Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sve više povlastica za Rome, sve manje za Srbe u sopstvenoj državi  (Pročitano 7302 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.17
Da samo da bi bili ravnopravni sto po prirodi nisu....njima moraju da se daju prava koja ih prakticno izjednacavaju...a u

sirem smislu im daju privilegije koje drugi gradjani nemaju...odnosno vrsi se pozitivna diskriminacija...
Видиш, по мени је свака дискриминација лоша, па и позитивна. Ако смо сви грађани у грађанској држави, онда је небитно да ли си припадник мањинске групе, јер своја права остварујеш као грађанин, а не као Циганин, геј, шећераш, аутомеханичар, хобиста. Свака неоправдана стимулација је протекција и као таква је контрапродуктивна. Зашто би, конкретно, Цигани били протежирани у односу на друге? Не испуњавају (говорим о већини, не о свима) законске обавезе, не поштују правила друштва у коме живе, имају свој паралелни судски систем заснован на обичајном праву и не признају одлуке званичног судског система осим под присилом. Не уписују децу у школу (или их упишу формално) и венчавају их са 12 година. Све, осим поштовања друштвених правила, је противзаконито. И ником ништа. Који други грађанин Србије (осим Шиптара  Smile ) има право на овакве повластице? И зашто би цела група која сама одбија да се укључи у друштво била повлашћена?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.9.5
Browser
Safari 537.78.2
mob
I-mate 30 Pro
Zato sto po prirodi stvari oni su diskriminisani...nije to diskriminacija koje je namerna...ali postoji...to je prirodno prosto..

Pa evo...uzmi primer albanaca sa kosova...oni nikad vise nece imati prava koja su imali kao manjine...nikad...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
A tek što me za šiptare zabole što nemaju prava ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.9.5
Browser
Safari 537.78.2
mob
I-mate 30 Pro
Ma to kao poredjenje samo...moze i neki drugi narod da se uzme... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 38.0.2125.101
Evo još jedan primer  Smile

Romi rasprodali humanitarnu pomoć

Romi u kuršumlijskom naselju Barlovo, koji su u poplavama izgubili kuće, rasprodali su humanitarnu pomoć, koju im je donirala Ekumenska humanitarnaorganizacija. Deo novca, koji su dobili od te organizacije za kupovinu osnovnih životnih namirnica, potrošili su za nabavku šminke i nakita, a veći deo dobijenih sredstava pomoći utrošili su na farbu za kosu. Pored toga što su sada gotovo sve dame iz ovog naselja ofarbane, za mnoge od njih je bio neizbežan i pirsing, te je i na to potrošen deo novca od humanitarne pomoći.

dnevno.rs

Ok oćeš primer. Svi u firmi rade za istu dnevnicu. Jedina razlika u plati može se pojaviti, ako je neko radio prekovremeno, ali to je samo 5-10% više od ostalih.

- Čovek se žali kako nije mogao da se skrpi za  taj mesec i išao je kod roditelja da traži pare.
- Drugi tip priča da je pukao 20.000 (primio 22.000 taj mesec) na kladionici.
- Devojka potrošila 30.000 na mobilni.

Jednostavno, različiti ljudi imaju različite prioritete. Ovaj iz prve stavke, samo što ih nije pobio (bar se meni tako činilo) dok su pričali, na šta su potrošili platu.

P.S. Inače niko od navedenih nije cigan.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 32.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini

Romi u kuršumlijskom naselju Barlovo, koji su u poplavama izgubili kuće, rasprodali su humanitarnu pomoć, koju im je donirala Ekumenska humanitarnaorganizacija. Deo novca, koji su dobili od te organizacije za kupovinu osnovnih životnih namirnica, potrošili su za nabavku šminke i nakita, a veći deo dobijenih sredstava pomoći utrošili su na farbu za kosu. Pored toga što su sada gotovo sve dame iz ovog naselja ofarbane, za mnoge od njih je bio neizbežan i pirsing, te je i na to potrošen deo novca od humanitarne pomoći.

dnevno.rs

Smile

Ono za hranu sto si pisao je ziva istina. Dosla mi na vrata sa coporom dece, trazi bilo sta, hranu, staru odecu, bilo sta. Ja natrpam punu kesu hrane, dosta voca itd. A ona me gleda kao tele i jedva uze kesu. Sta je cekala jbt?? Kesh? E pa nema da moze.

Ili drzi musavu bebu ispred Maxija, prosi za lekove. Svi joj damo po nesto, ona pravo na rostilj i naruci pljeskavicu. Kakva beba bre  Smile

To pokazuje koliko su oni u stvari bezobrazni i koliko ustvari nisu gladni vec sa punim pravom reketiraju narod oko sebe.  Smile

IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 849
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0

dnevno.rs

Ok oćeš primer. Svi u firmi rade za istu dnevnicu. Jedina razlika u plati može se pojaviti, ako je neko radio prekovremeno, ali to je samo 5-10% više od ostalih.

- Čovek se žali kako nije mogao da se skrpi za  taj mesec i išao je kod roditelja da traži pare.
- Drugi tip priča da je pukao 20.000 (primio 22.000 taj mesec) na kladionici.
- Devojka potrošila 30.000 na mobilni.

Jednostavno, različiti ljudi imaju različite prioritete. Ovaj iz prve stavke, samo što ih nije pobio (bar se meni tako činilo) dok su pričali, na šta su potrošili platu.

P.S. Inače niko od navedenih nije cigan.

Ma nemoguce! Ja sam bio siguran da su ne-cigani, srbi, nadljudi, neko ko ne pravi greske, ima IQ minimum 110 i uvek se ponasa u skladu sa bontnom jer je rodjen takav

Bez veze su mi skoro svi komentari ovde jer izgledaju kao da se radi o tome da Romi sami po sebi nasledjuju sve negativno sto neki od njih rade, kao da im je to u krvi. Dok se zapravo radi o stvarima koje uce (tacnije, nikada ne nauce). Vidjao sam primere porodica koje su se izvukele iz toga, romske porodice, koje izgledaju isto kao i neromske. Velika dvospratna kuca, imaju posao, skoluju se, sve isto. Sem sto im deda ima kocije i dva konja jer to voli. I vidjao sam takodje porodice srpske nacionalnosti, izbeglice sa Kosova, koje zive u tim romskim karton naseljima, vole istu muziku, prose, kradu i sve negativno sto ste navodili a nisu Romi.

Glupo i pojednostavljeno je gledati sve kroz tu prizmu nacionalizma. NJihov problem je u socioekonomskom statusu kao i specificnoj subkulturi.

« Poslednja izmena: 14. Okt 2014, 16:20:13 od Leftir »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Ma oni su jedne nesvhaćene mice. Jedan velik narod pun potencijala. Nego im zli Srbi ne daju da pokažu taj svoj potencijal i vrednost. Zamisli neće Srbi da im daju da rade šta oće. Đubrad jedna nacistička.

Arijada - to je to, slažem se.
« Poslednja izmena: 14. Okt 2014, 20:55:03 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Ne zna svinja sta je dinja.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1402
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Ma to kao poredjenje samo...moze i neki drugi narod da se uzme... Smile
Ehh,da može,to bi bilo dobro. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.