Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 47
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Svemir, Bog, postanak,... mogu li se naucno objasniti ??  (Pročitano 198196 puta)
Poznata licnost

i love wolf

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 3144
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia n73
vrlo malo vjerujem ono sto kaze nauka jer nekada i namjerno grijese ili cak nece da pomognu zato sam se posve okrenuo bogu
IP sačuvana
social share
nediraj vuka777 dok spava jer to rijetko radi
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2308
Zastava Srbija, NBG
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia 6500c
Evo i od mene. Teorija velikog praska ili ,,Big Bang" je potekla od jednog americkog svestenika, a tek su je posle naucnici potvrdili. Svestenik je smatrao da je ,,Big Bang" odgovor na ono cuvo ,,I bi svetlost". Posto je danas eksperimentalno potvrdjena teorija, onda indirektno znaci da Bog postoji. Nauka je potvrdila religiju.

Ako je "Big Bang" početak stvaranja rajskog vrta u univerzumu za 6 dana.Odakle su došli Anđeli i sotona u tom rajskom vrtu.
Jeli sotona i Anđeli visili u praznom mračnom svemiru i čekali Boga da stvori svetlost i nesavršeni materijalni univerzum, u  kojem je zacrtan da univerzum umre kada potroši nuklearno gorivo u zvezdama? I kada je Bog stvorio sotonu i Anđele, ako je "Big Bang" početak stvaranja bića i svetlosti. Taj sveštenik slabo uzeo u obzir neke jasne činjenice.

Kakvih sest dana? To je metafora, moze biti i godina, deset godina, milion, milijarda! Bog je stvorio jos pre Andjele i Sotonu kao svog slugu i prijatelja, kog je mnogo voleo, ali ga je Sotona izdao i otisao da stvara zlo. Bog i Andjeli su se nalzili u carstvu nebeskom, koje je van celokupnog sveta, kao paralelan svet. Sotona je bio u paklu. Teorije koje naucnici donose da ce univerzum izumreti kada zvezde potrose svoje nuklearno gorivo uopste ne moraju biti tacne. Mozda ce je neko za nekoliko stotina godina opovrgnuti.
vrlo malo vjerujem ono sto kaze nauka jer nekada i namjerno grijese ili cak nece da pomognu zato sam se posve okrenuo bogu
Sve zavisi od samih osoba koji su naucnici. Galileo Galilej je smatrao da se nauka i religija dve iste nauke koje nesto istovetno objasnjavaju, samo na drugi nacin. Ja podrzavam njegov nacin razmisljanja bez pogovora. Ajnstajn je rekao:,,Ako trazite logicno objasnjenje, onda je Bog odgovor."

« Poslednja izmena: 25. Dec 2007, 15:41:06 od srle37 »
IP sačuvana
social share
O porodici Jelene Karleuse:
glupo pitanje, oni su cuvena slovensko - srpska plemicka porodica sa dubokim korenima u kraljevskoj lozi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Teorije koje naucnici donose da ce univerzum izumreti kada zvezde potrose svoje nuklearno gorivo uopste ne moraju biti tacne. Mozda ce je neko za nekoliko stotina godina opovrgnuti.
Jeli imaš ti protiv dokaz naučnim nalazima tih naučnika? Jer sve ostalo je lupanje u prazno. Matematički proračuni su se tačno poklopili sa praktičnim merenjima iz univerzuma.A čime si ti to izmerio i izračunao da to nije tačno? A ono što danas vide u univerzumu, to će videti i za nekoliko stotina godina. Što više samo će potvrditi još jačim dokazima i činjenicama.Priznao ti to ili ne.
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2308
Zastava Srbija, NBG
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia 6500c
Teorije koje naucnici donose da ce univerzum izumreti kada zvezde potrose svoje nuklearno gorivo uopste ne moraju biti tacne. Mozda ce je neko za nekoliko stotina godina opovrgnuti.
Jeli imaš ti protiv dokaz naučnim nalazima tih naučnika? Jer sve ostalo je lupanje u prazno. Matematički proračuni su se tačno poklopili sa praktičnim merenjima iz univerzuma.A čime si ti to izmerio i izračunao da to nije tačno? A ono što danas vide u univerzumu, to će videti i za nekoliko stotina godina. Što više samo će potvrditi još jačim dokazima i činjenicama.Priznao ti to ili ne.
Ko kaze da cu ja da racunam? Smile
IP sačuvana
social share
O porodici Jelene Karleuse:
glupo pitanje, oni su cuvena slovensko - srpska plemicka porodica sa dubokim korenima u kraljevskoj lozi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 32
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
staklo vidi,staklo zna,sve što znamo ti i ja...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 381
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N70
Ako neko voli pitanje matematike, univerzalne mere,broja pi,krugove i teorije evo jedne moje :)Mada sam spojio u spotu neki dance i matematicke forumle ...

http://www.youtube.com/watch?v=dbyzAlumcKo[youtube][/youtube]
« Poslednja izmena: 26. Dec 2007, 02:12:12 od Downloader »
IP sačuvana
social share
Ne pitaj me zasto,zapitaj se zasto.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 189
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
Razumijevanje i shvatanje stvari nije samo u nauci (mada je i tu) i nije samo u religiji (mada je i tu), vec u misticnom spoju nauke i religije. Bez mistike nema objasnjenja svijeta i covjeka u svijetu.

Nauka je  siroko bezdusna, religija usko sebicna.

Mistika je spona onoga svijeta sa ovim svijetom,  veza duhovnog sa materijalnim svijetom, veza bozanskog sa ljudskim svijetom.

Persijski magi, kaze Herodot, citali su misticne molitve (gate) po kojima proracunavaju radjanje Bogova.
Mudraci sa istoka nisu bili naucnici, a po zvijezdama su znali da je Mesija ljudskog roda rodjen u okolini Jerusalima.

Naucnik se postaje ucenjem, religijski covjek se postaje pukim vjerovanjem, a u mistiku se ulazi iniciranjem.

Na ovom forumu ima znalaca nauke kao sto lightsoft  i ima religioznih ljudi kao Pirox.

Ima li iko da je iniciran u nekom misticnom obredu?

Smile
« Poslednja izmena: 28. Dec 2007, 18:40:04 od Vidusa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Sony xperia
Citat
Ima li iko da je iniciran u nekom misticnom obredu?

Za te stvari treba iskusan vodic. Inace, moze se lako otici na pogresnu stranu. Veruj mi.
Zalazio sam u stvari od kojih se dize kosa na glavi. Bavio, pokusavao, cackao po raznim stvarima, hipnoza, izdvajanje duha iz tela, .... a onda shvatis, ukoliko zelis da shvatis, da je granica skoro neprimetna. Zacas mozes otici,...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 189
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Za te stvari treba iskusan vodic. Inace, moze se lako otici na pogresnu stranu. Veruj mi.
Zalazio sam u stvari od kojih se dize kosa na glavi. Bavio, pokusavao, cackao po raznim stvarima, hipnoza, izdvajanje duha iz tela, .... a onda shvatis, ukoliko zelis da shvatis, da je granica skoro neprimetna. Zacas mozes otici,...

Dijelimo slicno iskustvo.

Nisi nasao vodica za pravi put? Vodic je u svakom od nas, ali ga mi drzimo u tamnici uma ovoga svijeta. Oslobodi vodica i pokazace ti put.

PS Covjek bez inicijacije je samo sirova smjesa tijela i razuma. Postoji mnostvo inicijacija, mnoge upropascavaju,  ali postoji samo jedna kroz koju se covjeg usavrsava do obozenja.
« Poslednja izmena: 28. Dec 2007, 22:07:07 od Vidusa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Sony xperia
Pokretanje necega u coveku je zavisno od toga sta se zeli pokrenuti. U zivucem 3d prostoru ljudi su naucili sta i kako pokrenuti. Fizicki realitet nas ogranicava u mnogo cemu. Vodic kao vodic je itekako potreban, zbog usmerenja, i uobjasnjenja tog puta. I turisticke agencije imaju vodica koji objasnjava sta, kako, gde,... navodi o odredjenim stvarima, daje bar pocetne informacije, kako se nebi lutalo.
Ostali nivoi su dublje u nama. Za njih su nepotrebne mnoge stvari iz 3d-a. U podsvesti imamo znanja o nacinu koriscenja, i kretanja kroz visi realitet, ali ne postoji 3d nacin logike i razmisljanja.
Istocnjaci ne meditiraju i istrazuju decenijama svog zivota te realitete, ali opet pod nadzorom. Moze covek i sam, samo sto je skretanje veoma lako, a kada se skrene i zaputi, tada je vec kasno za povratak.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 47
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.728 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.