Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 11:12:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kako su nastali danasnji ljudi?
Evolucijom
44%  (212)
Bog ih je stvorio
38.6%  (186)
Nesto trece
17.4%  (84)
Ukupno glasova: 482
Idi dole
Stranice:
1 ... 425 426 428 429 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin?  (Pročitano 952647 puta)
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia ????
I ajmo sad, ono cuveno pitanje. Da li Bog moze da stvori kamen toliko veliki da ne moze da ga pomeri?  Smile

Ne

Bog ne moze da ne moze Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
LG G2
Bog sve moze, i to sto nemoze moze  Smile
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Sony xperia
@Predrag_NK_77
Glupost ? Si siguran ?

Citat
Pošto naš Univerzum postoji i predstavlja veoma složen sistem, jedina mogućnost za njegov nastanak može doći pomoću Sile koja nije ograničena našim fizičkim svijetom.
Vec sam dosta stvari oko ovog rekao. Nemam potrebe sta pricati na dalje. Ili hoces reci da ovo nije glupost ?

Citat
Ukratko, mi govorimo o Sili koja nije slična ničemu što mi znamo na fizičkom ili naučnom nivou - nego Nečem što pripada duhovnom domenu. Možda je upravo to taj duhovni aspekt, ta jedina ispravna logička opcija koju naučnici pokušavaju da izbjegnu.
O cemu pricas ? Ko sta izbegava ? Da si malo vise citao sta sam pisao, video bi da se od nekih stvari dize kosa na glavi.

Citat
Ne postoji fizički način da nastane naš Univerzum.
Svasta.

Citat
Fizički zakoni, koji nam na sve načine ukazuju na to da je naš Univerzum sačinjen od elemenata sa ograničenim (konačnim) potencijalima, ukazuju na Nešto što je neograničeno (beskonačno) po prirodi, a što bi bilo izvor nastanka našeg Univerzuma.
Znaci nesto ograniceno ukazuje da p[ostoji nesto neograniceno ? Idi begaj.  Smile Znas li sta si rekao ?

Citat
Taj "izvor" ne može biti lako razumljiv. Ipak, u svijetlu nemogućnosti izvora koje možemo spoznati na fizičkom nivou, ovaj izvor, bez obzira na to koliko bio nerazumljiv, mora biti jedino racionalno objašnjenje - naš Univerzum mora da je nastao od "nečega" što sâmo nije "nastalo" ni od čega. U stvari, to nije "najbolje" ili "najvjerovatnije" objašnjenje; to je jedino istinski moguće objašnjenje. Biće koje je stvorilo naš Univerzum mora biti Vječno Biće.
Ne moze biti razumljiv? Klasika.
Nemogucnost izvora ... Klasika.
Mora biti jedno od racionalnih ... da, mora biti, nikako drugacije.
Opet se mora ...
Mora biti vecno ... opet moranje, manikako drugacije. Ma mora tako.  Smile

Onaj drugi post, da ne komentarisem. Kreni sa inercijalnim sistemima, kreni sa Anstajnom, mozda ti bude malo jasnije.

Iscitaj temu molim te:
http://forum.burek.com/svemir-bog-postanak-mogu-li-se-naucno-objasniti-t293636.html

Pa mozda skapiras da li smo na ivici noza, ili ne.

Ziv bio.  Smile
« Poslednja izmena: 07. Avg 2010, 11:32:53 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Ko zna zasto je to dobro?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Apple N73
Evo ovako drugar:  Smile

Nađeš parče papira na kojem je neko napisao 'l i g h t s o f t' i šta ti to govori? Sigurno da je neko ljudsko biće koje posjeduje određenu inteligenciju uzelo penkalo i napisalo tu riječ. Sigurno nećeš pomisliti da se mastilo prosulo po papiru i formirala se mrlja u obliku ovih slova, je li tako? E sad tolika kompleksnost Univerzuma ne može se objasniti eksplozijom, praskom bilo koje vrste, zato što eksplozija uvijek stvara haos, neuređenost i destrukciju. Fino podešavanje i dizajn Univerzuma nam pokazuju da iza njega mora stajati  I n t e l i g e n c i j a. Tačka. Smile

Ponoviću pitanje: Zaslužuje li ovolika kompleksnost, složenost i fina podešenost makar razmatranje opcije Inteligentnog Bića kao njenog Uzroka?  Smile Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 07. Avg 2010, 15:45:22 od Predrag_NK_77 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
LG G2
FIno podesavanje i dizajn za sta?
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Sony xperia

@Predrag_NK_77

Vidis, u tome je stvar. to je ono sto ti pokusavam objasniti. Po Njutnovskom deterministickom pogledu, uvek su uzrok i posledica. Medjutim kvantna fizika je pokazala da to nije tako. Zato sam ti i ono ispisao onaj post. U tome je prijatelju caka. Sto su ljudi naviknuti na taj pogled, Njutnovski, koji se odlicno manifestuje u ovom materijalnom svetu. Ali je i ovaj svet odraz, da tako kazem, nesto sto izvire iz kvantnog. A to tamo nije tako.

Nego mislim da imam ja resenje za ovo sve. Kada se vidimo u Podgorici kojim dobrom, pored kojeg picenceta i separenceta, moracemo da se prepustimo po nekoj, da nam to podrobnije objasni.  Smile Izgleda da su produhovljenije za ta izdizanja i spustanja.  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Apple N73
FIno podesavanje i dizajn za sta?

Pa ako ti 150.000 000 km udaljenosti Sunca od Zemlje nije dovoljan dokaz, onda ne znam šta je. Ta razdaljina se ispostavlja da je idealna. Sunce nas sa razdaljine od 150.000 000 km grije, hrani i održava u životu. Fotosinteza, koja predstavlja jedinu proizvodnju hrane u prirodi, je nemoguća bez Sunčeve svjetlosti. Smile Smile

Pogledaj sliku i razmisli da li se ovako nešto ikad moglo samo od sebe formirati, nizom slučajnosti.

Nego mislim da imam ja resenje za ovo sve. Kada se vidimo u Podgorici kojim dobrom, pored kojeg picenceta i separenceta, moracemo da se prepustimo po nekoj, da nam to podrobnije objasni.  Smile Izgleda da su produhovljenije za ta izdizanja i spustanja.  Smile Smile

Naravno, ja sam uvijek za druženje sa dobrim i finim ljudima. Vidjećemo se jednom ako Bog da i popiti po koju. Ako različito razmišljamo, ne znači da ne možemo biti prijatelji. Smile Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

canis-major-constellation.jpg
(30.28 KB, 320x320)
« Poslednja izmena: 07. Avg 2010, 16:08:25 od Predrag_NK_77 »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
LG G2
Hoces da kazes da je ceo univerzum stvoren izricito za nas?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Apple N73
Hoces da kazes da je ceo univerzum stvoren izricito za nas?

Ne, ali Sunčev sistem jeste. Definitivno.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Sony xperia

@Predrag_NK_77
Svakako, u svako doba sam spreman za prijateljstvo s takvim ljudima. Ziv i zdrav ti meni bio. Uzivaj.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 425 426 428 429 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 11:12:53
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.