Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 18:08:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kako su nastali danasnji ljudi?
Evolucijom
44%  (212)
Bog ih je stvorio
38.6%  (186)
Nesto trece
17.4%  (84)
Ukupno glasova: 482
Idi dole
Stranice:
1 ... 193 194 196 197 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin?  (Pročitano 948679 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Sony xperia
Jasno mi je sta hoces reci, medjutim, pokusavam da u najrazumljivijem mogucem obliku nesto kazem. Jer ne poznaju svi sve. Jer sigurno bi mnogo manji broj ljudi razumeo nesto sa strucnim izrazima i objasnjenjima. Treba ljudima pribliziti, sto jednostavnije objasniti. Sigurno ce onu sliku bolje razumeti od, npr, ove:

Ako je potrebno na taj nacin raditi, objasnjavati, ... nije problem. Samo koliko njih ce razumeti.  Smile
« Poslednja izmena: 28. Sep 2009, 13:21:49 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.43
Ok.

E pa ocigledno se radi o veoma slozenom sistemu i  spominjanje samo reptilian moze imati velike efekte ne laika.

Kao vadjenje iz konteksta. Taj dio mozga ima preko 20 funkcija a usput se zove i reptilian... (to je skoro sporedno)

Imamo dorzalnu hordu koja je kao pticija, zumancetnu kesu koja je odlika svih vrsta i sisara.

To su inace i za mene dokazi evolucije, posto covjek u stomaku prodje i kroz fazu punoglavca, i dlake ima (lanugo) ima i rep koji se kod zadrzi (atavizam)...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I'm Victoria's secret!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2417
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
SonyEricsson K750i
Ta teorija o razvoju deteta koje prolazi kroz zivotinjske forme (Hekelova teorija) je odavno odbacena. Otprilike pocetkom proslog veka. Moderna biologija je smatra za ordinarnu glupost.

Vise o tome http://en.wikipedia.org/wiki/Recapitulation_theory (na engleskom)
IP sačuvana
social share
Sum myself up in three words? Well, I suppose it would have to be: kller, alien, vagina.
I'm so goth I shit bats!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Sony xperia
Citat
E pa ocigledno se radi o veoma slozenom sistemu i  spominjanje samo reptilian moze imati velike efekte ne laika.

Kao vadjenje iz konteksta.
Taj dio mozga ima preko 20 funkcija a usput se zove i reptilian... (to je skoro sporedno)
Bas to. Ovo si lepo rekao. To i rade oni koji bi nesto dokazali i pokazali. Uverili ljude da je tako, bas kao sto oni kazu. Uzimajuci samo ono sta njima i njihovom objasnjenju odgovara, a zapostavljajuci ostalo.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.43
@toza

Ne ostvaruje u potpunosti prethodne evolucione oblike. To je taj covjek pogrijesio. Previse bukvalno.

Znaci nece se covjek u potpunosti razviti u ribu niti u pile..  ali neke zajednicke embrionalne strukture ce pokazati.

pogledaj taj link pod Modern Observations:

Species which have an evolutionary relationship typically share the early stages of embryonal development and differ in later stages. Examples include:

-...
-...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia Luvmya 520
Pod konfuzan sam mislio da je takav format pisanja, ne argumenti.

Ok ponesto shvatam.

Vezujes se za "u pocetku bese rec" ( originalno nesto kao logos - tj. razum, um), i jasno mi je da ukazuje na pojavljivanje rjeci kod covjeka koja ga izdvaja iz zivotinjskog svjeta. Mozda Bozanskim ucescem. - To jeste mudro... i svakako dobra tema za diskusiju.  Smile

Genetika je nauka, ona nije teorija. Evoluciona biologija je kao i teorija evolucije ( kako kome) na krhkim nogama.

Elem,i na fakultetu (dobio 8 ) Smiley. To je kompletna nauka.
Ona u sebe ne ukljucuje obavezno evoluciju, ali je potvrdjuje (to je ipak licni utisak eto)
Ali genetika nije kvazi-nauka.  Smile
 Jednostavno ta pravila nasledjivanja (autozomno, recesivno dominantno, kodominantno, miksno... itd), mutacije.. po meni se uklapaju u Darvinov koncept selekcije, adaptacije... i evolucije.

Za prokreaciju sam cuo ali ne u kontekstu opstenja sa drugom vrstom. Prokreacija je sposobnost stvaranja potomstva koje se razlikuje od oba roditelja - tipa kod ljudi.
I do te promjene je doslo na nivou jednocelijskih organizama, koji su isprva davali duplikate pa su kasnije razmjenjivali genetski materijal u svrhu davanja raznovrsnog potomstva (prokreacija).

Shvatam ja da je fenomen ljudske svijesti zacudjujuc i neobjasniv.
I razumijem i sta znaci  "Mislim, dakle postojim" - sto je neki sazetak onoga sto govoris.
Odvajam apstrakciju dusa, ljubav, poezija, itd. od stvari koje definitivno naucno znam.
Vidim da se covjek razlikuje, ali to samo po sebi nije nikakav dokaz njegovog Bozanskog porijekla.
Ne mistifikujem ono sto ne razumijem a to radis ti.

Po cemu je znanje energija?  Smile   To je jednostavno memorija (neuroni)  primjenjiva na nova iskustva.
Lijepo je covjek reko da zvuk nije neobjasnjiv, ni vid.

Dusa i sl. Pa probaj da "imas" dusu kad ti neko odstrani frontalni korteks. Ziv covjek, sposoban za osnovne funkcije, ali ... nema dusu.
Kako je onda dusa toliko apstraknta i energetska ako ipak zavisi od materijalnih komponenti ljudskog tijela (mozga)?.

"Bog, bozanstvo" je samo bajka za odrasle posto nikako ne moze doci do spoznaje Boga, posto se On intelektualno potpuno razlikuje od bilo kog coveka, a covek je.
Evo reci mi svega ti, da li ti imas mogucnost shvatanja ove recenice ? ;
" Jer misli moje nisu vaše misli, niti su vaši putevi moji putevi, veli Gospod; "

Kako se moze ocekivati od coveka koji veruje da ima "slobodnu volju", da shvati da "slobodna volja" ne postoji i
da je sve volja uzroka koji je kreirao sve sto u ovoj uzrocno posledicnoj realnosti postoji ?

Genetika je pseudo nauka (da ne kazemo kvazi) sto znaci da ljudi koji tu nauku naturaju cine to iz namere da
ubede ljude da njihova delatnost ima neki znacaj, a samim tim da nature svoj znacaj.

Kakva 'kompletna nauka" ? Na fakultetu ti je neko rekao sta da kazes, ti to ponovis i dobijas ocenu za kvalitet ponavljanja.
Vazno je da vrste postoje, kako su nastale je irelevantno i nemoguce dokazati, mogu samo postojati teorije kojima ce ljudi ispirati usta i prodavati drugima.
Nikada se nista u prirodi nije dupliralo i u njoj je sve singularno, svaki entitet, svaka jedinka se razlikuje, govorio sam ti da se vrste razlikuju i definisu po prokreaciji. Covek se razlikovao od primata i pre dolaska reci/jezika/svesti
bio je na ekstremno primitivnom nivou, ali je bio razlicit, bez obzira na slicnosti.
Ljudska svest nije nikakav fenomen niti ima u sebi bilo sta zacudjujuce, sve je kristalno jasno, bas kao i sam zivot,
nije sa ove Planete i zna se kada se pojavila na ovoj Planeti i gde (danasnja Srbija, Vinca/Lepenski vir).

"Mislim dakle postojim" je apsolutna glupost, posto postoji covek koji ne misli a ipak postoji.
Bas kao sto druge zivotne forme koje funkcionisu uz pomoc instinkta i nagona postoje a ne misle, neke sa vecom a neke sa manjom inteligencijom.
Ziv covek je "Dusa" bas kao i svaka druga forma zivota.
Dusa je osecaj prisutnosti, pasivan i aktivan odnos jedinke prema okolini, osnovna razlika izmedju mrtve i
zive materije.
Ti brkas Duh sa Dusom. Duh je sve sto covek vidi, kaze i uradi, a dusa ili zivot je samo osnova bez koje nema
duha, bilo kakva aktivnost coveka reprezentuje covekov duh. Samo covek u komi nema duh, a i dalje je dusa.
Sve je energija, sem frekvencije, i sve energije menjaju formu, tako da je dozivljaj kao finalni proizvod
prouzrokovan znanjem, bez kojeg dozivljaj ne postoji.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.43
Au covjece pa ti zesce brkas osnovne pojmove.   Smile

Ne znas osnovnu fiziku, biologiju,... a gradis neke revolucionarne teorije o bitnim stvarima.

Ne moze dvorac bez temelja.

Slozicu se s Vruhom da se ne vrijedi svadjati.

Ne kazem da je to glupost, ali nismo na istim frekvencijama. (UOPSTE)   

(   Smile  )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia Luvmya 520
Au covjece pa ti zesce brkas osnovne pojmove.   Smile

Ne znas osnovnu fiziku, biologiju,... a gradis neke revolucionarne teorije o bitnim stvarima.

Ne moze dvorac bez temelja.

Slozicu se s Vruhom da se ne vrijedi svadjati.

Ne kazem da je to glupost, ali nismo na istim frekvencijama. (UOPSTE)   

(   Smile  )

Ne znam uopste o cemu pricas, iznosis svoje misljenje bez ikakvog obrazlozenja.
I odakle ti uopste konstatacija da se ja svadjam sa tobom ?
Ja sam na frekvenciji realnosti koju svako sa koeficijentom iznad 80 moze da razume, i koja vazi za sve.
Nauka je doktrina koja ne vazi za sve.
Ima toliko ljudi na ovoj Planeti koje nauka apsolutno ne zanima, niti je zele u svom zivotu.

Kakve teorije ja gradim ? Da li bi bio ljubazan da navedes bar jednu moju teoriju ?

I ti i Vruha ne odgovarate na pitanja nego se drzite teorija koje su drugi izmislili "kao pijan plota"
 i ne "uzimate taoce" nego streljate na licu mesta, sve one koji se sa tim teorijama ne slazu.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I'm Victoria's secret!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2417
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
SonyEricsson K750i
A sad nesto bas na ovu temu:

http://news.nationalgeographic.com/news/2009/10/091001-oldest-human-skeleton-ardi-missing-link-chimps-ardipithecus-ramidus.html
http://ngm.nationalgeographic.com/human-evolution/human-ancestor

Imam ispit za neki dan pa ne mogu bas da se bavim prevodom. Tekstovi su na engleskom. Ukratko: pronadjen je fosilizovani skelet, star oko 4 miliona godina. Mnogo stariji od do sada najstarije Lusi (3.2 m).

Ono zbog cega je oktrice bitno jeste to sto Ardi (nadimak fosila) pokazuje karakteristike koje su mnogo slicnije nekim starijim vrstama majmuna, a ne simpanzama i gorilama (kako se do sada pretpostavljalo da ce izgledati nedostajuca karika kada bude nadjena).

Znaci da jedan deo teorije evolucije nije tacan i sada zahvaljujuci dokazima imamo bolji uvid u to ko nam je predak. Neki ce reci da ovo dokazuje da teorija evolucije nije tacna, a upravo su ovakve stvari najznacajnije za nauku, kada dobijete cinjenice koje od vas traze da revidirate sve sto ste do sada znali i nastavite dalje (najbolji primer za to je Njutnova mehanika i specijalna teorija relativiteta).
IP sačuvana
social share
Sum myself up in three words? Well, I suppose it would have to be: kller, alien, vagina.
I'm so goth I shit bats!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
А други ће бити пронађен за 20.000 година и биће карика која недостаје.
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 193 194 196 197 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 18:08:10
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.