Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 14:26:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kako su nastali danasnji ljudi?
Evolucijom
44%  (212)
Bog ih je stvorio
38.6%  (186)
Nesto trece
17.4%  (84)
Ukupno glasova: 482
Idi dole
Stranice:
1 ... 535 536 538 539 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin?  (Pročitano 950005 puta)
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Samsung S7
Poslao: S Baldrick
Postovano:: danas u 08:30:00
Citat
Kako je odgovoran? Drugo, svima je dostupno Pravoslavlje, tako da svi imaju pravo izbora da li ce ili nece da traze put.

Pa lepo, procitaj malo tvoju ljubljenu bibliju pa ces videti. Za pocetak potopom, a za sredinu imas post od Alexa - sa detaljno opisanim smrtima i brojkama. Za kraj sva deca koja umiru odmah prilikom porodjaja.

Da li shvataš da ovim postom ti ustvari pokazuješ da bog postoji i da ga kriviš za smrt više od 2 miliona ljudi?

Svi vi ateisti i evolucionisti znate da bog postoji, samo ga se plašite ili ga poričete iz nekog banalnog razloga.

Ne momce, nego nisi dovoljno pazio na casu. Da je diskusija tekla kroz intelektualne tokove, nikad ne bi skrenula na deo sa srcem. Pa kad je neko od vas pomenuo srce, ja sam se samo nadovezao da vi volite jedog sadistu i krvnika. Dakle u oba slucaja i da postoji i da ne postoji, zasto se uopste lozite na njega kad je sadista.

Drugo, da li procitas svoju recenicu pre nego sto pritisnes [POSALJI]?

Upravo sam ti dao najveci moguci razlog za poricanje a ti ga nazivas banalnim!

Mene zanima kako osobe koje ne prihvataju postojanje više inteligencije koja nas je stvorila posmatraju pojam savjesti? Da obrazložim, da li je za vas loša stvar izvršiti ubistvo, na primjer. Ne kažem za primjere u kojima neka osoba ugrožava vas ili nekoga vama bliskog, nego zamislimo situaciju da se nalazite u nekoj situaciji u kojoj možete da ubijete nekoga  i to da ubijete tu osobu a da niko nikad na svijetu ne sazna da ste vi to uradili, da li biste to i uradili? Šta bi vas spriječilo u toj namjeri? Ponavljam, to je recimo situacija za koju ste sigurni da vas nijedna policija neće moći uhapsiti zbog tog djela. To je ona misao Ivana Karamazova : ako nema Boga, onda nije ni bitno kakve stvari radimo na zemlji, jer nema sankcije (nebeske) za to.

Ne znam zasto vi vernici stalno pripisujete savest i moral nekom visem imaginarnom bicu, koje uopste ne mora da primenjuje isti na sebe. Cak ga i zabole stojko da li ga ti xyz verniku jedne od 30.000 religija primenjujes kako treba.

Savest je tekovina civilizacije i drustvenog napretka svesti kod coveka koji je socijalizacijom uspeo tamo gde druge zivotinjske vrste nisu.

Drugo, najvise ubica ima upravo medju vama, vernicima. Cak ni vecita kazna od strane imaginarnog bica vas nije sprecila da se vinete u vrh ubica na planeti.

Da odgovorim na pitanje, zasto bih ikada pozeleo da ubijem bilo koju osobu, zbog bilo cega? Jedino mi pada na pamet osveta za krvoprolice u sopstvenoj porodici ako bi sudski sistem moje zemlje zatajio i pustio jednog takvog monstruma na slobodu.
« Poslednja izmena: 04. Okt 2011, 14:13:42 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
sankcije nema a posebno ne nebeske ali ima kucnih pravila ovog univerzuma - jedno od njih je zakon uzroka i posledice a drugi bitniji je zakon refleksije - drugim recima nas um je uvek uzrok a posledice su nasa kreacija kroz nasu kreaciju mi govorimo univerzumu sta zelimo sami da iskusimo i univerzum nam to i vraca (mnogostruko). Sistem je veoma jednostavan.

Samim tim - na primeru ubistva - nema u njemu nista lose ni dobro - kroz ubistvo mi stvaramo strah, patnju i smrt - univerzum ce nam to i vratiti. Mi jesmo ono sto radimo - izraz nase duse su nase kreacije. Ako stvaramo ljubav - ljubav nam se i vraca. Jedino sto treba da odlucimo u svakom trenutku naseg postojanja je sta zaista zelimo da prozivimo.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia zvrr
Citat
Jedino mi pada na pamet osveta za krvoprolice u sopstvenoj porodici ako bi sudski sistem moje zemlje zatajio i pustio jednog takvog monstruma na slobodu.

Rekao sam da se ovakva situacija ne važi. Smile

Ako već nas niko ne nadgleda , na osnovu čega gradimo svoju savjest? Kako ljudi mogu znati da je neka radnja loša?

I ko to određuje ta kućna pravila univerzuma?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Samsung S7
Citat
Jedino mi pada na pamet osveta za krvoprolice u sopstvenoj porodici ako bi sudski sistem moje zemlje zatajio i pustio jednog takvog monstruma na slobodu.

Rekao sam da se ovakva situacija ne važi. Smile

Ako već nas niko ne nadgleda , na osnovu čega gradimo svoju savjest? Kako ljudi mogu znati da je neka radnja loša?

Evolucija - mentalnog sklopa pojedinca i grupe unutar socijalne strukture.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Samsung S7
sankcije nema a posebno ne nebeske ali ima kucnih pravila ovog univerzuma - jedno od njih je zakon uzroka i posledice a drugi bitniji je zakon refleksije - drugim recima nas um je uvek uzrok a posledice su nasa kreacija kroz nasu kreaciju mi govorimo univerzumu sta zelimo sami da iskusimo i univerzum nam to i vraca (mnogostruko). Sistem je veoma jednostavan.

Samo sto si ti pokusao da fizicke zakone prebacish na socijalne pa ti naravno nije uspelo, jer nemaju blage veze jedni sa drugima.

Kad lav ubije antilopu, onda je smaze sve u sesnaest, a sta ostane za mladunce ostane. I oni prezive. A krdo antilopa se ne udruzi pa na smrt isprebija jadnog lava.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
Nokia ????
Citat
Za pocetak potopom,

Potop je dosao kad vise nije bilo dobrih ljudi osim Noja.

Citat
Za kraj sva deca koja umiru odmah prilikom porodjaja.

Bog uzima coveka kad je najbolje za njega.
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

NIHIL in Sacculo quod non fuerit in Capite

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 602
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
"May force be with you"
IP sačuvana
social share
"Da, istina je da ja uvek preduzmem više nego što mogu da ostvarim." - Nikola Tesla

"Nećete rešiti svoje probleme istim mislima kojim ste ih stvorili." - Albert Ajnštajn

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Samsung S7
Citat
Za pocetak potopom,

1. Potop je dosao kad vise nije bilo dobrih ljudi osim Noja.

Citat
Za kraj sva deca koja umiru odmah prilikom porodjaja.

2. Bog uzima coveka kad je najbolje za njega.

1. A sta su dobre zivotinje jadne skrivile, i biljke? Eto vidis da je tvoj ubica pobio ipak te ljude.

2. Za coveka ili za boga? Mnogi nacisti iz drugog svestkog rata koji su ubili i mucili na desetine hiljada ljudi su doziveli duboku starost u izobilju negde u Meksiku ili Argentini.

Kazem ti prikane da nema svrhe dozvoliti bebi da prodje kroz uzasne bolove zajedno sa majkom i na kraju da ih ubije obe. Nema nikakve svrhe. Kao sto nema nikakve svrhe verovati u takvog sadistu.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

nesto si htelaaa ???

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 466
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.187
mob
Nokia 

Svoju svest, moral  foriramo iz okruzenja u kom zivimo, obrazovanjem, knjigama + najbitnije porodica i roditelji,  religija sa tim nema nikakve veze, npr. oboje mrzimo nepravdu, ubistva, ropstva i sl.

Moral ateiste dolazi iz istog izvora kao i moral vernika.

Prosto, evolucijom smo dosli do stavova ( crkva i vernici mnogo kasnije ), koji se manje/vise postuju danas , zene vise nisu niza bica, crnci su manje/vise slobodni....naravno u zemljama gde je religija i vera na visem nivou
i prava ljudi su na najnizim nivoima, Saudiska Arabija zemlja gde u 21.veku bicuju zenu jer je vozila automobil, a sve zbog verskih budalastina  Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Zar da se stidim Srbije"----Novak Djokovic............
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Bosch ima centrifugu

Moral ateiste dolazi iz istog izvora kao i moral vernika.

Ne bih rekao....moral ateiste ima koren u socijalnom okruzenju ali sopstvenu kristalizaciju ipak dozivljava u samom coveku korz proces sopstvenog etickog preispitivanja a sve se svodi na vrlo jednostavno - da li je dobro raditi drigima sto je ne zelim da mi se desi...

Moral vernika je napisan  u dogmi koja se ne sme dovoditi u pitanje. Time vernik postuje moral koji ne razume a kao razlog postovanja bez razumevanja je strah od kazne....
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 535 536 538 539 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 14:26:49
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.