Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 09:38:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kako su nastali danasnji ljudi?
Evolucijom
44%  (212)
Bog ih je stvorio
38.6%  (186)
Nesto trece
17.4%  (84)
Ukupno glasova: 482
Idi dole
Stranice:
1 ... 176 177 179 180 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin?  (Pročitano 951777 puta)
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
ne verujem u vanzemaljce jer je proslo mnogo vremena, a nije uspostavljen nikakav kontakt. price o tome da nismo dovoljno napredni ne piju vodu jer su oni do sada mogli da nas (ponovo) posete ako je ono sto gore pretpostavljas istina Wink

inace, zastupam stav da je zivot upravo dosao iz svemira, u nekom meteoritu ili kometi.
kako to ?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I'm Victoria's secret!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2417
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
SonyEricsson K750i
je l' moraju vanzemaljci da ga donesu (zivot) ili je mogao da nastane i negde drugde i dodje slucajno preko komete ili meteorita? i opet necemo znati kako je nastao negde tamo... da, moguce je da nam ta teorija o dolasku iz svemira uopste ne olaksava stvar, jer se opet vracamo na to da je zivot negde nekako morao nastati, pa sve jedno da li na Zemlji ili u svemiru. opet, ne znamo kakvi su uslovi za razvitak bili negde tamo. mozda pogodniji nego na Zemlji?

kad sam rekao da ne verujem u vanzemaljce, ostao sam nedorecen. mislio sam na neku superinteligentnu vrstu koja je na Zemlji napravila laboratoriju i pustila da evoluiramo ili na neke kojih hoce da nasele Zemlju i pobiju covecanstvo, tj mislio sam na vanzemaljce iz holivudskih filmova i serija, npr. Dosije X, Dan nezavisnosti i slicno. naravno da postoji mogucnost da zivota ima i na drugim planetama, ali ne verujem da su "vanzemaljci" mnogo sofisticiraniji od nas, kakvim ih predstavljaju u danasnjoj pop kulturi, inace bi nas vec nekako pronasli. ako zivot na drugim planetama postoji, za sta mi jos uvek ne znamo, onda je mnogo verovatnije da je na nivou mikroorganizma ili primitivnih vrsta nego na nivou malih zelenih u letecim tanjirima.
IP sačuvana
social share
Sum myself up in three words? Well, I suppose it would have to be: kller, alien, vagina.
I'm so goth I shit bats!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
Citat
je l' moraju vanzemaljci da ga donesu (zivot) ili je mogao da nastane i negde drugde i dodje slucajno preko komete ili meteorita?
nije valjda da verujes u ono da je zemlju nekada davno pogodila kometa na kojoj su bili neki mikroorganizmi i od njih nastali ljudi ?
Citat
inace bi nas vec nekako pronasli.
zasto mislis da nas nisu vec pronasli ?
Citat
ako zivot na drugim planetama postoji, za sta mi jos uvek ne znamo, onda je mnogo verovatnije da je na nivou mikroorganizma ili primitivnih vrsta nego na nivou malih zelenih
po matematickom zakonu verovatnoce, mogucnost za to je ?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I'm Victoria's secret!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2417
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
SonyEricsson K750i
nije valjda da verujes u ono da je zemlju nekada davno pogodila kometa na kojoj su bili neki mikroorganizmi i od njih nastali ljudi ?

Pa dobro, to bas i nije pravolinijski proces, ali zasto mislis da je to nemoguce?
http://en.wikipedia.org/wiki/Murchison_meteorite

Citat
zasto mislis da nas nisu vec pronasli ?

Live long and prosper? Smile

Citat
po matematickom zakonu verovatnoce, mogucnost za to je ?

Ne znamo, nemamo dovoljno podataka.
IP sačuvana
social share
Sum myself up in three words? Well, I suppose it would have to be: kller, alien, vagina.
I'm so goth I shit bats!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC Wildfire S
Ja sam vec rekao da mi odgovor na to pitanje nemamo. Za sada.
Ne znamo ovo, ne znamo ono... ali saznaćemo jednog dana, polako, prvo ovo što znamo.  Smile
Tozo bre, pa ti si agnostik...  Smile

Ne znaju ni oni, da se razumemo, samo razlika između njih i nas je što su nestrpljivi, pohlepni, sebični (ne, nije mi namera da vređam) i što žele sve u jednom životu da saznaju... šta god se danas ne zna... odma' pripisati bogu.  Smile

A tako se nikad neće ni saznati. Na tome će i ostati.

Sve oko nas... bog stvorio, sve loše (ili ono što se proglasi lošim a do juče nije bilo)... đavolja posla.... i tako stoji na mestu dok se nekom ne smuči i zatraži prave odgovore i znanje.

Čak i ono što što je Predrag postavljao od onog Turčina ne bi nastalo da nije bilo Darvina i ostalih teorija koje govore o ovoj temi.
(samo problem je što Turčin tvrdi da je islam najbolja i prava religija, pa ne može baš sve da se postavi jebiga Smile )

Kao vlast i opozicija.
Dok nema drugih, prvi mogu da rade šta im je volja... al' dok su drugi uspešni, i prvi će se truditi da se poboljšaju.

Ne znate kao i stotine drugih pitanja.  Ništa ne možete da objasnite.
Odake granit, koji čini osnovu kontinenata?
Kako je on nastao? Smile Smile Smile Smile

Lepo je light ovde...
http://forum.burek.com/sveto-pismo-ili-darvin-t276728.msg7333558.html#msg7333558
...odgovorio umesto mene.
Al' džaba, treba ponavljati i ponavljati.

inace, zastupam stav da je zivot upravo dosao iz svemira, u nekom meteoritu ili kometi.

Mislim da smo dobili naslednika Hansa Kristijana Andersena na forumu.  Smile Smile Smile Smile

Uraaaaaa!

E, mojne kradeš naše fore.  Smile nađite svoje.

Nego... da. Andersen.
Šta pre zvuči kao bajka... da je zemlju udario meteor koji poseduje život (kao što se već desilo u našem životnom dobu) ili priča o magičnom drvetu i zmiji koja priča?   Smile
Da je Hans danas živ, mislim da znam koja bi mu se priča pre dopala.  Smile
----
Da se osvrnem da prošle strane u vezi vode.

Voda, po jednoj od teorija... došla je na zemlju preko meteora, s kojima je Zemlja bila bombardovana više miliona godina.
Bila lepa emisija o tome.
Treba zapamtiti da je to jedna od teorija. Ali je poprilično verovatna.

A zašto je potop nemoguć, lepo je objasnio Toza.
http://forum.burek.com/sveto-pismo-ili-darvin-t276728.msg7478518.html#msg7478518
Izvrstan post btw.  Smile
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Apple 15
dve reci - polarne kape... Smiley

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Ko zna zasto je to dobro?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
Apple N73

Čak i ono što što je Predrag postavljao od onog Turčina ne bi nastalo da nije bilo Darvina i ostalih teorija koje govore o ovoj temi.
(samo problem je što Turčin tvrdi da je islam najbolja i prava religija, pa ne može baš sve da se postavi jebiga Smile )

Skoro da se i slazem sa Turcinom. Islam je sigurno bolja religija od rimokatoličke i protestantske crkve, kao i ovih ostalih. Ima tu istine.

Ali nije Turčin jedini. Ima ih još tona koji su napisali slične knjige i posvetili život sili Božjeg stvaranja. Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Nokia N97
Pricha o potopu ne mora biukvalno da se shvati. Genetika je dokazala da postoji usko grlo u razvoju populacije. U jednom trenutku je svega dve hiljade ljudi postojalo na planeti, i to ne na jednoj lokaciji vec su bili razbacani. Sve je to bila posledica super-vulkana u Indoneziji. Vulkani i zemljotresi mogu izazvati cunami i eto ti potopa.
Najveca greshka u raspravama izmedju vernika i ateista je shto i jedni pokushavaju bukvalno da tumche Bibliju bilo da je brane ili osporavaju.
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC Wildfire S

Skoro da se i slazem sa Turcinom. Islam je sigurno bolja religija od rimokatoličke i protestantske crkve, kao i ovih ostalih. Ima tu istine.

A po čemu je bolja?  Smile

dve reci - polarne kape... Smiley

Devetnaest reči.  Smile

Prestani da nam golicaš maštu ili da nas držiš u nedoumici ... kao ono sa Aleksandrom Janković nedavno... već elaboriraj.

Smile   

Smile
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Apple 15
Pa, pitanje je gde je nestala voda -  polarne kape... Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 176 177 179 180 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 09:38:08
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.395 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.