Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Maj 2026, 16:53:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 58 59 61 62 63
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tema za muslimane~Islam  (Pročitano 45107 puta)
Zvezda u usponu

Agent provocateur iz Silikonske Doline

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1645
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
BlackBerry Torch
Da bi se pravilno upoznalo bilo koju religiju trebao mnogo vremena. Površna poznavanja rezultiraju površnim i često plitkim odgovorima. Tisuće godina bilo koje religije i stotinjak stranica nekog foruma... nije baš mjerilo.

Pitanje za muslimane - kako će modernizacija utijecati na vašu religiju i hoće li daljnji razvoj tehnologije više štetiti ili vam koristiti, može li daljnji razvoj tehnologije smanjiti kulturološki gap koji je trenutno prisutan izmedju muslimana i većine današnjeg svijeta?
IP sačuvana
social share
Prije nego odgovoriš na moj post molim lijepo pročitaj moj potpis
              Ja se ovdje uglavnom dobrano zajevavam!

Ignorancija je zdrava za živce. Dakle, ako nisam odovorio na negdje nešto a ti očekuješ moj odgovor, shvati - ignorirao sam to!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Citat
najveci vas problem je temeljno nepoznavanje ne islama, nego religije u biti........naucite barem osnovne stvari . islam priznaje sve poslanike prije muhameda i daje im isti znacaj dakle isusu mojsiju  muhamedu...islam ne priznaje rase ni nacije , svi ljudi su isti i isti ce bit pred bogom.........bog je jedan i ima razlicita imena a ne neki muslimanski bog allah ili sl.................sve religije i poslanici su pricali o ljubavii sreci i na ovom i onom svijetu,jedina razlika sto je jedina orginalna nepromjenjena bozja knjiga
Svaka cast...sve je lepo receno...i nemojte da stvarate ruznu sliku o sebi i nekulturi
"Svi ste vi jednaki kao zubi ceslja". To je sjajna recenica, ali problem je sto vazi samo za muslimane, Ostali "nevjernici" jedino cemu mogu da se nadju u vecini islamskih zemalja ako zele da ispovjedaju svoju vjeru je obezglavivanje.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2178
Zastava Srbija, Sjenica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Apple iPhone 5
Citat
Pitanje za muslimane - kako će modernizacija utijecati na vašu religiju i hoće li daljnji razvoj tehnologije više štetiti ili vam koristiti, može li daljnji razvoj tehnologije smanjiti kulturološki gap koji je trenutno prisutan izmedju muslimana i većine današnjeg svijeta?
Sve zavisi kako na kog vjernika/muslimana utice ta modernizacija...Ne znam tacne rijeci Allaha dz.s. ali cu vam ispricati kako mislim da stoji:I vi cete se prevoziti kamilama ili nekim drugim prevoznim sredstvom...
To nisu precizne rijeci Allaha dz.s. potrazit cu ih i kazati kako je tacno....E sada sto u Novom Pazaru imamo takve vjernike da oni ne lezu na krevet i ne gledaju televizor(sto je potpuno neispravno)...to je vec druga prica i drugi metodi.Oni zele da se budu fundamentalisti i da se strogo povracaju na svoje doba u doba Muhammeda s.a.w.s. Ali mnogi ucenjaci smatraju da se ne moze zastajati kao sto ni vrijeme ne moze stati...tako ni civilizacija.  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Muslimani veruju da Božija milost nije ograničena samo na područje Bliskog istoka, niti na poznate ibrahimovske vere – judaizam, hrišćanstvo i islam već da obuhvataju sve ljude. Muslimani ne mogu kazati da zoroastrinizam, budizam ili hinduizam nemaju religijski kredibilitet ili bilo kakve veze sa porukom ranijih poslanika samo zato što nemaju svojih poslanika, jer Allah, dž.š., u Kur'anu kaže:
„Svaki narod je imao poslanika“ (Junus: 47). „I poslanicima o kojima smo ti pre kazivali i poslanicima o kojima ti nismo kazivali“ (En-Nisa: 164).

To znači da ima poslanika koji nisu spominjani u Kur'anu, pa se ne isključuje mogućnost da su oni nekada bili Božiji poslanici. Preko religijske forme koju sada možemo vidjetu u tim spisima, nema tragova čistog monoteizma kakvog Kur'an propagira, ali je vrlo moguće da se u origirnalnoj formi nalazio čisti monoteizam. Problem je što se tokom vremena desila promena izvornih učenja ranijih poslanika, jer ti spisi, prema Kur'anu, iskazuju osnovnu i fundamentalnu istinu: jednoću Božiju. Prolaskom vremena teško je prepoznati koji su delovi zaista autentični i predstavljaju čisto učenje tih poslanika, a koji delovi su osnovne kulturne adaptacije ili usvajanja. Međutim, Kur'an naglašava da su svi poslanici govorili o dolasku Poslanika Muhammeda, s.a.v.s., i dali opis dolaska poslednjeg Božijeg poslanika. I sada u tim spisima postoje neki nagoveštaji da će poslanik Muhammed, a.s., doći.
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2178
Zastava Srbija, Sjenica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Apple iPhone 5
Slazem se sa prvim delom tvoje price ali mislim da je Allah dz.s. rekao da kada je dosao Muhammed a.s. kao poslanik biti jedina vjera kojom ce biti On zadovoljan...
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nije ista brate moj...da je ista ne bi vi pravili blud...ne bi jeli svinjetinu...ne bi se krstili...

Ислам је страшно формализована религија. Није ни хришћанство далеко о тога. О јудаизмау и да не причамо. А Исус се баш против тога борио. Џаба ти форма кад промашиш суштину. А то је љубав.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 15
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Nije ista brate moj...da je ista ne bi vi pravili blud...ne bi jeli svinjetinu...ne bi se krstili...

Ислам је страшно формализована религија. Није ни хришћанство далеко о тога. О јудаизмау и да не причамо. А Исус се баш против тога борио. Џаба ти форма кад промашиш суштину. А то је љубав.

pa ja isto kazem.......ali to i jest bit islama , sve drugo su ljudske stvari koje covjek izmislja primjenjuje i sl. i isus je isto pricao..........ne samo da islam nije ogranicen na muslimane nego se govori o bogu kao univerzalnoj sili gospodaru svih svjetova..........jedina sustinska razlika sa krcanstvom je sto krscanstvo stavlja covjeka na nivo koji mu ne pripada, pa je isus bozji sin i ljudi ekskluzivna bozija bica..........to je vama uradio milanski edikt i konstantin prvi koji je nicejskim konsilom promijenio pola biblije sto je dovelo poslije i do podjele crkve na istocnu i zapadnu 1054 g......... crkva kao profitabilna organizacija odnosno ljudi opet su pokvarili univerzalnu istinu i bozje rijeci..........tako je i danas sa muslimanskim zemljama i ljudima,nije svojim rodjenjem musliman odnosno vjernik nego se to svojim zivotom zasluzuje
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2178
Zastava Srbija, Sjenica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Apple iPhone 5
 Smile Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51774
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24
zaima me... kako u mnoštvu proroka prepoznati prave i lažene kad se svi trpaju u isti koš...  Smile

uzgred, postoji centar u mozgu koji kad se stimuliše osoba smatra da ima kontakte s Bogom. ustvari, ubjeđena je u to....  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 157
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
SonyEricsson 
zaima me... kako u mnoštvu proroka prepoznati prave i lažene kad se svi trpaju u isti koš...  Smile

uzgred, postoji centar u mozgu koji kad se stimuliše osoba smatra da ima kontakte s Bogom. ustvari, ubjeđena je u to....  Smile

Na jednom mestu u Novom Zavetu Hrist kaze svojim ucenicima da se cuvaju onih kji se spolja cine jagnjad a iznutra su vukovi . Svi proroci i nazovi proroci i svi ostali propovrdnici vecine religijskih sistema pricaju u principu istu pricu, ali je lako odvojiti prave od laznih . Makar i nagoestaj mrznje ili netrpeljvosti prema bilo kome , cak i neprijateljima , automatski diskvalifikuje proroka , religiju , verki sistem ili sta vec . Ovde treba naravno , napraviti razliku imedju pogresnog interpretiranja ili tumacenja originalnog ucenja nekog verskog sistema i sistema samog . Prica tipa " samo ja, mi , nasa, vera je prava i niko se vise nigde nece spasiti jer je kljuc spasenja u nasim rukama " takodje diskvallifikuje , proroka , religiju ... Ogranicavanje slobode coveka u bilo kom smislu ( ovde ne mislim na slobodu koju propovedaju satanisti) - diskvalifikacija .
Sto se tice pomenutog centra u mozgu koji stimulacjom ostavlja utisak komunikacije sa Bogom , ne znam sta da kazem . Ludi koji veruju u Boga ce reci da je taj cenatar stvorio Bog radi lakse komunikacije sa njim , oni koji ne veruju ce iskoristiti taj podatak da sva iskustva ljudi koja su vezana sa Bogom pripisu hemijskim reakciajama u mozgu . Naravno , na mozak se moze uticati na mnogo nacina u zavisnosti od cilja koji zeli da se postigne ,ali ne mogu se bas sva iskustva komunikacije sa Bogom ili nekim drugim , tzv duhvonim bicima pripisati hemiji , bolesti ili necem trecem .
« Poslednja izmena: 26. Jun 2007, 20:06:59 od zuti car »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 58 59 61 62 63
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Maj 2026, 16:53:37
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.