Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Maj 2026, 06:08:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 53 54 56 57 ... 63
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tema za muslimane~Islam  (Pročitano 45186 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 27
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Citat
Vidis u Beogradskim brdima niko nikoga ne udara maljem- za kaznu. I poznajemo dosta istoriju Crne Gore, za razliku od nekih...

Da li si svesna sta poredis?Nigeriju u kojoj godisnje umre preko 10.000 ljudi od HIV-a,drzava koja je u gradjanskom i plemenskom ratu preko 50 godina u kojoj industrije bukvalno nema,obrazovani zakon se svodi na osnovna 4 razreda itd.
Seti se kako se ovde ubijalo 90 ih godina kada zakon nije funkcionisao.Pa citulje u novinama su bile najcitaniji deo.Svaki bogovetni dan neko je nekog i zbog necega smakao.Tako i u Avganistanu.Ratovi preko 50 godina i naravno u takvim uslovima najteze covek moze da prosperira.
Zasto nema takvih slucajeva u Omanu,Dubaiu,Kuwajtu,Egiptu,Siriji,Libanu i drugim drzavama koje su bile u korak sa svetom?Sve je to stvar kulture,obicaja i najvecim delom obrazovanja.I jos nesto u tim beogradskim brdima ima vise nekulturnog i seljackog nego bilo gde u Srbiji.

Serijat kao zakon nema prakticnu primenu u svetu i mislim da su toga i svesni i Saudijci koji ga prate od A do S.Nama je grozno da gledamo kako oni kamenuju,a kako nam nije grozno da gledamo stradanje Iracana svakog dana.Pa od te prelepe Babilonske drzave sa kulturom tradicijim i svim dobrim su Ameri i Evropa vratili u kameno doba.I posle cemo se pitati zasto se i tamo desavaju slicne stvari i opet kriviti neku drugu religiju.Pa hriscani su poznati po tome sto su ubijali na najgori nacin i zbog najvece gluposti jos u srednjem veku.Mi smo to prevazisli,ali nedamo njima to da prevazidju jer nam nije u interesu.Ovako kad su glupi mozemo da eksplatisemo sve njihovo.

Ogromna je razlika izmedju nas i njih i tu ce uvek biti razmirica i problema treba samo da naucimo da zivimo sa tim , a ne da odbacujemo sve sto je tudje da ne valja.Razlike nisu lose ako ima tolerancije,medjutim ako je nema onda ni slicnost ne moze da funkcionise.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 799
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia E65,6670
euridicat,vidim da si,hvala Bogu,pametna cura,znas da citas i pises.uzmi sama Kur'an i procitaj (ali i druge knjige islamske ulemme koje se ticu te teme) tako ces najbolje shvatiti odnos Islama prema zeni.
ja sam vaspitan u duhu Islama i za mene je zensko (majka,supruga,sestra,...) svetinja,i uvazavacu njihovo misljenje ma kakvo ono bilo!
pored srednje skole,Gimnazije,ucio sam i versku skolu,bas kao i oni ljudi sa snimka,ucio sam iste stvari kao i oni (sto se vere tice),pa nikada ne bih uradio ono sto su oni uradili.
presudan znacaj u odnosu prema nekim stvarima (u ovom slucaju prema zeni) nema vera,vec vaspitanje.onako kako tebe kuci vaspitaju da se odnosis prema sestri i majci,tako ces se odnositi i prema supruzi,i prema bilo kojoj drugoj zeni!
svi ovi primeri kamenovanja i tih kazni su se desili u zaostalim i nerazvijenim sredinama,sredinama gde je nivo intelekta veoma nizak.
nisam cuo niti procitao da se takav incident desio u Meki,Medini,Adu Dhabiu,Dubaiu,...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Mungos- ti ocigledno ne citas sve sto ja napisem. Fokusiras se na poslednju recenicu i to je sve.  Smile
Vrati se stranu unazad, procitaj sta sam napisala, pa onda komentarisi.

Morpheus- Ej, znam da citam i pisem.  Smile Ali zaboravljas faktor- nemanje vremena. Procitacu cim stignem. (Ispitni je rok- citam mnogoo str. dnevno.  Smile)
Molila bih da mi, dok to ne uradim, fino, u skracenoj varijanti- koliko je to moguce- napises.
Dakle- na koji je nacin, na kom nivou je izvrsena ravnopravnost?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
inache je kod muslimana rashiren...obichaja da zene treba kupovati i da siromashan chovek ne moze da se ozeni...
Smile
 Smile Smile Smile

ne lupaj glavom o zid ,trebace ti (valjda)  Smile  u islamskom svetu zena ima malo bolji status od kamile - mladozenja placa nevestinom ocu i zena nema pravo da bira muza .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
Nokia 
Evo da ja ti odgovorim ukratko, na osnovu svog iskustva i onoga sto znam. Po serijatu, majka, sestra i supruga su prakticno uzvisene i uzivaju potpunu zastitu muskaraca. Supruga se veoma pazljivo bira jer ce ona biti majka deci. Mora da bude pokrivena, ne sme da bude zaposlena u bilo kojoj javnoj instituciji sem u zdravstvu. U liberalnijim zemljama poput Tunisa i Libana, zene su mnogo ravnopravnije, cak mogu i da traze razvod i obicno dobijaju decu. Po serijatu, cedomorstvo i abortus su smrtni gresi, mada se abortus dozvoljava iz zdravstvenih razloga ili kada je u pitanju incest. E, sad, kako je zaista u stvarnosti, to samo one znaju. Npr. u S.Arabiji, zenama je dozvoljeno da kupe auto, ali ne i da njime upravljaju!
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2178
Zastava Srbija, Sjenica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Apple iPhone 5
Citat
Dakle- na koji je nacin, na kom nivou je izvrsena ravnopravnost?
Pa dolazi do ravnopravnosti zbog toga sto je to Allah propisao da se ne radi,a ona je uradila i odjednom ona vise nije ono sto je bila-ravnopravna...mora da isprasta kako bi bila...Mislim da si me imalo razumela, a ako ne pitaj,reci...pozzy Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mislim da su se zene u s.arabiji izborile pre neku godinu da mogu da voze kola ,ali samo ako je neki mushkarac u kolima  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
pa razmisli malo...u slucaju jednog coveka i vise zena tacno se zna ko je otac a ko majka rodjenog deteta,dok u ovom drugom,gde zena spava sa vise muskaraca,tesko bi bilo utvrditi ko je otac rodjenom detetu.danas je to moguce utvrditi laboratorijskim putem (DNK testovi),ali pitanje je da li ce otac priznati to dete i javljaju se mnoga druga problematicna poitanja u vezi sa tim.
ko bi bio "glava" u toj kuci gde ima vise muzeva? hvala Bogu,postoje zene koje bi se mogle nositi sa tim,ali mnogo je vise onih koje ne bi.
dobrobit toga je jer se sprecava sirenje nemorala i prostitucije,manje je nezbrinutih zena,porodica je finansiski stabilnija,povecanje broja islamskog ummeta,jacanje odnosa medju ljudima-covek je sa vise familija u srdostvu.
naravno,ovo je sve moguce ako je muskarac u mogucnosti da svakoj zeni ponudi jednaku finansisku potporu i jednake usluve za odgoj dete sa ovom drugom,i ono glavno,ako se prethodna zena slaze sa tim.

И ту се само претпоставља, полазећи од поставке да је жена била верна. Значи, жена треба да буде трпељива док муж ужива са другим женама, док јој се, ако сама пожели другог мушкарца, смеши неколико "ни превеликих, ни премалих" каменова.
"Ко би био глава..." Жена. Али, "Постоје жене које би се могле носити са тим..." - значи, твоја претпоставка је да је цвећина жена неспособна? Какве везе имају проституција и неморал? Јесу ли жене мање моралне од мушкарца?
"Човек је са више фамилија у сродству..." - да ли жена губи право да стиче рођаке?

Ислам је андроцентричан и жену сматра суштински нижим бићем.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 799
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia E65,6670
gledaj,kad kazem ravnopravna,ne mislim na prava uopste.potezati takva pitanja je apsurdno.to bi bilo isto kao kada bi ti rekla da vise vredis od mene,ili ja od tebe (ti,odnosno ja imas/m vise prava).covek i zena dopunjuju jedno drugo,i samo kao takvi su stabilni.ne postoji podela (bolje reci ne bi trebala da postoji,ali na zalost-postoji),izmedju polova.
pod pojmom ravnopravnosti u Islamu se podrazumeva ravnopravnost i istovrednost kod Bogu.prema Njemu su jedno,nema razlike.dove (molitve,pokajanja,...) se primaju kako od jednog,tako i od drugog.postoji samo podela na iskrenog i iskrenijeg vernika.
e sad,postoje neki segmenti gde zena ne moze da vrsi f-ju muskarca,ali isto tako gde i covek ne moze da bude zamena za zena (zena ne moze detetu biti otac,nitii covek majka - ovo sam pokusao da ti docaram,nemoj da shvatis kao primer Smiley ).
ali ti opet to nece biti jasno dok sama ne uzmes,procitas i shvatis na nacin na koji ti to radis.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
Nokia 
@bf, mislim da ne mogu da voze kola, gotovo da sam sigurna, ali cu se raspitati.
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 53 54 56 57 ... 63
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Maj 2026, 06:08:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.039 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.