Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 22:05:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tajna Stepena u Astrologiji 8-)  (Pročitano 182563 puta)
Svakodnevni prolaznik

nista

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 293
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens 
@Maki
Razumem zasto te Zosma zanima, jer sam se i sama mali uplasila kad sam procitala ono za Zrtvu!!!  Smile Tu su mi mesec i venera!!! Bas slatko!!!
Medjutim, na netu sam nasla neka dodatna objasnjenja...mrzi me da prevodim a znam da razumes....

@Zosma Keen intellect, depression, fearful, unhappy, feels restricted, loss in childhood; egotism; prophetic ability (with Coxa: "Kua, the Oracle") ------------------11° Virgo 16 Fortunate -------Saturn/ Venus

Ne mislim da donosi ista lose.....A sto se zrtve tice, to je svakodnevna pojava, samo sto ce se na neku nasu buducu mozda gledati iz malo drugacijeg ugla.... Smile
Naravno, ja ne bi bila svoja a da ne nadjem nesto dobro u svemu Smile

Sta ti mislis?????
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
Možda se odnosi na žtrvovanje zbog dr.ljudi, zbog ljubavi... i td.

Ja sam našla jedan tekstić na engl. pa bih zamolila nekoga ko bolje zna engl. da nam prevede  Smile

History of the star: A triple star, 2.6, 13, and 9, pale yellow, blue, and violet, on the Lion's rump, near the tail of Leo.
Zosma and Zozma is a Persian word meaning "the Girdle", "Enzonement" or "Loincloth".

The Arabic name is Al Thahr al Asad, "the Lion's Back", which has become Duhr and Dhur of modern catalogues.

This star along with the star theta (Coxa), were Arabic Al Kihil al Asad, the "Space between the Shoulders" of the Lion, and Al H-aratan, sometimes transcribed Chortan, and translated the "Two Little Ribs", or the two Khurt, or "Holes", penetrating into the interior of the Lion.

Delta (this star Zosma) and theta (Coxa), on the hind quarter of Leo, constituted the Arabic 9th manzil, Al Zubrah, "the Mane" (though nowhere near the Mane of our present Lion figure), and this star, delta, itself bears this name as Zubra; Al Biruni saying that "when they rise Suhail (Canopus) is seen in Al Izak," — wherever this may be. [Influences of 9th mansion: Good for voyages, gain by merchandise, redemption of captives (Robson)].

In India they marked the 9th nakshatra, Purva Phalguni refers to "The Lucky One," Phalguni literally means "fruit" (1). Robson says the "The Former Bad One", symbol is a Bed or Couch.

On the Euphrates they were Kakkab Kua, the constellation of the god Kua, the "Oracle".

In Egypt, Mes-su, the "Heart of Su":

In Sogdiana they were "Wadha, the Wise":

In Khorasmia, Armagh, the "Great". 

These stars are said to give the ability to prophesy [which could relate to the symbolism of the book-carrying lion in his prophetic role]. (Allen).

Influence of the constellation: The Lion is associated with the Hebrew letter Kaph and the 11th Tarot Trump "Strength". (Robson).

General influence of the star: It causes benefit by disgrace, selfishness, egotism, Immorality, meanness, melancholy, unhappiness of mind and fear of poison, and gives an unreasonable, shameless and egotistical nature. (Robson).

Its reputation is that of giving an alert mind, but also inclination to melancholic moods. Conjunct with so called 'malefics', danger by poison and disease of the intestinal tract are indicated. These interpretations have to be considered with utmost caution and restraint. (Ebertin). 
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

nista

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 293
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens 
@txn Maki
Prevesu srz tvog teksta veceras.....
ali slucajno sam nabasala na ovaj mnogo jednostavnije napisan pasus....koji nosi tako mnogo istine u sebi

Zosma
This star creates an aware, alert mind and enthusiasm for life. However, as with any star it has negative traits as well. It can also cause melancholy and medical problems. Zosma sits on the back of the lion and can manifest as problems with the back. Remember the old axiom - as above, so below. Well this is a perfect example how these stars can effect us physically. It also has the potential to involve suffering or victim hood, or, to help those who suffer, such as a child welfare worker. This star was prominent in Mother Teresa's chart and she devoted her life to helping the victims of society and those who suffered.
Zosma sits at 10° Virgo and makes contact with the following degrees:

9° Virgo or Pisces
5° Libra or Aries
20° Virgo or Pisces
If you have contact with any of the degrees this energy will affect the planet and house it is placed in.
[b][/b]
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

niente paura

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 7714
Zastava Neptun
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Samsung Galaxy Ace Fleur
Zna li neko sta znaci Mesec na tridesetom stepenu Jarca?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

This is me...then

Zodijak
Pol Žena
Poruke 7354
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Pa 30-ti stepen ne postoji Smile
IP sačuvana
social share
Wanna love me,wanna touch me,think twice 'cause you gotta long way to go
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

niente paura

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 7714
Zastava Neptun
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Samsung Galaxy Ace Fleur
Sorry 29. stepen Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

FIAT LVX

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1315
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T-68
Pa 30-ti stepen ne postoji Smile

29 je 30, svaki znak ima 30 stepeni samo sto prvi broj nije 1 nego nula.
IP sačuvana
social share
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
Konačno, objašnjenje Zosme : Zosma je zrtvovanje ili stradanje zbog drugih, zbog ljubavi prema drugim ljudima, ali ne u ljubavničkom smilslu,već u najširem mogućem -altruističnom.Naglasena je duhovnim osobama koje se nesebicno daju drugima,gde je davanje tu su i žrtve,ako su one velike , bivaju zapažene , pa to proslavi osobu.Posto je ovo zvezda Bogorodice,to daje i njenu zaštitu  Smile
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Sve je otrov i nista nije otrov

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 176
Zastava Rotterdam
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Da li neko zna da mi odgovori kakvu simboliku nosi planeta koja se nasla na egzaltaciji neke druge planete???

Da li to znaci da je ta planeta pokupila malo od znacenja one planete na cijoj se egzaltaciji nasla??? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

This is me...then

Zodijak
Pol Žena
Poruke 7354
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Da li neko zna da mi odgovori kakvu simboliku nosi planeta koja se nasla na egzaltaciji neke druge planete???

Da li to znaci da je ta planeta pokupila malo od znacenja one planete na cijoj se egzaltaciji nasla??? Smile
tacno,pokupila je skoro sve osobine planete koja je na tom step egzaltirana,i obicno je dobro... Smile
IP sačuvana
social share
Wanna love me,wanna touch me,think twice 'cause you gotta long way to go
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 22:05:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.086 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.