Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 00:58:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kako su nastali danasnji ljudi?
Evolucijom
44%  (212)
Bog ih je stvorio
38.6%  (186)
Nesto trece
17.4%  (84)
Ukupno glasova: 482
Idi dole
Stranice:
1 ... 299 300 302 303 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin?  (Pročitano 948794 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Sony xperia
Moze, razvijene su mnoge tehnike. Pored spektralne analize, tu je i posredni i neposredni uticaj na okolinu ... Ne mora se sve direktno "videti". Nesto slicno vetru, ne vidis, a ima uticaja. Tako i crne rupe npr. Ne moze svetlost pobeci ali rentgensko zracenje moze. Na puno nacina se naucnici dovijaju u iznalazenju odgovora na nesto.

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Ko zna zasto je to dobro?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Apple N73
Ja u to ne mogu da povjerujem, druže. Čak ni pored sve najbolje volje. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
LG G2
To je zaista za nepoverovati. Mnogo se vise poznaju neke druge stvari, nego sama nasa planeta. Na tolikoj dubini, ogroman je pritisak, pa ispada puno lakse mlatiti se po Svemiru.

A da tebe pitam: misliš li ti da oni sa daljine koju mi ne možemo ni zamisliti mogu da utvrde prisutnost bilo kakvih molekula, crnih rupa i sl? Meni je, iskreno, teško da povjerujem u to... Smile

Dobro poznati genetičar i otvoreni evolucionista Ričard Levontin (Richard C. Lewontin) sa Univerziteta Harvard, priznaje da je on “prije svega materijalista, a onda naučnik”, ovim riječima:
“Mi imamo jednu materijalističku vjeru, koja je a priori vjera. Ono što nas primorava da na svijet donosimo materijalistička objašnjenja nisu naučne metode ni principi. Naprotiv, zbog naše apriorne privrženosti materijalizmu mi montiramo istraživačke pojmove i principe koji će iznijeti neko materijalističko objašnjenje. A i s obzirom da je materijalizam apsolutan, mi ne možemo dozvoliti pojavljivanje nekih stavova koji upućuju na religiju.

Najljepše je kad se zločinac sam preda i prizna zločin. Smile Smile Smile

Odakle ovaj citat?
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
ovde je čika Lajtsoft u pravu, osim za crne rupe, čije postojanje još uvek nije dokazano (čitao Stivena Hokinga)

mada vrlo verovatno postoje...
« Poslednja izmena: 27. Jan 2010, 16:19:33 od radulac »
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
Ja u to ne mogu da povjerujem, druže. Čak ni pored sve najbolje volje. Smile

Da si makar vidio kolorimetar u laboratoriji imao bi povjerenja u naucne metode  Smile
 Meni je i on fascinantan.

Odredjuje koncentraciju supstance (tipa glikoze, amonijaka itd ) u epruveti,  na osnovu minimalnih promjena u svjetlini (covjeku nevidljivih).

"Slicno" je ovo. Ljudi znaju da odredjeni elementi (H, He, Li.. ) isijavaju razlicite spektre svjetlosti..
Pa tako odredjuju elemente na (veoma) udaljenim objektima.. tj. ako se radi o isijavanju, kao kod zvjezda.

« Poslednja izmena: 27. Jan 2010, 16:23:28 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Apple N73

Odakle ovaj citat?

Iz njegove knjige The Demon-Hunted World.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
LG G2
« Poslednja izmena: 27. Jan 2010, 16:32:47 od nofx0023 »
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Apple N73
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Sony xperia
@Predrag_NK_77

Vidis, nije stvar u sta verujemo. Ko zna, moguce da sve ovo, nase postojanje, sam mikro i makro svet ... su samo tako izgledajuci sa nase tacke gledista. Meni nije stalo da osporavam postojanje vise sile. Osporavam argumente koji se iznose. Pa zar na jednoj temi ne iznesoh da i sami fizicari govore o tome. Problem je sto ljudi ne shvataju neke stvari. A sto je najgore, ne zele im objasniti, iz raznoraznih razloga.
Npr, pogresno se u mnogim domenima koriste naucna otkrica za sam napad na nauku, a istovremeno i kao dokaz o postojanju neceg viseg. Za naucna dostignuca se traze materijalni, opipljivi dokazi, dok za verovanje u Boga je dovoljno verovati. A onda se koristi nesto iz nauke kako bi potkrepilo tu veru. Time se zapada u jedan svojevrstan kolaps.
Kao i nedostatak odgovora, zar je moguce da je ceo univerzum stvoren samozbog ljudi ? Broj zvezda u univerzumu prelazi predpostavljeni broj zrna peska na ovoj planeti. I sve to stvoreno bog ljudi ? Velika greska u rezonu.
Podvlaci se dosta cesto Entropija, slucajnost, ... ali niko ne zeli da saslusa pricu do kraja, vec koristi segmente koji su izvuceni iz nje. Entropija ima svoju suprotnost, Ektropiju. A Entropija se koristi kao jedan od dokaza u korist postojanja vise sile. Navodi se teznja za povratak u prvobitni haos. Pa nije to tek tako. Entropija je energija nekog sistema. I nju ne mozemo meriti direktno, vec preko njene posledice, drugog zakona termodinamike. A sama energija sistema ne mora biti konstantna, niti da je sistem zatvoren. Telo coveka ima odredjenu entropiju, ali nije zatvoren sistem. Energiju za rad dobijamo unosenjem hrane, vazduha ... sto dovodi do toga da energija naseg sistema varira. Sama teorija haosa nas dovodi u situaciju da nema krajnjeg rezultata, da su varijacije beskonacne. Da nije tako ne bi imali razne varijacije pahulje snega, hiljade i hiljade kombinacija, kojima se divimo. Ili lisce, nije svaki list isti.
U kvantnoj fizici je poznat termin aktivnog i pasivnog posmatraca. Mi kao aktivni posmatraci ne vidimo ovu ravan postojanja bez uticaja na nju. Nismo u statusu pasivnog posmatraca. Pasivan posmatrac, on je van prostora i vremena. Mi moramo vrsiti uticaj kako bi smo spoznali. A status pasivnog posmatraca je ravan samom Bogu. Vidi stvari onakvim kakvim jesu. Mi da bi izmerili nesto, moramo uticati, atime unosimo u merenje i nase parametre uticaja.
Poznato je polje nulte tacke. Okean energije iz koga sve potice i u koji se sve vraca. U kome je sve u stanju svih mogucih vidova verovatnoce postojanja. Sto znaci da je sve tu. Samo su potrebni uslovi za odredjeno ispunjenje neke verovatnoce.
Mnogo je teze pitanje, odakle su stari narodi znali za te svari ? Na svom nivou shvatanja sveta, u tim trenucima su i ono sta im je preneto, morali na svoj svojstven nacin to zapisati. U okviru njima razumljivih pojmova.
Velika vecina stvari koje su u Svetim knjigama, su isto ono sto i danasnja fizika kaze. Puno argumenata u samim spisima ima za verovanje, da je neka vanzemaljska civilizacija imala uticaja ovde.
Ali kada se tako nesto kaze, onda je vec problematicno. Zbog samog misljenja ljudi o neprikosnovenosti. Mi cemo kad tad, zaputiti se put zvezda. Ali ne dajemo mogucnost da je neko drugi to vec uradio. Jer i dosta njih smatra da je univerzum samo za coveka stvoren.
Stici cemo negde, ko zna na koju planetu i uticati na dalji razvoj zivota ... ako ga bude bilo. Ali se ne ostavlja mogucnost da je to nekada ovde ucinjeno.
Mnoge stvari iz fizike se poklapaju sa raznim navodima iz Svetih knjiga. Ali i mnogi dogadjaji se tako lako pojasnjavaju necijim uticajem sa strane. Medjutim, za ljude tog doba, oni nisu mogli biti nista drugo, sem bogova.

------------------------------------------------------------------

ovde je čika Lajtsoft u pravu, osim za crne rupe, čije postojanje još uvek nije dokazano (čitao Stivena Hokinga)

mada vrlo verovatno postoje...
Dokazano je.  Smile
« Poslednja izmena: 27. Jan 2010, 17:01:00 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
Ma da, ta entropija smara..

ona se odnosi na termodinamiku a ne na sve zakone, ni na sve sisteme.

Dosta vise sa entropijom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 299 300 302 303 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 00:58:03
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.