Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 14:30:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 256 257 259 260 ... 325
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin? nastavak  (Pročitano 350970 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
Nokia Luvmya 520
Reci postoje dok postoji materijalni (energ.) nosilac istih. Kada izgovorish nesto koristeci svoje glasne zice (i zapamtish sta si rekao) i putem vazduha se to prenese do drugog coveka i udari u cekicic u njegovom uvetu, to je period u kome tvoje reci postoje. Kasnije se tvoje reci ponekad skladiste u mozgu drugog coveka putem hemijskih reakcija na celije u mozgu ako mozak odluci da je to sto ti pricas dovoljno interesantno.
A materija nema ni pocetak ni kraj, bas kao sto je to slucaj sa recima ( nematerijom ).
Znaci zakljucak i dalje stoji, nematerijalno - rec - postoji.
Citat
A zasto da te ne pitam? Jel mi neko brani? Jel sam te mozda emotivno ugrozio? Imas li pameti da mi odgovoris?
Nisam rekao " nemoj me pitati ! " pitanje je bilo " zasto mene pitas da objasnjavam tvoju izmisljotinu ? "
Niko ne bi trebalo da ti brani dokle god su ti pitanja u skladu sa pravilnikom foruma.
Ne ugrozavas me u bilo kom obliku i formi. Odgovorio sam ti da je nemoguce dati racionalan odgovor na iracionalno pitanje
Citat
Niko nema objektivni dozivljaj dogadjaja koji se odigrao pred tvojim ocima. Ti si subjekat koji je video sta se odigralo pred njegovim ocima, tako da imas subjektivni dozivljaj na koga uticu unutrashnji i spoljni faktori.

Objektivna stvarnost svakako postoji, ali mi ljudi nismo u stanju da je detaljno "vidimo". Osim ako se ne postavish u 4D prostor i pogledas dogadjaj istovremeno iz svih tacaka oko njega.
Naravno da ima svako pred cijim ocima se taj isti dogadjaj dogodio. Ja ( kao i svi drugi ljudi koji vide ) vidim samo ono sto se odigrava pred mojim ocima, i na taj objektivni dozivljaj nista ne utice, zato se i zove objektivni.
Sta je " detaljnije " od onoga sto se vidi ?
Cvrsto si ti postavljen i utemeljen u svetu fantazija, bez obzira na procenat onih koji taj svet sa tobom dele.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7
Ne, materijalno - ne postoji. Postoji samo energija (materija). Tvoje reci ne postoje bez materije. Drzish se nebulozne recenice iz biblije da na pocetku beshe rec.

Pocetka nema. Ima samo vecne energije. I prostora koju je ta energija zauzimala u kakvom god se obliku nalazila.

Ono sto ti vidish je proizvod dioptrije, alkohola, secera, cak su i boje koje vidish razlicite kod svakog coveka. Jer boja je frekvencija svetlosti kada se odbije od materijala. Koju tvoj mozak interpretira kao

██████
« Poslednja izmena: 16. Jul 2015, 15:35:52 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
Nokia Luvmya 520
Ne, materijalno - ne postoji. Postoji samo energija (materija). Tvoje reci ne postoje bez materije. Drzish se nebulozne recenice iz biblije da na pocetku beshe rec.

Pocetka nema. Ima samo vecne energije. I prostora koju je ta energija zauzimala u kakvom god se obliku nalazila.

Ono sto ti vidish je proizvod dioptrije, alkohola, secera, cak su i boje koje vidish razlicite kod svakog coveka. Jer boja je frekvencija svetlosti kada se odbije od materijala. Koju tvoj mozak interpretira kao

██████
A gde sam ja rekao da reci postoje " bez materije " ?!?
Reci, za koje ti u prvoj recenici ovog posta tvrdis da ne postoje, a u trecoj recenici govoris da postoje ( " uz pomoc materije " ).
Koliko puta treba da te pitam da se dogovoris sam sa sobom i svima ovde kazes da li reci postoje ili
ne postoje ?
" nebulozna ' recenica iz biblije se odnosi na pocetak reci na ovoj Planeti .
Posto tvoja " inteligencija " ne vidi da covek i zivotinje imaju osecaje, nisam siguran da li tvoja " inteligencija " shvata da se rec ( bez koje nema postojanja bilo cega ) na ovoj Planeti pojavila u momentu pre kojeg nije postojala.
Ocigledno je da su za tebe " nebuloze " nesto sto svi koji imaju IQ veci od 85 ne vide kao nebulozu.

koje su koordinate " prostora " koji zauzima energija ?

Da li mozes da objasnis kakve veze ima boja sa postojanjem bilo cega ? Osoba koja ne raspoznaje razliku izmedju boja ne vidi postojanje bilo cega ?
« Poslednja izmena: 16. Jul 2015, 15:53:26 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7
Reci su apstraktni pojam, postoje kao apstrakcija onoga sto je fizicki proces kreiranja i odrzavanja istih.

Kao sto rekoh, religiozni fanatik poput tebe, ne moze da izadje van okvira biblijskog tumacenja kako je sve nastalo.

Objekti postoje sami po sebi. Objekat ne zna kako se zove niti ima svest o tome da je potrebno da ima ime (rec).

Kordinate prostora su relativne i potpuno nebitne. Bitno je da prostor postoji.

Ne nego skoro svi ljudi vide razlicitu nijansu crvene a nekoliko procenata ljudske civ. uopste ne vidi crvenu.

Zasto ti to pricam... zato sto ti sa svojim setovanjima ne mozes da razumes da ne postoji pouzdan svedok dogadjajima koji su se dogodili, pa tako ne mozemo ni pricati o objektivnom dozivljaju stvarnosti. Ono sto mozemo da pricamo je da postoji koncesus oko dogadjaja koji se dogodio. Recimo kad je lujka Jelena Karleusa tvrdila nesto sto je bilo drugacije od vecine reportera sa njenog cuvenog debakla na Uscu.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
Nokia Luvmya 520
Reci su apstraktni pojam, postoje kao apstrakcija onoga sto je fizicki proces kreiranja i odrzavanja istih.
Znaci jedna od tvojih odvojenih licnosti je ipak prevagnula sa zakljuckom o postojanju reci.
Citat
Kao sto rekoh, religiozni fanatik poput tebe, ne moze da izadje van okvira biblijskog tumacenja kako je sve nastalo.
Dokaz da sam ja " religiozni fanatik " je sta ?
kakvo " biblijsko tumacenje " ? Kakve veze ima biblija sa neoborivom cinjenicom da bez reci nema postojanja i da je sve stvoreno kroz rec ?!?
Citat
Objekti postoje sami po sebi. Objekat ne zna kako se zove niti ima svest o tome da je potrebno da ima ime (rec).
Da li moze jedan primer u kojem bilo sta postoji bez covekove svesti koja bez reci ne postoji ?
Da li mozes da navedes bar jedan objekat koji nema svoj naziv / ime / rec ?
Citat
Kordinate prostora su relativne i potpuno nebitne. Bitno je da prostor postoji.
A dokaz postojanja prostora je tvoj mozak ?
Citat
Ne nego skoro svi ljudi vide razlicitu nijansu crvene a nekoliko procenata ljudske civ. uopste ne vidi crvenu.
Koga to zabole ?  ko te je pitao bilo sta o tome ?
Citat
Zasto ti to pricam... zato sto ti sa svojim setovanjima ne mozes da razumes da ne postoji pouzdan svedok dogadjajima koji su se dogodili, pa tako ne mozemo ni pricati o objektivnom dozivljaju stvarnosti. Ono sto mozemo da pricamo je da postoji koncesus oko dogadjaja koji se dogodio. Recimo kad je lujka Jelena Karleusa tvrdila nesto sto je bilo drugacije od vecine reportera sa njenog cuvenog debakla na Uscu.
Ako ti nisi " pouzdan svedok " onoga sto postoji, ne znaci da ostali ljudi takodje nisu.
Koncert Karleuse na Uscu se Desio - to je stvarnost, koga zabole bilo cije misljenje o " kvalitetu " tog dogadjaja ?
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7
Znaci ljudi koji su glovonemi i nemaju reci za objekte koji postoje bez da su ih oni definisali? Pa ti si suvi genije! (ironija)

Naravno da mogu da navedem milion objekata koji nemaju svoju rec za to, to su svi objekti koje jos do sada nismo otkrili i gle cuda ime im je "nepoznati objekat".

A sada bez sale, ne mogu da navedem bilo koji objekat bez da upotrebim rec (jer kucam na tastaturi) ali da kojim slucajem komuniciramo preko muzickih tonova i da ih ti razumesh mogao bih da ti ispricam citavu pricu.

Dokaz za postojanje prostora sam vec naveo: Ja ga zauzimam, a ja postojim.

Pisem ti o broju ljudi koji je posetio taj dogadjaj, pa Karleusi je to 100.000 a po reporterima jedva 10.000. Ne vataj se za tacnost brojki.

I na kraju koga zabole za to sto ti mislis da stvarnost ne postoji ako je nije stvorila rec. Koji je materijalni dokaz da je rec stvorila stvarnost?

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.6.3
mob
I-mate 30 Pro

« Poslednja izmena: 16. Jul 2015, 22:02:01 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.17
mob
Samsung S8 Plus
И то све бљиц каже?

To pričaju kreacionisti i slični šarlatani koji se uzdaju u to da oni koji ih slušaju nikada neće proveriti to što im serviraju. Tako izmišljaju priče o tome kako se Darvin odrekao evolucije i slične budalaštine. A kad pokušaš da ih navedeš da nešto provere nabijaju glavu u pesak....pa kad se situacija smiri, opet iste laži, ali novoj publici...

Pre ce biti da darvinisti imaju potrebu da svoj stav namecu drugima
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Pre ce biti da darvinisti imaju potrebu da svoj stav namecu drugima

To je kao da kažeš, zastupnici sferičnog oblika zemlje imaju potrebu da svoj stav nameću onima koji zbog Biblije tvrde da je zemlja ravna ploča.

Ili ornitolozi imaju potrebu da ubede ljude da šišmiši nisu ptice...iako Biblija tvrdi suprotno.

Oni koji lažu i od toga žive (kreacionisti i slični prevaranti) imaju potrebu da publiku ubede u svoje laži...poput one sa navodnim citatom koju su tebi uvalili, a ti si ga nekritički podelio sa nama, da svi vide kako nemaš pojma i zastupaš ne ono što je istinito, nego ono što ti je drago.
« Poslednja izmena: 17. Jul 2015, 12:15:56 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
Nokia Luvmya 520
Znaci ljudi koji su glovonemi i nemaju reci za objekte koji postoje bez da su ih oni definisali? Pa ti si suvi genije! (ironija)
Gluvi, nemi i slepi ljudi nemaju reci ?!? Ti definitivno nisi normalan ako tvrdis tako nesto.

Gde su odgovori na ova pitanja u vezi tvojih mentalnoporemecenih tvrdnji ?!? :
Dokaz da sam ja " religiozni fanatik " je sta ?
kakvo " biblijsko tumacenje " ? Kakve veze ima biblija sa neoborivom cinjenicom da bez reci nema postojanja i da je sve stvoreno kroz rec ?!?
Citat
Naravno da mogu da navedem milion objekata koji nemaju svoju rec za to, to su svi objekti koje jos do sada nismo otkrili i gle cuda ime im je "nepoznati objekat".
" Nismo otkrili ono sto vidimo, a nemamo rec za to sto vidimo " ?
Kako ovakva izjava moze da bude zdravorazumna ?

Koji je to " nepoznati objekat " o cemu ti baljezgas ?
Citat
A sada bez sale, ne mogu da navedem bilo koji objekat bez da upotrebim rec (jer kucam na tastaturi) ali da kojim slucajem komuniciramo preko muzickih tonova i da ih ti razumesh mogao bih da ti ispricam citavu pricu.
Probaj neuropsihijatru da pricas pricu " muzickim tonovima ", mozda ce te on " razumeti ".
Citat
Dokaz za postojanje prostora sam vec naveo: Ja ga zauzimam, a ja postojim.
Znaci ti sebe smatras - prostorom ?!? Ti postojis i ti si ujedno dokaz da " prostor " postoji ?
Da li znas za jos nesto sto je dokaz postojanja dve razlicite stvari ?
Citat
Pisem ti o broju ljudi koji je posetio taj dogadjaj, pa Karleusi je to 100.000 a po reporterima jedva 10.000. Ne vataj se za tacnost brojki.
Kakve to veze ima sa objektivnom cinjenicom da je taj koncert odrzan ?
Koji deo od ovog pitanja tebi nije jasan : " Koncert Karleuse na Uscu se Desio - to je stvarnost, koga zabole bilo cije misljenje o " kvalitetu " tog dogadjaja ?
Citat
I na kraju koga zabole za to sto ti mislis da stvarnost ne postoji ako je nije stvorila rec. Koji je materijalni dokaz da je rec stvorila stvarnost?
Svakog " inteligentnog " coveka koji tvrdi da bilo sta postoji bez reci.
Tebe to zabole, ti bi voleo da mozes da dokazes postojanje bilo cega bez reci, ali nemas mogucnost da to uradis, posto je to nemoguce. Odlepio si do te mere da mislis da postojanje necega moze da se dokaze sviranjem muzickog instrumenta.....
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 256 257 259 260 ... 325
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 14:30:03
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.399 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.