Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 167
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Taјна статута Војводине  (Pročitano 122236 puta)
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Citat
da zamisli da uzme pušku i da puca na komšiju
Ау ала ти лупаш, па у Хрватској је током другог светског рата побијено више од милион Срба, ране су још биле свеже од једног од најмасовнијих геноцида на Свету!Хрвати су католици и са њима смо ратовали у више наврата  они никад нису волели Србе јер су Срби били у бољем положају у Аустроугарској и држали су пограничне милиције били су општинари, порезници и имали су већа права од Хрвата!Није исто пуцати на хрвата и ратовати са Хрватом који је увек тежио да нас освоји и покатоличи, треће у Хрватској су Срби 1991 били 30% а у Војводини једва да има свих мањина скупа 25%!Немој да лупаш више молим те!
Citat
ne bi bio problem proterati ih ni iz Vojvodine, osim ako ne budu mirni i poslušni, odnosno ne prihvate novi, "vojvođanski" identitet, sveže isfabrikovan kao crnogorski jezik u Crnoj Gori.
Човече јел ти схваташ да није исто протерати 800 000 Срба из 5 то милионске државе и протерати 1 700 000 Срба из 2 милионске покрајине!Како може мањина да протера већину?Јој колико глупости на једно месту! А шушка се већ дуже времена да због млаке реакције Србије на КиМ и прећутног увода у признање и поделу Косова је стављена тачка на "војвођанско" питање у целој ЕУ ...

Citat
"distinktno različiti i od jednih i od drugih"
знаш ли ти колико су велике разлике између Славонаца ,Далматинаца и Загораца по свим питањима па не постоје различите културе и језици! Славонски и Далматински се разликују по изговору више од српског и хрватског и то много више ... А у Далмацији одавно имају графити "волим више Србина него Загрепчана" ... они се убијају тамо и буквално због тога!Мој другар је из Сплита и завршио је факултет у Загребу, тамо није смео да прича далматински да га не би пребијали ... овде ипак нико неће да те бије ако причаш лалиниски у БГ или београдски у Новом Саду! Хајде мани се глупости!
« Poslednja izmena: 01. Okt 2008, 19:12:33 od bambyle »
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 225
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Bambyle, već sam rekao, to je tvoje mišljenje a ovo je moje. To što je rađeno u toku drugog svetskog rata dobro je zataškano i skoro nepoznato generacijama koje su se zatekle u SFRJ kada je došlo do raspada. Ako bi sad anketirao svoje poznanike i prijatelje na temu etničkih tenzija i etničke strukture Kosmeta u poslednjih 100 godina, video bi da je i to skoro svima nepoznato.

Što se tiče proterivanja iz Krajine, ja sam analogiju uspostavio između Krajine kao teritorije i Vojvodine kao teritorije. Zato se ne može porediti "800.000 Srba u 5-milionskoj državi" sa Vojvodinom, jer 5 miliona ima u celoj Hrvatskoj. Može da se poredi broj Srba u Krajini iz koje su proterani, sa brojem Srba u Vojvodini iz koje bi mogli biti proterani.

Na kraju, što se tiče tih de facto razlika, nemoj da te to navede na pogrešno razmišljanje. U SAD su još veće realne razlike između etničkih zajednica, čak i rasne i kulturološke (zamisli Kineze i njihovo pismo), pa je ipak kakav-takav mir zbog snažne države. A kada je država slaba i pod jakim pritiskom, ona se raspada i izmišlja se veći broj imena za isti jezik, samo da bi se naglasile razlike. Ovde se, dakle, radi o instrumentalizaciji radi ostvarivanja političkih ciljeva, a ne o stvarnom postojanju razlika.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Citat
sa brojem Srba u Vojvodini iz koje bi mogli biti proterani
Ја сам и рекао 1 700 000 Срба из дво милионске покрајине!Баш ме занима како ће мађарска мањина са чанком и кострешом на челу да протера 1 700 000 Срба из Српске покрајине а да при том не буде бар један Србин који им неће просвирати метак у чело јер "војвођанска" шачица бандита хоће да им отме све што имају!Мало си нереаланог мишљења!Ипак је Војводина Србија а Крајина је у Хрватској!Па мађари хоће аутономију у аутономији тзв. "мађарске регије" јер не желе да имају посла више са српским изметом Чанком!
« Poslednja izmena: 01. Okt 2008, 19:49:51 od bambyle »
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 211
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
Nokia Galaxy S
evo već se svađaju dva srbina zbog razlike mišljenja  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 225
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Bambyle:

Ako pogledaš kretanje broja Srba na Kosmetu u poslednjih 100 godina, kao što sam pomenuo, videćeš da nisu bili tako malobrojni. Pa ipak, u istorijski relativno kratkom razdoblju, evo do čega smo došli. Nije njima problem da to naprave i u Vojvodini. Pogledaj šta rade u Iraku i gde su sve to radili pre toga. Srbi, načelno, nisu militantni i teško da se od njih može očekivati nivo otpora porediv sa onim u Iraku ili Avganistanu. Ali, ako neko i posegne za oružjem, biće strane intervencije. Možda sam i pogrešio kada sam to nazvao "bosanski scenario", tu ima dosta specifičnih elemenata, ali uzmimo primer Palestine: jednom narodu se bukvalno izbriše njegova država na teritoriji gde živi i na toj teritoriji se proizvede nova država Izrael, sa novim (sveže doseljenim) narodom. Zašto misliš da bi u Vojvodini bilo nemoguće uraditi nešto slično? Nikako da shvatiš koliko je Srbija, zapravo, slaba i nemoćna, a nema nijednog saveznika...

Slatky:

Ma on se nervira jer misli da je moja procena potpuno pogrešna, a ja bih voleo da je u pravu. Kad se stvarno svađam, nisam baš ovako kulturan  Smile
« Poslednja izmena: 01. Okt 2008, 20:13:13 od Coolidge »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

De profundis clamavi ad te,Domine!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Bambyle:

Ako pogledaš kretanje broja Srba na Kosmetu u poslednjih 100 godina, kao što sam pomenuo, videćeš da nisu bili tako malobrojni. Pa ipak, u istorijski relativno kratkom razdoblju, evo do čega smo došli. Nije njima problem da to naprave i u Vojvodini. Pogledaj šta rade u Iraku i gde su sve to radili pre toga. Srbi, načelno, nisu militantni i teško da se od njih može očekivati nivo otpora porediv sa onim u Iraku ili Avganistanu. Ali, ako neko i posegne za oružjem, biće strane intervencije. Možda sam i pogrešio kada sam to nazvao "bosanski scenario", tu ima dosta specifičnih elemenata, ali uzmimo primer Palestine: jednom narodu se bukvalno izbriše njegova država na teritoriji gde živi i na toj teritoriji se proizvede nova država Izrael, sa novim (sveže doseljenim) narodom. Zašto misliš da bi u Vojvodini bilo nemoguće uraditi nešto slično? Nikako da shvatiš koliko je Srbija, zapravo, slaba i nemoćna, a nema nijednog saveznika...

Ima istine u onome što pričaš,ali ne zaboravi da se polako ali sigurno na istorijsku pozornicu vraća multipolarni politički svet gde će se,hteo svet to da prizna ili ne,uzusi i norme političkih igara malo promeniti.Politički savezi i "prijateljstva" će se menjati i prilagođavati datom političkom momentu.Naše je da mudro čekamo dovršetak tog procesa i tada za sebe,kroz potencijalno nove saveze izvučemo maksimalnu korist...naravno,ovo sve zavisi,na prvom mestu,od naše svesti o neophodnosti očuvanja države i nacije, kao i od naše "političke elite" koja mi se nikako ne dopada,jer vidim da su lobotomirani idejom o "evropskom raju" koji ne može,ne sme i ne treba da ima alternativu! Videćemo!
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.
               (блажени Јосиф Вријеније)

Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Citat
Nije njima problem da to naprave i u Vojvodini.
Па видиш то је тешко оствариво јер су шиптари на Косову имали отворену границу од 1945 до 1960 те године, а Србима кој ису протераниу току и  после другог светског рата је декретом АВНОЈ-а и касније владе ФНРЈ забрањен повратак имовине и забрањен повратак на Косово и Метохију, те куће су дељене шиптарима а шиптари су одувек бојкотовали пописе становништва па чак и сад након 9 година од одласка српских власти бојкотују, јер њих реално има око 1 300 000 а не 2 500 000 како они тврде! Елем, у Војводини је било обрнуто, одузета земља од фолксдојчера је давана Србима из Лике (колонизација) како би се Хрватска још тада очистила од Срба и српскох утицаја! Даље, наталитет шиптара је одувек био највиши у Европи јер су махом необразовани, затворени и примитивни па могу да штанцују по 11 - 12 оро деце! У војводини је други проблем, Срби имају најмањи морталитет али је он опет већи од наталитета па влада бела куга, а Мађари иначе у Европи имају највећу стопу морталитета тако да неке приче о мађаризацији војводине не долазе у обзир! Једини проблем су неколицина срба који би да буду калиф уместо калифа а то се зна како се решава, а већ се кренуло са хапшењима! Стара је западна фора да непослушног политичара ухапсиш због економског криминала који си му допустио! Мислиш да су ова хапшења најјачих људи Војводине (економски) случајни баш у овом тренутку када се лаје на сав глас о Војводини! А ја ти опет понављам да ћеш тешко убедити Србина у Србији да ратује против Србина!
« Poslednja izmena: 01. Okt 2008, 20:46:51 od bambyle »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

De profundis clamavi ad te,Domine!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Једини проблем су неколицина срба који би да буду калиф уместо калифа
Suština je upravo u toj činjenici,kao i u tome da su ti isti "finansijski i idejno" instrumentalizovani od strane onih koji proces rasparčavanja Srbije ne doživljavaju kao gotov!
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.
               (блажени Јосиф Вријеније)

Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I sometimes wish I'd never been born at all

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14665
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Neću biti vojvoda

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić
SUPROTNO ocenama opozicije i nekih istoričara da Nacrtom statuta aktuelna pokrajinska vlast pokušava da obezbedi Vojvodini najviši stepen autonomije u njenoj istoriji, predsednik Izvršnog veća Bojan Pajtić tvrdi da je “statut daleko od Ustava Srbije iz 1974. godine”. Jer, kako kaže, bivši ustav obezbeđivao je severnoj pokrajini zakonodavnu vlast, sudove i policiju, pokrajinske fondove za osiguranje... U statutu toga nema.
Upravo u sredu, okončana je javna rasprava o budućem najvišem pokrajinskom aktu, koji će morati da “preskoči” dva stepenika - pokrajinsku i republičku skupštinu. Pajtić je optimista:
- Učestvovao sam u javnoj raspravi i lično se uverio da je Nacrt dobio široku podršku. Ubeđen sam da će na sednici pokrajinske Skupštine dokument dobiti najmanje dvotrećinsku većinu poslanika - rekao je Pajtić u intervjuu za “Novosti”.
* Zamerka je da su raspravu organizovali isključivo predstavnici DS i SVM. Opozicija tvrdi da ste, pod maskom javne rasprave, svojim članovima, a ne širokim narodnim masama, pričali o statutu?
- U javnoj raspravi mogao je da učestvuje ko god je hteo, svi su bili dobrodošli. Moj utisak je da je bilo veoma mnogo nestranačkih ljudi, ali i članova opozicije. Institut javne rasprave ne postoji u sadašnjim našim aktima. Podsetiću, ipak, da je ovaj statut, za razliku od predloga Ustava Srbije, barem dospeo na javnu raspravu. Glavni naši kritičari zaboravljaju da su svojim poslanicima, nekoliko minuta pre usvajanja, podelili tekst Ustava.
* Da li ste razmišljali da se građanima, kao što je to bilo u vezi sa Ustavom, pruži mogućnost referendumskog izjašnjavanja o pokrajinskom aktu koji se menja prvi put posle 19 godina?
- Striktno smo vezani Ustavom i ustavnim zakonom, koji kaže da do sredine oktobra Nacrt mora da ide na usvajanje SAPV. Čak i da je Ustavom i ustavnim zakonom predviđen referendum, mi ne bismo imali vremena za njega.
* Još su nepoznanica autori Nacrta. Koji eksperti su pisali Nacrt? Koliki ste uticaj imali vi kao doktor pravnih nauka?
- Evo, reći ću vam autore: Milorad Gašić, sekretar SAPV, dr Tamaš Korhec, pokrajinski sekretar za upravu i propise, prof. dr Dragoslav Petrović, šef poslaničke grupe “Za evropsku Vojvodinu”, moja malenkost, koja ponešto zna o pravnoj nauci. Sve to uz konsultacije velikog broja pravnih stručnjaka i stručnjaka drugih profila.
* Da li je tačno da je ministar i bivši sudija Ustavnog suda Svetozar Čiplić u velikoj meri “overio” Nacrt?
- Uz ministra Čiplića, bili su uključeni i gospodin Cvijan, istaknuti pravnik u kabinetu predsednika Srbije, i još niz stručnjaka. Garantujem, jer znam, da je u izradu Nacrta bilo uključeno više stručnjaka nego u stvaranje Ustava.
* Da li je predsednik Tadić detaljno upoznat sa sadržinom statuta?Bilo je opozicionih tvrdnji da vi lično pripremate statut “iza leđa” Tadiću, kao osvetu što vas, ipak, nije odabrao za mandatara?
- Smešne tvrdnje. Ne može se najviši akt Pokrajine pripremati bez znanja predsednika Republike. Štaviše, predsednik Tadić je insistirao na nekim izmenama. Na primer, da se precizira da Vojvodina ima pravo na predstavništva u drugim regijama, a ne zemljama, da se ne bi tumačilo da imamo nameru da otvaramo ambasade i vodimo samostalnu spoljnu politiku. Sve evropske regije imaju takva predstavništva. Cilj je da se bude blizu evropskim fondovima i konkuriše na vreme za ta sredstva. Podsetiću da je još u Miloševićevo vreme Vojvodina imala predstavništvo u Segedinu.
* A mreža sudova u Vojvodini? U kojoj meri je takva statutarna odredba u skladu sa Ustavom?
- Nacrt predlaže da se Vojvodina konsultuje u vezi sa zakonom koji predviđa, recimo, da, kad se u nekoj opštini ukine sud, mi budemo konsultovani. I do sada smo konsultovani, ali sada to piše “crno na belo”.
* U novoj instituciji, Savetu nacionalnih zajednica, polovinu članova tog tela činiće poslanici većinske nacionalne zajednice, a polovinu manjine. Zamera vam se i da Nacrt gotovo ne poznaje reč Srbi, a istovremeno ukida termin “nacionalna manjina”?
- Savet je i uveden da bi se bavio manjinskim pitanjima, a ne pitanjima Srba. On će davati mišljenje u vezi sa svim odlukama koje se tiču njihovog identiteta. Bilo bi čak legitimno da su u Savetu samo predstavnici manjinskih zajednica. Predsednik Tadić je prvi predložio da se izbaci termin “manjina”, jer on u estetskom smislu nije pogodan. Termin “nacionalna zajednica” bliži je evropskim standardima.
* Koliku podršku za Nacrt očekujete u Narodnoj skupštini?
- Ne mogu da zamislim da Skupština Srbije odbije Nacrt, jer to bi otvorilo veliku ustavnu krizu. Zakonski, republički parlament nema rok za usvajanje statuta, ali verujem da je realano da se to dogodi - krajem ove godine.
* Da li je ovaj statut, kao što tvrdi vaš koalicioni partner Dušan Bajatović, tačka na vojvođansko pitanje?
- Verujem da jeste “tačka” na duže vreme, s obzirom na to da su to nadležnosti koje omogućava aktuelni Ustav. U ovom trenutku, ne prepoznajem političku volju za menjanje Ustava.
* Po novom statutu, nećete više biti predsednik Izvršnog veća već premijer pokrajinske vlade. Šta će to promeniti u vašoj praksi?
- Ništa suštinski. Zanimljivo, u evropskim regijama, najviši predstavnici vlasti su “vojvode”. Ali, kod nas je taj termin već bio u upotrebi.

NE PRAVIMO KONKURENCIJU SANU
* ZaŠto statut oživljava VANU, kada u Novom Sadu već postoji ogranak SANU? Čemu podela akademika iz Vojvodine?
- Moram da priznam da smo mi VANU nasledili. Ona je oživljena posle 2000. godine, kada još nisam bio predsednik Izvršnog veća. Nisu u Evropi neuobičajene regionalne akademije, ali to ne znači da negujemo konkurenciju za SANU. Imamo odlične odnose sa SANU, kojeg nema u Nacrtu statuta, jer je Republika osnivač te institucije.

NE RAZUMEM ČANKA
* Kako je moguće da vaš koalicioni partner LSV parafira Nacrt statuta, a onda, ipak, najavi da ga neće podržati u Skupštini? Ima li to veze s privatizacijom NIS?
- Ne razumem to - potpišete se iza nekog predloga, a onda odbijate da glasate za njega. Na Izvršnom veću, aklamacijom, uključujući i članove iz LSV, zaključili smo da o NIS ne treba da pričamo napamet, već da resorni sekretarijat pripremi izveštaj. Moj stav je da Vojvodini treba da pripadne polovina sredstava od privatizacije NIS. Uložićemo ta sredstva u izgradnju infrastrukture. To je za mene suština.

Izvor: Novosti                     
IP sačuvana
social share
Uostalom, smatram da Kartaginu treba razoriti!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 225
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Bulajka:
Potpisujem sve što si napisao. Ali, da bismo "igrali pametno", moramo da imamo i pametne i sposobne ljude. Da li ih imamo? Možda i imamo, ali sistem negativne selekcije je vrlo snažan, od državnih preduzeća i ustanova pa sve do državnog vrha. Kriminal, korupcija ... da nismo tako raštelovani, ne bih se ja bojao...

Bambyle:
Nemoj biti uljuljkan u toj lažnoj sigurnosti. Sam si naveo nekoliko primera kako je lako sprovoditi taj socijalno-etnički inženjering kada interesi to nalažu. Mislim da ne da ne treba da se tešimo razlikama između slučaja Vojvodine i slučajeva Krajine i Kosova, već ovi potonji treba da služe kao upozorenje šta nas čeka ako budemo neoprezni i nastavimo po starom...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 167
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.103 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.