Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uhapšen vlasnik "Elite", jedan od najvećih srpskih prevaranata  (Pročitano 2499 puta)
Jet set burekdzija

Cudni smo ti mi pingvini!

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6178
Zastava srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
SonyEricsson k750i
 Smile

vole bih da imam pare da dam. ne bi ih dao  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Nego.. koga je on tacno prevario? Smiley

Mislim.. das pare uz toliku mesecnu kamatu i onda se cudis kako je sve otislo u k.

Meni izgleda kao da je prevarant prevario lakome.

Lakome i blentave koji ne znaju da saberu 2 i 2... Izgleda su to ljudi koji jos zovu Milana Tarota da im gata  Smile

Citat
Oštećeni građani smatraju da iza vlasnika firme Nikole Lazića stoji neko iz vlasti.

Pa ne mozes tek tako da mutis i muljavis u drzavi a da ne placas reket  Smile

Citat
Kažem: „Jer ja sam jedanput naseo kod Dafine, kod Jezde, sa starom štednjom i ovo…“ Kaže: „Ne, ne, ovo je sigurno, nema problema“.

Kolko ce ova budala puta ponavljati razred  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
LG Nexus 5
Dijaspori oteli milione

Nedavno hapšenje Nikole Lazića (60), vlasnika firme Elit internacional, osumnjičenog da je prevario 1.600 građana za 35 miliona evra, među kojima je kako se sumnja i veliki broj dijasporaca, samo je poslednje u nizu oih koji su zloupotrebljavali poverenje naših sunarodnika iz inostranstva da na njima zarade novac. Lazić se nalazio u bekstvu od decembra 2008. godine.

Jedna od najvećih prevara u Srbiji otkrivena je krajem 2012. godine, a u njoj su glavne žrtve upravo bili dijasporci. Takozvana SMS mafija prevarila je prevashodno sunarodnike koji rade u inostranstvu za najmanje 18 miliona evra na nameštenim kvizovima i nagradnim igrama. Tom prilikom je privedeno 18 osoba, koji su prevarili slušaoce radija i gledaoce televizija.

Organizovali su kvizove na kojima su varali gledaoce i slušaoce, koji su slanjem SMS poruka i pozivanjem specijalnih telefonskih brojeva pokušavali da osvoje vredne nagrade davanjem tačnog odgovora na jednostavna pitanja. Pri tome, slušaoci i gledaoci nikad nisu uključivani u program, već su se zaposleni uključivali i davali netačne odgovore.

- Pozivi pravih slušalaca i gledalaca ostavljani su na čekanju, s ciljem da im se skine što više novca s telefonskog računa. Sumnja se da su na ovaj način za nekoliko godina zaradili više od 18 miliona evra. Glavna meta ovih prevaranata bili su naši sunarodnici iz inostranstva jer su se ovi pozivi najskuplje naplaćivali - rečeno je tada za "Vesti" u tužilaštvu.

Među najgore prevare kojima je uziman novac od dijasporaca dogodio se pre četiri godine. Tada je Slobodan Bojović (21) registrovao sajt na kome je stavio slike nepoznatog deteta pod nazivom "Apel za pomoć Strahinji Bojoviću". Sve je to bila prevara.

- Među donatorima za izmišljeno lečenje bilo je donacija i od naših ljudi iz nekoliko država u Evrope - rečeno je tada "Vestima" u istrazi.

Glavne mete iz Zapadne Evrope

Koliko su dijasporci "poželjna" meta ovih prevaranata, najviše se videlo na slučaju lažnih sms kvizova.
- Tokom trajanja kviza prevaranti su imali uvid koliko je gledalaca na čekanju i iz kojih zemalja zovu. Kada bi videli da je u pitanju poziv iz Zapadne Evrope, koji se najviše naplaćuju, neko bi se od zaposlenih na televiziji ili radiju uključivao u program s redakcijskog telefona i pravio da zove iz te zemlje, odakle su pozivi na čekanju. Davao bi pogrešan odgovor na pitanje, ali su dijasporci dobili nadu da su sledeći koji se uključuju - kažu u srpskom tužilaštvu.

Izvor: Vesti Online
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
Citat
Ilija Živanović, Udruženje oštećenih: Onda sam otišao jednog dana, tamo kod njih, pošto je tamo imalo adrese, imalo telefoni, otišao sam kod njih tamo i našao sam, tamo one žene, koje su radile, raspitao sam se, kažem: „Ko je glavni direktor?“ Kažem: „Ja bih uložio novac kod vas, je l’ to sigurno kod vas?“ Kaže: „Sigurno je, ja radim petnaest godina već, možda i više“. Tako, tim rečima. I tako rekoh: „Da ne bude nešto?“ „Ne“, kaže, „ništa. Sigurno je.“ Kažem: „Jer ja sam jedanput naseo kod Dafine, kod Jezde, sa starom štednjom i ovo…“ Kaže: „Ne, ne, ovo je sigurno, nema problema“.

B92: A koja je još bila garancija, osim toga što Vam je on rekao da je to sigurno?

Ilija Živanović: E to ja ona pitam: „Je l’ mogu da vidim ja neku Vašu dozvolu za rad i ugovor neki?“, ovo, ono… „A“, kaže, „to je poslovna tajna, to ne mogu da Vam kažem… da Vam pokažem, a radimo to, godinama radimo“, kaže: „tu nema problema.“ I ja onda kažem: „Dobro, ja ću da donesem pare.“

HIT!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.63
mob
Nokia krntija
Преминуо сам.

Иде и у потпис.
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Motorola 
Ako se dobro sećam pričica/novinskih članaka iz doba kada je uhapšeni šmugnuo :

- pare su ulagane u američke obveznice vezane za nekretnine (u isto su ulagale i sve one svetske banke koje su se od 2008. sunovratile) ,što će reći da tip nije bio klasičan bandit
- kao partner (i takođe prevarena stranka ) se pominjao Dejan "mrzim-Hazare" Lučić
- naravno,sve ovo ne čini ulagače manjim idiotima no što jesu
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.9.1
Browser
Chrome 31.0.1650.63
mob
Apple 15
Citat
- kao partner (i takođe prevarena stranka ) se pominjao Dejan "mrzim-Hazare" Lučić

Pa, on ga je promovisao... Palma devedesetih, odelca sa leptir mastom i te fore...

Neki od nas su dooovoljno matori da se secaju toga...

Obaska sto je veliki borac protiv hazara, ilumata, rozenkrojcera, templara, roterijanaca, HAARP i mason u pokusaju nudio preko svog sajta svoj poslovni prostor predstavnistvima stranih kompanija...  Smile

http://www.elektrobeton.net/bulevar-zvezda/lucic-dejan/
« Poslednja izmena: 10. Jan 2014, 21:26:26 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.9.1
Browser
Safari 537.73.11
mob
I-mate 30 Pro
Ocigledno da su uzimali novac iz banaka i nosili tamo... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.122 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.