Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 203 204 206 207 ... 673
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tamna strana srpskog sporta ~ Navijaci vs. huligani vs. policija  (Pročitano 721984 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 540
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Isti taj Brisu Taton je u svojoj zemlji nazivan huliganom pa mi nije jasno kako vi osvedočeni protivnici istih toliko kukakte...
Ko je rekao licemerje...
IP sačuvana
social share
Радио Б92: " Момци који су се 10 година супростављали режиму, тукли се са милицијом док су други спавали у својим кућама. То су Делије."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple iPhone 3Gs
Isti taj Brisu Taton je u svojoj zemlji nazivan huliganom pa mi nije jasno kako vi osvedočeni protivnici istih toliko kukakte...
Ko je rekao licemerje...

izvor?

Reke ljudi pale sveće za Tatona

Više hiljada Beograđana danas u centru Beograda odaje poštu francuskom mladiću Brisu Tatonu koga su huligani pretukli 17. septembra, a preminuo je juče u bolnici.

Reporteri MONDA prenose da građani pale sveće i ostavljalju cveće na Trgu Republike kod spomenika Knezu Mihailu.

Formirana je kolona dugačka oko 50 metara, u kojoj građani, u grupama od po četvoro, strpljivo stoje.

Među okupljenima je i veliki broj političara, sveštenika, ali i navijača "Partizana", kluba pred čiju utakmicu sa Tuluzom je Taton i pretučen.

Prisutni su državni sekretari u Ministarstvu pravde i Ministarstvu za ljudska prava Slobodan Homen i Marko Karadžić.

U redu čekaju i sveštenici Srpske pravoslavne crkve, na čelu sa vladikom hvostanskim Atanasijem Rakitom. Od stranačkih lidera na skup su došli predsednici LSV-a, SDU i DHSS-a Nenad Čanak, Žarko Korać i Vladan Batić. Na licu mesta su i brojne novinarske ekipe.

Prvi savetnik francuske ambasade Mišel Šargonje izjavio je novinarima da je impresioniran brojem Beograđana koji su došli da odaju počast poginulom Francuzu. On je rekao da je nažalost ovakva pogibija mogla da se desi bilo gde u Evropi i da sve Vlade kao i srpska moraju da se suoče sa ozbiljnim problemom nasilja.

Šargonje je naglasio da su u ambasadi Francuske dirnuti činjenicom da je od trenutka kada je objavljena vest o smrti Tatona, ambasada preplavljena telegramima saučešća.

Danas u Beograd stiže i ministarka za sport Francuske i ona će se sastati sa najvišim zvaničnicima Srbije sa kojima će razgovarati o ovom problemu.

Državni sekretar u Ministartstvu za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić izjavio je da je impresioniran brojem ljudi koji su došli da odaju poštu Tatonu i naglasio da je to ona Srbija na koju on računa.

Bivši premijer Srbije Zoran Živković izjavio je da se slaže da neke desničarske grupe treba zabraniti, ali da to nije dovoljno. Potrebno je, kako je rekao, sprečiti atmosferu koja omogućava da se takve stavi događaju. On je podsetio da se ekstremističke grupe okupljaju na Pravnom fakultetu u Beogradu gde drže skupove, a da je kad je bivši premijer upitan o tome, on samo rekao: To je demokratija. "To nije deomokratija", rekao je Živković.

Izvor: MTS-Mondo
« Poslednja izmena: 30. Sep 2009, 12:14:38 od kokota »
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 540
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
učiteljica...
Znam teško je da se poveruje jer Blic i U92 nisu tako rekla ali...
IP sačuvana
social share
Радио Б92: " Момци који су се 10 година супростављали режиму, тукли се са милицијом док су други спавали у својим кућама. То су Делије."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia N97
tako je stojane, vazno je da oni  na sav glas pljuju kada navijaci naprave neko sranje i jos poistovecuju 10 000 ljudi na tribini sa 50 idiota  Smile

i jos im je vise zao francuskog navijaca nego nase dece kada iz pregazi pijani skot i jos dobije 3 godine zatvora  Smile, onda ih nema da osudjuju i da traze 40 godina zatvora....eto sta su ti ti evropejci  Smile

A shta hocesh da kazhesh da ima samo 50 idiota na tribinama ? Da se razumemo, poznajem vrlo dobro navijachku scenu. Znam da tamo ima dobrih ljudi, ali vecina su bolesni idioti, a ti kako hocesh. Znam da ti nije pravo shto ti vredjam prijatelje ali to je istina. Sve sami blejachi, alkosi, narkosi i vucibatine.
Odrastao sam sa nekim hard core grobarima, pun ih bio moj kraj, tako da dobro znam o chemu pricham.
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11186
Zastava t
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.21
mob
Alcatel 258
Navijaci, nikad se necete popraviti, uvek cete bit bitange, propaliteti, narkomani, alkoholicari. Mozete da se pravdate da navijac i huligan nije isto. I taj navijac nije hteo da bude huligan ali je popio malo i postao huligan.
Sve bih ja zabranio i navijace i huligane.
A ovo sto pravite paralelu sa baselom, i ostalim mestima, ne bi me cudilo uopste da su i tamo zacetnici tuca bili sa ovih prostora, tj Srbi.
I jos da dopisem, da mi je zao sto nas nisu malo vise izbombardovali, 1999. Da su sve postene ljude izdvojili negde a na vas ostale bacili atomsku pa da vas nema vise. Vi se kao nesto saosecate, kao da vas je briga za ono dete koje je onaj mamlaz ubio autpm, i dobi 3 god. Vadite se na taj dogadja i da bi ove navijacke ubice mogle dobit bar 5 godina, ali eto zbog media, ce dobit 15 i trunut ce jos 10 nizasta. Svi vi treba da trunete zajedno.
Stvarno ste mi se zgadili vise. Svi su vam gayevi, svi koji misle drugacije od vas, a ustvari medju vama ih ima najvise. Vi ste jedna velika sramota za srpski narod.
Sta ima veze sto su francuzi izlazili nekoliko dana u iti kafic, pa svideo im se najvise, i kakve veze ima policija s tim, bitno je da ste ih vi snimili i pratili, i smisljali plan kako da ih napadnete.
Gurnuli ste u vatru ove napaljenke a vi sve gledali mirno sa starne sa osmesima na licu.

Момче није теби лако. У сваком случају мени је драго што си ти тако саосећајан а ми нисмо. Само ме интересује да ли упалиш свећу у цркви малој Милици Ракић? И шта мислиш о људима који су убили њу, и о људима који су бацали свашта по нашој земљи да би сада наше мајке добијале туморе од осиромашеног уранијума. Ја на моју срећу нисам такав човек да на било чију смрт гледам као неку сатисфакцију себи или мом народу, и искрено жалим овог момка. Али ти имаш неки поремећени систем вредности да је то страшно. Зашто нежалиш овог момка који је убијен Краљеву скоро... боли те курац јер је то заташкано од медија.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple iPhone 3Gs
učiteljica...
Znam teško je da se poveruje jer Blic i U92 nisu tako rekla ali...

Uciteljica? Ne, zaista, ozbiljno pitam, daj neki link iz bilo kojih francuskih novina, magazina, televizije, sta god.. Posto sam prethodnih dana citao dosta postova na ovu temu ljudi koji zive u Francuskoj i niko nije spomenuo tako nesto.
Nije da bi to bilo sta promenilo, ali samo me zanima da li neko zaista moze da izmislja stvari o coveku koji je juce preminuo.
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple iPhone 3Gs

Ovo je Srbija!

Ministarka omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić Marković poručila je da ne postoji samo "Srbija sa palicama", već postoji, kako je rekla, "i jedna drugačija Srbija".

"Postoji i Srbija kulturnih i civilizovanih ljudi, kojima želim da pripadam ,a verujem i ogromna većina svih nas", rekla je ministarka.

Šefica poslaničke grupe G17 plus Suzana Grubješić izjavila je da nije Francuska ta koja treba da oprosti Srbiji, već da su to Tatonovi roditelji.

Državni sekretar u Ministartstvu za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić izjavio je da je impresioniran brojem ljudi koji su došli da odaju poštu Tatonu i naglasio da je to ona Srbija na koju on računa.

Bivši premijer Srbije Zoran Živković izjavio je da se slaže da neke desničarske grupe treba zabraniti, ali da to nije dovoljno. Potrebno je, kako je rekao, sprečiti atmosferu koja omogućava da se takve stavi događaju. On je podsetio da se ekstremističke grupe okupljaju na Pvanom fakultetu u Beogradu gde drže skupove, a da je kad je bivši premijer upitan o tome, on samo rekao: To je demokratija. "To nije deomokratija", rekao je Živković.

Građani koji su došli da odaju počast stradalom Francuzu u izjavama za MONDO kažu da se ne sećaju da su tako bili postiđeni kao onog dana kada je taj mladić stradao.

"Oduvek sam mislio da je ono što krasi Srbe njihovo gostorpimstvo. Smrt ovog mladog čoveka me je toliko pogodila, tim pre što se sve to dogodilo u mom gradu koji se hvali otvorenošću", izjavio je za MONDO Jovan Pavlović, službenik iz Beograda.

Lazar Milić za MONDO kaže da je na skup došao kao navijač "Partizana".

"Došao sam kao navijač "Partizana", ovaj put bez obeležja kluba, jer se stidim. Ne želim da me poistovećuju sa tim huliganima koji su počinili ovaj zločin."

Mirjana Milosavljević za MONDO kaže da je došla da oda poštu Tatonu kao majka fudbalera.

"Došla sam da pokažem da je ovo Srbija, a ne ono što su prikazali ti mladići kada su napali ovog Francuza. Ovo nije politički skup i ne sme sva krivica da se svede samo na navijače", kaže Milosavljević.

Ona dodaje da je srž problema u porodici i da se ne može za sve nedaće optuživati samo društvo.

"Ne smemo decu prepuštati društvu, moramo da preuzmemo odgovornost i mi roditelji, da se organizujemo protiv nasilja. Žao mi je ovog dečaka i što je nasilju posvećena ozbiljnija pažnja tek kada je on ubijen", rekla je Milosavljević.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share

Friedrich Hayek

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 0.3.154.9
mob
Nokia 
Citat
Reke ljudi pale sveće za Tatona
замисли, реке људи, ма бежи бре, читава мора, океани.................. Smile
Citat
Više hiljada Beograđana danas u centru Beograda
хиљаде стотина............. Smile
само напред............. Smile
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Citat
Ministarka omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić Marković poručila je da ne postoji samo "Srbija sa palicama", već postoji, kako je rekla, "i jedna drugačija Srbija".

Извини али како да човек чита даље текст који овако почиње. Србија са палицама ... до јаја ... браво за госпођу министарку. Ово је мисао дана.

Шта је са онима који неће да се осећају кривим што је 10 - 15 малоумника потегло палице, ланце од бицикла пепељаре и флаше и убило једног несрећника, који је уз то још и странац, и који неће да праве будале од себе учествујући на конкурсу најпатетичнија мисао дана ... шта је са њима, јесу ли се самим тим квалификовали као припадници Србије са палицама ...

Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Danas na Trgu Republike
Građani odali poštu Brisu Tatonu
Autor: Tanjug | Foto:AFP, FoNet | 30.09.2009. - 12:39  13:10

Nekoliko stotina građana odalo je danas poštu nastradalom francuskom državljaninu Brisu Tatonu paljenjem svecha i polaganjem cveća na Trgu Republike, u centru Beograda.

Okupljeni su, ispred spomenika knezu Mihailu, izrazili tugu što se takav tragični incident dogodio u Beogradu - gradu koji je, kako su istakli, uvek otvorenih ruku prihvatao goste.
Među okupljenima su bili predstavnici političkih stranaka, grada Beograda, nevladinih organizacija, Srpske pravoslavne crkve, državni funkcioneri - državni sekretar u ministarstvu pravde Slobodan Homen, ministar za dijasporu Srđan Srećković i ministarka sporta Snežana Samardzić Marković.
Penzionerka Vojka Kukolj rekla je Tanjugu da je šokirana događajem u kojem je poginuo mladi Francuz kao i porastom nasilja, proteklih dana, na ulicama Beograda
Penzioner Miodrag Marković rekao je da tužno što se takve scene događaju u miroljubivom i mirnom gradu i da nada da će nasilje biti iskorenjeno i da će svi biti bezbedni
Student iz Beograda rekao je da je Srbija oduvek bila u dobrim odnosima sa Francuskom i da je tužno što je izgubljen jedan mladi zivot.
Bris Taton, 28-godišnji Francuz koji je 17. septembra teško povređen kada ga je napala grupa huligana u centru Beograda, preminuo je juče, posle čega u prestinici Srbije proglašen Dan žalosti.

U okružnom sudu saslušani roditelji ubijenog Tatona

U Okružnom sudu u Beogradu danas su saslušani roditelji francuskog državljanina Brisa Tatona, u okviru istrage koju taj sud vodi protiv osumnjičenih za ubistvo njihovog sina.
Tatonove roditelje saslušao je istražni sudija Okružnog suda, u prisustvu tumača iz francuske ambasade u Beogradu.
Vidno potreseni, Tatonovi roditelji posle saslušanja, koje je trajalo oko sat vremena, nisu želeli da daju izjave za medije.
Potrparol Okružnog suda u Beogradu Ivana Ramić izjavila je Tanjugu da je tužilac danas prekvalifikovao krivično delo za koje se terete osumnjičeni iz teškog ubistva u pokušaju u teško ubistvo.

Francuska ministarka i predsednik Tuluza stigli u Beograd
Autor: Tanjug | Foto:AFP | 30.09.2009. - 13:06

Francuska državna sekretarka za sport Rama Jad i predsednik fudbalskog kluba Tuluz Olivije Sadran borave danas u Beogradu pošto je navijač kluba iz Tuluza Bris Taton preminuo juče od posledica brutalnog premlaćivanja u centru Beograda.

Rama Jad je prekinula posetu Bejrutu gde je prisustvovala sportskim "Igrama Frankofonije", da bi otputovala u Beograd gde treba da se sastane sa srpskom ministarkom sporta Snežanom Samardžić Marković, kao i sa porodicom Brisa Tatona koja se još nalazi u Srbiji, prenose francuski mediji.
"Želim da budem uz roditelje Brisa Tatona sa kojima sam redovno razgovarala telefonom, da bih im izrazila solidarnost i saosećanje svih Francuza, da bih im pomogla u svim koracima", izjavila je Rama Jad.
Državna sekretarka za sport će se, takođe, sastati sa predstavnicima srpskih vlasti, kojima će preneti očekivanje da će počinioci tog varvarskog napada bili primereno kažnjeni, navodi se na sajtu lista iz Tuluza "Depeš di midi".

Predsednik FK Tuluz Olivije Sadran će doputovati danas u Beograd da bi roditeljima mladog navijača Brisa Tatona pružio potrebnu podršku u tom strašnom i bolnom trenutku, navodi se u saopštenju kluba.
Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini izjavio je juče povodom smrti Brisa Tatona, da fudbalska Evropa mora da se bori protiv nasilja u sportu.
"Ovo nije tužan dan samo za fudbalski klub Tuluz i francuski fudbal, već i za evropski fudbal. Smrt navijača, čiji je jedini zločin to što je otputovao u inostranstvo na utakmicu tima za koji navija, predstavlja tragediju i mi širom Evrope moramo nastaviti borbu protiv pojedinaca koji koriste fudbal za nasilje", poručio je predsednik UEFA.
"Verujemo da će srpski pravosudni organi sprovesti istragu do kraja i kazniti počinioce ovog strašnog zločina", dodao je Platini, kako se navodi na Internet stranici UEFA.
Bris Taton, 28-godišnji Francuz, brutalno je pretučen 17. septembra u centru Beograda, pred utakmicu Partizan-Tuluz, kada ga je napala grupa huligana. Povodom njegove smrti, u prestonici Srbije danas je proglašen Dan žalosti.

Izvor: Blic
« Poslednja izmena: 30. Sep 2009, 13:27:05 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 203 204 206 207 ... 673
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.