Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tenk M84 ...i jos poneki tenk...i jos po nesto o tenkovima heheh  (Pročitano 50627 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol
Poruke 133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Povlačim se sa ovog foruma. Dosta mi je ovih koji nikad nisu metka opalili i nešto pričaju, a i onih koji su tenk i slična sredstva vidjeli na samoljepljivim sličicama. Kao i onih koji govore o posljedicama po tenk zavisno od vrste zrna kojom je pogođen. Bio sam pogođen u tenku 4 puta i znam kako je unutra. Sve tenkove u Republici Srpskoj i veliki broj u SRJ sam ja popravljao i znam svaki u detalj.

Pozdrav.

Nikad više. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

nisam ljubitelj moderatora....grrrr

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
SonyEricsson z1010
daj be Vlado,ne moj se ljutis vidis da te lik provocira... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
MacOS X
Browser
Mozilla (KHTML,
Na slikama 3,4,5 nisu tenkovi M-84A nego M-84, a na slici 6 je BVP M-80A sa kupolom Vidra, koji su ostali armiji FBiH. Kupola Vidra ima stabilisan top 30 mm. laserski merac daljine, novu nisansko-osmatracku spravu itd. U konacnoj verziji je ovaj BVP trebao da ima oznaku M-80A1 Vidra, ali je zbog rata izradjeno samo nekoliko vozila.
U pravu si za oba.
Nisu M84A. Nego mi je je cudan meteo senzor na slici 3. izgleda kao na M84A, a dimnih kutija ima 7 sa strane.
A na slici 6 BVP lici na M80A1, mada mi top izgleda kao da je 20mm.
« Poslednja izmena: 14. Feb 2008, 11:29:16 od vathra »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
SonyEricsson z1010
jebem ti te klipane koji su uspeli da u bosnu ostave M80...
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
jebem ti te klipane koji su uspeli da u bosnu ostave M80...
pa,sad...tako je bilo rasporedjivanje...vidis da su i u Sloveniji ostali M-84ke...(sto ne znaci da imam nesto protiv njih,nego samo kazem...)
Rusi su zato,za vreme SSSRa pazili,koliko su mogli,kokoj republici sta daju od oruzja...ali,kad se mora,mora se...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
SonyEricsson z1010
pa trebali su da sabotiraju te M84 u sloveniji i hrvatskoj,jednostavno i uniste i nesto tako...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Владо немој да се жестиш због једног поста човека који не зна ништа о теби а притом као клинац улеће у расправу...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
SonyEricsson z1010
vlada vlada,he's our man... Smile

... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Nadam se da ce Vlado promeniti svoju odluku. Ako ne, onda mogu samo da kazem da mi je bilo zadovoljstvo diskutovati sa njim i citati njegove postove na ovom forumu.

@vathra
Nema nikakve razlike u obliku meteosenzora na tenkovima M-84 i M-84A. Postoji razlika na tenkovima M-84 iz prve serije, koji su imali meteo senzor postavljen na stapu. Kada meteosenzor nije bio u upotrebi, ovaj stap se prelamao u nazad. Na narednim serijama M-84 i dalje na M-84A se ugradjivao meteosenzor teleskopskog tipa, koji se izvlaci iz svog kucista kada je u upotrebi.
Najlaksi nacin za raspoznavanje tenka M-84A je:
1. Simetricno postavljeni bacaci dimnih kutija na kupoli (6+6 sa leve i desne strane)
2. Dva rebra ispred vozacevog periskopa, na prednjoj ploci tela tenka
3. Zavarena dodatna ploca pancirnog celika na prednju plocu tela tenka, debljine 16 mm.
Evo i slika gde mogu da se vide razlike koje sam naveo

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

M-84 - prva serija.jpg
(105.12 KB, 402x600)
M-84.jpg
(95.32 KB, 1024x768)
M-84A.jpg
(220.77 KB, 1280x885)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
pa trebali su da sabotiraju te M84 u sloveniji i hrvatskoj,jednostavno i uniste i nesto tako...
za one slovenske ne znam zašto nisu sabotirani, vjerojatno je u pitanju bio neki dogovor.
hrvatske nije bilo moguće sabotirati jer ih nije ni bilo. naime većina (osim pet-šest zarobljenih) hrvatskih m84 1991/2 bila je u dijelovima u halama u slavonskom brodu a proizvedena je nakon 1993, kada su prošvercani dijelovi koji su nedostajali (osim onih kuvajtskih koje je hv nakratko "posudio", ali ni oni nisu bili u sastavu jna, već u tvornici u sl. brodu)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.135 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.