Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 13:56:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kako su nastali danasnji ljudi?
Evolucijom
44%  (212)
Bog ih je stvorio
38.6%  (186)
Nesto trece
17.4%  (84)
Ukupno glasova: 482
Idi dole
Stranice:
1 ... 482 483 485 486 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin?  (Pročitano 950296 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Nokia Luvmya 520
Ti kazez po nesto interesantno i uvek kritikujes ali su ti objasnjenja tvojih misli prilicno slaba .
Nema tu nikakve opsednutosti sa smrcu ,svi ce i onako biti reciklirani ,
 Darvin ne osporava Kreaciju vec pokusava da je objasni jedan njen mali deo kao i njene varijacije.
Covekov kraj je neminovan jer svaka vrsta ima odredjeno u svom DNK koliko puta taj DNK moze da se kopira.
To je potvrdjeno .
Hromozom Y  nije jedinstven vec je samo izbledeli hromozom X  sto znaci da bi muskarci kao jedinke prvo trebali da nestanu sa lica zemlje tamo negde u buducnosti..

Otkud ti sveto pismo ?  Mislim Sta ti vredi kad ga ne razumes, to je pisano za gresnike ne za tebe.
Znaci Ja nisam racionalan jer tvrdim nesto sto se nije jos desilo? Svasta
Kako to da ne pitas za fizicki dokaz na osnovu cega je nesto receno i zasnovano.
Znaci Sad si ti autoritet za religijsko naucna pitanja .
Ponovo Gord i Arogantan upotrebi malo ljudsku karakteristiku i sposobnosti metodicnog razmisljanja
Znaci po tebi poseri onih drugih 5000 hiljada religija na svetu koje su otkrile Religiju i Bozansko pre hriscanstva .
Hiljade godina vere ,kulture ,arhiktekture,umetnosti i poezije poput Vedinih sanskrita ti ces da negiras sa "prorocanstvom svetog pisma starog svega 2 hiljade godina o ljudima koji nece osetiti smrt ".
Pa vecan zivot i raj su obecani u mnogim verama to nije ni originalno a ni hriscansko
 dakle prema tome cak ni prorocanstvo nije originalno.

Ja ti rekoh pre da je Bog dovoljno veliki za sve ,niko ne moze imati monopol nad njim ni jedna religija ni jedan covek.
Hajde jos jednom da ti objasnim kao da si malo dete.
Prvo uzmi periodicnu tabelu koja sadrzi sve poznate hemijske elemente i pazlljivo je gledaj iz pocetka pocevsi od najprostijeg elementa .Jezgro Svakog elemenata je sagradjeno od kvarka koji je gradeci blok svih elemenata
Imas atom vodeonika pa dodas jos jedan takav atom i bum sada imas helijum pa dodas jos jedan element i bum imas litijum ,Carbon ima 6 elemenata ,Nitrogen 7 ,kiseonik 8  i tako sve do Uranijuma 92 i tako dalje.

Dakle sve sto postoji u Svemiru je kombinacija prostih elemenata u slozene.

Dakle  ne postoji ni jedan atom u tvome telu koji je nesto novo ili koji nije vec bio iskovan u dalekim nebulama svemira .Svaki atom u tvom telu je recikliran i "preziveo" je smrt mnogih zvezda izmedju kojih ce preziveti i smrt naseg sunca pre nego sto ponovo bude poceo slobodno da plovi kroz svemir.

Po svetom pismu Bog je Alfa i Omega ,pocetak i kraj  i on postoji i prisutan je jednako u svim vremenima
Dakle postojao je mnogo pre coveka i postojace posle njega i on sve vec unapred zna sta ce da se dogodi.
Dakle Coveku je Bog oduzeo moc besmrtnosti i vecnog zivota i posto mu je ishod covecanstva vec poznat neko poput tebe bi rekao da nema ni koncepta slobodne volje ali on postoji i ako je na vrlo licnoj skali.
Dakle ako bozansko bice postoji u svim vremenima kao sto pise u svetom pismu svrha postojanja Boga bi bila u njegovoj sopstvenoj evoluciji i teznji ka savrsenstvu kroz razlicite variacije multi-univerzuma, to jest ako postojis verovatnoca je da postojis u vise paralelnih univerzuma gde tvoje licne odluke oblikuju svet oko tebe i samim tim tvoje akcije se akumuliraju i tvoj zivot ostavlja energetski trag koji ubrzava ili stagnira evoluciju Svemira to jest Boga .

Ne mogu da postujem mnogo ljude koji gledaju na druga ziva bica i zivotinje sa visine i veruju da je njihov znacaj na ovom svetu veci ili da je covek vlasnik ove planete jer ima vecu inteligenciju .

Smatram da su zivotinje sposobne mnogih komplikovanih osecanja izmedju kojih poput patnje i empatije ,
ako je covek u nedostatku takvih osecanja prema drugim bicima onda obicno kazemo da je
Umno Bolestan Psihopata.
Kritikujem lazi koje se predstavljaju kao istina. Da li bi mogao da navedes sta od onoga sto sam rekao zahteva
dodatno objasnjenje, posto nemam pojma o cemu pricas kada kazes da ono sto kazem
"nije dovoljno objasnjeno" ?
Naravno da si opsednut fantazijom o nestanku covecanstva i smrti svake osobe posto to konstatno ponavljas.
Kako moze da bude potvrdjeno da covek nece moci da se kopira kada se i dalje kopira ?
Kako moze da bude "potvrdjeno" nesto sto se nije desilo ?
Nijedna knjiga pa ni Pismo nema nikakav znacaj u odnosu na covekov zivot. Ti treba da dokazes da ja ne razumem sta pise u Pismu, ako vec zelis da tvoja tvrdnja bude racionalna.
U tom Pismu pise da je svaki covek gresan i pise da je Pismo pisano za sve one koji moraju da ga citaju.
Za sebe sam odavno rekao da sam niko i nista bez obzira na ono sto drugi znaju ili misle o meni.
Nikada sebe nisam izdigao iznad bilo kog drugog coveka u bilo kom obliku ili formi.
Ako zelis da tvrdis da sam rekao bilo kakvu laz, onda bi to trebalo da dokazes, ako tvrdis da ne znam sta pise u bibliji, onda i to treba da dokazes.
Zivot nema apsolutno nikakve veze sa materijom, tako da se kroz poznavanje hemije ne moze objasniti poznavanje duha ili duse koje su nematerijalne dimenzije.
Ako vec zelis da dajes komentar o onome sto pise u bibliji, onda bi trebalo da znas sta u njoj pise, a tvoje znanje o onome sto pise u bibliji je veoma oskudno.
Nikoga ti ne moras da postujes, a to sto ignorises da je covek kreiran kao gospodar ove Planete to je tvoja stvar, i ni najmanje ne steti cinjenici da covek jeste gospodar vrsta ove Planete i da nema nikakvih dodirnih kontakata sa pozicijom koju imaju zivotinje.
Postojanje zivotinja kontrolisu instikti i nagoni dok coveka kontrolise svest koju ima kroz rec
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50165
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Samsung Galaxy S24
Da li je ovde iko "evoluciju" pokusao da posmatra kao injzenjerski poduhvat? Ne bitno ciji. Raznolikost biljnog i zivotinjskog svijeta pocela je da nastaje tek prije oko 500 miliona godina. Da li vam se  cini da su citavi nizovi algoritamskih struktura koje grade evoluciju pazljivo projektovani i postavljeni od nekoga inteligentnog sa strane? U citavom tom nizu sve ima svoje mijesto. Kao kod kompjuterskog programa. Imamo objekat, uslove... I sada ako zadovoljava uslove dobijamo rezultat. Ako ne proces se vraca kora/dva/nekoliko nazad i pokusava pod odredjenim promjenama i prilagodjavanjima da prodje test i omoguci za date uslove tacan rezultat.  Smile
« Poslednja izmena: 21. Mar 2011, 21:50:52 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Nokia Luvmya 520
Da li je ovde iko "evoluciju" pokusao da posmatra kao injzenjerski poduhvat? Ne bitno ciji. Raznolikost biljnog i zivotinjskog svijeta pocela je da nastaje tek prije oko 500 miliona godina. Da li vam se  cini da su citavi nizovi algoritamskih struktura koje grade evoluciju pazljivo projektovani i postavljeni od nekoga inteligentnog sa strane? U citavom tom nizu sve ima svoje mijesto. Kao kod kompjuterskog programa. Imamo objekat, uslove... I sada ako zadovoljava uslove dobijamo rezultat. Ako ne proces se vraca kora/dva/nekoliko nazad i pokusava pod odredjenim promjenama i prilagodjavanjima da prodje test i omoguci za date uslove tacan rezultat.  Smile
Pa naravno da jeste. Savrseni poduhvat koji se desio tacno kada je morao da se desi i kako je morao da se desi.
I sve je uradjeno "iznutra" iz Zemlje. A tek sto se to savrsenstvo vidi kod coveka, bode oci. Zatvoreni sistem za coveka tesko shvatljive perfekcije, od prvog ljudskog para pa do svih koji postoje.
Neopevano preprogramiranje u kojem ne postoji greska svega sto je moralo da bude stvoreno i unisteno da bi postojalo kao ovo covecanstvo koje postoji.
Nema ta kreacija nikakvog "testa" posto nema ko da je testira.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 907
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Sve je cool dok me ne uhvate sa puskicama, zar ne?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50165
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Samsung Galaxy S24
Nema ta kreacija nikakvog "testa" posto nema ko da je testira.

Ne mislim da neko spolja testira kreaciju, vec da se ona samotestira. Ko mozeda da prilagodi opstaje, u suprotnom vrsta izumire.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
Vreme jeste test, samo pogledaj vrste zivotnih oblika koji su postojali kao i prethodna izumiranja na planeti zemlji,
Za oporavak od nekih neophodno je bilo da prodje i po 150 miliona godina .
Kad se dogodi eksplozija obliznje super nove ili kad Sunce pocne agresivno da izbacuje suncevu masu sa radiacijom kao sto radi svakih 11 godina ,sasvim je moguce da jacina sunceve radiacije poremeti
elektro-magnetno polje nase zemlje koje nas stiti od radiacije pa cak i da unisti ozonski omotac koji pocinje bas tu na granici gde se sunceva radiacija sudara sa kiseonikom i tako ga stvara.
Sledeci Solarni Maximus je 2013 godine ,covecanstvo nikada nije imalo vise satelita uperenih prema Suncu.
Pa opet uprkos svoj toj ljudskoj inteligenciji ukoliko se nesto tako dogodi na globalnoj skali covek nista ne moze da uradi po tom pitanju osim da bude nemi posmatrac.
Svetlosti Sunca  je potrebno  svega osam minuta da dodje do zemlje ,ne bi bilo nikakvog upozorenja,
Posto se polarnost planete menja redevno sasvim je moguce da ce tokom te tranzicije elektromagnetno polje da oslabi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia Luvmya 520
Ne mislim da neko spolja testira kreaciju, vec da se ona samotestira. Ko mozeda da prilagodi opstaje, u suprotnom vrsta izumire.
Nema nikakvog "samotestiranja", kao sto si i sam primetio "u citavom tom nizu sve ima svoje mesto", neke vrste su kreirane da nestanu, neke nisu kreirane da nestanu.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 907
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Nema nikakvog "samotestiranja", kao sto si i sam primetio "u citavom tom nizu sve ima svoje mesto", neke vrste su kreirane da nestanu, neke nisu kreirane da nestanu.

Ovaaaj, nijedna vrsta nije "kreirana" sa nekim ciljem?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia Luvmya 520
Ovaaaj, nijedna vrsta nije "kreirana" sa nekim ciljem?
Svaka vrsta je kreirana sa svojim ciljem kakav god taj cilj bio, i kakvu god ulogu da ta vrsta ima.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
LG G2
Ponavljam opet  Smile Smile Smile

@eyepheelYU
A da ti budes Đedaj, a?
Šta kažeš?  Smile Just flow with the force .

IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 482 483 485 486 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 13:56:53
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.