i obratno,reč/svest ne može da postoji bez materije

Citat
ne znaš da kada se za nešto kaže da je uslov nečega da to znači da to čega je nešto uslov ne može da postoji bez toga što mu/joj je uslov?

Citat
kako kome,mislim da bar prosečno inteligentnim osobama treba da je samorazumljivo i samo po sebi očigledno

Citat
kada sam ih postao svestan,što se poklopilo sa time kada sam naučio te reči ''mama,tata'' i njihovo značenje. od tog momenta su počeli da postoje ZA MENE

Citat
On vjeruje da je svest uzrok svega postojanja, a što je po tebi uzrok svega postojanja?
svest jeste uzrok sveg postojanja ZA NAS LJUDE,a šta i kako i da li nešto postoji VAN TOGA-o tome je bespredmetno i razmišljati,jer mi,ljudi,možemo samo imati znanje o onome što postoji ZA NAS,ZA NAŠU SVEST
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Свест није узрок него чуло постојања.
И просечно интелигентној особи је то јасно, а онима слабије интелигентним је то бар интуитивно јасно.

Мада мислим да је узрок забуне у абеназовом случају тај што он речи "постојати" придаје значење које није могуће наћи у речнику. Та реч има више значења али абеназ је измислио ново. Абеназ греши јер у комуникацији је потребно користити појмове око чијег значења нема недоумица.

Теодоре, по мени постојање нема узрок... Али ипак нисам нарочито сигуран да је баш тако
« Poslednja izmena: 12. Avg 2017, 16:54:13 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
nisam ja ništa izmislio nego ti ne poseduješ dovoljnu inteligenciju da skapiraš šta hoću da kažem
kada kažem npr ''nema postojanja bez svesti o postojanju'', potrebno je da mi ti,ako se ne slažeš s time,a ne slažeš se,daš primer nečega što postoji bez da je iko toga svestan.i to je to,to se zove debata/diskusija,a ne ovo patetično indirektno pasivno-agresivno vredjanje i izbegavanje odgovora
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Ти си први почео.

Ја сам пример дао али ниси био способан да се са њим адекватно носиш. Мој пример је био сећање, оно што је било садржај свести, можда тренутно није а могло би да буде опет. Могао бих и да наставим али је сећање тако важан да би ти једноставно морао да посветиш објашњењу места сећања у твојој теорији више од једне реченице.
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
debilan ti je primer,kakve sećanje ima veze sa bilo čime  Smile
samo odgovoriš šta postoji bez reči/svesti i to je to,pošto O TOME pričamo i to je tema,nzm dokle misliš da vrdaš i izbegavaš  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Сваки чилни утисак и осећање постоји без речи. Сви механизми који организују садржај свести, а које ти узимаш здраво за готово, имају засебно постојање и стриктно говорећи нису део свести и не изражавају се речима. Пример је склоност да видимо одређене облике, нпр лица у облацима или шарама, значи тамо где лица нема. Без те способности ми не би смо могли да организујемо дражи у оно што зовемо лице. (То је урођена способност, бебе је имају, а може се изгубити повредом мозга)
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
kako postoje bez reči kad su sve to štosi nabrojao ''svaki čulni utisak,osećanje,mehanizmi,zasebno postojanje'' ititd-UPRAVO REČI I DEO SVESTI?? HAHA jbt   Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 36 37 39 40 ... 2531
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Jun 2026, 10:36:02
nazadnapred
Prebaci se na:  
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.