Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Koji je operativni sistem po vama od ova dva bolji?
Symbian 7.0
29.3%  (22)
Symbian 8.0
42.7%  (32)
Windows Mobile 2003
12%  (9)
Windows Mobile 2005
16%  (12)
Ukupno glasova: 75
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Symbian Vs. Windows Mobile SmartphoneOS!  (Pročitano 20100 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
doduse za motorolu............ne znam za taj tvoj hp Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Ostalo mi je jos 10 dana zivota...

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 36
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Motorola MPX200/220
Meni je dovoljan dokaz da je WM jednostavno bolji sto kad sam presao sa Nokie 6600 na MPX200 a da se nisam pokajao! Doduse to je bila serija 60, ali i MPX200 je koristio tada WM2002. U sustini telefoni oba OSa se izjednacavaju po mogucnostima, ali nisam video Wolfensteina, Doom i Duke Nukem za symbian, a to su igre koje su se igrale na tada mocnim Pentium racunarima...Symbian naspram WM je isto sto i Linux naspram Windowsa, svi se poseru na Win ali ga ipak koriste a linux ga duva. Ni meni se Billov monopol ne svidja, ali moram priznati da je napravio jedan odlican system i za racunare i za fon/PDA...To su ipak najfiniji strucnjaci na jednom mestu - Microsoft Rules, ali bukvalno... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
HTC HD2
Iskreno @kirezz, pogrešio si samo u jedoj stvarčici.
Na polju mobilnih telefona tj., preciznije SmartPhone aparata Symbian je ovde mainstream dok je WindowsMobile pomalo underground! Smile Ovde su uloge malkice obrnute(ako bi uporedjivao PC tržište)! Smile
U prevodu: Symbian je vodeći svetski OS za mobilne telefone zvanično i potvrdjeno(ne sa moje strane i mojih tvrdnji), i kao takav predstavlja platformu na kojoj se najbrže i najviše aplikacija razvijaju i najviše ima prodatih "smart phone" aparata na svetu(najviše korisnika takodje).
WindowsMobile mu dodje u ovom slučaju "Linux" ili ti "alternativa" i kao takav predstavlja samo "drugo mesto" na kome, tj., za koga se manje aplikacija razvija i plasira, i kao takav ne predstavlja bilo kakvu pretnju Symbian OS-u na polju "pametnih telefona" isto kao i Linux koji ne predstavlja ozbiljnu pretnju Windows-u na kućnim računarima!
Citat
ali nisam video Wolfensteina, Doom i Duke Nukem za symbian
O, da, ima ih za Symbian i te kako! Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Novi Sad-najlepsi grad

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1669
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia e66
Moram ponovo da pokrenem ovu temu iz "naftalina" jer je i dalje kako vidim aktuelna rasprava izmedju "dva zaraćena tabora", tj., onih koji misle da je jedan od ova dva OS-a bolji.
Pored toga pojavila se treća strana koja čak iznosi prednosti telefona koji su bazirani na Java tehnologiji, samim tim - izvolite, iznesite mišljenja za i protiv argumentovano!

Nesto sam procitao na mobilnom svetu i mozda koristi za ovaj pomenuti treci tabor koji je za javu.
Smartphone za java OS

LG će uskoro predstaviti model mobilnog telefona koji koristi SavaJe OS™ zasnovan na SavaJe Technologies Java™ platformi, Micro Edition (Java ME). Aparat će koristiti slajder mehanizam, TFT ekran će biti rezolucije 176x220 piksela, imaće kameru rezolucije 1.3 Megapiksela, podržavaće Bluetooth™ i SD memorijske kartice. Podržavaće reprodukciju MP3, AAC i AAC+ formata muzičkih fajlova kao i H.263 i MPEG4 video materijala. LG za sada ovaj model demonstrira širom sveta i najavljuje da je spreman da proizvodi modele po specifikacijama operatera koji će biti isporučivani u 2006. godini.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 36
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Motorola MPX200/220
"JA imam SYMBIAN OS pa je SYMBIAN NAJBOLJI!!!" A jesi li ikad koristio WM?! Ja ne kazem da je symbian los, niti da je gori od WM, samo kazem da su se ovi sistemi izjednacili, ali sto je Nokia radila 6-7 godina, Microsoft je uradio za 3-4, pa do the math...WM5 vec prednjaci u odnosu na Simbian 90. Symbian je OK, ali kad probas da koristis oba sistema zajedno jednostavno se odgovor namece sam koji je bolji...Ne koristim dzaba dva telefona sa WM, uzeo bih valjda i jedan i drugi da je symbian tako dobar...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 36
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Motorola MPX200/220
P.S. Microsoft nikad nece biti Underground, ne zato sto ja tako mislim, vec zato sto Billy tako kaze Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
HTC HD2
P.S. Microsoft nikad nece biti Underground, ne zato sto ja tako mislim, vec zato sto Billy tako kaze Smile
Baš ne shvataš?!? Microsoft neće biti "underground" na polju kućnih personalnih računara(PC) i na polju PDA i PPC aparata, ali na polju "smart phone aparata" je underground i tu ni ti ni ja ne možemo ništa! Smile
Pored toga čak je i na polju profesionalne primene super računara takodje zapostavljen ali ovom prilikom zalazimo u off-topic!
"JA imam SYMBIAN OS pa je SYMBIAN NAJBOLJI!!!" A jesi li ikad koristio WM?!
Ne tvrdim ja da je Symbian OS najbolji tamo gde nije, već samo na polju "pametnih" ili ti "smart phone" aparata trenutno prednjači i predstavlja mainstream želeo ti u ovo da poveruješ ili ne!
Ovo da li sam ikada koristio WM na smart telefonima - nisam, ali jesam probao i proveravao mogućnosti. Jednostavno je po nekom mom ličnom ubedjenju Symbian mnogo bliži samom načinu korišćenja Windows XP OS-a na PC-u od samog WindowsMobile OS-a. Motorola mpx200 mi je delovala kao neka igračka sa malecnim ekranom i zbijenim menijima. Moje mišljenje!
Citat
WM5 vec prednjaci u odnosu na Simbian 90
Ovo ne mogu da komentarišem jer ne znam! Prvo ne znam na koji si Symbian 90 mislio?!? Na samu Symbian seriju 90(S90) ili na seriju S60 verzija 9.1 ili?!?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 36
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Motorola MPX200/220
::Cigla Tel::
Bas smo se zarakijali  Smile!
Hteo sam da kazem da Microsoft nece dozvoliti da WM bude underground, kao ni bilo koji njihov proizvod...A to sa serijama, mislio sam na s90. Sve jedno, N'Gage je po meni strava, ali lici na djoistik! Ko oce da mu fon lici na djoistik? A ovako mozemo da se prepucavamo na 100 stranica i nista necemo postici, slazem se da je Symbian Mainstreem, ali i Karleusa je, kao i Mitar miric & co. a to ne znaci da su najbolji...A i kao sto je moj profa na faksu rekao, OS bez registry databaze nije OS  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Be Happy :)

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 2223
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC ONE
ja lično sam se navikao na symbian i teško bi se navikao i na običnu nokiu series 40 a kamoli na win.mobile , to vam je isto kao kad bi na pcu prešao sa win xp na linux Smiley 1 ..  p.s. mada lično mislim da je bolja kompatibilnost i povezivanje win.mobile na pc nego moje nokie 6630 sa win.xp , mislim na sinhronizaciju sa outlukom koja mi stalno  pravi probleme. uhhhhhhhhhhh Smile
IP sačuvana
social share
budi srećan :-)
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Kakve probleme ti pravi 6630 sa outlukom?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.