Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 19:23:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kako su nastali danasnji ljudi?
Evolucijom
44%  (212)
Bog ih je stvorio
38.6%  (186)
Nesto trece
17.4%  (84)
Ukupno glasova: 482
Idi dole
Stranice:
1 ... 111 112 114 115 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin?  (Pročitano 949101 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Ma samo ukucajte Joil u google i citajte... molitvom lecio slepe, lecio preko telefona itd.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
Ma samo ukucajte Joil u google i citajte... molitvom lecio slepe, lecio preko telefona itd.  Smile
All that is clear to me. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple 
Ni sveto Pismo ni Darvin

nego Vanzemaljci
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 
pa on ne laže, on tako misli što kaže. Al to je i govor mržnja. Tako da ništa novo.
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
pa on ne laže, on tako misli što kaže. Al to je i govor mržnja. Tako da ništa novo.

Ako ja kazem da je tebe donela roda i da mi je smesno da si ti nastao kao plod ljubavi dvoje ljudi, jel ja lazem iako mislim to sto kazem?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
Ni sveto Pismo ni Darvin

nego Vanzemaljci
А како су настали ванземаљци?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 
Da Coolrunener mislim da razumem šta kažeš meni. Rorty baš lepo opiše ovu pojavu, kad kako svatimo isti pojavu i sasvim je drugačija interpretacija, al znamo oboje da slažemo o pojavu.... Sad bi trebalo diskurza da izmenjamo naše stavke i kroz toga lakše rešimo izazove...da i emancipirajmo se skroz diksurza.(upoznamo i sebe) Zato je bitno ko želi vlast a ne rešenje.
Al kad jedan strana zna da nije istina što kaže al jako je bitno za njegovu stav da ima vlast, da kontrolira svest, onda to je sumnjivo.
A kod ovu Yuotube popu čuje se i intolerancija prema te ljudima koji nisu vernici, a i bez toga volju da nadje zajedničke vrednosti.Razumem  tako da ne to traži, nego različitosti, odnosno zaključiti proba diskurzu.
Ovo je taj pojava :kad svi su glupi, samo sam ja jedino inteligentan, jer meni je i u anusu sa mojom mozgom  je popunjeno...(nadam se da niko ne svati to diretno)
Ako popa bi tražio zajedničke ljudske vrednosti izmedju te ljudima koji su evolucionisti i izmedju te koji su vernici,i to bi bilo njegovo stav da volimo se onda ne bi bilo govor mržnja što tu izvede( a i bi bilo hršćanski u klasičnom svaćanju.) Ovako je postmoderan vera što on predstavi , kad veruje u veru, a ne n.p. u tome da Isus je imao vredne osobine.Vera vlada nad njemu, a ne Sveto Pismo, i na poslednjem mestu stvaran svet kao upoznavanja. A on nije nigde. Kollativno jako je slab.
« Poslednja izmena: 09. Maj 2009, 15:35:50 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Posto smo dosta pricali o poreklu i izvorima svetih spisa uopste, a kako sam ja iznosio neke stavove i ljudi su pitali "Odakle ti to" a ja stalno govorio da cu naci izvore posto nisam znao tog trenutka, evo ih konacno... da ne bude da se pravim lud.

http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Beckford#Who_Wrote_the_Bible.3F

Koga istinski zanima i spreman je da malo pogleda otvorenog uma bio vernik ili ateista neka krene od radova Roberta Bekforda, doktora teologije, vernika koji je posvetio zivot istrazivanjima i odvajanjem cinjenica od maste ili zloupotrebe u religijama.

Najbolji dokumentarac odakle biste trebali poceti jeste "Who Wrote the Bible"(2004) i koji obiluje cinjenicama iz ugla sve samih teologa kao i dopuna iz ugla priznatih arheologa. Koga zanimaju linkovi za skidanje neka mi se obrate na pp zbog politike Bureka.  Smile
« Poslednja izmena: 10. Maj 2009, 02:01:15 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Summoning sensation

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 894
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson k810i
Posto smo dosta pricali o poreklu i izvorima svetih spisa uopste, a kako sam ja iznosio neke stavove i ljudi su pitali "Odakle ti to" a ja stalno govorio da cu naci izvore posto nisam znao tog trenutka, evo ih konacno... da ne bude da se pravim lud.

Koga istinski zanima i spreman je da malo pogleda otvorenog uma bio vernik ili ateista neka krene od radova Roberta Bekforda, doktora teologije, vernika koji je posvetio zivot istrazivanjima i odvajanjem cinjenica od maste ili zloupotrebe u religijama.

Najbolji dokumentarac odakle biste trebali poceti jeste "Who Wrote the Bible"(2004) i koji obiluje cinjenicama iz ugla sve samih teologa kao i dopuna iz ugla priznatih arheologa. Koga zanimaju linkovi za skidanje neka mi se obrate na pp zbog politike Bureka.  Smile

Dobar je dokumentarac... Bar prvih pola sata. Mada mi nije jasna jedna stvar. Da li on na samom pocetku kada kaze da moramo videti odakle dolazi da bismo razumeli stvari povezuje nesto sa svojim otkricima,ili samo pokazuje da je rastao u verskom okruzenju?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Luvmya 520

Zasto je vazno ko je pisao Bibliju, kada u Bibliji pise da nije vazno sta u njoj pise ?
U njoj pise da ce u vecnost preci i oni koji nikada nisu citali Bibliju.
Covek zna istinu (ono sto postoji) bez citanja Biblije.
Ateisti znaju istinu kada vide da su to sto religija govori - neistine.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 111 112 114 115 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 19:23:49
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 2.346 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.