Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 17:50:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kako su nastali danasnji ljudi?
Evolucijom
44%  (212)
Bog ih je stvorio
38.6%  (186)
Nesto trece
17.4%  (84)
Ukupno glasova: 482
Idi dole
Stranice:
1 ... 491 492 494 495 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin?  (Pročitano 951917 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
batice malo si se preracunao ne postoje prelazni oblici nit funkcionalni poluorgani kod svih tih vrsta koje spominjes organi su potpuno namenjeni svrsi,ne moze neka vrsta da ima polupluca ili poluskrge

Pa imas ti trenutno nekoliko poluorgana.

Npr... imas zakrljale skrzne lukove iz kojih se razvije tiroidna zlijezda, timus, krikoidna hrskavica..

Kad naucis embriologiju vidis da mnoge evolutivne rudimente ima covjek. A mislim da ne bude puka teorija sve se moze vidjeti preko ultra zvuka..
Zumancetna kesa, neuralna kresta, itd itd...

Muskarci imaju mlijecne zlijezde, sto je nesavrsenost.

Nervus larryngeus reccurens je veoma smotano lociran nerv, zaobilazi citav grudni kos umjesto da ide precicom do vrata gdje mu je funkcija. To uopste nije inteligentan dizajn, al se tako razvija pa pravi takvu putanju.
Inace zivac koji nam daje glas. I sve zive upale u grudnom kosu daju promuklost zato sto je nepotrebno dug.
Da je kraci sto bi bilo za ocekivat , bili bi nesto funkcionalniji.

Apendiks (takozvano slijepo crijevo, mada je slijepo crijevo - cekum) .. je jedan potpuni visak koji nam pravi vise stete nego koristi. Navodno bi trebao da pravi imunolosku zastitu, ali slabo skroz - nesavrsen organ.

I - ako je viabilno - tj. ako moze prezivjeti i sa  malom greskom zivjet ce taj organizam i reprodukovati ce se.(puni smo gresaka)
Daleko smo mi i zivotinje od apsolutnog savrsenstva koje bi impliciralo inteligentni dizajn.

Al opet ovi organi sto rade -  rade fascinantno  Smile i shvatam ljude koji tu traze razlicita objasnjenja.. stvarno tu ima dosta impresivnog.  Smile

I takodje se slazem da je covjek "paradoks","anomalija" evolucije zbog svoje svjesti i ostalih posebnih svojstava.
« Poslednja izmena: 31. Maj 2011, 10:15:36 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Daleko smo mi i zivotinje od apsolutnog savrsenstva koje bi impliciralo inteligentni dizajn.
Izvini zemljace, sta je D O K A Z da je covek - zivotinja ? Rec na papiru ili ekranu monitora ?

Ili mozda jos lakse pitanje, sta je dokaz da su zivotinje - zivotinje ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung 
Nisu ljudi jedina svesna bića u istoriji planete.
Bilo je i drugih, recimo neandertalci. Oni su pravili oružje i oruđe, sahranjivali mrtve i po svemu sudeći imali nekakvu religiju.
Naši daleki preci su se potrudili da to nikad ne saznamo jer su ih istrebili.

Nego, pre neki dan pričam sa bratom kako je čovek u prvim godinama života nesposobno biće.
Mladunci svih životinja su najkasnije za nekoliko meseci sposobni za život. Čovek ne ume ni da hoda prve godine. Uz to bebe prave veliku buku, što je u osvitu čovečanstva sigurno privlačilo predatore i pripadnike drugih čopora. Pored toga jako su osetljive i podložne brojnim infekcijama. 
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
Izvini zemljace, sta je D O K A Z da je covek - zivotinja ? Rec na papiru ili ekranu monitora ?

Ili mozda jos lakse pitanje, sta je dokaz da su zivotinje - zivotinje ?

Pa dokaz je veliki nivo fizicke podudarnosti (najdetaljnije DNK)..

Mozda klasifikujes ljude u drugu kategoriju zbog svojstava uma, svijesti i to razumijem.

==

Al 2 pitanje uopste ne razumijem.. sta ce drugo biti zivotinje, ako nisu zivotinje. Sta si htjeo da kazes?
Treba li nam definicija "animal" sa wikipedije?
====

Markose, citao sam u National Geografiji (naravno ako uvazavas evoluciju) da je evolutivni razvoj mozga kod covjeka produzio i vrijeme potrebno da se taj mozak formira.
Tj. mladuncima je trebalo po 15-20 godina (kao i sad) da razviju mozak pa su postali vise zavisni od roditelja.
Tako je doslo do usloznjavanja zajednica i socijalnih odnosa koji su karakteristicni za ljude...

Mislim u vezi te bespomocnosti.. to je kao ona prica da "najkasniji pupoljak najljepse procva".
Tako da ljudi se kilavo razvijaju i zavisni su od svoje vrste, ali kad sazriju onda su prilicno sposobni i snalazljivi (vatra, oruzja, konstrukcija) ...

Inace razvoj mozga povezuju i sa prelazom sa vegeterijanske na mesnu ishranu jer je tom novom i vecem mozgu neophodna kaloricnija hrana - vise energije.

Inace (najcesce, ne uvijek) je slucaj da predatori imaju razvijeniji mozak i mnogo stosta - to je ta veza.. prehrana mesom - superiorni organizam.
« Poslednja izmena: 31. Maj 2011, 10:48:00 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Nisu ljudi jedina svesna bića u istoriji planete.
Bilo je i drugih, recimo neandertalci. Oni su pravili oružje i oruđe, sahranjivali mrtve i po svemu sudeći imali nekakvu religiju.
Naši daleki preci su se potrudili da to nikad ne saznamo jer su ih istrebili.

Nego, pre neki dan pričam sa bratom kako je čovek u prvim godinama života nesposobno biće.
Mladunci svih životinja su najkasnije za nekoliko meseci sposobni za život. Čovek ne ume ni da hoda prve godine. Uz to bebe prave veliku buku, što je u osvitu čovečanstva sigurno privlačilo predatore i pripadnike drugih čopora. Pored toga jako su osetljive i podložne brojnim infekcijama. 
Ti brkas inteligenciju i svest. Neandertalci su bili toliko inteligentni da su izumrli. bas kao i ostale vrste koje su izumrle. Covek moze da izbrise iz dimenzije zivota sve ostale vrste, ali ima inteligenciju koja mu govori da to ima
potencijalne fatalne posledice za ostale vrste. Neandertalcu je smetao smrad mrtvih neandertalaca pa je koristeci svoju inteligenciju ucinio svoj osecaj prisutnosti boljim.
Zivotinja je zivotinja u bilo kojem obliku i formi, covek je definisan u formi koja definise njegovu funkciju, a ne kao fetus ili beba.
Citat: Slagvort

Pa dokaz je veliki nivo fizicke podudarnosti (najdetaljnije DNK)..

Mozda klasifikujes ljude u drugu kategoriju zbog svojstava uma, svijesti i to razumijem.

==

Al 2 pitanje uopste ne razumijem.. sta ce drugo biti zivotinje, ako nisu zivotinje. Sta si htjeo da kazes?
Treba li nam definicija "animal" sa wikipedije?
===
Zivotinja je izmisljeni termin ( koji si ti prihvatio i verujes u njega ) koji ne postoji u stvarnosti, u stvarnosti postoji zivot ( vrste zivih bica ) i smrt ( mrtva materija koja u sebi nema zivot ). Dokaz je da zivo bice postoji, terminologija zivih bica nije nikakav dokaz, kao sto rekoh to su samo reci na papiru. Ono sto je covek kreirao
u odnosu na ostala ziva bica koja nisu nista kreirala je dokaz da covek sa ostalim ( prisutno poznatim )
zivim bicima nema apsolutno nikakvu podudarnost.
Prica o dnk ima imaginarni znacaj samo za one koji sa tom recju vole da ispiraju usta.
"Zivotinje" su vrsta zivih bica za koje je neko izmislio imaginarni termin "zivotinja", bas kao sto je za coveka neko izmislio imaginarni termin "covek".
Treba mi definicija koja objasnjava da je Darwin - Gospod Bog cija verbalna povracanja predstavljaju zakon koji vazi za sva ziva bica.
« Poslednja izmena: 31. Maj 2011, 11:55:24 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
Pa covjekov razvoj zavisi od izmisljenih termina tj. nomenklature.
Brojevi su npr apstrakcije i izmisljene stvari ali opet rjesavaju dosta toga u stvarnom zivotu.
(najbanalniji primjer)

Jezik je najbolji nacin izrazavanja misli koje su samo po sebi nedefinisane prirode. Vecina stvari koje pricamo su "izmisljene". (u tom smislu jezik (odredjene drzave) potpuno odredjuje covjekov nacin razmisljanja)

Neke stvari pocinju da postoje tek kad dobiju ime.
Jasno je to meni.

To jeste imaginarno u smislu da je teorija. Ali neke (dosta) od pomenutih stvari su veoma primjenjive u medicini, veterini, itd itd. npr DNK..

Ja sam imao prilike da vidim dosta aparata i tehnika koji su povezani sa DNK. Tako da znacaj toga uopste nije imaginaran nego provjerljiv, dokaziv, korisan.
  Smile
Ne bi ova danasnja nauka opstala na neprovjerljivom teoretisanju, narocito ne kod Amera koji od svega traze primjenjivost i prakticni znacaj.
« Poslednja izmena: 31. Maj 2011, 13:31:03 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
mob
Nokia krntija
Zašto bi morao privatno samo?  Smile
Imam valjda pravo na mišljenje?  Smile Na kraju krajeva ono je moje.  Smile
Kao i bilo čije ovde.

Znam da bog postoji jer postoji sve oko mene i ja.

Ne moram da verujem da postoji laptop ispred mene. Smiley
Znam da postoji.
Taj laptop mora imati neko poreklo.
Na isti način sva materija oko nas mora imati neko poreklo.
Koliko god nešto razlagao u prostije delove, koliko god išao u nazad. Zakucaćeš se u neku, za sad, nepoznatu tačku.
To od čega je nastalo je bog. Smiley

Meni dovoljno.  Smile

Ali ti taj laptop vidiš, osetiš kada ga dodirneš... jel vidiš Boga? Jel ga možeš dodirnuti? I nemoj sad da mi prodaješ filozofske fore poput  "Bog je sve, šta god dodirnem ja njega dodirujem i slično."

Naravno, imaš ti pravo na svoje mišljenje, niko ti to ne može oduzeti... ali može ga osporiti.  Smile

Ono što pokušavam da ti kažem jeste da ni ti, ni niko drugi ne može da zna da On postoji. Ponavljam, nemaš nikakav pouzdan empirijski dokaz za takvu tvrdnju. Možeš samo da veruješ, što ti i uostalom radiš, i to je toliko čvrsto verovanje da je preraslo u to "ja znam"  Smile

Vera je uverenje u neku tvrdnju za koju nemaš dokaz, koju ne možeš da proveriš... a ti za postojanje Boga nemaš dokaz, niti možeš da proveriš da li je On zaista tamo negde ili tu oko nas ili gde već, sasvim nebitno.

Drugo.
Šta ti tačno imaš toga da se proglasi da bog postoji? To apsolutno ništa ne menja.

Kako ne menja? Pa saznala bi se istina. To je odvajkadašnja ljudska želja i osobina - traganje za istinom.

Citat
Ne znaju ni vernici, oni samo veruju.

A ja ne verujem, ja znam.

To se odnosilo na ono tvoje "Ja ne znam šta je On, u kom obliku i formi". Pa kažem ti da ni vernici ne znaju šta je On i u kojoj formi... samo veruju da je onakav ili ovakav. Ne znaju ni oni isto kao i ti.

A to što ti "znaš" već sam ti rekao... ti si umislio da znaš. Ti samo čvrsto veruješ. Zapitaj se malo.  Smile

Ali zašto bismo verovali?
Što ne bismo utvdili da ne znamo. I krenuli da istražujemo da saznamo.

Što bismo bezveze preskakali korake i odredili nešto u šta ćemo da verujemo?

E ovo je već agnostički pristup, ovako se agnostik postavlja Smile

Inače, nevezano za pitanje, stičem utisak (koji naravno, ne mora da bude istinit) da si ti još uvek što se tiče ove teme, zbunjen i da se još uvek nisi nigde pronašao  Smile Flertuješ sa malo jednim, malo drugim, malo trećim al još uvek se nisi smuvao sa nijednim  Smile Sad ne kažem da moraš da se negde pronađeš, možeš ti da ostaneš upravo ovde gde si i sad, ali rekao bih da se trudiš da se negde svrstaš. No, to je samo moj utisak, da se vratim na pitanje...

Zašto bismo verovali, zašto ne kažemo da ne znamo i krenemo da istražujemo?

Pa prevashodno, sa naučne perspektive, mi smo već utvrdili da ne znamo i naučnici su već krenuli da istražuju. Lično verujem da će Ga i oni otkriti... mislim da je Sagan to rekao - "Na kraju će nauka otrkiti Boga".

A dok Ga ne pronađu ili dok se On sam ne otkrije, ljudi veruju. Napravi razliku između verovanja i znanja.  Smile

O kojem ja bogu govorim?

Pa o onom za koga "znaš" da postoji.  Smile O onom koji je stvorio univerzum, koji je stvorio život. Zašto on ne bi bio u stanju da stvori i sav živi svet koji znamo?

Mislim, kad je već stvorio univerzum i život, kontam da mu je stvaranje vrsta pičkin dim  Smile

Ali opet... početno pitanje je bilo kako jedna životinja izađe u jednu drugu sredinu gde ne može da diše.
Nikako nije iskočila životinja i razvila pluća.

Postojala je čitava jedna grupa, manje više izumrlih životinja... dvodihalica, mekušaca... koji imaju i škrge i riblji mehur..

Da da, protopter recimo, znam. Ok, uzmimo i da je tako... da su oni postepeno razvijali pluća dok su još bili u vodi. Kako onda objašnjavaš to da se u njihovim telima počela razvijati pluća, mislim, zašto? Zašto bi ribi koja živi u vodi, škrge evoluirale u pluća? Pazi, to nije baš jednostavan proces, velika je razlika između ta dva organa...
Šta je to "kliknulo" u telu ribe i dalo naredbu škrgama da se transformišu u pluća?

Takođe primećujem još nešto.
Ribe smo nekako postavili za sinonim za sva vodena stvorenja i da su neka od tih stvorenja prelazila u amfibijske životinje.

Poptuno je nebitno dal to bile ribe, crvi, mekušci... svi su oni disali u vodi. Ja sam samo uzeo ribu za primer. Suština je ista.

Isto bih te pitao i za mekušca, crva, zmiju, šta god.

Mada, koliko mi se čini, evolucionisti uzimaju ribe kao prve kičmenjake od kojih su nastali svi ostali, pa eto njih sam uzeo kao pionire.

A drugo. Uslove diktira spoljašna sredina. Ne "odlučuju" sami organizmi.

Pa sredina je ista za sve. Sve ribe su bile u vodi i samo su neke razvile pluća i izašle na kopno. Ja tebe pitam zašto samo neke, zašto ne sve?

« Poslednja izmena: 31. Maj 2011, 14:20:42 od bookee »
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Brojevi su npr apstrakcije i izmisljene stvari ali opet rjesavaju dosta toga u stvarnom zivotu.
(najbanalniji primjer)

Jezik je najbolji nacin izrazavanja misli koje su samo po sebi nedefinisane prirode. Vecina stvari koje pricamo su "izmisljene". (u tom smislu jezik (odredjene drzave) potpuno odredjuje covjekov nacin razmisljanja)

Jasno je to meni.

To jeste imaginarno u smislu da je teorija. Ali neke (dosta) od pomenutih stvari su veoma primjenjive u medicini, veterini, itd itd. npr DNK..

Ja sam imao prilike da vidim dosta aparata i tehnika koji su povezani sa DNK. Tako da znacaj toga uopste nije imaginaran nego provjerljiv, dokaziv, korisan.
  Smile
Ne bi ova danasnja nauka opstala na neprovjerljivom teoretisanju, narocito ne kod Amera koji od svega traze primjenjivost i prakticni znacaj.
(najbanalniji primjer)

Jasno je to meni.

Smile
"Covekov razvoj" je imaginacija koja zadovoljava one koji zele sebe da izdignu iznad ljudi koji danas zive kao sto su ziveli prvi ljudi. Zivot je zivot, smrt je smrt, covek danas zivi i umire bas kao sto je prvi covek ziveo i umro.
Ko zeli da se veseli svojim materijalnim polozajem pre nego sto umre i treba da se veseli, a da li njegov les ima vecu materijalnu vrednost od lesa onoga koji nije imao nista je pitanje za te sto se vesele.
Da li bi bio ljubazan da mi das jednu nedefinisanu misao ?
Veoma se precizno moze zakljuciti ko prica o izmisljenim stvarima a ko prica o onome sto postoji.
Sve stvari postoje zato sto su dobile naziv, ne znam ni za jednu stvar koja nema naziv, ti ?
Zivot ljudi ne zavisi od poznavanja price o DNK, to je imaginarna strana price o dnk, dnk je materijalna struktura i kao i mnoge druge stvari u prirodi. To sto je nauka povezana sa DNK ne vazi za sve ljude, nego samo za one koji su povezani sa naukom.
I ja obozavam nauku i sve stvari koje su zahvaljujuci nauci kreirane, ali to je subjektivno misljenje a ne stvarnost koja vazi za sve.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
batice malo si se preracunao ne postoje prelazni oblici nit funkcionalni poluorgani kod svih tih vrsta koje spominjes organi su potpuno namenjeni svrsi,ne moze neka vrsta da ima polupluca ili poluskrge

Pa imas ti trenutno nekoliko poluorgana.

Npr... imas zakrljale skrzne lukove iz kojih se razvije tiroidna zlijezda, timus, krikoidna hrskavica..

Kad naucis embriologiju vidis da mnoge evolutivne rudimente ima covjek. A mislim da ne bude puka teorija sve se moze vidjeti preko ultra zvuka..
Zumancetna kesa, neuralna kresta, itd itd...

Muskarci imaju mlijecne zlijezde, sto je nesavrsenost.

Nervus larryngeus reccurens je veoma smotano lociran nerv, zaobilazi citav grudni kos umjesto da ide precicom do vrata gdje mu je funkcija. To uopste nije inteligentan dizajn, al se tako razvija pa pravi takvu putanju.
Inace zivac koji nam daje glas. I sve zive upale u grudnom kosu daju promuklost zato sto je nepotrebno dug.
Da je kraci sto bi bilo za ocekivat , bili bi nesto funkcionalniji.

Apendiks (takozvano slijepo crijevo, mada je slijepo crijevo - cekum) .. je jedan potpuni visak koji nam pravi vise stete nego koristi. Navodno bi trebao da pravi imunolosku zastitu, ali slabo skroz - nesavrsen organ.

I - ako je viabilno - tj. ako moze prezivjeti i sa  malom greskom zivjet ce taj organizam i reprodukovati ce se.(puni smo gresaka)

Al opet ovi organi sto rade -  rade fascinantno  Smile i shvatam ljude koji tu traze razlicita objasnjenja.. stvarno tu ima dosta impresivnog.  Smile

I takodje se slazem da je covjek "paradoks","anomalija" evolucije zbog svoje svjesti i ostalih posebnih svojstava.

ovo si pokupio iz hegelove biogeneze koju i sami evolucionisti odbacuju a hegel je priznao da je bilo ""stelovanja"" crteza

"Covekov razvoj" je imaginacija koja zadovoljava one koji zele sebe da izdignu iznad ljudi koji danas zive kao sto su ziveli prvi ljudi. Zivot je zivot, smrt je smrt, covek danas zivi i umire bas kao sto je prvi covek ziveo i umro.
Ko zeli da se veseli svojim materijalnim polozajem pre nego sto umre i treba da se veseli, a da li njegov les ima vecu materijalnu vrednost od lesa onoga koji nije imao nista je pitanje za te sto se vesele.""

cekaj bre ovo je sad neka velika mudrost,inace imas leseve koji imaju basnoslovnu vrednost tj ima ljudi koji bi platili velike sume novca za neciji les
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 6.24093
sez
Nisam, bar ne svjesno, nista pokupio nego je ono neko moje znanje koje sam prikupio sa faksa i razl izvora.
Al dobro svako interpretira na svoj nacin. Ono za nesavsene organe su cinjenice.
Al zakljucak u smjeru evolucije il dizajna je licni.

Ajfil
s obzirom da se dnk tehnologija koristi u medicini za ranu dijagnostiku i rano ljecenje - produzava zivot po 5-10 godina sto nije bas imaginarno.
U kamenom dobu su ljudi krace zivili - najmanje 30 god krace.
Eto zivot-smrt situacije. Mislim razvoj je produzio zivot, sta ces vise.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 491 492 494 495 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 17:50:27
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.