Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 22:20:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kako su nastali danasnji ljudi?
Evolucijom
44%  (212)
Bog ih je stvorio
38.6%  (186)
Nesto trece
17.4%  (84)
Ukupno glasova: 482
Idi dole
Stranice:
1 ... 113 114 116 117 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin?  (Pročitano 948079 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 
ajde ovo radite Smile postavite premise potrebnosti iz čega dolazite do mogućnotsti kao zaključak. To je uradio Kant u svoju Kritiku da pokazao je da iz toga ne dolazi do zaključka koja svodi na postojanju( Leibnic sasvim je suprotno mislio).
Al ako je reč o emocijama, onda baš propozicionalne atitide su te koje gorem navedeno logičku formu donese. Rešenje je to da suprostaviti mora se sa realnostom(jer onda vidi se koje su mogućnosti, i koje potrebnosti može ugoditi), odnosno baš sa tom tragedijom koja bilo se. Vera za tome daje anesteziju( i još za druge stvari Smile)
Pored evolucija je to stoji kao argument da sex je neophodan za život, ostalo je anestezija.( ponekad stvarno je bolje samoubistvo, i ne probuditi se iz anesteziju)
« Poslednja izmena: 12. Maj 2009, 20:48:48 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Safari 3.0
mob
HTC One
Citat
Da ja pricam o istini, jednoj jedinoj, nema dve, Istina je ono sto postoji, a to sto postoji obuhvata sve sto postoji. Da, znanje je energija koja stvara dozivljaj, a dozivljaj je ono sto postoji, posto ne postoji dozivljaj
koji ne postoji.
Okruzen sam ljudima koji nisu mrtvi, to je ono sto znam, ko ce od tih ljudi ostati ziv, ja ne znam, bas kao sto ne znam da ce svi ti ljudi umreti.
Nemam verovanje da neki ljudi nece nikad umreti, citao sam prorocanstvo koje o tome govori, u prorocanstva se ne moze verovati, ona se ili dozive ili se ne dozive. Ja znam da sada ne postoje vecni ljudi, ali prorocanstvo govori da samo ziv covek moze da predje u vecnost ili besmrtnost, sto ne zahteva verovanje.
Ta vecnost ili besmrtnost ne znaci da ta osoba ne moze da umre, nego da joj se smrt nece desiti.
Verovanje je religija koja tvrdi da ce covek postojati u nekom obliku koji nije krv i meso, a to tvrde sve postojece religije, i ja sa tim nebulozama nemam nikakve veze.

Ja verovanja nemam, bez obzira koliko se ti trudio da to fabrikujes.

Objasnio sam ti da termin 'sloboda' predstavlja sistem bez ogranicenja, i da tako nesto ne postoji kod coveka, kod svakog coveka svaki aspekt njegovog delovanja je ogranicen, i apsolutno svaki covek se razlikuje po svojim mogucnostima.
A mogucnosti coveka su predodredjene njegovim DNK i sredinom u kojoj se nalazi.
Nemozes ti imati slobodu da pijes pivo, ako ti tvoj DNK to ne dozvoljava, nemozers imati slobodu od bolesti koju
tvoj DNK donosi.
U uzrocno-posledicnoj realnosti sve je programirano uzrokom i nema proletanja, deo tog pro

@Yu, kada nisi u pravu priznaj, mozda te zaboli ali obicno ljudi nemaju neku bol zbog priznanja.

Kada god nesto treba da se lepo odgovori na konkretne argumente, UVEK napises isto kao uvod "znanje, energija, dozivljaj, postoji, ne postoji..."  Smile

Procitaj svoj post i dovedi ga u korelaciju sa svim ostalim postovima. Kreni od toga sta je istina kako je ti nama objasnjavas. Istina je da nema coveka koji je rodjen a da u jednom trenutku nije umro i to je istina. Istina je da ti ne znas da li ce neko ziveti vecno od ljudi koji su sada zivi ali je takodje istina da NE ZNAS da li ce neko biti besmrtan a pricas da neko sigurno hoce. Tu nema znanja/istine vec surovog verovanja, istog kao i kod ljudi koji veruju u povratak Hrista, nema razlike.

Istina je da prorocanstvo govori o necemu sto "moz' biti al' ne mora da bude", istina je da prorocanstvo kao takvo nije nista do promisljanje o mogucim desavanjima o buducnosti ali kako "znanje, energija, dozviljaj, postoji, ne postoji..." faktor postoji, ljudi koji su pisali o necemu u buducnosti nisu imali znanje/istinu o tome vec pretpostavku/verovanje.

Takodje, tvoj subjektivni dozviljaj da su ta prorocanstva na koja se isto i punopravno.bez izuzetka primenjuje faktor "znanje, energija, dozviljaj, postoji, ne postoji..." istinita jeste verovanje i nista drugo. Moze se reci i ocekivanje, ali je ipak surovo i ogoljeno verovanje.

Pa opet, tvoj dozivljaj da je istina da ce neko biti besmrtan/nece umreti provucen kroz prizmu (opet) "znanje, energija, dozviljaj, postoji, ne postoji..." faktora jeste ustvari samo puko verovanje.

I za kraj, sasvim prosto i jednostavno - ti ne mozes znati kako je ziveti u Australiji stoga ne znas i ne posedujes istinu o tome... shodno tim tvojim recima, ti ne znas sta ce biti u buducnosti i ne mozes imati istinu o tome posto je za istinu potrebno "znanje, energija, dozviljaj, postoji, ne postoji..."... i na koncu, iz svega navedenog, vecina tvojih izlaganja jesu samo i nista vise osim verovanja.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Tu si u pravu, ali to treba da pitas religiozne ljude, koji zastupaju religije koje govore o "slobodnoj volji" a sa druge strane ti govore da ako ne verujes i ne pratis u to sto oni kazu goreces u Paklu, ili sta sve ne.
Da, taj jedan uzrok koji je sve ovo stvorio sve i kontrolise, ali ti je bar dao mogucnost da verujes u suprotno,
odradis ono sto je on hteo da odradis, i umres u miru, sretan zbog "slobodne volje" koja te je vodila direktno u smrt.
Ako postoji 'slobodna volja' onda je svaka smrt - samoubistvo, posto je svaki covek svojom voljom dosao do smrti, zar ne ?

Ja verujem u slobodnu volju, zastupam Existentialism, tako da cak i kada nemamo izbor imamo izbor.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Coolrunner

@Yu, kada nisi u pravu priznaj, mozda te zaboli ali obicno ljudi nemaju neku bol zbog priznanja.

Kada god nesto treba da se lepo odgovori na konkretne argumente, UVEK napises isto kao uvod "znanje, energija, dozivljaj, postoji, ne postoji..."  Smile

Procitaj svoj post i dovedi ga u korelaciju sa svim ostalim postovima. Kreni od toga sta je istina kako je ti nama objasnjavas. Istina je da nema coveka koji je rodjen a da u jednom trenutku nije umro i to je istina. Istina je da ti ne znas da li ce neko ziveti vecno od ljudi koji su sada zivi ali je takodje istina da NE ZNAS da li ce neko biti besmrtan a pricas da neko sigurno hoce. Tu nema znanja/istine vec surovog verovanja, istog kao i kod ljudi koji veruju u povratak Hrista, nema razlike.

Istina je da prorocanstvo govori o necemu sto "moz' biti al' ne mora da bude", istina je da prorocanstvo kao takvo nije nista do promisljanje o mogucim desavanjima o buducnosti ali kako "znanje, energija, dozviljaj, postoji, ne postoji..." faktor postoji, ljudi koji su pisali o necemu u buducnosti nisu imali znanje/istinu o tome vec pretpostavku/verovanje.

Takodje, tvoj subjektivni dozviljaj da su ta prorocanstva na koja se isto i punopravno.bez izuzetka primenjuje faktor "znanje, energija, dozviljaj, postoji, ne postoji..." istinita jeste verovanje i nista drugo. Moze se reci i ocekivanje, ali je ipak surovo i ogoljeno verovanje.

Pa opet, tvoj dozivljaj da je istina da ce neko biti besmrtan/nece umreti provucen kroz prizmu (opet) "znanje, energija, dozviljaj, postoji, ne postoji..." faktora jeste ustvari samo puko verovanje.

I za kraj, sasvim prosto i jednostavno - ti ne mozes znati kako je ziveti u Australiji stoga ne znas i ne posedujes istinu o tome... shodno tim tvojim recima, ti ne znas sta ce biti u buducnosti i ne mozes imati istinu o tome posto je za istinu potrebno "znanje, energija, dozviljaj, postoji, ne postoji..."... i na koncu, iz svega navedenog, vecina tvojih izlaganja jesu samo i nista vise osim verovanja.  Smile
Matori, ne kontas o cemu pricamo. Istina postoji samo sada i ovde, bas kao sto svi mi postojimo samo sada i ovde. Covek moze da zna samo sta je sada i ovde, posto samo sada i ovde ima dozivljaj.
Ja nisam tvrdio da danas postoje besmrtni ljudi, samo sam naglasio da postoji prorocanstvo koje objasnjava
da ce postojati.
Pogledaj samo tvoju recenicu koju sam zadebljao. Kako moze da postoji istina da je covek koji je danas ziv -
mrtav covek ? Kako neko moze da bude mrtav pre nego sto je umro ?
Kako ti mozes da tvrdis da ce svi koji danas zive - umreti, kada za to nemas dokaze ?
Svaki covek koji postoji je 100% apsolutno unikatan u odnosu na svakog drugog coveka.
Besmrtnost nije nista drugo nego zaustavljanje procesa starenja, nauka odavno zna sta taj proces zaustavlja,
ali za sada do resenja te situacije nije jos dosla ( niti ce nauka doci do tog resenja, po prorocanstvu).
Pre 50 godina rak je bio sinonim za sigurnu smrt, danas vec postoji sistem za apsolutno zaustavljanje i neutralisanje raka.
Istina je ono sto postoji, kako covek moze da veruje da nesto postoji ?
Ne pricam ja (ili tvrdim) da ce neko sigurno ziveti vecno, nego samo govorim sta o tome kaze prorocanstvo.
Zasto izvrces moje reci, non-stop ???
U prorocanstvo se ne moze verovati, verovati se moze samo u nesto sto ne postoji.
Ako prorocanstvo kaze da ce postojati covek koji nece umreti, ono ne govori o necemu sto ne postoji, posto
covek koji nije mrtav - postoji.
Ako neko kaze postoji "zivot posle fizicke smrti" (ne racunajuci klinicku smrt) ili "postoji covek koji nije od krvi i mesa" onda je to materijal za verovanje, posto tako nesto ne postoji.
Nikada nisam rekao da znam kakav je zivot u Australiji, posto tamo nikada nisam ziveo, ali mogu da kazem kakav je zivot u GB ili u SAD, posto sam tamo ziveo (kao dugogodisnji stanovnik, ne kao turista).

Nema nikakve razlike izmedju onoga sto ti i ja znamo, nego jednostavno ima dosta stvari koje ti zaboravljas, pa ti
se cine neshvatljivim.
Ja znam da ti znas da je nemoguce dokazati nesto sto se nije desilo, ali eto, iz nekog razloga ti tvrdis
da ce svi koji danas zive da umru, samo zato sto su do sada ljudi umirali, pa ti se cini da je to dovoljno za
tvoju pretpostavku (posto ti nemas verovanje da ce svi umreti).
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Safari 3.0
mob
HTC One
Citat
Ja nisam tvrdio da danas postoje besmrtni ljudi, samo sam naglasio da postoji prorocanstvo koje objasnjava
da ce postojati.

Prvo, kako prorocanstvo moze biti relevantno za ovakvu diskusiju kada govori o necemu sto se nije desilo, pa nema ni znanja/istine? Najbanalnije, posto se nije desilo, kako onda cinjenicu da od postanka sveta nema coveka koji nije umro (znanje) osporavas a zastupas neznanje (prorocanstvo)?

Citat
Pogledaj samo tvoju recenicu koju sam zadebljao. Kako moze da postoji istina da je covek koji je danas ziv - mrtav covek ? Kako neko moze da bude mrtav pre nego sto je umro ? Kako ti mozes da tvrdis da ce svi koji danas zive - umreti, kada za to nemas dokaze ?
Svaki covek koji postoji je 100% apsolutno unikatan u odnosu na svakog drugog coveka.

Sada banalizujes a malo i vadis iz konteksta. Ne ostavljam valjda prilikom diskusija takav utisak da bi neko pomislio da ja tvrdim/znam/verujem kako ovom zemljom hodaju zivi ljudi koji su mrtvi?  Smile

Svaki covek je unikatan (vracam se na komentar iznad ovog citata) a opet, nema coveka koji je rodjen da u jednom trenutku nije umro. To sto smo trenutno mi koji smo zivi jos uvek zivi  Smile nicim ne daje povoda za verovanje (a za znanje ni govora) da necemo umreti. I opet, vise milijardi slucajeva bez narusavanja ovog principa mi daju za pravo da tvrdim da to znam a ne da verujem u to.

Citat
Besmrtnost nije nista drugo nego zaustavljanje procesa starenja, nauka odavno zna sta taj proces zaustavlja,
ali za sada do resenja te situacije nije jos dosla ( niti ce nauka doci do tog resenja, po prorocanstvu).
Pre 50 godina rak je bio sinonim za sigurnu smrt, danas vec postoji sistem za apsolutno zaustavljanje i neutralisanje raka.
Istina je ono sto postoji, kako covek moze da veruje da nesto postoji ?

Besmrtnos je nasuprot onoga sto govoris samo SF u zelji/sa verovanjem da covek jednog dana nece umreti. Ja opet idem tvojom logikom, ako medicina nije jos omogucila besmrtnost/zaustavljanje proces starenja onda je diskusija o tome da ce jednog dana to uraditi verovanje a ne prica o znanju/istini.

A ako ovim "istina je ono sto postoji" zelis da das na tezini prorocanstvu na koje se pozivas, to ne stoji. Istina je da postoji jedna knjiga, ali je ona od strane nekih ljudi oznacena recju "prorocanstvo" i osim naziva nista drugo ne daje materijala da mislimo da je prorocanstvo kao takvo istina. I opet, narocito zato sto se bavi stvarima koje se nisu desile... znaci vera odnosno neznanje.

Citat
Zasto izvrces moje reci, non-stop ???
U prorocanstvo se ne moze verovati, verovati se moze samo u nesto sto ne postoji.

Nema potrebe da me optuzujes, posto ne izvrcem. Postoji mogucnost da se ne razumemo, ali to svakako nije izvrtanje. Ja sa tobom diskutujem na osnovu onoga sto napises. Evo, opet cu razloziti na cinioce, i ispasce da izvrcem  Smile - Ako kazem da se u prorocanstvo ne moze verovati, posto se veruje u nesto sto ne postoji ti ustvari u diskusiju ubacujes element da samom cinjenicom da prorocanstvo "postoji" u njega se ne veruje vec je ono istina. Jel nesto izvrcem? A ako to tvrdis (prilicno sam siguran da je to posredi) onda sam ti vec odgovorio iznad ovog tvog citata... postoji knjiga koju ljudi nazivaju Biblija, Sveto pismo... istina je da je neko uz nazive nametnuo/dodao i rec "prorocanstvo" koje pridodaje jos jedne znacenje toj knjizi... ali ta rec koja ima svoju konotaciju ne daje validnost istine vec necije tumacenje kakva je ta knjiga... a kako se "prorocanstvo" (sadraj knjige a ne knjiga kao objekat) bavi stvarima koje se nisu desile, a ti si taj koji uvek kaze da ne postoji znanje o stvarima koje se nisu desile, onda ta knjiga nije prorocanstvo posto se bavi nagadjanjem/verovanjem u neke dogadjaje a ne istinom. A samim tim je apsurd da covek koji prica samo o istini prica i poziva se na neistinu/neznanje.

Citat
Ako prorocanstvo kaze da ce postojati covek koji nece umreti, ono ne govori o necemu sto ne postoji, posto covek koji nije mrtav - postoji.

Ispasce da opet izvrcem reci... nije isto covek koji nije mrtav (takvi smo sada ti i ja) i covek koji nece umreti. I iz svih razloga gorenavedenih, da se ne ponavljam, "prorocanstvo" ne govori o istini, vec se bavi nagadjanjem/verovanjem da neki cika jednom nekada necu uopste umreti. A opet, pridodas li u korelaciju sa prorocanstvom nauku kao jedan od mogucih nacina za to, prvo je to da si sam rekao da po prorocanstvu nece doci do toga na taj nacin a drugo ocekivati neki buduci dogadjaj koji ce proizvesti nauka opet nije znanje/istina vec opet verovanje/nadanje/ocekivanje (sto isto negde vec jasno objasnih).

Citat
Nikada nisam rekao da znam kakav je zivot u Australiji, posto tamo nikada nisam ziveo, ali mogu da kazem kakav je zivot u GB ili u SAD, posto sam tamo ziveo (kao dugogodisnji stanovnik, ne kao turista).

Mozda se nisi setio ovoga, pa nisi razumeo. Bas ovim recima si ti meni objasnjavao razliku izmedju znanja/verovanja i istine , a ja sam to ponovio (prihvatio, hvala ti) i na isti nacin tebi predocio cinjenicu da pricati o buducnosti i nekim dogadjajima u istoj nije znanje posto ti nisi ziveo u buducnosti vec zivis sad i ovde pa ne mozes imati znanje o tome sta ce se desiti vec samo veru.

A sasvim je druga tema da li mozes znati kakav je zivot u USA ili preciznije kakav je zivot bio u USA kada si bio tamo.

Citat
Nema nikakve razlike izmedju onoga sto ti i ja znamo, nego jednostavno ima dosta stvari koje ti zaboravljas, pa ti
se cine neshvatljivim.
Ja znam da ti znas da je nemoguce dokazati nesto sto se nije desilo, ali eto, iz nekog razloga ti tvrdis
da ce svi koji danas zive da umru, samo zato sto su do sada ljudi umirali, pa ti se cini da je to dovoljno za
tvoju pretpostavku (posto ti nemas verovanje da ce svi umreti).

Ironija je sto ne zaboravljam vec sve odlicno pamtim. Istina se ne dokazuje, a naveo sam iznad u vise navrata zasto tvrdim da je to za umiranje istina. Milijarde primera bez ijednog izuzetka to dokazuje... ako se desi da neko ne umre, tek tada ce to biti odnosno moja tvrdnja vise nece biti istina, do sada je istinita a tvoj stav verovanje. Opet kazem, govoris o istini a tvoje verovanje o buducim desavanjima zasnovana na neznanju knjige koja je "krstena" kao "prorocka" stavljas isred istine/znanja koju i ti i ja u ovom momentu o datoj temi posedujemo.

Ja sam se stvarno trudio da se udubim i lepo sve izanaliziram i odgovorim, a ti sada ospori osporavanja radi pa mi postavi novi zadatak da sve ovo obrazlazam iznova... mada, necu prestati da budem mazohista, takva mi je priroda, ne dizem ruke od diskusije  Smile
« Poslednja izmena: 14. Maj 2009, 14:19:07 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Coolrunner
Prvo, kako prorocanstvo moze biti relevantno za ovakvu diskusiju kada govori o necemu sto se nije desilo, pa nema ni znanja/istine? Najbanalnije, posto se nije desilo, kako onda cinjenicu da od postanka sveta nema coveka koji nije umro (znanje) osporavas a zastupas neznanje (prorocanstvo)?
Zato sto se u ovoj diskusiji spominju stvari o kojima prorocanstvo govori. Ja nisam uzeo prorocanstvo o
'vecnom coveku' kao argument/dokaz da je to istina, samo sam rekao da knjiga koja je prorekla stvare koje su se desile govori o istoj stvari o kojoj govori i prorocanstvo Maya za 21.12.2012. a to je kraj zivota koji smo znali do sada i nastavak istog tog zivota u drugim okolnostima.
Ja vrlo dobro znam da su ljudi do sada umirali, i to nisam niti jednog momenta porekao, niti iznosim nebuloze koje iznosi religija, kako ce se ljudi koji su umrli vratiti u zivot. Nego jednostavno govorim da prorocanstvo govori da ce neki ljudi koji danas zive, ostati vecno u zivotu. Ako ti nemas strpljenje da ili to dozivis
ili umres, sta cu ti ja ? Ja imam strpljenja za pokloniti (vise nego sto mi treba).
Citat: coolrunner
Sada banalizujes a malo i vadis iz konteksta. Ne ostavljam valjda prilikom diskusija takav utisak da bi neko pomislio da ja tvrdim/znam/verujem kako ovom zemljom hodaju zivi ljudi koji su mrtvi?  Smile

Svaki covek je unikatan (vracam se na komentar iznad ovog citata) a opet, nema coveka koji je rodjen da u jednom trenutku nije umro. To sto smo trenutno mi koji smo zivi jos uvek zivi  Smile nicim ne daje povoda za verovanje (a za znanje ni govora) da necemo umreti. I opet, vise milijardi slucajeva bez narusavanja ovog principa mi daju za pravo da tvrdim da to znam a ne da verujem u to.
Nista ja ne banalizujem, nego govorim samo o onome sto si ti rekao, a rekao si da ce svako ko danas zivi -
umreti.
Opet on o verovanju !?! Pa ja ne verujem u to sto prorocanstvo govori nego strpljivo cekam da vidim sta ce da se desi. Rekao sam ti da sada i ovde ni jedan covek nije besmrtan, i da svi ljudi sada i ovde - umiru, ali zato postoji termin "Spasenje", bas kao sto nekoga medicina privremeno spasava od sigurne smrti, tako prorocanstvo kaze da ce covek permanentno biti oslobodjen smrti, i da to nema apsolutno nikakve veze sa medicinom.
Apsolutno nista ti ne daje pravo da tvrdis nesto sto se nije desilo, ako religija zbog toga izgleda smesno, ni ti
nisi iznad toga.
Besmrtnos je nasuprot onoga sto govoris samo SF u zelji/sa verovanjem da covek jednog dana nece umreti. Ja opet idem tvojom logikom, ako medicina nije jos omogucila besmrtnost/zaustavljanje proces starenja onda je diskusija o tome da ce jednog dana to uraditi verovanje a ne prica o znanju/istini.
Kako moze da bude SF covek koji je potpuno isti kao sto je covek danas, ali bez starenja ?
Jel' SF bila prica da ce jednog dana covek naci lek protiv raka, kada je apsolutno svako ko je dobio rak - umro ?
SF je nesto sto ne postoji u stvarnosti, a covek od krvi i mesa je jedina stvarnost koja postoji.
A ako ovim "istina je ono sto postoji" zelis da das na tezini prorocanstvu na koje se pozivas, to ne stoji. Istina je da postoji jedna knjiga, ali je ona od strane nekih ljudi oznacena recju "prorocanstvo" i osim naziva nista drugo ne daje materijala da mislimo da je prorocanstvo kao takvo istina. I opet, narocito zato sto se bavi stvarima koje se nisu desile... znaci vera odnosno neznanje.
Kakva tezina prorocanstva ? O cemu ti pricas ? Jel' sam ja kriv zato sto je neko napisao knjigu koja je prorekla
sve sisteme (Carstva) koja su se kod coveka desila od momenta prorocanstva ?
Lepo sam ti rekao da se prorocanstva odnose samo na one ljude koji ce ziveti u prorecenim danima.
Sta ti i ja imamo sa preko dvesta prorocanstava o Mesiji - Isusu ? Apsolutno nista.
Kakave veze ima da li je Isus postojao ili nije za tebe i mene ? Nikakve.
Kakve veze ima Isus sa bilo cim ? Nikakve
To ti sa tvojim prijateljem Silvanusom pricaj o veri i religiji, ja sa tim nemam apsolutno nista.
Nema potrebe da me optuzujes, posto ne izvrcem. Postoji mogucnost da se ne razumemo, ali to svakako nije izvrtanje. Ja sa tobom diskutujem na osnovu onoga sto napises. Evo, opet cu razloziti na cinioce, i ispasce da izvrcem  Smile - Ako kazem da se u prorocanstvo ne moze verovati, posto se veruje u nesto sto ne postoji ti ustvari u diskusiju ubacujes element da samom cinjenicom da prorocanstvo "postoji" u njega se ne veruje vec je ono istina. Jel nesto izvrcem? A ako to tvrdis (prilicno sam siguran da je to posredi) onda sam ti vec odgovorio iznad ovog tvog citata... postoji knjiga koju ljudi nazivaju Biblija, Sveto pismo... istina je da je neko uz nazive nametnuo/dodao i rec "prorocanstvo" koje pridodaje jos jedne znacenje toj knjizi... ali ta rec koja ima svoju konotaciju ne daje validnost istine vec necije tumacenje kakva je ta knjiga... a kako se "prorocanstvo" (sadraj knjige a ne knjiga kao objekat) bavi stvarima koje se nisu desile, a ti si taj koji uvek kaze da ne postoji znanje o stvarima koje se nisu desile, onda ta knjiga nije prorocanstvo posto se bavi nagadjanjem/verovanjem u neke dogadjaje a ne istinom. A samim tim je apsurd da covek koji prica samo o istini prica i poziva se na neistinu/neznanje.
Ja tebe ne optuzujem, samo govorim da ti izvrces moje reci i non-stop govoris kako ja u nesto verujem.
Ti za to nemas nikakvu krivicu, da bi bilo mesta za tvoju odgovornost.
Kako drugacije da ti na nesto ukazem, nego da objasnim sta radis. Ja znam da ti to ne radis svesno, nego ti nije
jasan termin "verovanje" posto vidis verovanje u mojim recima, a nema ga.
Ispasce da opet izvrcem reci... nije isto covek koji nije mrtav (takvi smo sada ti i ja) i covek koji nece umreti. I iz svih razloga gorenavedenih, da se ne ponavljam, "prorocanstvo" ne govori o istini, vec se bavi nagadjanjem/verovanjem da neki cika jednom nekada necu uopste umreti. A opet, pridodas li u korelaciju sa prorocanstvom nauku kao jedan od mogucih nacina za to, prvo je to da si sam rekao da po prorocanstvu nece doci do toga na taj nacin a drugo ocekivati neki buduci dogadjaj koji ce proizvesti nauka opet nije znanje/istina vec opet verovanje/nadanje/ocekivanje (sto isto negde vec jasno objasnih).
Naravno da jeste, posto prorocanstvo jednostavno govori o smrtnicima koji ce preci u besmrtnost, znaci da
govori o ljudima kao ti i ja, koji trenutno umiru, a u jednom momentu ce se ta situacija promeniti.
Bas kao sto imas bolesnika koji se od samrtnog kreveta vrati u zivot, znaci rec je o istom coveku, koji je
jadnom nogom u grobu, a drugom na kori od banane bio juce, a danas je ziv, ne moze zivlji biti.
Da li si ti uopste svestan koja je razlika izmedju verovanja i ocekivanja, posto vidim da to stavljas u isti kos ??
Nadanje isto, to je samo cekanje pozitivnog ishoda koji je u okviru realnosti.
Jedino se verovanje odnosi na nesto sto ne postoji, i nikad se nije desilo.
Mozda se nisi setio ovoga, pa nisi razumeo. Bas ovim recima si ti meni objasnjavao razliku izmedju znanja/verovanja i istine , a ja sam to ponovio (prihvatio, hvala ti) i na isti nacin tebi predocio cinjenicu da pricati o buducnosti i nekim dogadjajima u istoj nije znanje posto ti nisi ziveo u buducnosti vec zivis sad i ovde pa ne mozes imati znanje o tome sta ce se desiti vec samo veru.
A sasvim je druga tema da li mozes znati kakav je zivot u USA ili preciznije kakav je zivot bio u USA kada si bio tamo.
Kakve veze ima kada sam ja ziveo u USA, vazno je da sam ziveo, i da imam to iskustvo/dozivljaj/znanje.
Svi u USA zive razlicito, pa opet imaju iskustvo/dozivljaj/znanje zivota u USA.
U buducnosti niko nikada nije ziveo, ni u proslosti, posto ne postoje u fizickoj materiji, u njoj postoji samo sadasnjost. Ono sto se jos nije desilo ce se desiti u sadasnjosti.
Ironija je sto ne zaboravljam vec sve odlicno pamtim. Istina se ne dokazuje, a naveo sam iznad u vise navrata zasto tvrdim da je to za umiranje istina. Milijarde primera bez ijednog izuzetka to dokazuje... ako se desi da neko ne umre, tek tada ce to biti odnosno moja tvrdnja vise nece biti istina, do sada je istinita a tvoj stav verovanje. Opet kazem, govoris o istini a tvoje verovanje o buducim desavanjima zasnovana na neznanju knjige koja je "krstena" kao "prorocka" stavljas isred istine/znanja koju i ti i ja u ovom momentu o datoj temi posedujemo.

Ja sam se stvarno trudio da se udubim i lepo sve izanaliziram i odgovorim, a ti sada ospori osporavanja radi pa mi postavi novi zadatak da sve ovo obrazlazam iznova... mada, necu prestati da budem mazohista, takva mi je priroda, ne dizem ruke od diskusije  Smile

Sta pamtis ? Kako ce svi ljudi koji zive sada i ovde umreti ?
Naravno da se istina dokazuje onima koji ne znaju sta je istina.
Jel' sam ja rekao da smrt nije istina ?
Opet on "moj stav" ! Kako mogu prorocanstva koja su pisana pre 3500-2500 godina da budu moj stav ?
Gde sam ja ta prorocanstva proglasavao istinom ?? Ili stajao iza tih prorocanstava kao istine koja danas postoji ?

Ti si u sukobu sa samim sobom, zbog neshvatanja termina, nisi u sukobu samnom, zato sto mene u onome sto ti negiras - nema.
Niti si mazohista, posto ti ova konverzacija ne nanosi fizicku bol.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 
Citat
Jedino se verovanje odnosi na nesto što ne postoji, i nikad se nije desilo.
verovati se odnosi se i na takvim stvarima koja je već desila, kao što na primer nevreme sa grmljavinom...a ako smo sa mojom plavom ljubavom vodili smo ljubav u tom vreme i jako smo se uživali u grmljavinima i u našem telima kako su reagovali na tome, i ako se bojimo od toga...onda taj verovanje može se i odnositi i na očekivanju(da nevreme je vrednost u kojom dočeku verujemo tako da ćemo biti srećni ponovo), al ako mali sin je plakao u tom vreme jer kao svi normalni ljudi to ne voli i plaši se od toga, onda isto može biti to očekivanja al sa negativnom predznakom, tako da možemo verovati u tome da će biti plakanja i možemo baviti sa decama umsto istraživanja...
drugi primer ako čekamo jedan zeca da stiže...onda dete ko sad već ne boji se od nevreme, može da pita da li može igrati sa zecom ako stigne ili ponovo pojedemo zeca...ovde već mnogo više je komplikovanije korešpodencija tog pojmu(verovanje). Inače baš kognitivnu terapijama to je jačina kad menjaju značaj i jačinu jednog pojmu. Verovanje i htenja i još druge modaliteti(prelistajte knjige o logiku kod intezionalne logiku dela knjigu) spadaju medju propozicinalne atitidima,na kojima najlakše pitati tako da  dali nešto potreban ili moguće.
Sve u svemu ove razmišljanje koje traže korešpondeciju jednog pojmu uvek se svode do konvecionalizma značenja pojma.
Ovom pojavom najlakše tako se može naćiti kad pogledate šta znači kod Hegela fenomenologija ili kod Husserla, ili šta je razumeo pod pojmom gradjanin  Nietzsche ili  Kojev, Gramsci itd...
ili da li je Gramsci verovao u zatvoru u tome što napiše, da li je verovao u svoju ženu, kome je pisao svoje pisme...
Yu Smile
« Poslednja izmena: 15. Maj 2009, 21:16:28 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC One
@Yu, da skratim, posto sam ocekivao ovakav odgovor:

Kada prelistas svoje postove videces u masi njih da ti izricito tvrdis da jednog dana neki covek nece umreti. Sustina - stalno potenciras na istini a to sto govoris je pretpostavka a ne istina. Samim tim narusavas sva svoja pisanja o istini.

Drugo, kazes da je "prorocanstvo" nesto ili sve predvidelo? Gde je u tome istina? To je samo tvoje uvrenje koje proizilazi iz tvog tumacenja "prorocanstva".

Citat
Apsolutno nista ti ne daje pravo da tvrdis nesto sto se nije desilo, ako religija zbog toga izgleda smesno, ni ti nisi iznad toga.

Ali shvatas li da upravo ti ovo radis uporno sa ove dve teze iznad na kojima stalno potenciras?

Bez uvrede, ali tvoji stavovi su za kratke diskusije, od 2-3 posta. Kada se ovako razvuku i teku u nedogled, nedoslednosti i nelogicnosti sve vise isplivavaju na povrsinu. Eto, ja bih voleo kada bi se clanovi izjasnili npr. o mom prethodnom postu (naravno, oni koji prate i tvoja izlaganja) pa da mi realno kazu sta misle o tome sta sam izneo kao analizu tvojih stavova (bez obzira da li su vernici ili ateisti, bez obzira na sadrzinu teksta, vec samo na osnovu iznosenja stavova i logike).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 
da iz vida evolucija da neko neće umreti je relevantna...al iz vida ljudkse emocije je to samo gubitak, ako neko bi živeo zauvek. Iz ljudska vida to bi to značio da nikad ne bi postao tog biću egzistencija potpuna, izgubio bi značaj tog biću svakog njegovu donete odluka, jer sa celovitostom ne bi bio moguće to meriti,postati stvarnog. Ovo su toliko teške tereti da iz ljudskog vida bi bio taj bića najadniji.
To da vere to uzeju kao axioma da duša je bezsmrtna, ništa samo reakcija( odbranbeni mecanizam),značio to u istoriji da toliko naše homo sapiesni ciljevi su nemogući da dostižemo, da skoro ni ne postojimo---odnosno---reakcija------zauvek smo biće, duše. I kao takav to je izbegavanje od tereta, odgovornosti svojeg odluke. A posle da to i išao uvek zajedno sa lošom voljom to nije ni toliko iznenadno, ako računamo mera frustarcija, i nedostatka znanja. 
« Poslednja izmena: 16. Maj 2009, 22:26:46 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC One
Koga zanima, upravo je na History-ju emisija "Ko je pisao jevandjelja" i trajace do 2:00h, jos nekih 40 minuta.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 113 114 116 117 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 22:20:52
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.095 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.