Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sve vise zena se poradja carskim rezom.  (Pročitano 3446 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
A koji je razlog da npr. u mom gradu broj carskih porodjaja je relativno mali?
I ovde je  Smile Ne mogu da se setim ni jedne mlade zene koja se porodila na carski rez.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
znam ja! znam ja!

Smile
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
Razlozi vakcinacija na prvom mestu  Smile
Faking unbilivbl ima da postane tema kroz par stranica.
A koji je razlog da npr. u mom gradu broj carskih porodjaja je relativno mali?
Evo, posto vam istina tradicionalno ide na nerve, jer poziva na odgovornost, a socijalnu odgovornosti u atomizovanom drustvu ne treba da postoji!

Opravdano ili ne? Svaki treći porođaj u Srbiji završava se carskim rezom! (FOTO)
http://www.tvbest.rs/57996-opravdano-ili-ne-svaki-treci-porodjaj-u-srbiji-zavrsava-se-carskim-rezom-foto
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 42.0.2311.90
Zena dva teska porodjaja oba prirodnim putem..."teska" ne u razlozima by kristal i teoreme vec zato sto su klinci bili glavati i krupni  Smile
A oko mene znam samo dve zene koje su porodjene carskim rezom i to zato sto su bebe bile okrenute.

A ti si taj tekst okacio ocigledno a da ga nisi ni procitao  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.5.17
mob
Apple 15
Citat
Ne kazem, feministicki pokreti su dosta jaki!
Zasto bi se tretirala kao kobila?
Zena je prevarena, posle dobijanja prava glasa, sledi jedna velika obmana zena od strane sistema.

Zena nije prevarena. Zena ima pravo da donese bez stresa dete na svet jer ce samo to dete biti od samog starta prihvaceno i voljeno i lakse ce uspostaviti kontakt.

Nemam pojma kakve veze pravo glasa ima sa tim, ali carski rez se obavlja vec koju hiljadu godina. Razlika je sto re hirurgija uznapredovala, tako da zene vise ne umiru...

Citat
Urlale su i ranije, do pre samo 30-ak godina carski rez je bio izuzetak.
Zasto sve vise zena ima problem sa porodjajem (ako uopste uspe da zatrudni)?

p.s. To sto se zena porodi prirodnim putem, ne znaci da je manje majka, dama i stub porodice

Zato sto je od tada do sada nauka uznapredovala i lekari su shvatili da porodjaj ne mora da bude mucenje.
Zato danas zene mogu da se poradjaju pod anestezijom, carskim rezom, prirodno, u kadi, kod kuce ili ako su bas toliki idioti - same na plazi pod palmom.

Kapiram, ti si od onih koji misle da zena treba da se muci. Tako je to kod ugrozenih.

I nemam pojma sta ti ovo PS znaci, posto nisam uopste pisala o tome ko je veca ili manja majka...

Citat
Mislim da ce svaki akuser reci da ne psotoji bolji nacin porodjaja od prirodnog nacina.

Svaki akuser ce ti reci da su beba i majka na porodjaju najblizi smrti, jer tada sve moze ili ne mora da bude u redu.
U sekundi moze da izbije haos i zavrsi se tragicno.
Paradoksalno je da se porodjaji zavrsavaju tragicno jer se kod nas insistira na prirodnom porodaju, sa ili bez asistencije i indukcije.
Zasto? Zato sto je akuseru najlakse.
Zakaci te na lekove, na silu se ubrzava porodaj i za pola sata je gotovo.

Carski rez je operacija... koja zahteva vise paznje i vece angazovanje time... sto ce reci... skuplje je.

Cudi me kako ti koji stalno vadis kalkulator ne znas to.

A tek one price da ce zena da ostane paralisana ako dobije epidural... Ijao..

Inace, prirodni porodjaj je ili na cetiri noge ili stojeci, nikako na ledjima sa nogama na gore. Da znas bar malo o ljudskoj anatomiji shvatio bi i zasto.

« Poslednja izmena: 24. Apr 2015, 16:25:40 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 42.0.2311.90
Ma gde on zna nesto...procitao naslov teksta a da nije ni sekunde procitao isti i odmah opalio po novoj temi i teorisanju.
Onaj klasican atensn internet bot.
Epidural je jedna divna stvar...i svaka zena koja moze tako da se porodi treba ici tim putem. Znaci taj drugi porodjaj nismo osetili...a prvi porodjaj ne bih nikome pozeleo u zivotu da mu se desi, ni muskarcu kao nekoga ko je podrska a jos manje buducoj majci...sigurno vise nikada ne bi ni pomislila da se porodi.
« Poslednja izmena: 24. Apr 2015, 16:31:20 od cg_ac »
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 41.0.2272.96
Razloga za carski rez je jako mnogo. Uglavnom za sve rizicne trudnoce, prvorotke posle 35 godine pod hormonskom terapijom, preklampsija, erozija tkiva vagine i debelog creva, dijabet, netipicna slika razvoja u devetom mesecu, okrenutost ploda, nepovoljan polozaj pupcane vrpce, porodjaji duzi od nekoliko sati, iscrpljenost porodilje itd.

Kod nas se zene uglavnom poradjaju dugo i iscrpljuju se. Ne prate se vitalne komponente na vreme pa porodilje zavrsavaju na hitnom carskom umesto da o tome odlucuje konzilijum. Koristi se forceps i vakum i svako peto dete ima neke degenerativne promene itd. A kad platis epidural, oni umesto da te prate i daju ti kad se ptvoris 3 prsta, oni te zaborave i puste da se otvaras i onda kad pocnes da kukas ko ludak oni kazu da je sad kasno za anesteziju i da krece prirodan porodjaj.. i onda te opet ostave jedno 5 sati ..

U takvoj svakodnevici ja licno cestitam svim porodiljama na hrabrosti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.118
Drugarici u Svajcarskoj odbili da urade carski rez iako(posto ima problema sa vidom) postoji rizik da oslepi ako se poradja prirodno. Tj treba ti pristanak lekara da bi uopste radili carski a ako to ne dobijes jedina solucija je da platis goleme pare za carski ako ga zelis. Tako da je tamo praksa da ako bas ne moraju da rade carski i ne rade ga. Na kraju je dosla ovde i bez ikakvih problema joj odradili porodjaj sa carskim. Ali opet, to je slucaj gde je stvarno bio preko potreban isti...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1465
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.5.17
mob
Apple iPhone 6s
Moraju se poradjati carskim rzom, jer doktori jako cesto promase termine samog porodjaja. Mojoj sestri su promasili za skoro 2 nedelje. Sirotica isla svaki dan na porodjajne skove nebi li pokrenuli porodjaj, Propatila se ko da se porodila, a nije. Kasnije kad je bio pravi termin, se porodila prirodnim putem, ali zbog ovakvih gresaka doktora, predpostavljam zasto se zene vise poradjaju carskim rezom
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
U tekstu pise da su razlozi - starije zene - sto odma znaci rizicna trudnoca pa bolje carski rez.

A to je sto se kaze komformizam.. oce ljudi zive, avioni, turizam ludilo.. niko nece da radja dok je mlad.

I ovi sto kao "ne mogu" imaju 1000x bolju poziciju od nasih roditelja. To "ne mogu" znaci ne mogu odmah da opremim stan sa plazma tv-om, dobar auto, savrseno grijanje, velik stan i smartfon. Necu pravim djecu a da budem seljak.
Moji su grijali jednu sobu i cale isao biciklom na posao. I sta mi fali, ma idi...

Ali ko je bez grijeha nek baci kamen prvi, ja sa svojih 28 jos nikog nisam oplodio.. a mogao bih  Smile
--

I jos pise vjestacke oplodnje i blizanci (blizanci nisu losa stvar, bog te pita sto ih je sve vise, ali je bezbjednije carski rez).
« Poslednja izmena: 24. Apr 2015, 21:06:10 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.