Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 15:55:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kako su nastali danasnji ljudi?
Evolucijom
44%  (212)
Bog ih je stvorio
38.6%  (186)
Nesto trece
17.4%  (84)
Ukupno glasova: 482
Idi dole
Stranice:
1 ... 209 210 212 213 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin?  (Pročitano 949673 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: radulac
@eyepheelYU
Zar ne mislis da bi bilo bolje da preskocis ovu temu ?
Zar ne mislis da bi mogao da preskocis moje postove ?
Citat: Vruha
E problem je u tome što pojedini ljudi te stvari shvataju bukvalno, a sa druge strane i pitanje je koliko se tu radi o metaforama, to su jednostavno bila razmišljanja i shvatanja ljudi onog vremena, a sada sada ih je pregazilo vreme..
Da, ali to nije tvoj problem, zar tebe religiozni fanatici ugrozavaju njihovim postojanjem ?
Prorocanstva nisu "stvar razmisljanja" nego stvar inspiracije, nadahnuca, momenta.
Njih ne moze da "pregazi vreme" ona se ili dese ili ne.
Citat: klico
ovo sto si napisao moze samo da bude dokaz tvoje nepismenosti i nista vise
A ovo sto si ti napisao je prijavljeno kao krsenje pravila foruma.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Čovek , o kako to gordo zvuči !

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 249
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 6500
Citat
Da, ali to nije tvoj problem, zar tebe religiozni fanatici ugrozavaju njihovim postojanjem ?

Mene lično ne ugrožavaju ali zar ne smatraš da mogu biti pogubni za opšti progres, pa samim tim i za čovečanstvo!
IP sačuvana
social share
Човек, о како то гордо звучи!

КАТАРИНА РАДИВОЈЕВИЋ ЈЕ КРШ РИБА!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Vruha

Mene lično ne ugrožavaju ali zar ne smatraš da mogu biti pogubni za opšti progres, pa samim tim i za čovečanstvo!
Da nije bilo njih i neistine da "smrt nije kraj" covecanstvo bi verovatno skliznulo u zescu depresiju.
Oni (religija i njen "moral") i jesu udarili temelje svih zakona bez kojih bi bilo kakav progres bio moguc.
Ali covecanstvo se sada nalazi u poziciji u kojoj mu religija i lazi koje ona nosi nisu vise potrebne.
Taj "progres" o kojem govoris i jeste potisnuo religiju i ucinio je irelevantnom.
Sve u svoje vreme.
U bibliji je i prorecen totalni raspad svih religija kao i svih oblika vlasti i sile koju covek ima.

Zar ti mislis da je covek mogao da napreduje vise nego sto je napredak do kojeg je dosao ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.27
Zasto sam potegao pitanje dinosaurusa.

Postanak, Stvaranje, kratak pocetni dio Biblije u kome je opisano sta je stvoreno.

Nebo, zemlja, svjetlost, biljke, zivotinje, ljudi.. u 6 dana (realnih ili simbolickih)..

Nije napomenuto da je postojao citav drugaciji sistem zivota - dinosaurusi...
zato sto je to bilo van percepcije tih ljudi koji su to pisali (nisu znali niti mogli da znaju).

A sad da su Behemot i Levijatan u stvari dinosaurusi, to je s dosta maste, i ne odnosi se na eru dinosaurusa (koja je morala biti opisana) nego na 2 legendarna bica (i vjerovatno simbolike).

I posto ljudi koji su to pisali nisu sveznajuci nije ni Biblija. Bili su veoma mudri.

Ne bih uopste da omalovazavam tu knjigu, nego mislim da je ljudi preozbiljno shvataju.

Jedna knjiga, sa pricama iz tog vremena. Dobra, odlicna... ali ne  znaci da cu je prihvatiti bez kritike.
(Niti ista drugo)

Valljda je ljudima potrebno nesto da  s tim definisu sve- da je Istina, da je apsolutno tacno.

Ipak istina se stalno trazi, iz mnogih knjiga, i ljudi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Čovek , o kako to gordo zvuči !

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 249
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 6500
Citat
Zar ti mislis da je covek mogao da napreduje vise nego sto je napredak do kojeg je dosao ?

Zaista ne znam da li je čovek mogao da napreduje više, ali sam siguran da će čovek u budućnosti otići mnogo dalje od nivoa na kome je sada, ali jedino pod uslovom da ljudi ostanu dosledni principima racionalizma, ako preovladaju mračne okultistički- fanatičko verničke snage čovečanstvo ne samo da neće otkriti nova znanja već će odbaciti i  već postojeća.
« Poslednja izmena: 01. Nov 2009, 21:25:34 od Vruha »
IP sačuvana
social share
Човек, о како то гордо звучи!

КАТАРИНА РАДИВОЈЕВИЋ ЈЕ КРШ РИБА!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.27
Ipak su manastiri bili mjesta za ucenje u pocetnim periodima "nauke"

Njutn je skolovan u manastiru, kao i mnogi drugi (Sveti Sava, Dositej...)

Tako da ni tu nije toliko crno-bijela slike da je crkva kao institucija apsolutno skrenula sa tim krstaskim ratovima i inkvizicijom.

Odredjene teme se suocavaju sa religijskim tabuima, ali nije crkva "vjeciti neprijatelj napretka"..

Zatucani ljudi su "vjeciti neprijatelji napretka", njih ima svudje, pa i u crkvi ponekad.

Pogresno je samo kad odredjen pogled na svjet postane dominantan i sprecava razvoj drugog.
Prirodno je da postoje suprostavljene strane.
Tako da je ovo "ili" jedno od vjecnih ili.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
I Bog stvori dinusaurusa. Bibija je knjiga o čoveku, Bogu i njihovom odnosu. I sam imam prigovore u vezi Biblije, ali ovaj ne smatram dobrim. Dinosaurusi nisu od važnosti za materuju u ovoj knjizi, te nema razloga da budu tu. Ni knjige o fizici ne govore o njima, ne što autori ne znaju za nih, već što nisu od važnosti za sadržaj tih knjiga.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
i dalje tvrdim, da je Bog Mojsiju diktirao poimenice svaku vrstu koju je stvorio, to bi malo vise trajalo... sa druge strane, ne vidim zasto moraju teorija evolucije i Hriscanstvo obavezno da se iskljucuju ? Ako je iko mogao da podari bicima mehanizam menjanja i prilagodjavanja, zar to nije upravo Bog ?! A ne znam da iko , ma kakav vernik bio, smatra da je sve stvoreno bas ovakvo kakvo je danas i da se nista nije menjalo
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
@klićo
Smiri se i bez vredjanja Smile

molim lepo - to nije vredjanje.
da obrazlozim: postoji vise vrsta nepismenosti. naravno, najdrasticniji primer je kada covek i bukvalno ne ume da cita i pise. ja sigurno na to nisam mislio kada sam ono napisao. rec je o naucnoj nepismenosti, a koja se ogleda izmedju ostalog, i u tome da covek iako tehnicki zna da cita i pise on ipak ne razume sta je to naucna teorija. taj slucaj imamo ovde i to zato sto moj uvazeni sagovornik smatra da "Darvinova teorija nikada nije dokazana niti ce biti dokazana, i ima "znacaj" samo za one koji je prodaju ili kupuju". ovo zapravo znaci da darvinova teorija nema nikakav znacaj. to je duboko nerazumevanje znacenja teorija u nauci i zato ovo nazivamo naucnom nepismenoscu.

Citat
Njutn je skolovan u manastiru, kao i mnogi drugi (Sveti Sava, Dositej...)  

sa jednom znacajnom razlikom: sveti sava je otisao u manastir a dositej je pobegao iz njega!
« Poslednja izmena: 01. Nov 2009, 21:59:50 od klićo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
Bogami, ovaj put se slazem sa Klikijem !!!   Smile Smile
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 209 210 212 213 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 15:55:39
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.