Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tenk M84 ...i jos poneki tenk...i jos po nesto o tenkovima heheh  (Pročitano 50629 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Kada sam rekao borbeno neispravni, mislio sam na ispravnost svih borbenih sistema u tenku. Ako je tenk samo u voznom stanju, a borbeno neispravan, onda ne sluzi svrsi i nameni.

edit:
Kada sam ja bio u vojsci 95/96 1. oklopna brigada je bila u sastavu gardijske brigade ili pod njenom komandom. Znam to jer je samnom na obuci u centru za obuku vozaca borbenih vozila u Vrscu bilo i desetak vojnika koji su dosli iz 1. okbr sa Vozdovca. Nosili su crvene beretke bas zbog toga jer su bili u sastavu gardijske brigade. Obucavali su se za vozace M-84/T-72
Pod cijom je komandom kasnije bila ova jedinica, ne znam.
« Poslednja izmena: 27. Jan 2008, 15:13:31 od 211 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
Izvini , nisam mislio da negiram bilo sta sto si rekao , samo sam ti rekao sta sam mogao da vidim . Da li su sistemi na tenkovima bili ispravni ili ne , ne znam , mogao sam da saznam u to vreme , ali je problem bio sto sam bio u 55. bataljonu VP koji je tu bio gost , jer nam je objekat u kasarni na Topcideru bio unisten . Zato je stalno dolazilo do sukoba izmedju komandanta bataljona i komandanta kasarne , pa nam je bilo zabranjeno bilo kakvo mesanje sa momcima iz 1. oklopne , cak su nam naredili da nijednog oficira ispod cina majora ne pozdravljamo . Pored nizih cinova smo prolazili kao da ne postoje . 13. marta sam prekomandovan u cetu VP u 83. motorizovanoj u Baru i ne znam sta se kasnije desavalo .

Sto se same 1. oklopne tice , u vremenu pred sam rat formiran je Korpus specijalnih jedinica od 63. padobranske , 72. oklopno-mehanizovane , 1. oklopne i , ako se dobro secam , 82. pesadijske brigade . Medjutim , posto su se svi osim 63. padobranske i 72. oklopno-mehanizovane pokazali lose tokom rata , Korpus je rasformiran , i kao specijalne su ostale u to vreme samo 72.-ga i 63.-ca . Kasnije je spominjano da ce se od bataljona i ceta VP formirati brigada VP koja bi sa 72. i 63.-com bila okosnica u slucaju rata , ali od toga nista nije bilo . Sta se posle desavalo , ne znam .
« Poslednja izmena: 27. Jan 2008, 17:50:23 od miodrag2 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

nisam ljubitelj moderatora....grrrr

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson z1010
od kad je 72. mehanizovana?zar nije spec.brigada?a 82.je koliko ja znam pomorski centar mornaricke pesadije?
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
72. gardijska oklopno-mehanizovana , hteo sam da skratim pisanje . Sto se tice pesadijske brigade , ne secam se tacno oznake , zato sam i rekao da nisam siguran . Znam samo da je posle taj Korpus rasformiran , svi oficiri iz tih brigada su pizdeli zbog toga sto vise nisu specijalci , kao da je to nesto posebno za njih znacilo . Prakticno su ostale kao specijalne samo 72.-ga i 63.-ca , a one su jedine realno to i bile . Hteli su u to vreme i da formiraju tu policijsku brigadu koja bi u slucaju rata dejstvovala kao jedinstvena jedinica , pa su posle odustali . Tu bi usli svi bataljoni i cete VP , koji su se u to vreme vodili kao specijalne jedinice ,  a kao specijalne su se vodili i izvidjacko-diverzantski vodovi i cete . Uz to si u VP bataljonima i cetama imao takozvane cete oklopnih transportera ( cot-ove ) , ili interventne vodove , njih su trebali da popunjavaju samo profesionalci , ali su zbog nedovoljnog broja profesionalaca bili mesovite jedinice . Pored toga su pri generalstabu kao zasebna jedinica VP bile Kobre , a u Crnoj Gori je formiran 7. bataljon vojne policije . Oni su kao trebali da budu nesto slicno Kobrama , ali realno nisu mogli vodu da im donesu , po meni mi koji smo bili obicni vojnici u VP smo bili bolji od njih , bar od ovih koje sam ja u Baru mogao da vidim ( jedan vod ) .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson z1010
evo ja u sredini,kobre i moji drugari oko mene  Smile

IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
@miodrag2 sve je OK. Nema potrebe za izvinjenjem. Samo sam rekao kakvo je stanje bilo 95/96 i moguce danasnje stanje preostalih T-72  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
...problem bio sto sam bio u 55. bataljonu VP koji je tu bio gost , jer nam je objekat u kasarni na Topcideru bio unisten . Zato je stalno dolazilo do sukoba izmedju komandanta bataljona i komandanta kasarne , pa nam je bilo zabranjeno bilo kakvo mesanje sa momcima iz 1. oklopne , cak su nam naredili da nijednog oficira ispod cina majora ne pozdravljamo . Pored nizih cinova smo prolazili kao da ne postoje .
Je...sh taku vojsku. Takve stvari, iako su formalnosti su nedozvoljive.  Cik nek amerski marinci dozvole sebi tako nesto. More, razigrali ste se ko ovce po livadi. Dezorganizacija, korak do rasula. Dobro da nije bilo nekog zesceg picvajza osim bombardovanja. Smile

Bilo kako bilo to je proslo. Smile

Izvinite zbog off-a, nije namera da pljujem, vec sam samo iznenadjen.
Nastavite samo u vezi M-84 i T-72, pratim sve, interesantno je. Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
ja sam nekoliko puta slucajno "naletao" na transport tenkova oko Bulevara mira i oko Kosutnjaka i njegove okoline.(sta cu...cekam autobus kod ortaka,kod Prokopa,naidje mi tenk... Smile),ali tad nisam znao tenkove,i nisam obracao paznju.divio sam se,naravno,zagledao i piljio u kolonu koja je odmicala,ali iako sada znam karakteristike T-72 i M-84,ne bih mogao da razaznam sta sam vidjao...samo da sam obratio na onaj otvor(izbocinu) iznad topa sto imaju M-84,sad bih znao da kazem tacno.mada,mislim da su bili T-72.nekako,sve-ukupno su mi izgledali nesto slabije od M-84,sada kad uporedim slike M-84 i nasih T-72,(ali,ne T-55.ne TOLIKO slabije...) i imali su suknjice,tako da su onda verovatno bile 72ke...bice da su oni i dalje tamo,u gardi,negde na Banjici,kako vi kazete...
inace,ta vidjanja su takodje i razlog zasto smo se @woodpecker,@211 i ja toliko pitali i diskutovali oko toga ko kod nas prevozi tenkove,jer ove tenkove  koje sam ja vidjao su uvek prevozili vojni,zeleni Mercedesovi(FAP)kamioni...dok,kod @211 i @woodpecekera u kraju,izgleda koriste cudovista MAZ-537.ovi su bili Mercedesovi(FAP)...
« Poslednja izmena: 28. Jan 2008, 23:56:45 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 28
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Molio bih vas koji pišete na ovoj temi da mi navedete ko je od vas dodirnuo tenk, bio na njemu, radio na njemu, vozio se na njemu, gađao ili bio pogođen, ili nešto drugo radio osim pisao po Burek forumu.

Ponosni vozach/instruktor T-84 koji je: menjao grejach na istom i zna da nema tih para za koje bih to opet radio, da ne rachunamo ronjenje (bukvalno) u blatnjavoj bari pri kachenju sajli, vadjenje i vracanje sva chetiri akumulatora, zatezanje gusenica shtanglom dugchkom 2 metra...

@vladimir_16: sasvim mi je jasno zashto ste prestali time da se bavite...
Pogotovu ako ste radili u nekom COV-u gde su uglavnom svi tenkovi daleko od borbene gotovosti...
« Poslednja izmena: 13. Feb 2008, 07:26:54 od RasGylle »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson z1010
pa ako si bio vozac,onda znas da se ne zove T84 jer je to Ukrajinska verzija T80...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.