Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Svedska-- raj? Ili pakao???  (Pročitano 7984 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 856
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Rasprava je zavrsena... Nisi kompetentan... "Strucnjak opste prakse"... Korisno ko anus na laktu...

Uopste ne gajim taj nivo egzibicionizma da hranim nekog ko voli da cita o tudjem zivotu... Ja govorim o zakonitostima, a ti ako ti je do voajerisanja- slobodno gledaj Happy
« Poslednja izmena: 16. Jul 2015, 18:24:52 od Mrvoksa »
IP sačuvana
social share
Si vis pacem, para bellum...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 31.0
Nismo i dalje utvrdili tvoju specijalnost,politički sistem Švedske,silovanja,kult porodice(šta god to bilo,mada kapiram da Fajgelj plače za tobom,šteta ako se ne poznajete) ili problem sa imigrantima?I još bitnije pitanje šta se to kog djavola tebe tiče Smile ....

Ali zato suvoparnu statistiku svako obožava da čita molim te iskopaj nam još podataka...
« Poslednja izmena: 16. Jul 2015, 18:29:05 od sergio ramos »
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Нема предаје повлачења ко хоће да га памте

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Крено читам тему, па коментари у фазону "ово писо неко ко није видо Шведску", "просеравање човека који није био више од 2 дана тамо" итд. И онда вам момак ували прц и напише да је рођен тамо, а ни извињења, па небитно дал је он у праву или не. Још један проблем нашег народа.

Zašto da mu ne kažu kad čovek koji po sopstvenom priznanju jeste živeo tamo,napiše naslovni tekst sa gomilom nekih google search informacija koje su,složismo se pre neki dan na temi oko nekakvih statističkih podataka za Srbiju apsolutno ne znače ništa.Ne mogu da se setim koja beše tema,setićete se ko je čitao,ali nešto tipa jebi ga Srbija je prema podacima nekog američkog instituta Sijera Leone...

A svima koji odu 5000 kilometara i smeta im ta zemlja jer nema Živorada i Milorada koji ujutru pričaju preko tarabe i piju kaficu jebi ga prijatelju što si išao...drugi narod,druga kultura,ako možeš guraj,ako ne možeš uvek postoji koliba koju si ostavio u Donjoj Sabanti,kupiš 100 ovaca i bog da te vidi...

Човек није ишао тамо... тамо се родио.

И ја не причам о томе шта је писао и да ли се неко слаже са тим. Али Србин је такав да одма почиње да прича о нечему о чему везе нема, као што је рецимо то да се верује да аутор текста никад није био у Шведској. Србин све зна.

На страну то што, ето, очигледно има истине у свему томе што је писао.

Pa tu logiku upravo možeš da primeniš na autora teksta,čovek se rodio i živeo tamo,i veruj mi da je napisao tekst iz svog ugla ja ne bi ništa komentarisao,nego ne pomenuvši jedno slovo o svom životu,on poče da se bavi istorijskim kretanjima države Švedske,ako to nije pretenciozni Srbin koji sve zna onda ne znam šta je...

Da je napravio obiman tekst o svom životu,pozitivnim i negativnim stvarima iz njegove perspektive,eventualnim problemima sa kojim se susretao,to bi meni bila sjajna tema,baš pre neki dan sam čitao tekst neke Hrvatice,koja je otišla da živi na Kanarska ostrva i priča kako su se snašli tamo kakav je život,i pročitao sam sa interesovanjem to,a ovo kenjanje imigranti,silovanja,ne znam ti šta,mani se tebra gluposti i uživaj u životu...

Мени је логично да човек који је живео тамо много боље зна ситуацију од нас овде. Иначе ни немам појма да ли је у праву или не. Шведска и ситуација тамо ме не занима толико. Само кажем да је безвезе одма нападати у фазону "овај није био 2 пута тамо" и сл.

Citat
Pa ako su to topli porodicni odnosi, stvarno ne znam. Wink

Sto se mene tice, ti porodicni momenat u Srba je za mene licni pakao. Smiley I pakao za moju porodicu.

Значи ти на једном приперу из твог комшилука процењујеш породичне односе.
IP sačuvana
social share

I have something more important than courage.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 43.0.2357.134
На страну ова прича о Шведској...мени је феноменално да брату Кристалу сметају и музеји Smile Smile

Добро...признајем да нестрпљиво чекам нових текст о паклу Шведске Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 856
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Drago mi je da je tema lepo ispracena... U duhu solidarnosti sa svima koji su izdvojili svoje dragoceno vreme da procitaju tekst, nastavicemo....
Sada cemo malo drugacije koncipirati pisanje- bez onih tacaka... Ako bi morao da pisanje svedem na jednu tacku to bi bilo-

SVEDSKI APSURDI...

Mladi ekstremni levicar (fenomen koji je poznat kao "levi fasizam") je krajem maja napao mladu aktivistkinju Hriscansko-demokratske partije Lovisu Teolinda Peterson (19 godina) dok je biciklom isla kuci. Neko ju je gurnuo sa bicikla tada je pala na beton a bicikl je pao preko nje. Tad je mladic izvadio noz i uperio ka njoj uz reci- "Ako nastavis ovako, moracu da ti prerezem grkljan! Ku..ko!"

Medjutim ovo nije prvi put da Lovisu napadaju. Pre oko godinu dana pocela je da dobija poruke u svom skolskom sanducetu u kojima joj prete ubistvom. Posebno su bili upecatljivi sledeci momenti- "Ubicu te kapitalisticka ku..ko!" i "Kapitalizam i fasizam moraju umreti!" Zatim su joj zapalili sanduce, sredinom maja, a pozar je bio takvog inteziteta da je cela skola morala biti evakuisana.

Zasto je ova prica zanimljiva- prvo, Svedska je vrlo intersantna zemlja, jer po prvi put sam u njoj video da postoje "ekstremni levicari". A posebno zanimljivo je da svoj ekstremizam ispoljavaju samo prema Svedjanima. Imamo portal koji se zove "Hizb ut-Tahir" koji deluje u Svedskoj a koji otvoreno pise da treba ukinuti demokratiju i jednakost. Takodje se zalaze za secenje ruku zbog kradje. I to u svedskom drustvu prolazi. Jer potice od "ugnjetavane manjine". Zapravo Svedjani su "krivi" zbog njihovog ekstremizma, a svaka kritika se podvodi pod "svedski rasizam"...

Po definiciji, rec je o fasistickom i seksistickom portalu, ali nikad nisu napadnuti od levicara. Makar i verbalno...
Gde je jos apsurd cele price- naime, ljudi koji su levo od centra cesto imaju potrebu da kazu da je "zene potrebno osloboditi", da im se "moraju skinuti stege modernog seksistickog drustva". Medjutim kad postoje zene koje imaju drugaciji stav od njih, poput Lovise, onda je napadaju hladnim oruzjem i nazivaju je pogrdno. Apsurd zar ne?!
Malo me podseca na slucaj kad je u julu 2012, silovana osamnaestogodisnja ucenica od strane troje imigranata. Tad su svedski ekstremni desnicari hteli da odrze miran protest u znak solidarnosti sa traumatizovanom devojcicom. Medjutim, svedska antirasisticka levica je organizovala svoj protest ne zbog devojcice vec - protiv rasizma! Neko bi pomislio da bi zenska zrtva trebala da zasluzi paznju onih koji su nacelno za zenska prava, ali iznenadjujuce svedska levica ima drugaciju verziju prioriteta. Tad je zrtvin otac javno zamolio da zbog "postovanja porodice" levicari ne organizuju svoj miting. Sto naravno "antirasisti" nisu prihvatili. Na kraju, pod pritiskom okoline, traumatizovana devojcica i njena porodica su morali da napuste grad.

Idemo dalje...

Clan svedskih konzervativaca "Umerenih" - (Moderata samlingspartiet) Frederik Sulte, je izjavio da "s obzirom da je
trenutno nestasica stambenih jedinica, imigranti bi trebalo da zive u garazama gradjana"?! Njegova ideja je da bi gradjani trebalo dobiti stimulaciju od drzave da svoje garaze preurede u stambene jedinice, koje bi onda besplatno ponudili imigrantima. Tako, dragi prijatelji izgleda svedski parlament. Kad ovo citate, srpski vam se ne cini toliko lose zar ne?

To me podseti kad je bivsi svedski premijer Frederik Rajnfeldt izjavio da "u Svedskoj ima mnogo prostora za stanovanje jer cemo poseci sume da bi izgradili nove stambene jedinice".

Dalje...

U naseljima u kojima dominiraju imigranti, nemoguce je ziveti otvoreno kao homoseksualac ili transeksualac s obzirom na uznemiravanje i pretnje nasiljem pa i smrcu. Tako kaze organizacija za prava LGBT osoba Homa iz Geteborga. Prema njihovim recima nijedna osoba koja je iz tih naselja ne zivi otvoreno kao homoseksualac. Komicno je sto su te osobe, barem neke od njih, i napustile svoje zemlje da bi dosli u "progresivnu" Svedsku da zive u skladu sa svojom prirodom bez opasnosti od progona, medjutim u svedskim getoima susrecu se sa istim nivoom netrpeljivosti od kojeg su pobegli. Na kraju, direktor Home zakljucuje- "Sto je vise imigranata u Svedskoj to je teze svedskim homoseksualcima da zive otvoreno". Dakle Svedjanima ne daju da zive slobodno u sopstvenoj zemlji oni koji su u istu dosli kao izbeglice.

Ovo je podignut na jedan visi politicki nivo kad je gradonacelnik Geteburga sramezljivo nagovestio da bi imigranti trebalo da se prilagode svedskom nacinu zivota i da prihvate razlicitosti. Odmah je prozvan da je rasista.
Neko moze da me pita- da li su i ostale skandinavske zemlje lude ko Svedska? Ne, jer Danska, Norveska i Finska ne vide sebe kao sumanute pravedne ratnike protiv celog sveta, vec vode racuna o svojim interesima. Zapravo Svedske demokrate se cesto predstavljaju u medijima kao rasisti samo zato sto se zalazu za istu imigracionu politiku kao ostale zemlje u Skandinaviji...

Ajmo dalje...

Said Arif, dzihadista koji je ratovao po Afganistanu i koji se smatrao jednim od najblizih ljudi Osame bin Ladena, ubijen je u Siriji. Ostavio je ucveljenu udovicu, iako su bili tajno vencani,- Svedjanku Anu Sundberg, koja je bila vrlo blagonaklona prema terorizmu (pogadjate, objasnjavala ga je kroz reakciju islamskog sveta na hriscanski progon), sada je aktivna u svedskoj partiji Zelenih (Miljöpartiet de Gröna).

Ovaj, mini politicki skandal, je bio otkriven od strane jednog novinara koji radi za jedan od najuglednijih svedskih listova Svenska Dagbladet (nas ekvivalent bi bile Vecernje novosti). On je svoja saznanja okacio na svoj blog sa svim izvorima, izmedju ostalog i zato sto mejnstrim mediji nikad ne bi objavili ovakvu vest (jer se smatra "narusavanjem medjunacionalne harmonije") o ljudima koji rade na vrlo odgovorim mestima u svedskoj administraciji. Mozda je i malo do toga sto je vecina zaposlenih u najbitnijim medijima povezana za partijom Zelenih.

Ta povezanost je ociglednija ako primetimo kako su izjasnjavali kad je biblioteka u Heselbiju (Hässelby)- svedski ekvivalent naseg Zemuna- terorisana od mladih imigranta. Tad su oni palilli knjige, bacali namestaj, po podu prosipali kolu i cips, pritom preteci bibliotekarki (koja je zbog stresa zavrsila u bolnici). Tad je bibliotekarka Annika Maaranen molila imigrante da prestanu ali to nije upalilo. Postalo je toliko komplikovano da je sef biblioteke, menadzer ili stagod, odlucio da od tog dana popodne zatvara biblioteku.

Mediji su taj dogadjaj nam objasnili intervjuisuci mlade huligane. Oni su izjavili da nisu imali sta pametnije da rade, da im skola i svedsko drustvo ne pruza dovoljno zabave i da je potrebno da negde isprazne svoju energiju.
Nakon ove price, konzervativni politicar je na Twitter-u napisao- "Da mu je bilo potrebno 15 sekundi da sazna da je u okolini 16 rekreacionih centara i da je jedan od lociran odmah do biblioteke". Naravno niko od svedskih medija nije pomenuo to dok je intervjuisao te mladice.

Ovo nije samo rezervisano za Stokholm. Naime, sirom citave zemlje biblioteke se ranije zatvaraju a mnoge su prinudjene da unajme obezbedjenje jer se organizuju bande mladih koje pocebno ciljaju biblioteke. Sa povecanim troskovima povecale su se i clanarine, stoga su mnogi mladi ostali uskraceni za zadovoljstva koje pruzaju knjige.
Meni je posebno zanimljivo pisanje jedne bibliotekarke- "Zar ne treba biblioteke da budu tihe?! Svaki dan imam posla sa gomilom stranaca koji dolaze u biblioteke porodicno, pritom pustaju svoju decu da vicu i cepaju knjige dok oni razgovaraju telefonom. Jednom sam zatekla Roma, prosjaka, koji je u lavabou biblioteke prao svoj donji ves. Jos je vikao na mene sto ga prekidam. Uljudno sam se izvinila i zatvorila vrata".

Vrhunac apsurda je sto su ti dogadjaji doveli do vrlo ozbiljne rasprave u svedskom drustvu oko toga- sta bi biblioteke trebalo da predstavljaju? Biblioteke su vazda bile tihe, ali sada pojedini svedski pregresivci smatraju da bi trebalo da budu "zivopisno mesto za druzenje", a jedan levicarski pesnik Goran Greider je skovao genijalnu izreku- "bibliotekarska prava" ili "prava na biblioteke". Pisao je- "u ponedeljak planiram da u obliznoj biblioteci citam poeziju sa svojim prijateljima- NAGLAS".

Da se manemo biblioteka i produzimo dalje...

Ucenik skole u Ljungbiju hteo je da svoju maturu proslavi sa svedskom zastavom zajedno sa ostalim nacionalim zastavama i time pokaze da su svi jednaki. Pritom je planirao da sa svojim drugovima peva himnu. Pazite, ovo ne moze biti vise politicki korektnije. Medjutim, direktor je zabranio isticanje bilo koje zastave i pevanje himne jer "to moze biti pogresno protumaceno kao svedski rasizam". Medjutim ovako nesto nije prvi put da se dogadja.
U decembru, jedan ucenik iz Halmstada je suspendovan na inicijativu direktora skole jer je svedsku zastavu nacrtao na svoj obraz u znak proslave nekog sportskog uspeha. Direktor je tad izjavio "da se svedska zastava ne sme koristiti osim za Dan zastave ili tokom razmene ucenika, jer to moze uvrediti strane ucenike". Direktor je pokazao paranoju biblijskih razmera- tim pre sto nikom od ucenika nacrtana zastava nije smetala. Drugo- zasto bi ijedan strani ucenik imao problem sa svedskom zastavom? Pa oni zive u Svedskoj zaboga! Svedska ih je prihvatila. I koliki rasisti oni moraju biti da im smeta zastava sopstvene drzave?!
Nije daleko od pameti da je svedska zastava postal tabu u Svedskoj?!
« Poslednja izmena: 16. Jul 2015, 20:40:16 od Mrvoksa »
IP sačuvana
social share
Si vis pacem, para bellum...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.6.3
mob
I-mate 30 Pro
Iluzija...ko i svaka druga...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 43.0.2357.93
To za migrante je problem koji ce mnogo da kosta Evropu. Vidim zasto mnogima smeta i potpuno su u pravu. U principu muslimani ce pojesti stari kontinent.

Ono sto ja mislim da ce se desiti bice - upomoc rusija upomoc kino. Videcemo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung 111111
Nije prvi put da kad vidim teme o zemljama za kojima idu bale na usta krene ogormno proseravanje i preuvelicavanje.

Prvo , imati pare i standard ne vuce samo po sebi i sve ostalo.
Dakle mozda imaju pare..i USA ima para.A ima i rampage po osnovnim i srednjim skolama prosecno 2 puta mesecno.
Pa ima izrazen rasizam , izrazenu agresiju policije.Ratuju sa celim svetom i umiru ispred bolnica jer ne mogu da plate lecenje.
Ali isto tako ima i pozitivnih cinjenica i moze lepo da se zivim.Mada im je kultura sve uvrnutija .. i svela se da radis po ceo dan da bi NEKAD imao da zivis.

Drugo,ja sam mozda od retkih kome izgleda nije BAS ekonomski status zemlje najbitniji.
Pare i standard jesu bitni..ali suzivot sa mutavim ili hladnim je isto bitna stvar (bar za mene , nismo svi isti).
Meni je isto bitna priroda/klima/okruzenje i sl. ..Ne bih mogao da zivim negde gde je previse topolo..pa oko mene pustinja..ili previse hladno..ili ne pada mrak 6 meseci ili pada kisa na 15 minuta.

Ali izgleda ljudima samo daj PARE ..pa cu da spavam u stanu od 2 kvadrata za soma evra mesecno.Sa ljudima koji ne znaju gde je Francuska na karti.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
На страну ова прича о Шведској...мени је феноменално да брату Кристалу сметају и музеји Smile Smile

Добро...признајем да нестрпљиво чекам нових текст о паклу Шведске Smile Smile
Кристалу смета све што није мамин подрум.  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1507
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
70 % Šveđana podržava Gej Brakove.  Smile
IP sačuvana
social share
Za rođene tako: Gay je OK!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: pakao raj Svedska

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.