Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 00:42:43
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kako su nastali danasnji ljudi?
Evolucijom
44%  (212)
Bog ih je stvorio
38.6%  (186)
Nesto trece
17.4%  (84)
Ukupno glasova: 482
Idi dole
Stranice:
1 ... 532 533 535 536 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin?  (Pročitano 949521 puta)
Hronicar svakodnevice

NIHIL in Sacculo quod non fuerit in Capite

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 602
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
           sasa-994

Fizika kaze da se materija ne moze unistiti ni stvoriti. To znaci da je kamen deo nas i mi smo deo kamena. Kad covek umre, trulez tela djubri zemlju, sto je dobro za razvoj biljaka, koje posle konzumiramo u ishrani. Oprosti na slikovitom opisu.

Glavna rupa u nauci je pitanje "sta je bilo pre velikog praska"?

Materija kruži, sve u ovom svetu ima određenu vrednost koja se menja u druge oblike. Glavno pitanje je u koji oblik se kolektivno osećanje menja nakon smrti. Mozak i telo đubre zemlju, ali gde odlazi ta energija koja nas pokreće na razne gluposti ili je koristimo za ispravne stvari?

Pre velikog praska je Bog. On je tvorac svega. Njemu ne trebaju razlozi jer On oduvek postoji i samo On je postavio pravila koja danas uglavnom neverni naučnici otkrivaju.

Darvinova teorija je u neku ruku tačna. Životinje moraju da se menjaju da bi preživele. Čaplja mora da nauči da jede iz tanjira a lisica iz ćupa ako žele da smire potrebu za hranom i nastave da egzistiraju. Ti zakoni su nedokučivi n(v)ašim shvatanjima.

I šta god ja rekao na ovu temu, vama neće biti dovoljno, jer vi ste toliko zaglibljeni u blatu laži i manipulacija. Apsurdno bi bilo da se sve dešava ni zbog čega. Bog jednostavno MORA da postoji, ma kroz koju se religiju mi povezali sa njim.

Amin.
IP sačuvana
social share
"Da, istina je da ja uvek preduzmem više nego što mogu da ostvarim." - Nikola Tesla

"Nećete rešiti svoje probleme istim mislima kojim ste ih stvorili." - Albert Ajnštajn

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0a2
mob
Samsung S7
           sasa-994

Fizika kaze da se materija ne moze unistiti ni stvoriti. To znaci da je kamen deo nas i mi smo deo kamena. Kad covek umre, trulez tela djubri zemlju, sto je dobro za razvoj biljaka, koje posle konzumiramo u ishrani. Oprosti na slikovitom opisu.

Glavna rupa u nauci je pitanje "sta je bilo pre velikog praska"?

Materija kruži, sve u ovom svetu ima određenu vrednost koja se menja u druge oblike. Glavno pitanje je u koji oblik se kolektivno osećanje menja nakon smrti. Mozak i telo đubre zemlju, ali gde odlazi ta energija koja nas pokreće na razne gluposti ili je koristimo za ispravne stvari?

Pre velikog praska je Bog. On je tvorac svega. Njemu ne trebaju razlozi jer On oduvek postoji i samo On je postavio pravila koja danas uglavnom neverni naučnici otkrivaju.

Darvinova teorija je u neku ruku tačna. Životinje moraju da se menjaju da bi preživele. Čaplja mora da nauči da jede iz tanjira a lisica iz ćupa ako žele da smire potrebu za hranom i nastave da egzistiraju. Ti zakoni su nedokučivi n(v)ašim shvatanjima.

I šta god ja rekao na ovu temu, vama neće biti dovoljno, jer vi ste toliko zaglibljeni u blatu laži i manipulacija. Apsurdno bi bilo da se sve dešava ni zbog čega. Bog jednostavno MORA da postoji, ma kroz koju se religiju mi povezali sa njim.

Amin.

U jebote otvori nam oci, od ovog mos' se rikne.

>> ...On je postavio pravila koja danas uglavnom neverni naučnici otkrivaju.

Sta otkrivaju verni naucnici? Neka druga pravila?

>> ...Bog jednostavno MORA da postoji,

Nemoj da zaplaces samo... Bog mora da postoji, mora, mora, mora, ili cu mnogo da se rasplacem pa ce te videti... Smile

>>Darvinova teorija je u neku ruku tačna.

Sad je Darvinu mnogo lakse, kad si mu ti dao delimicnu potvrdu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 13.0.782.220

Amin.

Ali sta dokazuje prisustvo te energije sada. Odnosno energije ima, ali sta je to.. mislim da mi to ne mozemo saznati.

I ja mislim da je neobjasnjivo da sam "ja - ja a ne neko drugi".. i zivot kao pojava  je fascinantan, svijest i sve.

Ali i dalje necu dobiti odgovor ako taj fenomen nazovem "dusa", pripisem Bogu i slicno. Mozda je jos komplikovanije.
Sta se desava posle smrti ne mogu znati za sigurno. Bilo bi lijepo da za svakog ima mjesto po zasluzi ali to ne mogu pouzdano znati.

Naravno u razgovoru koristim pojam dusa kao opsti naziv za sve to nevidljivo u covjeku. Mogu znati neke komponente te duse tipa emocije, nagoni, svijest itd.. to znam iz psihijatrije, mada ni  to naucno nista ne objasnjava sustinski .

Ja mislim da covjek mora ostaviti znak pitanja u stvarima koje ne zna i uopste tako apstraktnim stvarima.
Nauka je predmetna i ne daje sustinske odgovore, tipa "zasto", religija iako optimisticna totalno je neprovjerena.

(?)
« Poslednja izmena: 28. Sep 2011, 17:31:36 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0a2
mob
Samsung S7
religija iako optimisticna totalno je neprovjerena.

Religija optimisticna? Na koji pakao mislis?
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 13.0.782.220
Ti si kao sto sam vec rekao totalno ostrascen u pogledu na religiju.

Znam i ja sve te negativne elemente, i prijetnje paklom i krstase.

Pozitivni smisao religije koji ti propustas, a koji je glavni razlog sto ljudi vjeruju je sto pruza ljudima (mozda lazni) mir..
da postoji neka blagonaklona sila/bice koja se stara da sve bude u redu, tjesi nesrecne, siromasne, osigurava vjecni mir za umrle.

Definitivno da je tumacenje svega toga veooma  slobodno, i da vjernik nadje Boga i gdje ga uopste nema i da previdja sve negativne aspekte.

Ali je jednako nepristrasno koncetrisati se na negativne aspekte religije.
Nema ti rasprava svrhe ako suprotan stav uopste ne razumijes i mislis da su ovce, naivcine, itd..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0
mob
Samsung S7
Ti si kao sto sam vec rekao totalno ostrascen u pogledu na religiju.

Dobro, pa nije to tako lose. Ja necu sigurno nikoga ubiti ili prebiti sa bejzbol palicom sto ljubi ikone i daje pare vladikama.

Citat
Pozitivni smisao religije koji ti propustas, a koji je glavni razlog sto ljudi vjeruju je sto pruza ljudima (mozda lazni) mir..

Mozda? Ili im pruza ili ne.

Ljudi koji izgube extermitete u ratu ili u saobracajkama nadaju se svaki dan da ce bog da im omoguci da im izraste nova noga.

Citat
da postoji neka blagonaklona sila/bice koja se stara da sve bude u redu, tjesi nesrecne, siromasne, osigurava vjecni mir za umrle.

Sta pruza onima koji su umrli nasilno, ili koji su se samoubili zato sto im je vec ovde na planeti zemljici vec bio pakao?

Citat
Ali je jednako nepristrasno koncetrisati se na negativne aspekte religije.ta
Nema ti rasprava svrhe ako suprotan stav uopste ne razumijes i mislis da su ovce, naivcine, itd..

To bi bilo isto kao kad bih ja tebe sada ubedjivao da ako ti crna macka predje put se nece nista desiti. Ali sta nam vredi bilo koje objasnjenje.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

NIHIL in Sacculo quod non fuerit in Capite

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 602
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
I šta god ja rekao na ovu temu, vama neće biti dovoljno, jer vi ste toliko zaglibljeni u blatu laži i manipulacija.

U jebote otvori nam oci, od ovog mos' se rikne.

>> ...On je postavio pravila koja danas uglavnom neverni naučnici otkrivaju.

Sta otkrivaju verni naucnici? Neka druga pravila?

>> ...Bog jednostavno MORA da postoji,

Nemoj da zaplaces samo... Bog mora da postoji, mora, mora, mora, ili cu mnogo da se rasplacem pa ce te videti... Smile

>>Darvinova teorija je u neku ruku tačna.

Sad je Darvinu mnogo lakse, kad si mu ti dao delimicnu potvrdu.

Jedan se već pronašao...  Smile

Napisao sam opširan odgovor, ali samo mogu da kažem da ćeš pred ulazak u šestu deceniju života debelo preispitati svoj život i svoja verovanja i videti u kakvoj slepoj ulici si zatočen.  Smile
IP sačuvana
social share
"Da, istina je da ja uvek preduzmem više nego što mogu da ostvarim." - Nikola Tesla

"Nećete rešiti svoje probleme istim mislima kojim ste ih stvorili." - Albert Ajnštajn

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

nesto si htelaaa ???

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 466
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.186
mob
Nokia 

Amin.

Smile

Genijalno, koliko dokaza, kakvi argumenti...bog mora da postoji  Smile Smile, on je tvorac svega  Smile Smile

Ajd malo ozbiljno, jedan argument, jedan mali dokaz o postojanju boga, malu razliku izmedju verovanja u Deda Mraza i boga, kako je moguce da ti je dokaz MORA da postoji  Smiley 1...idi bre 21.vek a ti verujes u duhove, bogove, andjele......, uvek se najezim kada citam ove genijalne postove.
IP sačuvana
social share
"Zar da se stidim Srbije"----Novak Djokovic............
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0
mob
Nokia zvrr

Citat
uvek se najezim kada citam ove genijalne postove.

^^ Vice versa

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.186
mob
HTC Wildfire S
...

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

1BXxi.jpg
(551.48 KB, 1024x4844)
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 532 533 535 536 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 00:42:43
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.712 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.