Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Talibani javno išibali i pogubili trudnu ženu zbog preljube  (Pročitano 8946 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Ja nisam rekla da je dobro ili lose, to si ti izvukao iz konteksta, samo kazem da je drugacije i da ne moze da se poredi kada tako nesto kazes individui licno i kada tako nesto kazes O jednom narodu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 5.0.375.125
Slazem se da se ne moze porediti Wink

Mi Srbi smo kolektivno u debelom sranju zato sto ljudi imaju obicaj da kazu svi su oni govna i zlocinci Wink
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50097
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
Zivotinje! Mogu da ih bombarduju i ubijaju koliko hoce, nista se nece promeniti. Kolektivna lobotomija, to je vec nesto...

Meni ovo zvuci kao da sam vec negdje slusao... samo nisu bili u pitanju talibani...  Smile

« Poslednja izmena: 10. Avg 2010, 15:09:18 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1054
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Zivotinje! Mogu da ih bombarduju i ubijaju koliko hoce, nista se nece promeniti. Kolektivna lobotomija, to je vec nesto...

Meni ovo zvuci kao da sam vec negdje slusao... samo nisu bili u pitanju talibani...  Smile

Pa nisam valjda toliko prsla da dvaput pisem isto. Mada, sve je moguce Smile
IP sačuvana
social share
I'm not what I was last summer, not who I was in the spring.
Tell me, tell me, tell me when will we learn
we love it and we leave it and we watch it burn
Damn these wild young hearts, damn these wild young hearts...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 5.0.375.125

Ne vredi pricati kad ljudi pamte ko cuskije Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia 6300
Тако је код њих. Нажалост... За време владавине талибана закон је био да се жени која лакира нокте исеку прсти, жене нису могле на улицу без пратиоца (брата-мужа-оца), бурка је била обавезбна, женама је био забрањен спорт,  ношење панталона, чак и испод бурке, уопште за све су били забрањени тв, радио, карте, шах, мушкарци нису смели да брију браду и на утакмицама је било дозвољено само да се виче Алах је велики, остало скандирање и навијање као и тапшање је било забрањено. А и дан санас по многим племенима се за прељубу убија, негде се за силовање силована жена казни са 60 удараца бичем а силоватељ убија, док негде  отац може да тражи одштету или чак убиство ако муж туче његову ћерку.
Ту и даље имају велики утицај сеоске и племенске старешине (како у талибанским, тако и у неталибанским регијама... Све у свему, за нас чудан народ (као и нпр. кинези кад једу псе).

Pa jednostavno oni smatraju da je preljuba ili sta vec delo protiv "drzave i naroda ( ili nekog bozanstva)",
pa sankcionisu to kako im padne na pamet i kome padne na pamet.

Грешиш, постоје јасна правила којих се они придржавају већ мнооого година. Није то како коме падне на памет, већ постоје племенски закони. Али то се разликује од племена до племена, нпр. Паштуни код прељубе ако су двоје из различитих бракова онда се љубавници убију, а удовица се може пеудати само за брата или првог рођака свог покојног мужа, ако нема истих, она постаје власништво племена,  док код Хазара нпр. ако су љубавници удовци или нису у браку онда морају да се узму, а ако су убавници из различитих бракова, онда љубавник мора да ожени своју љубавницу и да мужу своје љубавнице да за жену своју ћерку, жену или му купи жену (јер се у Авганистану жеен купују, осим ако се ради о рођацима, онда је жена џабе).. код осталих племена је отприлике слично...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung Galaxy IIs
Тако је код њих. Нажалост... За време владавине талибана закон је био да се жени која лакира нокте исеку прсти, жене нису могле на улицу без пратиоца (брата-мужа-оца), бурка је била обавезбна, женама је био забрањен спорт,  ношење панталона, чак и испод бурке, уопште за све су били забрањени тв, радио, карте, шах, мушкарци нису смели да брију браду и на утакмицама је било дозвољено само да се виче Алах је велики, остало скандирање и навијање као и тапшање је било забрањено. А и дан санас по многим племенима се за прељубу убија, негде се за силовање силована жена казни са 60 удараца бичем а силоватељ убија, док негде  отац може да тражи одштету или чак убиство ако муж туче његову ћерку.
Ту и даље имају велики утицај сеоске и племенске старешине (како у талибанским, тако и у неталибанским регијама... Све у свему, за нас чудан народ (као и нпр. кинези кад једу псе).

Pa jednostavno oni smatraju da je preljuba ili sta vec delo protiv "drzave i naroda ( ili nekog bozanstva)",

Грешиш, постоје јасна правила којих се они придржавају већ мнооого година. Није то како коме падне на памет, већ постоје племенски закони. Али то се разликује од племена до племена, нпр. Паштуни код прељубе ако су двоје из различитих бракова онда се љубавници убију, а удовица се може пеудати само за брата или првог рођака свог покојног мужа, ако нема истих, она постаје власништво племена,  док код Хазара нпр. ако су љубавници удовци или нису у браку онда морају да се узму, а ако су убавници из различитих бракова, онда љубавник мора да ожени своју љубавницу и да мужу своје љубавнице да за жену своју ћерку, жену или му купи жену (јер се у Авганистану жеен купују, осим ако се ради о рођацима, онда је жена џабе).. код осталих племена је отприлике слично...

To treba ukinuti i privesti ih civilizaciji.
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50097
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24

To treba ukinuti i privesti ih civilizaciji.

... samo što treba uknuti i abortus i jos mnogo sta i kod nas.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
Nista ja tu ne bi diro... Smiley

« Poslednja izmena: 10. Avg 2010, 16:58:49 od thug_life »
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19906
Zastava Šabac , Srbija
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.125
mob
Sony 
nije ovo ništa čudno što se sada desilo , to je tamo svakodnevna pojava...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.