Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 17:18:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kako su nastali danasnji ljudi?
Evolucijom
44%  (212)
Bog ih je stvorio
38.6%  (186)
Nesto trece
17.4%  (84)
Ukupno glasova: 482
Idi dole
Stranice:
1 ... 147 148 150 151 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin?  (Pročitano 949696 puta)
Hronicar svakodnevice

Ko zna zasto je to dobro?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
Apple N73
Citat
A sta je tvoj odgovor posto nista nisi ponudio... mada vec znam, tvoj odgovor puca od argumenata a odprilike zvuci ovako "To ne moze biti slucajnost!".

Tvoja prica je suplja kao sito, poslednji 10-ak postova na Bureku su ti puna usta dokaza a osim palamudjenja i zakljucaka "nije tako" nista izneo nisi

Zar nisam u pravu? Opet isto... razmisljam se ozbiljno da mi ubudce svaka poruka bude "Ignore bot"  Smile

Moj bi odgovor bio da postoji neko ili nešto ko taj novčić okreće uvijek na istu stranu. Dalje?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
HTC One
I vise nego dovoljno, eto ga tvoj genijalni, neprevazidjeni, iznad svega argumentovani i naucno utemeljeni odgovor... neko ili nesto okrece novcic... mora da je mali nevidljivi elf  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
Apple N73
Pa sad vidim zašto nemaš problema da prihvatiš sve što ti se servira, sve što vidiš na National Geographic, Discovery Channel i sve laži koje pišu evolucionistički 'naučnici' po knjigama i časopisima... Smile Smile

Nije mi jasno odakle ovakva zadrtost, pogotovo zato što si pripadnik naroda koji je toooliko najebao od ideologija koje su čvrsto utemeljene na pogubnoj, čika Čarlsovoj materijalističkoj kvazi-nauci.
« Poslednja izmena: 17. Avg 2009, 16:10:46 od Predrag_NK_77 »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Da imamo jedan pokušaj na raspolaganju, mogli bi reći da najverovatnije neka sila vodi novčić, a ako bi imali bezbroj pokušaja i neograničeno vreme, pošto su sve kombinacije jednako moguće, onda sve glave u nekom trenutku pravilo. Dalje???
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
Apple N73
Nije tačno. Kombinacije čija je vjerovatnoća manja od 1 : 1050 matematički se ne mogu dogoditi. Njihova je vjerovatnoća nula. Tako kažu svi najveći statističari i matematičari, ali ti si možda bolje upoznat sa tim? Skaži? Smile Smile Smile Smile

Da dođeš da igraš rulet, i igraš samo crveno i crno, a da ti samo 20 puta zaredom kuglica pada na zeleno tj. na nulu, kako bi reagovao? Da li bi rekao 'ovo je slučajnost' ili bi skočio za vrat krupijeu i rekao: 'lupeži, ovo je namještaljka, vratite mi novac koji sam izgubio'???! Smile Smile Smile

P.S.
1050 je inače broj 1 sa 50 nula iza njega...
« Poslednja izmena: 17. Avg 2009, 16:15:52 od Predrag_NK_77 »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
HTC One
Nije tačno. Kombinacije čija je vjerovatnoća manja od 1 : 1050 matematički se ne mogu dogoditi. Njihova je vjerovatnoća nula. Tako kažu svi najveći statističari i matematičari, ali ti si možda bolje upoznat sa tim? Skaži? Smile Smile Smile Smile

Da dođeš da igraš rulet, i igraš samo crveno i crno, a da ti samo 20 puta zaredom kuglica pada na zeleno tj. na nulu, kako bi reagovao? Da li bi rekao 'ovo je slučajnost' ili bi skočio za vrat krupijeu i rekao: 'lupeži, ovo je namještaljka, vratite mi novac koji sam izgubio'???! Smile Smile Smile

P.S.
1050 je inače broj 1 sa 50 nula iza njega...

1. Opet nisi dao dokaz intervencije osim sto si se pozvao na matematiku/nauku kako bi govorio o mogucnosti

2. Ogroman problem - ti na osnovu hipoteze pobijas mogucnost a forsiras nicim dokazivu intervenciju, i zato je argumentacija nikakva. Ajde ja da obrnem i opet potrazim dokaz - bez obzira sto ja tvrdim da je slucajnost, priznacu da je intervencija ako ti bacis toliko puta novcic i ispadne uvek glava ili dokazes da je neko to uradio i iz duplo manje pokusaja.

Poturas "intervenciju" na osnovu hipotetickog primera... a taj primer je isti kao kada bi ja rekao "Zamisli da na tebe ispale milion metaka, svaki te pogodi i nijedan ti ne nanese zivotno ugrozavajucu ranu, jel slucajnost ili intervencija?". Problem je sto se sama pretpostavka na kojoj baziras intervenciju nikada nije dogodila.

Eto, nisam ironican i ozbiljno diskutujem.

Dalje???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Svaka kombinacija je jednako moguća. Izvedi eksperiment, bacaj novčić 10 puta pa se uveri. Neće trebati dugo (max nekolijo sati) da dobiješ sve glave, a i uverićeš se da je dobiti 10 glava jednako teško kao npr. glava, pismo, pismo, glava, pismo, glava, glava,  glava, pismo, glava. Inače bacanjem novčića dobih navedenu kombinaciju, probaj da ponoviš. Ja probah desetak puta, ne bih ni blizu (ponovio samo prva tri istim redom), ali vezah 6 glava. Kao što rekoh u nekom gornjem postu kod biohemiskih reakcija ne možeš primenjivati prostu matematiku kao ko bacanjem novčića, ili kao što neki kreacionisti računaju, jer mnogo toga ne reaguje jedno sa drugim, tako da imaš mnogo manji broj mogućih kombinacija. Ali i bez toga kako je svaka kombinacija jednako verovatna, ništa nije nemoguće.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
Apple N73
Nije se dogodila, to je hipotetičko pitanje.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
HTC One
Pa ne mozes na osnovu hipoteze diskutovati, zato sto je i kreacionizam neostvarena hipoteza. Eto zasto se vrtimo u krugu, nedostaju ti dokazi!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
Apple N73
Ne nedostaju. Odakle hoćeš da krenemo? Od DNK, proteina, ćelije, struktura organa?
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 147 148 150 151 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 17:18:18
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.