Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 167
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Taјна статута Војводине  (Pročitano 109260 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia 
Uvek je dobro kad političke stranke postupaju aktivno i političkim sredstvima. Muka mi je od sedimo na svojim prstima i čekamo da neko drugi uradi nešto a onda to kritikujemo uz gusle.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 187
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Uvek je dobro kad političke stranke postupaju aktivno i političkim sredstvima. Muka mi je od sedimo na svojim prstima i čekamo da neko drugi uradi nešto a onda to kritikujemo uz gusle.

Свакако, но то нема везе са мојим питањем. Када си гласала за ''европску Србију'', гласала си за Чанка, Мађаре, Хрвате, Турке и остале аутономаше и сепаратисте. Сада жањи што си посејала, а после можеш и да гуслаш.

.............

И хтео бих још да приупитам аутономаша неког са форума, да ми објасни чему служи ВАНУ? Који је њен циљ и тако то?
« Poslednja izmena: 13. Okt 2008, 15:15:50 od Пилипенда »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Samsung Galaxy IIs

Свакако, но то нема везе са мојим питањем. Када си гласала за ''европску Србију'', гласала си за Чанка, Мађаре, Хрвате, Турке и остале аутономаше и сепаратисте. Сада жањи што си посејала, а после можеш и да гуслаш.

.............

И хтео бих још да приупитам аутономаша неког са форума, да ми објасни чему служи ВАНУ? Који је њен циљ и тако то?

VANU je postojala i ranije, ugasena je 92' kada je dosla u sukob sa SANU (svi znamo zasto).
Gde ti vidis separatiste ?
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 187
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

.............

VANU je postojala i ranije, ugasena je 92' kada je dosla u sukob sa SANU (svi znamo zasto).
Gde ti vidis separatiste ?

Знам да је постојала, питао сам чему служи и шта јој је циљ? Стварање неког новог индентитета? Нове нације или шта? (ја не знам зашто је дошло до сукоба?)

Видим их у мађарским странкама, у Г17+ у ЛСВ-у и у усташкој странци.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Samsung Galaxy IIs
Citat
Знам да је постојала, питао сам чему служи и шта јој је циљ?

www.vanu.org.rs slično kao i SANU, samo bez ideja o nadnacijama i huškanja na ratove.

Citat

I šta sada hoćeš da kažeš sa tim ? Članovi VANU su građani ove zemlje, e sada ako se
to tebi ne sviđa... to je tvoj problem.

IP sačuvana
social share

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
Citat

www.vanu.org.rs slično kao i SANU, samo bez ideja o nadnacijama i huškanja na ratove.

Citat

I šta sada hoćeš da kažeš sa tim ? Članovi VANU su građani ove zemlje, e sada ako se

ja sam vojvodjanin ali sto se tice te vanu....mogu samo da se popisam na njih...i to ako budem raspolozen Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 187
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat

Citat

Твој одговор је потпуно у складу са понашањем осталих ЕУ интернационалистичких секташа. Нити си одговорио на моје питање, а и оно што си написао је најобичније етикетирање, лажно оптуживање, наравно, без икаквих аргумената. САНУ никада није пропагирала идеје о наднацијама, нити је хушкала на ратове, како ви секташи пропагирате. Сигуран сам да ти и не знаш шта је САНУ радила и шта сада ради. Но то те не спречава да судиш о делима те институције, јер побогу, пар пута си чуо пар парола у нагативном контексту, на неком ''независном медију'' па ти је то довољно да пљујеш.

Елем, моје питање је било, шта је циљ те институције? На њиховом сајту сам видео да су им активности усмерене на пројектима природних и техничких наука и другим исттраживањима, па се питам, зашто исте те пројекте не могу да раде у оквиру САНУ?

Оно што је за мене шокантно откриће је то да ВАНУ сарађује са ДАНУ (Дукљанска Академија Наука и Уметности). Па се поставља и питање кредибилитета те институције, како у научном тако и у етичком смислу. Ево стране те стране на којој све лепо пише ...

http://www.vanu.org.rs/page.php?28

Шта је још занимљиво на овој страни? Занимљиво је то што се види да ВАНУ сарађује са Мађарском Академијом Наука и Уметности и њеним РЕГИОНАЛНИМ ОГРАНЦИМА, а не посебним регионалним Академијама. Што значи да је Мађарска нормална држава која зна шта је држава, шта је нација и како се чува јединство и како се спречава деструктивно деловање квази научника.

Шта мене још буни у ово причи око ВАНУ? Питам се, да ли ће, ако и када дође до праве регионализације Србије, доћи до до стварања нових Академија на регионалном, покрајинском или неком другом нивоу, у зависности од тога како деценрализација буде организована? Да ли ће рецимо постојати БАНУ (Београдска Академија Наука и Уметности)? Или можда Санџачка или Тимочка? Западно-српска или Нишка?

И како је могуће да никоме није чудно да су само у бившој федеративној републици Србији створене покрајне и њихове Академије НУ? Зар за стварање покрајна није била зрела и бивша федеративна република Хрватска? Мислим на Дубровник, Далмацију и Славонију? За то су постојали и историјски, и географски разлози. Па и и Босна и Херцеговина је могла добити покрајину Херцеговину и ХАНУ? Како се људи не запитају, зашто је само у Србији то рађено?

И на крају, питао си ме где видим сепаратисте и ја сам ти у прошлом посту одговорио.

« Poslednja izmena: 13. Okt 2008, 22:06:31 od Пилипенда »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Samsung Galaxy IIs
Citat
Шта је још занимљиво на овој страни? Занимљиво је то што се види да ВАНУ сарађује са Мађарском Академијом Наука и Уметности и њеним РЕГИОНАЛНИМ ОГРАНЦИМА, а не посебним регионалним Академијама. Што значи да је Мађарска нормална држава која зна шта је држава, шта је нација и како се чува јединство и како се спречава деструктивно деловање квази научника.

Citat
Оно што је за мене шокантно откриће је то да ВАНУ сарађује са ДАНУ (Дукљанска Академија Наука и Уметности). Па се поставља и питање кредибилитета те институције, како у научном тако и у етичком смислу. Ево стране те стране на којој све лепо пише ...

Pa to je normalno, da sarađuju sa drugima. Šta je sada tu čudno ?
Hm, za tebe jeste pošto bi koliko vidim, pretvorio Srbiju u evropsku Severnu Koreju.

Citat
Елем, моје питање је било, шта је циљ те институције? На њиховом сајту сам видео да су им активности усмерене на пројектима природних и техничких наука и другим исттраживањима, па се питам, зашто исте те пројекте не могу да раде у оквиру САНУ?

Pitaj ih, verovatno će te odgovor izneneaditi.

Za ostala pitanja pogledaj unazad.
« Poslednja izmena: 13. Okt 2008, 22:34:14 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 187
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat

Citat

Pa to je normalno, da sarađuju sa drugima. Šta je sada tu čudno ?

Citat

Pitaj ih, verovatno će te odgovor izneneaditi.

Za ostala pitanja pogledaj unazad.

Хвала на одговорима.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Samsung Galaxy IIs
@Пилипенда pa šta da ti kažem, tvoj post govori o tvojim stavovima
a to su izolacionizam i neki vid centralizma. Šta ima više da se kaže.
Jednostavno te plaši činjenjica da  ljudi treba da imaju mogućnost
da komuniciraju i sarađuju sa ljudima van Srbije.

Neznam da li si primetio, Mađarska je članica EU i samim tim se odrekla
dela svog suvereniteta.
« Poslednja izmena: 13. Okt 2008, 22:39:46 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 167
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.