Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 66 67 69 70 ... 167
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Taјна статута Војводине  (Pročitano 110370 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Citat
Zavrsio sam pricu sa tobom na ovu temu, nekako si usiljen i povrsan, kauzalne posledice izvlacis iz bliske proslosti, prosipas instant "znanje", partijski profil, zoon politikon, pa-pa klicko! Smile

Nije problem što si ti ostao bez argumenata, nego je problem u tome što se upuštaš u raspravu bez njih i što je proširuješ na sve i svašta. Ja se uvek fokusiram na nešto, jer u usprotnom pisao bih postove od dva metra, koje niko ne bi ni čitao

Мислиш да овако неко чита више од три реда твојих постова  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia 6230
Bre Srbende
Vojvodina ni pod raznim ne moze biti republika. Iz milion razloga. Jedan je da kao tako mala, a na granicama sa azdajama Hrvatskom, Madjarskom, Rumunijom i Srbijom ona ne bi mogla da opstane. Drugo Vojvodina nikada nije imala vojsku (Vojvodjansku, niti se lali puno tuche sa bilo kim).
Kao tako pada svako poimanje drzave.
pa koliko vas tintara pomaze, sa 75% srpskog zivlja, gde bi ona mogla da pripadne?
Ali sada dolazi ono najgore: mi hocemo evropske vrednosti, ali ne kao u evropi nego kao kod nas: da zhderemo sa grabache gradjana i da im prodajemo muda za bubrege. Zbog toga se stvara taj vestacki problem i onda i gedzi kazu: cuti tamo i ne talasaj eno Madjari oce Vojvodinu ili ko vec.
Pored svega toga, sve je definisano: republika, ustav, zakon o pokrajini, shodno zakonu statut i verifikacija u skupstini Srbije.
Nadleznosti ce se uvek menjati i kao tako menjaces zakon ili dodavaces na isti zakon tacke koje menjas.

Ali udbaskim skotovima treba sisanje krvi pa su posglei cak i za udbaski ogranak pisljivih popova lobanja, udbasa i ostalih bestidnih krvopija srpstva.Video Amfilohije kod Artemija kako se malterisanje isplati, pa ko veli: jaci sam ja od tebe.
Ovi bi bre i Hrista i Svetog Savu zive pekli i delili im partijske knjizice. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Da je ovo borba za unitarnu državu - to i ne bi bio problem. Stvar je u tome da je ovo borba za vlast i održavanje privilegija. Zato se crkva u ovo i uključila. Sav interes crkve u Vojvodini nije u spašavanju duše vernika, nego u onim poslovima koje su do sada radili, a to je prepravljanje crkava iz baroknog u raški stil, hiper produkcija crkava, zatim povraćaj zemljišta i imovine (pogledajte šta se ovih dana dešava sa zgradama koje treba da se vrate crkvi), zatim u mogućnost da mogu vladike da se bave banalnostima, kao što je zabrana kobasicijade ili zabrana zmajevih dečijih igara i tako dalje

Što se tiče Koštunice i radikala oni opet imaju svoje interese jer su u Vojvodini slabi, pa sada pokušavaju da povrate uticaj, a Koštunica istovremeno pokušava da odbrani svoj ustav i da odbrani akademiju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia 6230
Da je ovo borba za unitarnu državu - to i ne bi bio problem. Stvar je u tome da je ovo borba za vlast i održavanje privilegija. Zato se crkva u ovo i uključila. Sav interes crkve u Vojvodini nije u spašavanju duše vernika, nego u onim poslovima koje su do sada radili, a to je prepravljanje crkava iz baroknog u raški stil, hiper produkcija crkava, zatim povraćaj zemljišta i imovine (pogledajte šta se ovih dana dešava sa zgradama koje treba da se vrate crkvi), zatim u mogućnost da mogu vladike da se bave banalnostima, kao što je zabrana kobasicijade ili zabrana zmajevih dečijih igara i tako dalje

Što se tiče Koštunice i radikala oni opet imaju svoje interese jer su u Vojvodini slabi, pa sada pokušavaju da povrate uticaj, a Koštunica istovremeno pokušava da odbrani svoj ustav i da odbrani akademiju.
Pa akademija je stvar za koju se ne moras talasati. Akademiju mozemo i mi ovde da otvorimo na ovom burek forumu. ako se registrujemo, placamo priznaju nam radove, diplome itd ona jeste validna akademija. Ako si mogao Akademiju Braca Karic, ciganskom tamburasu iz Peci ne razumem sto tamo gde je bila Prva i Druga matica srpska ne moze biti akademija?
Zasto nas Madjar, koji nikada ne moze biti akademik u Beogradu, ne bi mogao biti nas akademik, nego ce morati da mu Madjari ili drugi priznaju radove?

Sto se bradonja udbasha tice, to su satane a ne popovi.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Sors aspera monstrat amicum

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3520
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Samsung Galaxy II
Sav interes crkve u Vojvodini nije u spašavanju duše vernika, nego u onim poslovima koje su do sada radili, a to je prepravljanje crkava iz baroknog u raški stil, hiper produkcija crkava, zatim povraćaj zemljišta i imovine (pogledajte šta se ovih dana dešava sa zgradama koje treba da se vrate crkvi), zatim u mogućnost da mogu vladike da se bave banalnostima, kao što je zabrana kobasicijade ili zabrana zmajevih dečijih igara i tako dalje

Smile kuku majko. pa ok da su popovi preterali u mnogim stvarima,ali po kom osnovu prebacujes crkvi to sto joj se vraca njena imovina?
ah da,setih se price o hercegovcima,tvojim rodjacima,koje dovedose udbasi u vojvodinu. kad se birala ekipa koja ce da igra za seoski fudbalski klub,birali su one koji uspeju da prebace loptu preko crkve. Sad su vece crkve,pa ne mozes da dobacis zar ne? znao sam,u pitanju je licna frustracija  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
А види га шкорпи мутав, као што да не академија?!  Smile
Нема везе што се ствара вештачки идентитет војвођана преко свега почевши од телевизије и те накарадне академије...

Ништа ти не знаш, јел да шкорпи, не видиш ти ту проблем као ни код оне "интернационализације војвођанског питања"?!
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Клићо,
давна политичка тежња српског народа је била да ослободи крајеве под влашћу Аустроугарске и Турске, те да свој етнички простор, колико год је могуће, обједини у једну државу. Крфском декларацијом (што се испоставило као велика грешка) циљ је проширен на ослобађање свих јужнословенских народа (осим, наравно, Бугара) и стварање заједничке државе са њима. У тој заједничкој држави ствари нису ишле као по лоју и држава се неславно распала 1941. Битно за ову причу је да бановине нису биле ништа друго до административне јединице, без икакве државности. Након другог светског рата мења се државно и друштвено уређење и долази до нових административних подела, овога пута на републике. Када је дошло до распада СФРЈ, у коме су Словенија, Македонија, Хрвати и муслимани захтевали независност, дошло је до млако и лоше вођене интервенције ЈНА у Словенији (са којом Милошевић нема никакве везе). Срби у Хрватској и Босни и Херцеговини хтели су да остану у Југославији, на шта су имали право, будући конститутивни народи у поменутим републикама. То право им је оспорено и избио је рат, који се, као и Други светски, завршио геноцидом над Србима. Исходу рата директно доприноси и страно мешање у корист Хрвата и муслимана. У Македонији (у којој такође постоји српски живаљ) је отцепљење од СФРЈ прошло без инцидената, што директно побија твоју тврдњу о Великој Србији. Инциденти у Македонији доказе касније, када Шиптари покушавају да изведу оружану побуну као у Србији. Та оружана побуна у Србији је, у директном мешању САД и НАТО, прерасла у агресију на СРЈ, која се завршава Кумановским споразумом. САД је погазила одредбе Кумановског споразума и створила марионетску и противзакониту државу Косову на територији Србије. Распад земље улази у нову фазу, припремом Војводине (која се 1918. изјаснила за припајање Србији) за отцепљење од Србије.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Citat
Smile kuku majko. pa ok da su popovi preterali u mnogim stvarima,ali po kom osnovu prebacujes crkvi to sto joj se vraca njena imovina?

Nije to njena imovina, odnosno fruška gora je 1960 (godina - gore/dole) pretvorena u nacionalni park a sada prema nekim tapijama hoće da vrate to crkvi plus ne zaboravi da je crkva oslobodjena plaćanja poreza. prave se opet latifundije! A naravno i činjenica da se jedino crkvi sada vraća imovina a gradjani mnogi još uvek čekaju u redu.

@panini
do ovoga dole što sam citirao ja se sve sa tobom slažem

Citat
Када је дошло до распада СФРЈ, у коме су Словенија, Македонија, Хрвати и муслимани захтевали независност, дошло је до млако и лоше вођене интервенције ЈНА у Словенији (са којом Милошевић нема никакве везе). Срби у Хрватској и Босни и Херцеговини хтели су да остану у Југославији, на шта су имали право, будући конститутивни народи у поменутим републикама. То право им је оспорено и избио је рат, који се, као и Други светски, завршио геноцидом над Србима. Исходу рата директно доприноси и страно мешање у корист Хрвата и муслимана. У Македонији (у којој такође постоји српски живаљ) је отцепљење од СФРЈ прошло без инцидената, што директно побија твоју тврдњу о Великој Србији. Инциденти у Македонији доказе касније, када Шиптари покушавају да изведу оружану побуну као у Србији. Та оружана побуна у Србији је, у директном мешању САД и НАТО, прерасла у агресију на СРЈ, која се завршава Кумановским споразумом. САД је погазила одредбе Кумановског споразума и створила марионетску и противзакониту државу Косову на територији Србије. Распад земље улази у нову фазу, припремом Војводине (која се 1918. изјаснила за припајање Србији) за отцепљење од Србије.

Ovo tu što si napisao je netačno ili pogrešno protumačeno. Evo da krenemo iz početka:
Raspad SFRJ

Badinterova komisija:

Komisija smatra da je postojanje jedne savezne drž, koja se sastoji od više različitih federatvinih celina, ozbiljno ugroženo kada se većina ovih entiteta, koji obuhvataju veći deo teritorije i stanovništva federacije, pretvori u suverene države, tako da se savezna vlast u njima više ne može sprovoditi.

ja sam citirao samo jedan i to najvažniji deo, dakle po ovome SFRJ više ne postoji

Milošević se samo deklarativno zalagao za SFRJ.

Udarac SFRJ Milošević zadaje donošenjem Ustava Rep Srbije 1990.
Odredbama ustava se uzurpiraju nadležnosti SFRJ. Evo jedan primer za ilustraciju: u narodnoj odbrani nadležna je SFRJ. Medjutim u ustavu Srbije iz 1990 piše: u članu 72 da Srbija uređuje ... odbranu i bezbednost Republike Srbije.

Dakle Ustav Srbije iz 1990 je separatistički ustav. (Donet godinu dana pre proglašenja nezavisnosti Slovenije i Hrvatske 1991)

Postavlja se pitanje zbog čega je došlo do intervencije i zašto se navodno htela održati SFRJ?

Odgovor na ovo pitanje je jednostavan! Nalazi se u knjizi Borislava Jovića strana 107:

za nas je najgore što je on (tu misli na Gorbačova) narušio odnos snaga u Evropi i [glow=red,2,300]stavio sve komuniste na optuženičku klupu. Sada moramo da se branimo[/glow]

Dalje je sve jasno zašto se podsticala pobuna Srba, zašto je izvedena Jogurt revolucija, zašto se plivalo na nacionalizmu itd.
« Poslednja izmena: 12. Feb 2009, 13:27:14 od klićo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
LG Nexus 5
@Klico

Jel si ovo ti sam napisao ili si kopirao odnekle? Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
@Klico
Jel si ovo ti sam napisao ili si kopirao odnekle? Smiley

Kopirao sam samo navode, ali su oni delovi dokumenata, a citirao sam gore i knjigu iz koje sam uzeo jedan deo

dodatak:

da i onaj deo iz badinterove komisije je kopiran, ali šta da radim citirao sam dokumente
« Poslednja izmena: 12. Feb 2009, 13:22:57 od klićo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 66 67 69 70 ... 167
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.