Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 12:46:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 255 256 258 259 ... 325
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin? nastavak  (Pročitano 350948 puta)
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.17
mob
Samsung S8 Plus
Ljudska glupost se ponavlja zato što ljudi misle da su sve pametniji uprkos činjenici da im tehnologija mnogo više štete donosi nego koristi. Teorija evolucije je mit. Ne samo da ne postoje dokazi koji bi je podržali već se kroz istoriju može lako videti da je ova teorija potpuno odbačena čak i od svojih "roditelja" i pritom našla "maćehu" u politici
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7
Amerika je puna TV megachurch preachers. Tamo je politika jaka i zelja da se ljudi lakse kontrolisu. A najlakse se kontolisu kroz religiju. Tako da ta prica da politika favorizuje TE je cista bljuvotina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Ljudska glupost se ponavlja zato što ljudi misle da su sve pametniji uprkos činjenici da im tehnologija mnogo više štete donosi nego koristi. Teorija evolucije je mit. Ne samo da ne postoje dokazi koji bi je podržali već se kroz istoriju može lako videti da je ova teorija potpuno odbačena čak i od svojih "roditelja" i pritom našla "maćehu" u politici
И то све бљиц каже?
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
И то све бљиц каже?

To pričaju kreacionisti i slični šarlatani koji se uzdaju u to da oni koji ih slušaju nikada neće proveriti to što im serviraju. Tako izmišljaju priče o tome kako se Darvin odrekao evolucije i slične budalaštine. A kad pokušaš da ih navedeš da nešto provere nabijaju glavu u pesak....pa kad se situacija smiri, opet iste laži, ali novoj publici...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7

Citat
::: Ne postoji nista sto nije materijalno (energetsko). S obzirom da i neutrino ima neku malu masu (nosi neku mini energiju), do sada nisu nadjene nikakve cestice koje nemaju energiju odn. masu.

>> Znaci ove reci koje pises i citas - ne postoje ?!? kako mozemo da komuniciramo zahvaljujuci nepostojecem ?

Naravno da postoje: Kao niz od 0 i 1 na hard disku burekovog serverskog hardiska. Odnosno kao materijalni magnetni (ako je stari harddisk) zapis na harddisku. Takodje relativno dugo postoje kao osvezavaci pikseli iscrtani na ekranu tvog upaljenog monitora, dok ne promenish stranicu ili ne ugasish browser ili ugasish monitor.

Citat
:::: Stvarnost je subjektivni dozivljaj posmatraca. 1000 posmataca jednog dogadjaja, 1000 slicnih ali ne potpuno istih tumacenja.

>>>>> Stvarnost je objektivni dozivljaj, stav prema tom dozivljaju je subjektivan. Svi posmatraju jednu istu situaciju koja ima jedno jedino istinito tumacenje i razlicita misljenja o toj situaciji.

Kako dogadjaj koga posmatra 1000 ljudi moze biti vidjen iz iste prostorne tacke? Svaki covek stoji na svom mestu i gleda neki dogadjaj: politicki govor, koncert, tucu dva lika... Svako taj dogadjaj posmatra iz svog ugla gledanja. U jednom trenutku lik izvadi noz i ubode drugog. Ako sam ja stajao tako da fizicki nisam mogao to da vidim, necu imati isti subjektivni dozivljaj kao i covek koji je stajao sa druge strane scene. Drugo na posmatraca dogadjaja utice masa unutrasnjih i spoljasnjih faktora. Primer je kad svedoci treba da opisu nekog lika koji je pocinio neki kriminalni akt. Vecina nece umeti da pogodi boju ociju, kose, visinu, boju jakne ili pantalona.
Sto vise vremena prolazi to ce secanje sve vise da bledi.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
Nokia Luvmya 520
Na koje tumacenje mislis od ovih 15.000 ?
Kao sto rekoh nije 15000 nego :

Independents (about 22000)
    Protestants (about 9000)
    "Marginals" (about 1600)
    Orthodox (781)
    Roman Catholics (242)
    Anglicans (168)
I sva ta tumacenja govore o nepostojecem od " zena prica sa zmijom " do " zivot posle smrti "... sto ih cini neistinitim.
Citat
Znaci Pera sanja ruzicastog jednoroga kako leti, bljuje vatru i pravu malu decu devicama po selima.

Pera zapise svoje snove u nekoj knjizi.

Dodje neki ajfi i procita tu knjigu i sa nama podeli jedino istinito ajfijevo tumacenje njegovih snova ?!!

Jel vidis koliko je to nebulozno?
Jedino sto je tu nebulozno je tvoja " sta bi bilo kad bi bilo " tvrdnja.
Nista slicno toj tvojoj konstrukciji fantazije nisam tumacio.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7
Bukvalisto...

Dao sam ti plastican primer. Al' ne vredi.

Neobrazovani nomadi iz bronzanog doba laprdaju o svojim mashtanjima i sad dodje neki ajfi i da nam tumacenje njihovih snova, za koje tvrdi da je istinito jer odgovara stvarnosti. Hello !!!!

Koga bole racku za necije snove, a plus koga duplo bole racku za necije tumacenje necijih snova.

Pera je jednom sanjao kako jebe Pamelu Anderson. Kad se probudio zapisao je taj svoj san.

Dodje ajfi i kaze Pera je opsednut seksom i to je istina jer to odgovara stvarnosti.
Dodje psiholog i kaze Pera nije imao dobar odnos sa majkom.
Dodje psihijatar i kaze Pera je potpuno noramalan.
Dodje baba jaga i kaze Pera mora da prdne u cabar inace ce da izgubi novac na kocki u sl. 3 meseca
Dodje Perina zena i udari mu samar. Prevara je ipak prevara, makar bila i u snu.

A da pitamo Peru sta on misli zasto je to sanjao? Znas sta ce da ti kaze Pera? E, brate, nemam pojma valjda mi se nesto prijebalo.
« Poslednja izmena: 16. Jul 2015, 11:46:49 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
Nokia Luvmya 520
Bukvalisto...

Dao sam ti plastican primer. Al' ne vredi.

Neobrazovani nomadi iz bronzanog doba laprdaju o svojim mashtanjima i sad dodje neki ajfi i da nam tumacenje njihovih snova, za koje tvrdi da je istinito jer odgovara stvarnosti. Hello !!!!

Koga bole racku za necije snove, a plus koga duplo bole racku za necije tumacenje necijih snova.
Ti bukvalno nisi u stanju da shvatis bilo sta sto sam rekao.
Moje tumacenje biblijskih prorocanstava je protivargument tumacenjima koja tvrde da su " snovi tih nomada " bukvalne reci i da je stvarnost tacno to sto u njima pise. Miije tumacenje se uopste ne dotice ljudi koji ne koriste bibliju kao bilo kakvu tvrdnju. Moje tumacenje biblije je apsolutno neobavezujuce i niko ni nema potrebu da ga razmatra i o njemu razmislja, posto ne govori o stvarima o kojima racionalan covek ne razmislja.
Citat
Pera je jednom sanjao kako jebe Pamelu Anderson. Kad se probudio zapisao je taj svoj san.

Dodje ajfi i kaze Pera je opsednut seksom i to je istina jer to odgovara stvarnosti.
Dodje psiholog i kaze Pera nije imao dobar odnos sa majkom.
Dodje psihijatar i kaze Pera je potpuno noramalan.
Dodje baba jaga i kaze Pera mora da prdne u cabar inace ce da izgubi novac na kocki u sl. 3 meseca
Dodje Perina zena i udari mu samar. Prevara je ipak prevara, makar bila i u snu.

A da pitamo Peru sta on misli zasto je to sanjao? Znas sta ce da ti kaze Pera? E, brate, nemam pojma valjda mi se nesto prijebalo.
Ovo je verbalno povracanje koje blage veze nema sa mojim tumacenjem biblije.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
Nokia Luvmya 520
::: Ne postoji nista sto nije materijalno (energetsko).
Naravno da postoje: Kao niz od 0 i 1 na hard disku burekovog serverskog hardiska.
Da li mozes da se dogovoris sam sa sobom i das konacan odgovor na pitanje da li reci ( koje nisu materija ) postoje ili ne postoje ?!?
Citat
Kako dogadjaj koga posmatra 1000 ljudi moze biti vidjen iz iste prostorne tacke? Svaki covek stoji na svom mestu i gleda neki dogadjaj: politicki govor, koncert, tucu dva lika... Svako taj dogadjaj posmatra iz svog ugla gledanja. U jednom trenutku lik izvadi noz i ubode drugog. Ako sam ja stajao tako da fizicki nisam mogao to da vidim, necu imati isti subjektivni dozivljaj kao i covek koji je stajao sa druge strane scene. Drugo na posmatraca dogadjaja utice masa unutrasnjih i spoljasnjih faktora. Primer je kad svedoci treba da opisu nekog lika koji je pocinio neki kriminalni akt. Vecina nece umeti da pogodi boju ociju, kose, visinu, boju jakne ili pantalona.
Sto vise vremena prolazi to ce secanje sve vise da bledi.

Zasto ti mene pitas o svojim glupostima tipa " prostorna tacka " ?!?
Kakav " svoj ugao gledanja " ?!? Bilo koji posmatrac " coveka koji govori " moze da vidi samo to - coveka koji govori.
Ako ti nisi uspeo da vidis kako je neko nekoga ubo nozem ( objektivan dogadjaj ) onda nemas objektivni dozivljaj tog dogadjanja.
Stvarnost , istina su objektivna desavanja, bave se samo onim sto postoji, a ne sta o tome kaze " pravo "....
« Poslednja izmena: 16. Jul 2015, 12:25:41 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung S7
Reci postoje dok postoji materijalni (energ.) nosilac istih. Kada izgovorish nesto koristeci svoje glasne zice (i zapamtish sta si rekao) i putem vazduha se to prenese do drugog coveka i udari u cekicic u njegovom uvetu, to je period u kome tvoje reci postoje. Kasnije se tvoje reci ponekad skladiste u mozgu drugog coveka putem hemijskih reakcija na celije u mozgu ako mozak odluci da je to sto ti pricas dovoljno interesantno.

>>>> Zasto ti mene pitas o svojim glupostima tipa " prostorna tacka " ?!?

A zasto da te ne pitam? Jel mi neko brani? Jel sam te mozda emotivno ugrozio? Imas li pameti da mi odgovoris?

- - -

Niko nema objektivni dozivljaj dogadjaja koji se odigrao pred tvojim ocima. Ti si subjekat koji je video sta se odigralo pred njegovim ocima, tako da imas subjektivni dozivljaj na koga uticu unutrashnji i spoljni faktori.

Objektivna stvarnost svakako postoji, ali mi ljudi nismo u stanju da je detaljno "vidimo". Osim ako se ne postavish u 4D prostor i pogledas dogadjaj istovremeno iz svih tacaka oko njega.
« Poslednja izmena: 16. Jul 2015, 14:32:53 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 255 256 258 259 ... 325
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 12:46:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.