Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 01:04:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tajna Stepena u Astrologiji 8-)  (Pročitano 182283 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 6537
Zastava montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
sad sam malo pogledala
imam 4 planeta u egzaltaciji (sunce u ovnu, veneru u ribi, jupiter u raku i uran u škorpionu) - doduše nitijedan na stupnju egzaltacije - jel to značajno kad je toliko planeta u egzaltaciji?
Uau....bravo ti ga Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
moze li neko razjasniti kao 15 stepen kraljevski stepen lava pa 18 stepen djavolski stepen device :-kne shvatam bas,sta je sa 16 stepenom i 17
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
Teorija o stepenima Nikole Stojanovića

Nakon visegodisnjeg proucavanja i istrazivanja naisla sam na zid. Procitavsi sve sto sam mogla da nadjem na nasim prostorima dosla sam do granice iza koje mi je falilo "nesto" da bih sebi dala odgovore na sva pitanja koja su me interesovala.
Svakodnevnom pojavom novih astrologa ocekivala sam da cu dobiti neki konkretniji odgovor, medjutim, vrtela sam se u krug - sva tumacenja su se svodila na osnov astrologije - psiholoski profil licnosti. Ne morate mnogo biti pametni da biste naucili osnovne odrednice koje nam ukazuju o kakvom se coveku radi i kakve potencijale ima. Takodje, u markantnim horoskopima nije tesko uvideti velike zivotne prekretnice i dogadjaje, pa nam se tako desava da iznenadimo klijenta direktnim pogotkom a onda naletimo na zid i ne umemo da odgovorimo kad, kako, zasto... Vest retoricar vam moze satima pricati o tome kakvi ste a da vam pri tom ne odgovori na konkretna pitanja koja vas interesuju. Nakon razgovora delimicno ste zadovoljni ali, ipak, odete kuci a da vam i dalje nista nije jasno...
Taj nivo tumacenja moze biti koristan ali samo kao uvod u nesto ozbiljnije i egzaktnije.
I evo nas tu - sta je egzaktna astrologija i koje su njene mogucnosti.
Na nasim prostorima zivi i radi astrolog Nikola Stojanovic koji je privukao paznju svojim preciznim i jasnim prognozama kako natalnih, tako i mundanih horoskopa. Na veliku srecu danasnje astrologije, napravio je iskorak i svoja otkrica prezentovao u javnosti. Nesebicno otvarajuci vrata savremenoj astrologiji i talentovanim astrolozima da zajednickim istrazivanjima, razmenom iskustava zakoracimo jos dublje u tajne te divne drevne nauke - kraljice svih nauka...
Nikolina teorija o stepenima fascinantno funkcionise u praksi i daje nam mogucnost da precizno odredimo tacan redosled i ishod svih dogadjaja koji coveka cekaju u zivotu. Ta teorija, usput, daje i odgovor na vecito pitanje "da li nam je sve unapred odredjeno", jer, otvara jasnu sliku o tome do koje mere mi mozemo uticati i na koji nacin sami mozemo manipulisati svojom energijom koja nam je data.
Ta teorija glasi: "Svaki stepen zodijackog kruga ima osnovne osobine analognog zodijackog znaka".
Obicnim laicima ova teorija nista ne govori, ali, poznavaocima astrologije ova teorija daje sasvim novu tehniku pri tumacenju horoskopa gde se simbolika svakog stepena zodijaka tumaci kako egzaktan detalj koji ustvari daje onaj odgovor koji nam je nedostajao.
Definitivno nam je unapred sve odredjeno, medjutim, postoji jedan mali prostor slobodne volje koji se ispoljava tako sto mi imamo sansu da manipulisemo svojom energijom u okviru simbolike koja nam je predstavljena u horoskopu. Ta manipulacija se zasniva na svesnoj zameni energije. Tako, na primer, ako neko u horoskopu ima Sunce u kvadratu sa Marsom svoju agresivnost i fizicko povredjivanje moze izbeci tako sto ce svesno trositi energiju kroz simboliku Marsa. Energija tada nesmetano tece i aspekt sam po sebi funkcionise. Medjutim, ako ta osoba fizicki ne trosi energiju, visak koji mu je Mars podario u trenutku rodjenja, negativno ce se odraziti i osoba ce ispoljavati agresiju kako prema drugima tako i prema sebi.
I tu dolazimo do jos jednog odgovora na pitanje - zasto nam je astrologija potrebna i na koji nacin nam moze pomoci. Sagledavajuci energiju ucimo da zivimo sa njom, u teskim oblicima i da je i volimo, jer je nasa, samo nama data. Ona nas vodi, zavisno od nasih sposobnosti, tezim ili laksim putem, do cilja koji nam je zadat u ovom zivotu.
« Poslednja izmena: 24. Dec 2006, 13:44:10 od Makishon »
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
Pojam stepena zodijaka je veoma star i vuče iz najstarijih vremena. Kao što znamo, zodijački krug se deli na 12 jednakih polja od po 30 stepeni, a ime je dobio od pojma "zodijački" koji označava "životinjski". Tih 12 jednakih polja (znaci), podeljeni su na dekade a svaka dekada ima svoj znak i planetu vladaoca. Još zanimljivija podela je na stepene zodijaka gde je svaki stepen analogan horoskopskom znaku. Naš najznačajniji i najcenjeniji Astrolog na ovim prostorima Mile Dupor je bio prvi koji je izučavao i pisao o stepenima, najviše u njegovim knjigama " Astromedicina " i " Hermetički spisi ". Kako je Mile Dupor napisao u svojoj knjizi " Ne vjerujte - provjerite ":

8. stepen
znakova je premoć zemaljska
12. stepen pokazuje strast i trpljenja
15. stepen je tobož kraljevska grupa
22. stepen odgovara višoj znanosti
29. stepen je grupa duboke mistike, objedinjavanja svega saznanja

Kao što smo izneli, svaki stepen zodijaka odgovara datom horoskopskom znaku, tako
1. stepen odgovara znaku Ovna i planeti Mars
2. stepen odgovara znaku Bika i planeti Veneri
3. stepen odgovara znaku Blizanaca i planeti Merkuru i td.

Kada dođemo do 13. znaka (završio se ciklus od 1. - 12. stepena), verovatno se pitate "šta dalje"?
Dalje idemo opet iz početka (ovo se odnosi i na ciklus od 25. - 29. stepena)
13. stepen odgovara znaku Ovna i palneti Mars
14. stepen odgovara znaku Bika i planeti Veneri i td.

Prilikom analize natalne karte, tumačenje stepena zodijaka vam može biti od velike koristi, dopunićete vaša tumačenja a takođe je najčešće i presudno.

Važno je napomenuti da ako je neka planeta retrogradna, uzima se sledeći stepen jer ona sa tog stepena dolazi, vraćajući se u svom retrogradnom hodu.

Pored ovog "redovnog" tumačenja stepena zodijaka, postoje i neki stepeni koji su samo po sebi karakteristični. Kako je Mile Dupor napisao da je " 15. stepen tobož kraljevska grupa", mi ćemo se kratko zadržati na 15. stepenu znaka Lava.

15. stepen Lava je "kraljevski stepen" i on daje kraljeve, osobe od autoriteta ako se neka planeta nađe na tom stepenu, pogotovo ako se nađe Jupiter.

2. stepen predstavlja moć i veličinu.
Tako ćete u horoskopu Billa Gatesa naći upravo ovaj stepen, i to Plutona (velike pare) na 2. stepenu u II polju (materijalna dobra).
5. stepen je analogan znaku Lava i daje popularnost i aristokratsko držanje.

8. stepen je analogan znaku Škorpije i pretežno je negativan.

12. stepen
po Miletu Duporu "pokazuje strast i trpljenja", analogan je znaku Riba pa daje duhovnost, medijalnost ali i osude, razna trpljenja (Ribe)

18. stepen je analogan znaku Device i to je veoma negativan stepen tzv "đavolski stepen". Primetićete da mnoge negativne ličnosti imaju izražen upravo ovaj stepen.

20. stepen
je analogan znaku Škorpije i osobi može da donese oboljenje od karcinoma (kao i 10. stepen - stepen Jarca ), naravno ako na to ukazuju i drugi elemenati u horoskopu.

22. stepen predstavlja Jarca i "viša znanja"

29. stepen analogno Ribama predstavlja završetak svih ciklusa i sadrži sva znanja svih znakova. Kao što je Mile Dupor rekao, 29. stepen je "grupa duboke mistike" i daje duboke misaone procese, pa cak i vidovitost.

Neki stepeni mogu biti karakteristični jer se upravo na tom stepenu nalazi neka fiksna zvezda. Uzmimo, na primer, 15. stepen Jarca. Ovaj stepen je karakterističan jer osobi daje sposobnost da pronalazi izgubljene stvari, predmete od vrednosti i sl. S jedne strane tu je Jarac (ono što je staro, izgubljeno) a sa druge stepen Blizanaca (traženje, nalaženje). Međutim, upravo na 15. stepenu Jarca se nalazi sjajna zvezda nekretnica Wega koja daje počasti, slavu i bogatstva, i koja svakako "utiče" upravo na taj 15. stepen.

Posle Mileta Dupora, Aleksandar Imširagić je izdao knjigu " Tajne stepena zodijaka " gde je dosta nadopunio Miletovu teoriju o značenju svakog stepena.  Aleksandrova supruga Dr. Lea Imširagić tako je lepo i precizno ( a potvrdeno u praksi ) dala tumačenje određenih stepena zodijaka koja su već kopirana u ovoj temi  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Žena
Poruke 234
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
citala sam da 15 stepen riba govori o tome da osoba prvo mora da dozivi pad da bi se kasnije okrenula duhovnoj strani. Ja bas na tome stepenu imam sunce i to u 6 kuci, da se bavim duhovnim stvarima tocno, ali ne shvacam bas znacenje toga teksta, kakav pad, zasto pad? bilo tko.... Smile

Tačno, evo kopiraću celi tekst koji imam Smile

15 Riba Fiksna zvezda Ahernar
,izuzetno duhovno mesto.Osoba prvo mora da dozivi pad,a zatim izlazi iz svega prociscena i zapocinje potpuno novi zivot.Religiozno mesto,daleka putovanja
thank you, nego na sta se podrazumjeva ovaj "pad"? ina veze sa duhovnom stranom?
IP sačuvana
social share
Maybe God wants you to meet many wrong people before you  
meet the right one, so when this happens, you`ll be thankfull.  

Gabriel Garcia Marquez
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
Neko razočaranje pretpostavljam, ali veće...ne znam razočaranost u ljude, ljubav...malo li je stvari gde možemo da kiksnemo?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 220
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
trebam vašu pomoć  Smile
u nedoumici sam

recimo da stavimo analizu za ljubav kakav bi bio ljubavni život
- osobe čija 5. kuća počinje na 13* Škorpije - to je stupanj Ovna, a dispozitor Ovna Mars je u Ribama (29*) u 10. kući u trigonu s Jupiterom iz 1.
vladar 5.kuće u Škorpiji je i Pluton, a on je u 4. kući na 17* - stupnju lava. Pluton je u opoziciji sa Suncem i kvadratu s ASC.

i 2. - kakav bi bio ljubavni život osobe čija 5. kuća počinje na 26* Vage, stupnju Bika - dispozitor i Vage i Bika je Venera - koja pak je egzaltirana u ribama u 9. kući na 9* (Strijelac) u opoziciji s Saturnom (vladarem DC).

to sam ja baj d vej, samo bi htjela vaše mišljenje da se konačno odlučim po kojem sistemu da radim
hvala puno  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

FIAT LVX

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1315
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T-68
O maki cita Dupora, to sam i ja imao u planu da prepisem ali si me prestigla.  Smiley
IP sačuvana
social share
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
Ma ja sam već duplirala taj post - o stepenima  Smile , jer ga ima baš u prvoj poruci ove teme  Smile

Čitam sve štomi padne pod ruke...astro-manijak  Smile Smile

Btw, može li mi neko reći nešto više o 10-tom stepenu Device (pošto o 15-tom ne možete  Smile )
Znam samo ovo Fiksna zvezda Zosma vezuje se za Isusovu majku i slavu nakon sto osoba bude zrtvovana na neki nacin.
Pa me interesuje šta se podrazumeva pod žrtvom?  Smile
« Poslednja izmena: 26. Dec 2006, 15:59:04 od Makishon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

FIAT LVX

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1315
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T-68
Pa me interesuje šta se podrazumeva pod žrtvom? Smile

Ne mogu da ti objasnim ali mogu da te uputim. Astrologija potice iz egipta, jel tako? Jeste. Ko je Zrtva u Egipatskim bozanstvima? Oziris. Znaci raspitaj se o njegovom mitu. Smiley

Ne volim da objasnjavam takve stvari jer pocinjem da smatram da astrologija postaje gruba kao pojedine nauke. Jeste metod naucan ali je rezultat nenaucan.
IP sačuvana
social share
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 01:04:54
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.