Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Koji je operativni sistem po vama od ova dva bolji?
Symbian 7.0
29.3%  (22)
Symbian 8.0
42.7%  (32)
Windows Mobile 2003
12%  (9)
Windows Mobile 2005
16%  (12)
Ukupno glasova: 75
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Symbian Vs. Windows Mobile SmartphoneOS!  (Pročitano 20038 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

In the shade, therefore, we will fight!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
HTC Touch Cruise
Za sada bih se bavio pitanjem surfovanja sa naseg ljubimca. U svakoj verziji wm2003 se nalazi vec internet explorer i msn messenger, ali ako ima bivsih korisnika symbiana koji su navikli na operu evo korisnog link za njih ( a i za ostale):

http://www.opera.com/products/mobile/products/winmobile/

(pogledati korisne linkove sa prethodne strane)
« Poslednja izmena: 07. Jan 2006, 01:43:48 od karanm »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

In the shade, therefore, we will fight!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
HTC Touch Cruise
A sto se tice messingera preporucujem: Agile Messenger, koji je all-in-one (msn, yahoo, aol) i moze se naci free download na surreal-u! (link na strani 3)
A pored toga preporucujem da skinete i 3D Duke Nukem.. win mob ne poznaje granice!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 13
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
mob
Motorola MPx200
Ponosni sam vlasnik na pocetku pomenute Motorole pokretane od strane WM-, i to verzije 2003.

Za pocetak moram da konstatujem da se WM isporucuje vec narpavljen od trane MS-a, dok je Symbian koncipiran kao open-source, i sama ideja OS-a se isporucuje prozivodjacima telefona da sami naprave OS po volji. U pocetku je, verovali ili ne, Ericsson bio najveci zagovornik stvaranja OS-a za mobilne telefone, dok je Nokia, danas nejveci korisnik Symbiana, i njegov najveci proizvodjac, bila u senci.

Drugo. I WM, a i Symbian dosezu daleko sto se tice funkcionalnosti. Dok je WM blizi PPC-u i laksi za sinhronizaciju sa desktop PC-jem, Symbian je vise telefonski OS, sto ce reci, blizi klasicnim mobilnim telefonima, uz mogucnost dopune OS-a korisniku neophodnim aplikacijama.
Programa ima pregrst kako za jedan, tako i za konkurentski OS. Mana WM-a je sto su mu aplikacije, zavisno od mogucnosti, prilicno velike, dok se Symbian dici kompaktnim aplikacijama.

Prilicno dugo sam se borio sa samim sobom prilikom kupovine telefona, i prelomila je mogucnost reprodukcije stereo zvuka kod Motorole MPx200, nasuprot, za mene neshvatljivo glupog poteza Nokie da osakati ionako dobro koncipiranu 6600, i lisi je stereo reprodukcije muzike.

Nakon nekoliko uporednih testova, uvideo sam da nisam pogresio.
Mada, da ne gresim dusu, ne bih pogrersio ni da sam se opredelio za 6600, samo bih bio uskracen za izvanredan osecaj prilikom slusanja muzike na gore pomenutoj 6600.

Pozdrav
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
HTC HD2
Moram ponovo da pokrenem ovu temu iz "naftalina" jer je i dalje kako vidim aktuelna rasprava izmedju "dva zaraćena tabora", tj., onih koji misle da je jedan od ova dva OS-a bolji.
Pored toga pojavila se treća strana koja čak iznosi prednosti telefona koji su bazirani na Java tehnologiji, samim tim - izvolite, iznesite mišljenja za i protiv argumentovano!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Novi Sad-najlepsi grad

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1669
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia e66
Moram ponovo da pokrenem ovu temu iz "naftalina" jer je i dalje kako vidim aktuelna rasprava izmedju "dva zaraćena tabora", tj., onih koji misle da je jedan od ova dva OS-a bolji.
Pored toga pojavila se treća strana koja čak iznosi prednosti telefona koji su bazirani na Java tehnologiji, samim tim - izvolite, iznesite mišljenja za i protiv argumentovano!
Kakva java kakvi bakraci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 22
OS
Windows 98
Browser
Opera 8.51
Malo kasnim Smile , ali evo:
Trziste WM uredjaja je veoma veliko napolju, kod nas se u prodaji po normalnom cenama mogu naci samo pomenute dve Motorole, MPx200 i 220, cini mi se najvise zahvaljujuci Nokiji i ostalim Symbian telefonima, a i nas narod "voli da vozi Golfa, zato sto je volkswagen". Elem, programa ima za obe platforme i vise nego sto je potrebno, pa nikakva argumentacija da za WM platforumu fali softver nije na mestu, vec je u pitanju cista neupucenost.

1. Mail - ProfiMail, SunnySoft Mail Center
2. Office - ClearVue Suite, ZSoft PTab, MobiPocker Reader, iSilo, RepliGo, Pocket SlideShow
3. Audio - BetaPlayer/TCMP, PocketMusic, MusicBox, Nero ShowTime, Pocket Player
4. Video - BetaPlayer/TCMP, Windows Media Player, PocketMVP, DivxPlay
5. Anonimnost i zastita poruka - FilterOne, IDentify, PhotoCaller ID, Photo Contacts, RJV Secure Inbox, SmartFilter, SMS Defender
6. Daljinsko upravljanje - Jeyo Remote (za racunar). Ima jos programa nezavisnih autora, ali problem je do MPx200 i 220 koji nemaju dovoljno jak IR da bi dobacili do TVa, pa se ovo polje ne isplati na njima.
7. Snimanje Video Zapisa - Ovo ne znam, imam MPx200.
8. GPS - Tom Tom, MetroSP, GPS Cell
9. Browseri - Opera 8, Pocket IE, ocekuje se port Mozille(vec postoji za PocketPC)
10. Instant Messaging - Agile Messenger, MSN Messenger, Prelude ICQ, IMPlus, wmIRC
11. Kalulatori & konvertori - ugradjeni kalkulator, CalcSP Plus, Zsoft PTab (excel)
      Podsetnici & alarmi - Papyrus, AutoFlight, ListPro, ugradjeni kalendar, City Time Alarm SP, pTravel Alarm
      Beleznice - NotePad (vise programa istog naziva), Vieka WordPad, NotBad, SmartNote
12. Arhiveri - SmartZip, Total Commander, SmartExplorer
      Foto - Resco PhotoExplorer, Resco PhotoViewer, SPViewer, Photo Image Editor, Orneta Paint
      Video editori - ne znam, nisam ni trazio.
13. Snimanje razgovora - Echo Voice Recorder, RJV Sound Recorder
14. Poboljsanje rada kamere - opet ne znam, nemam kameru
15. Igre, igre, i opet tone igara.
16. Webkamera - Opet kamera, opet ne znam. !!!mala dopuna, evo uputstva: http://img156.echo.cx/img156/597/spvwebcam5lo.jpg
17. Recnik - SlovoED, Lextion, Oxford Dictionary

Navedeni programi nikako nisu kraj liste, ali nema smisla ni da se navode svi, mislim da ih je sasvim dovoljno. Poredjenje "koji je OS bolji" nikad nije imalo osnova, ni u jednoj oblasti. Sve se svodi na potrebe i, pre, svega, ukus. Ako necete davati argumente i pisacete postove "symbian zakon!" i sl., bolje je da se ne javljate. Java mislim da ne moze ni po mogucnostima, ni po broju programa da se takmici ni sa Symbianom, ni sa WMom. My 2 cents.

Jos da dodam da izgleda da mnogi nisu ni probali WM, ali to ih ne sprecava da ga kritikuju.
« Poslednja izmena: 11. Apr 2006, 12:05:54 od Razbojnick »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Probao sam ja i .......nista posebno Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Za pobede,za miran san,za titule,za Partizan !

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 4579
Zastava Vrnjacka Banja
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Qtek HP h6300
A ggde mogu da nadjem programe i igre za Windows Mobile ...
IP sačuvana
social share

Sta je pesnik hteo da kaze ?

e ovi svi sto ljude treniraju fudbal,kosarku,ragbi i tako dalje bar neki sport recimo fudbal da trenira ronaldinjo mi bi isto bili kao drugi timovi al bi  bili malo losiji od drugix

muskarac je sam po sebi erogena zona   Smile
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
A ggde mogu da nadjem programe i igre za Windows Mobile ...
Ima citava tema.....koliko vidim ima i brdo aplikacija za wm na ovom forumu Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
world of mpx.... tako se zove........blago tebi sad kad sve ovo nakacis na tel Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.