Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 167
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Taјна статута Војводине  (Pročitano 109309 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Samsung Galaxy IIs
Ovo je najbolji komentar na celu priču o vojvodini koji sam video u poslednjih par dana:

...i tako ja radim,radim a moj teca kaze, ajd ti meni daj te tvoje pare dete moje, ja najblje zna sta tebi fali u tvojoj kuci, pa cu ti davati novce za nove gace, kada ja sa tvojim parama prvo napunim svoje sifojere, a ja bome imam mnogo decenija zivota i stalno radim,hranim tecu a teca prica li prica a ja sve vise pocepanih gaca imam a teca sve deblji sa punim sifonjerom novih gaca,...ne znam kako je kod drugih,sa njihovim sifonjerom, al moj je dibidus prazan..sve mi se cini da men teca nevole
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Ниси свестан колико говориш о себи тим постовима...  Smile
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Koje tvoje pare, zapamti NIS nije stvoren od nekog madjara da ima prava nego u beogradu, kao i mnoge druge firme.
« Poslednja izmena: 15. Okt 2008, 00:04:45 od thug_life »
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
Ниси свестан колико говориш о себи тим постовима...  Smile
slabo on ima sta da govori o sebi...suvise je jadan i nebitan Smile

a sto se tice vanu...to je samo jos jedna parazitska organizacija koja ce sisati budzet u pohodima u obliku jagnjece brigade Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
topic Wink
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Opozicija protiv Predloga statuta Vojvodine

Skupština Vojvodine počela je u podne sednicu na čijem dnevnom redu je rasprava o usvajanju Predloga statuta te pokrajine.

Predstavnici vladajućih stranaka u skupštini Vojvodine najavili su danas da će podržati nacrt Statuta pokrajine, dok su predstavnici opozicije naveli da on ima mnogo manjkavosti i da ga neće podržati.

Šef poslaničke grupe Za evropsku Vojvodinu u pokrajinskom parlamentu Dragoslav Petrović rekao je da će usvajanjem novog Statuta Vojvodine biti stvorene velike mogućnosti za dalji ekonomski razvoj pokrajine.

"Proširenjem nadležnosti Vojvodine, povećanjem efikasnosti rada njenih organa i načinom raspolaganja sredstvima, biće omogućeno da se mnoge stvari mogu efikasnije rešavati na nižem nivou, rekao je Petrović novinarima u Skupštini Vojvodine.

Predsednik Saveza Vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor rekao je da je predlogom Statuta Vojvodine "maksimalno iskorišćen ustavno - pravni okvir (Srbije) i njegove odredbe".

"Kritičari koji tvrde da je ovo separatistički predlog Statuta nisu u pravu", rekao je Pastor novinarima.

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Branislav Bogaroški najavio je da će ta stranka glasati za novi Statut Vojvodine, jer je on, kako je naveo, urađen na osnovu nacrta LSV iz novembra 2007. godine.

On je dodao i da su dva amandmana na predlog Statuta Vojvodine koji je uputila LSV prihvaćena, kao i da je stranka ostale amandmane povukla.

Potpredsednik Skupštine Vojvodine Branislav Mitrović iz G17 plus rekao je da sve dosadašnje kritike na predlog Statuta Vojvodine ukazuju na to da oni koji ih upućuju ne poznaju Ustav Srbije.

Šef opozicione poslaničke grupe DSS Borko Ilić rekao je da je ta stranka zajedno sa Novom Srbijom (NS) podnela 68 amandmana na predlog Statuta Vojvodine.

"Ovakav Statut otvara mogućnosti za sukob između izvršne vlasti u Beogradu i Novom Sadu i nije dobar ni za građane Srbije, ni za građane Vojvodine", ocenio je Ilić.

Dodao je da će ovim Stautom "ekstremno" poskupeti život u Vojvodini jer on predviđa uvođenje "nove glomazne i neefikasne administracije koja će raditi u interesu političkih partija koje su na vlasti, a ne u interesu Vojvodine".

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Milorad Mirčić je rekao da je "ovo trenutak kada se donosi jedan akt koji ima sve karakteristike buduće federalizacije Srbije".

"Predlog Statuta ima neke odredbe koje znače državnost a u krajnjem slučaju njegov cilj je separatistička politika čiji je nosilac DS, tako što će se pripremiti svi preduslovi za odvajanje dela teritorije Srbije, u ovom slučaju Vojvodine", izjavio je Mirčić.

Šef poslaničke grupe Napred Srbijo Igor Mirović rekao je novinarima da ta stranka neće glasati za predlog novog Statuta, jer on ima mnogo manjkavosti i u političkom i u pravnom smislu.

U Skupštini Vojvodine u toku je rasprava o predlogu nacrta Statuta Vojvodine.

Ako vojvođanski parlament usvoji najviši akt pokrajine, on će biti upućen Skupštini Srbije na potvrđivanje.

Prema tumačenjima pravnih stručnjaka, Skupština Srbije trebalo bi da, uz potvrđivanje statuta, usvoji i "leks specijalis" kojim će brojni zakoni biti izmenjeni i usklađeni sa Ustavom Srbije, kako bi statut mogao nesmetano da se primenjuje.

Na Predlog statuta stigli su brojni amandmani, kako opozicije tako i stručne javnosti.

Vojvođanski sekretar za upravu i propise Tamaš Korhec rekao je ranije da prigovor Ustavnom sudu može da se podnese tek nakon što Skupština Vojvodine usvoji, a Skupština Srbije potvrdi Statut.

Vladajuća koalicija tvrdi da je Predlog statuta u potpunosti u skladu sa Ustavom Srbije, dok opozicioni radikali i narodnjaci tvrde da je taj dokument zapravo "jezgro" za stvaranje "države u državi", kao i da u njemu ima "separatističkih tendencija".

Izvršno veće Vojvodine utvrdilo je pet amandmana na Predlog statuta Vojvodine, na zahtev članice vladajuće koalicije, Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

Prema navodima medija, pokrajinska vlada prihvatila je zahteve LSV-a kako bi se obezbedila većina za potvrđivanje statuta i u državnom parlamentu, gde je LSV takođe članica vladajuće koalicije sa svojih pet poslanika.

LSV je amandmanima tražila ozvaničenja statusa Vojvođanske akademija nauka i umetnosti, zatim nadležnosti pokrajine u vođenju politike regionalnog razvoja, kao i broja poslanika Skupstine Vojvodine.

U Skupštini Vojvodine tročetvrtinsku većinu imaju koalicija Za evropsku Vojvodinu, Mađarska koalicija, LSV, Socijalistička partija Srbije i Liberalno-demokratska partija.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Nokia 
kuhaju i na sjeveru..bojim se da nisu vec skuhali corbu! Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
1. ćirilica i latinica su ravnopravne
Када су равноправне, зашто нема ћирилице на сајту?
2. ne postoji ćirilična tastatura
А-ха... А како пишу Руси? Или, ближи пример. Да ли ме латинична тастатура спречава да пишем ћирилицом?
3. sajt je na netu
Да. И? Нет је пун ћириличних сајтова.
4. u vojvodini nije u upotrebi samo ćirilica
Врати се на тачку 1.

Ako vraćanje autonomije Vojvodine vidite kao "razbijanje Srbije", kako bi ste videli tek
rekionalizaciju Srbije ? Deklarativno ste za to, ali kada bi stvarno do toga i došlo...
bilo bi opet kukanja o "razbijanju Srbije"
Регионализацију Србије видим као неопходан корак ка стварној децентрализацији. У том светлу, не видим никакву сврху за успостављањем Аутономне Покрајине Војводине. Шта више, успостављање Аутономне Покрајине Војводине видим као још један у низу насртаја на територијалну целовитост Србије, поготову имајући у виду ко су заговорници такве аутономије, и посебно, као темеље једне нове државе.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Citat
ВАНУ је непотребна институција, када постоји САНУ
Па колега , како је непотребна, па где ће другови нео-војвођански-комунисти да добију академско звање????Да неће можда у САНУ или МАНУ? Па тамо они не би могли ни кафу да служе ...  Smile Морају и другови сепаратисти да добију највеће звање некако! У САНУ не би дошли на ред 1000 година, а овако је довољно само да потпишу да су за независну Војводину и добију звање академика са мање од40 година живота!  Smile

Citat
al moj je dibidus prazan
а теча чанак или тетка пајтић ће ти га напрасно напунити независном или аутономном Војводином! Хахахахахаххаха .... извини али ти си будала ако стварно верујеш у то, ја ипак мислим да си ти много паметнији!
« Poslednja izmena: 14. Okt 2008, 20:11:58 od bambyle »
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
Ako hocete svoje novce, lepo ih zaradite a ne da cekate da vam padne sa neba.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 167
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.