Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 65 66 68 69 ... 167
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Taјна статута Војводине  (Pročitano 110439 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Citat
a ti si ozbiljno ostecen, navodis teritorije na kojima su Srbi imali i imaju i istorijsko, drzavotvorno, konstitutivno i etnicko utemeljenje, da te podsetim da su Srbi u Hrvatskoj i u BiH bili konstitutivni narod, naravno posle etnickog ciscenja i egzodusa u Hrvatskoj 1995 godine danas su nacionalna manjina!

A kako ja to bilo kome uskraćujem sva ta prava? I ja kažem da Srbi imaju sva ta prava na tim teritorijama, ko to osporava?

Citat
avnojevske granice (oziljci istorije) su relevantne i opravdane? Je l' znas ti uopste kakva je bila administrativna podela pre dolaska komunista na vlast!?

Postojale su Banovine pre dolaska komunista. Ali te granice jesu releventne, jer, gle čuda sada su granice država. Mada primećujem izvesne nelogičnosti kod tebe. Sa jedne strane kažeš da AVNOJ-evske granice nisu relevantne, ali zato osporavaš onda etničko pravo albanaca na Kosovu

Citat
Veliko-drzavni projekat "Velike Srbije" je delo A-U propagande zbog jacanja pozicije Srbije i oslobadjanja od Otomanske Imperije jos posle berlinskog kongresa 1878 godine, koji je regenerisan i ozivljen u vise navrata od pro-ustaskih separatista i u Kraljevini Jugoslaviji, a sa njim se mahalo i na "hrvatskom proljecu" MASPOK-u 1971, ta prljava propaganda je iskoriscena i u ratovima devedesetih, povlace se iz naftalina "Nacertanije" Ilije Garasanina i tako se povrsno i lazno prezentuje nekakva veliko-drzavna aspiracija Srbije prema "tudjim" teritorijama!

dakle mi nismo imali šešelja koji je imao milion glasova i zalagao se za veliku Srbiju?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
На страну та сва зајебанција о аутономашима и сепаратистима ... али ја озбиљно и искрено мислим да су двојица наших колега бар на овој теми у неким жестоким моралним и иним кризама/ дилемама ... За оног реинкарнираног Мунлајта ми је и јасно ... ало овај други ми није баш најјаснији ... Које црне муке тебе натераше да ти је за све излаз ''аутономија Војводине''   Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Citat
али ја озбиљно и искрено мислим да су двојица наших колега бар на овој теми у неким жестоким моралним и иним кризама/ дилемама

pa ko može biti miran posle svega što se dogodilo?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
@klico, u tome i jeste poenta, pominjes Seselja..., veliko-drzavni projekat nikada nije bio deo zvanicne politike drzave SRJ, SCG, Srbije... i da te podsetim da su sve drzave na Balkanu imale veliko-drzavne projekte i u praksi, ali se vestim manipulativnim i propagandnim metodama to imputira iskljucivo Srbima.
I pored toga sto sam uvek bio protiv politike bande koja je vodila ovu zemlju, ne mogu da pricam kako su trebali ostaviti Srbe na milost i nemilost Hrvatima i Muslimanima u BiH i Hrvatskoj posle razbijanja SFRJ 1991-1992 godine!

Pre podele na banovine, bila je administrativna podela na okruge i zupanije, kasnije na republike naravno, upravo sam to naveo zato sto je podela posle 1945 godine predstavljena kao nekakva striktna granica i na etnickom principu... naime pocetkom devedesetih doslo je do vakuuma i u pravnom smislu jer se tri konstitutivna naroda u BiH i Hrvatskoj nisu mogla sloziti oko drzavnog statusa.
Srbi ni po koju cenu nisu zeleli ostati van Jugoslavije, a Hrvati i Muslimani su zeleli nezavisne drzave, to je sustina!
Zbog cega bi Srbi imali manje pravo na drzavu u kojoj zele ziveti od zapadnih nam komsija.
Posledice na svim stranama su ocigledne!
« Poslednja izmena: 12. Feb 2009, 01:30:23 od Srpska Sparta »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Citat
@klico, u tome i jeste poenta, pricas o Seselju..., veliko-drzavni projekat nikada nije bio deo zvanicne politike drzave SRJ, SCG, Srbije... i da te podsetim da su sve drzave na Balkanu imale veliko-drzavne projekte i u praksi, ali se vestim manipulativnim i propagandnim metodama to imputira iskljucivo Srbima.

Pa ja neću sada da idem u neku istoriju, evo da vidimo poslednje ratove. Tačno je da to nije bila politika upisana u šta ja znam - ustavu, ali ona je u praksi sprovodjena! To se radilo, pa molim te, to je bila osnovna parola - svi srbi u jednoj državi - a da li ćeš ti tu državu nazvati velikosrpskom ili malo srpskom sasvim je svejdno, meni je ovde važna suština

I nije tačno da se samo Srbima imputira, pa evo i Rumuni su imali takve ideje, pa Bugari, da ne idem dalje... Pa hrvate stalno priivaju za NDH
Citat
I pored toga sto sam uvek bio protiv politike bande koja je vodila ovu zemlju, ne mogu da pricam kako su trebali ostaviti Srbe na milost i nemilost Hrvatima i Muslimanima u BiH i Hrvatskoj posle razbijanja SFRJ 1991-1992 godine!

Milošević je izdao Srbe u Hrvatskoj i ja se slažem sa tim, slažem se da je trebalo i pomoći izbeglicama i ljudima da tamo ostanu, ali se ne slažem sa tim da ih je trebalo zamajavati sa nekim državnim projektima, pa onda da ih podstičeš na pobunu, pa na kraju odustaneš od njih. Još plus na sve to razbijao je Milošević SFRJ, nije poštovao medjunarodne odluke, a izbeglicama je opet manipulisao kada ih je čak slao i na Kosovo - Ja tu njegovu politiku ne mogu da branim, a pogotovo kada još dodamo kakva je ta politika bila prema drugima
Citat
Pre podele na banovine, bila je administrativna podela na okruge i zupanije, kasnije na republike naravno, upravo sam to naveo zato sto je podela posle 1945 godine predstavljena (to se i danas sto se radi) kao nekakva striktna granica i na etnickom principu... naime pocetkom devedesetih doslo je do vakuuma i u pravnom smislu jer se tri konstitutivna naroda u BiH i Hrvatskoj nisu mogla sloziti oko drzavnog statusa.
Srbi ni po koju cenu nisu zeleli ostati van Jugoslavije, a Hrvati i Muslimani su zeleli nezavisne drzave, to je sustina!
Zbog cega bi Srbi imali manje pravo na drzavu u kojoj zele ziveti od zapadnih nam komsija.

Nije, to je Miloševićeva laž, koja otprilike glasi: Hrvatska i Slovenija proglašavaju nelegalno otcepljenje a eto JNA pokušava to da zaustavi istovremeno štiteći Srbe koji su ugroženi.

Srbi jesu imali pravo na državu i u Hrvatskoj i u Bosni, imaju i danas, ali to nije isključivo pravo Srba, to ne može tako da se posmatra, to je pravo i drugih koji žive tamo. SFRJ je prestala da postoji, a Milošević je svojim protiustavnim delovanjem izvršio puč u JNA i zaveo svoju vlast te onda krenuo da podstiče Srbe na pobunu i da manipuliše njima, zajedno sa medijima koji su podgrevali atmosferu i iznosili laži kako bi opravdali rat i zločine. Onda su tu išle ideje o velikoj Srbiji, pa jugoslaviji pa ovome pa onome a sve te ideje su u praksi imale za posledicu nasilje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
@klico, u tome i jeste poenta, pricas o Seselju..., veliko-drzavni projekat nikada nije bio deo zvanicne politike drzave SRJ, SCG, Srbije... i da te podsetim da su sve drzave na Balkanu imale veliko-drzavne projekte i u praksi, ali se vestim manipulativnim i propagandnim metodama to imputira iskljucivo Srbima.

Pa ja neću sada da idem u neku istoriju, evo da vidimo poslednje ratove. Tačno je da to nije bila politika upisana u šta ja znam - ustavu, ali ona je u praksi sprovodjena! To se radilo, pa molim te, to je bila osnovna parola - svi srbi u jednoj državi - a da li ćeš ti tu državu nazvati velikosrpskom ili malo srpskom sasvim je svejdno, meni je ovde važna suština

I nije tačno da se samo Srbima imputira, pa evo i Rumuni su imali takve ideje, pa Bugari, da ne idem dalje... Pa hrvate stalno priivaju za NDH
Citat

Milošević je izdao Srbe u Hrvatskoj i ja se slažem sa tim, slažem se da je trebalo i pomoći izbeglicama i ljudima da tamo ostanu, ali se ne slažem sa tim da ih je trebalo zamajavati sa nekim državnim projektima, pa onda da ih podstičeš na pobunu, pa na kraju odustaneš od njih. Još plus na sve to razbijao je Milošević SFRJ, nije poštovao medjunarodne odluke, a izbeglicama je opet manipulisao kada ih je čak slao i na Kosovo - Ja tu njegovu politiku ne mogu da branim, a pogotovo kada još dodamo kakva je ta politika bila prema drugima
Citat
Pre podele na banovine, bila je administrativna podela na okruge i zupanije, kasnije na republike naravno, upravo sam to naveo zato sto je podela posle 1945 godine predstavljena (to se i danas sto se radi) kao nekakva striktna granica i na etnickom principu... naime pocetkom devedesetih doslo je do vakuuma i u pravnom smislu jer se tri konstitutivna naroda u BiH i Hrvatskoj nisu mogla sloziti oko drzavnog statusa.

Nije, to je Miloševićeva laž, koja otprilike glasi: Hrvatska i Slovenija proglašavaju nelegalno otcepljenje a eto JNA pokušava to da zaustavi istovremeno štiteći Srbe koji su ugroženi.

Srbi jesu imali pravo na državu i u Hrvatskoj i u Bosni, imaju i danas, ali to nije isključivo pravo Srba, to ne može tako da se posmatra, to je pravo i drugih koji žive tamo. SFRJ je prestala da postoji, a Milošević je svojim protiustavnim delovanjem izvršio puč u JNA i zaveo svoju vlast te onda krenuo da podstiče Srbe na pobunu i da manipuliše njima, zajedno sa medijima koji su podgrevali atmosferu i iznosili laži kako bi opravdali rat i zločine. Onda su tu išle ideje o velikoj Srbiji, pa jugoslaviji pa ovome pa onome a sve te ideje su u praksi imale za posledicu nasilje.

Zavrsio sam pricu sa tobom na ovu temu, nekako si usiljen i povrsan, kauzalne posledice izvlacis iz bliske proslosti, prosipas instant "znanje", partijski profil, zoon politikon, pa-pa klicko! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Citat
Zavrsio sam pricu sa tobom na ovu temu, nekako si usiljen i povrsan, kauzalne posledice izvlacis iz bliske proslosti, prosipas instant "znanje", partijski profil, zoon politikon, pa-pa klicko! Smile

Nije problem što si ti ostao bez argumenata, nego je problem u tome što se upuštaš u raspravu bez njih i što je proširuješ na sve i svašta. Ja se uvek fokusiram na nešto, jer u usprotnom pisao bih postove od dva metra, koje niko ne bi ni čitao
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
А овако лепо то све сажето напишеш и натовариш Слоби, радикалима и СПЦ. Ма страшан си   Smile
« Poslednja izmena: 12. Feb 2009, 02:19:12 od EmptyClip »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
А овако лепо то све сажето напишеш и натовариш Слоби, радикалима и СПЦ. Ма страшан си   Smile

Ja argumentovano sudjelujem u raspravi. Ako misliš da negde grešim daj protiv argument, jer to je smisao ovog dopisivanja, a ne da se prepucavamo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
LG Frizider
Argumentovano?!  Smile Queer kraljice i likovni kriticari Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 65 66 68 69 ... 167
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.