Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 02:32:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 82 83 85 86 ... 96
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sve o Karicima  (Pročitano 93622 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
BlackBerry bold
Rektor BK University, tamburas, Dr Bogi

sad sam zvao ortaka da ga pitam za to i covek se ubi od smeha! daj ne pisite stvari koje nemaju veze sa istinom!
on je predsednik nekog saveta, to ti je vlasnicka funkcija, jer vlasnik fakulteta je fondacija bk! pa nije lud da sebe postavi za rektora!drugo rektor po zakonu mora biti doktor nauka i da ispunjava jos brdo uslova!
i jos jedna lepa stvar, imaju ugovor sa nortvud univerzitetom iz sad-a, o zajednickom studiranju(zavrsis ovde jednu
godinu ili dve i zapalis tamo na ostatak i na master,...) i u pregovorima su sa jos nekim univerzitetima sa zapada!
ali ovo nema veze sa temom!

Суђење бившем директору Пожаревачке банке
Карићима дао десет милиона марака
Један од сведока биће Мирослав Мишковић, власник „Делте”

ПОЖАРЕВАЦ – Суђење бившем директору Пожаревачке банке Драгољубу Митићу, оптуженом за злоупотребу службеног положаја, настављено је јуче у Окружном суду у Пожаревцу.

Оптужница против Митића подигнута је због основане сумње да је „Карић банци” током 1992. и 1993. године, у време док је био директор Пожаревачке банке, без сагласности Управног одбора омогућио позајмицу од 10.020.000 немачких марака, коју Карићи никада нису вратили.

Јуче је пред судским већем којем је председавала судија Милица Милосављевић, сведочио Новица Здравковић, који је почетком деведесетих година радио у трезору Пожаревачке банке. Према његовом исказу, новац из трезора Пожаревачке банке није се износио без овлашћења, а он сам није ни од кога добијао налоге да тако нешто чини. Иначе, „Политика” незванично сазнаје да се новац у време хиперинфлације из Пожаревачке банке износио у џаковима, јер су се у трезору банке у то време „отварали” сви локални дилери девиза.

До краја главног претреса пред пожаревачким Окружним судом требало би да сведоче Светлана Симоновић, некадашњи шеф трезора Пожаревачке банке, док ће пажњу јавности посебно привући сведочење једног од данас најмоћнијих људи у Србији, власника „Делте” Мирослава Мишковића.

„Делта” је, наиме, један од корисника краткорочних динарских кредита Пожаревачке банке које је Митић одобравао у време изузетно високе инфлације. Они су свакодневно одобравани разним предузећима, а према слову оптужнице тих кредита је током 1992. и 1993. било 181”. Међу корисницима Митићевих „кредита” су компанија „Делта М” из Београда, „Текстил бест интернационал” из Ивањице, као и београдске фирме „Бемо”, „Акватер М” и „Салус интернационал”. Укупна вредност ових кредита је, према наводима оптужнице, 7.173.088 немачких марака. За разлику од „позајмице” Карић банци, ови кредити су „уредно” враћени, али по курсу који је вишеструко обезвређивао њихову почетну вредност.
Први пут истражни поступак против тадашњег директора Пожаревачке банке, која је пословала у саставу Београдске банке, покренут је давне 1996. године. Због опструкције у пожаревачком правосуђу вештачење по овој тужби трајало је годинама.
М. Албуновић
[објављено: 13.12.2006.]

pa ima tu jos lopova za hapsenje, zar ne?
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 297
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Мирослав Мишковић je najveci, posle Dr Bogija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
BlackBerry bold
poenta je da svi, svi do jednog budu kaznjeni! to je srbija za koju se borimo!
necemo ni revansizam ni tajkunizaciju srbije!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
poenta je da svi, svi do jednog budu kaznjeni! to je srbija za koju se borimo!
necemo ni revansizam ni tajkunizaciju srbije!
Kamaro, da ne citiram sve, ali odgovaram na sve.
Tvoja je greska, sto pristupas razgovoru iskljucivo sa jedne strane.
Diploma nije samo strucno znanje, vec je bila nekada i generator najopasnije klase.
Klasa intelektualaca, koji su izazivali revolucije svetskog znacaja. Smile
Uzmi Francusku, uzmi Rusku (Sovjetsku) a ima ih jos.
Voltaire, Mirabeau da ne nabrajam, Lenjin, Marks da i ovde ne nabrajam, ne bi bili ideolozi tih svetskih pokreta, da nisu imali klasu koja da to cita.
Hocu da kazem da se pored diplome, pretpostavljalo i drugo znanje, ponasanje i aktivnosti.
Privatni univerziteti, kao rusenje te opasne klase, nisu Kariceva izmisljotina.
To je kapitalisticka izmosljotina, da se dele sto vise diploma, da ih ima sto vise, da to vise ne predstavlja neku opasnost po vlast.
Pa danas imas vise elektroinzenjera, komercijalista, nego da se bave naukom.(isto primer)
Tako su stigli da u Americi(primer, a mislim da je jos bolja Engleska) od 1000 diplomiranih, u istoj struci, samo 50 ih je sa Jejla ili Harvarda, dok su svi ostali iz nekih privatnih kuca, pa sada nama to zvuci impresivno, ako je iz neke Americke vukojebine.
A oni su zavrsili isto. I zovu se kolege.
Ovde kod nas je to uradjeno kada nije bilo vreme. Svrha je bila ta, koju sam ti napisao. Da ne duzimo oko toga, jer ako ne vidis, ne treba ni da pisem.
Sto se tice znanja, stoji da su planovi i programi nasih drustveno-ekonoskih univerziteta, strogo komunjarski, dok su Karicevi daleko za trzisnu privredu i preduslove koje mi jos nemamo. Ti diplomci ce biti stari ljudi kada tih uslova bude bilo i drugi ce zakoni da vladaju (drzava i nacija nestaju i vladaju korporacije). U tom smeru idu svi: Ameri su vec korporacija, idu ubrzano Englezi, Nemci i Francuzi a time guraju i citavu Evropu).

Da se vratimo na Kariceve pulene. Ja nikada nisam imao prilike da pogledam, procenim itd i to sto ti kazes moze biti tacno. Nema razloga da ne bude.
Ali te iste mlade ljude sam ja gledao na TV sto puta i to na Karicevom, i video isto bar sto puta kako aplaudiraju Seselju, Bakiju da ne nabrajam.
Kada ti vidis mladog coveka da aplaudira takvima, onda ti je jasno svo njegovo znanje, predispozicije i njegove mogucnosti da nesto dobro donese ovoj zemlji. I tu je tacka. Moze biti tacka i zapeta, ako me ubedis da ih je neko primorao na to, ali ne mogu da verujem, jer sam video kakva pitanja postavljaju.
Ceda narkoman i njegovi su klasa za te i takve. Ne zbog politickog opredeljnja, vec zbog pitanja koje postavljaju.  Smile

A oko rektora: Ja sam bar svojim ocima video, kada se otvarao univerzitet, a bilo je na TV sto puta, kako je bio imenovan za rektora i imao jos cuvene brkove. ( No to nije ni vazno).
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Nokia 
ДРАГОМИР КАРИЋ КАЖЕ ДА ЈЕ БОГОЉУБ КАРИЋ У СРБИЈИ

НОВИ САД – Заменик председника Покрета Снага Србије Драгомир Карић изјавио је данас да је председник те странке Богољуб Карић у Србији.

„Богољуб Карић је у Србији и припрема се за место премијера”, рекао је Драгомир Карић новинарима у Скупштини Војводине, али није желео да прецизира где се налази лидер ПСС.

Раније данас, ПСС је саопштио да је Карић посетио Скупштину Војводине и разговарао са посланицима.

Карић је изјавио да је ПСС странка која „има велику будућност” и додао да ће бити „тас на ваги, који ће одлучити у којем правцу ће ићи Србија после избора 21. јануара”.

Потпредседник Извршног већа Војводине Тихомир Симић, члан ПСС-а, рекао је да та странка свакодневно у Војводини показује да је „добар домаћин” који ће утицати да Србија што пре буде део Европе.

Бета
IP sačuvana
social share
Leeds United....Movin' On Up

“Jedan za sve – svi za jednoga” lozinka nasa “Smrt ili slavu”
Boze daj nam snage da stvorimo otadzbinu pravu.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
Ako je Voja mogao da proguta CIA-u, sto dr. Bogi ne bi mogao da bude tas na vagi? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
BlackBerry bold
shkorpion,
za rektora sam ti vec rekao!
sto se tice diploma i obrazovanja definitivno nisi u pravu! ti si prihvatio komunisticku tezu svima sve! pa tako vezujes akademsko izucavanje odredjenih nauka, za preduslov sticanja svesti koje mi nazivamo intelektualnu! pogresno je misliti da diplomom bilo kog fakulteta, pa makar to bio i harvard covek popstoje intelektualac! toliko o razlici izmedju akademskog znanja i strucnog znanja! mora da postoji balans u izucavanju nauke! nema progresa bez strucnih ljudi!

Citat
Klasa intelektualaca, koji su izazivali revolucije svetskog znacaja.
Uzmi Francusku, uzmi Rusku (Sovjetsku) a ima ih jos.
Voltaire, Mirabeau da ne nabrajam, Lenjin, Marks da i ovde ne nabrajam, ne bi bili ideolozi tih svetskih pokreta, da nisu imali klasu koja da to cita.
Hocu da kazem da se pored diplome, pretpostavljalo i drugo znanje, ponasanje i aktivnosti.
Privatni univerziteti, kao rusenje te opasne klase, nisu Kariceva izmisljotina.
To je kapitalisticka izmosljotina, da se dele sto vise diploma, da ih ima sto vise, da to vise ne predstavlja neku opasnost po vlast.
Pa danas imas vise elektroinzenjera, komercijalista, nego da se bave naukom.(isto primer)
Tako su stigli da u Americi(primer, a mislim da je jos bolja Engleska) od 1000 diplomiranih, u istoj struci, samo 50 ih je sa Jejla ili Harvarda, dok su svi ostali iz nekih privatnih kuca, pa sada nama to zvuci impresivno, ako je iz neke Americke vukojebine.
A oni su zavrsili isto. I zovu se kolege.
covece o cemu ti pricas! pa naravno da treba da bude vise inzinjera, komercijalista,menadzera itd. nego ljudi koji se bave naukom tj. postdiplomskim studijama i naucno istrazivackog rada! prvi rade i "fizicki" unapredjuju drustvo, dok drugi brinu o "intelektualnom" integritetu drustva i stvaraju takodje potrebnu "robu"-znanje i nauku! naucnik ne moze biti svako, vec samo ljudi koji imaju "dar". takvo razmisljanje nas je i dovelo do ovde, od jedva 6% obrazovanih u drustvu, jedva da 2% znaju da obavljaju svoj posao i to zahvaljujuci praksi, koja je stvar nedostupna za sve!
pa pogledaj, sta danas imamo svaki kurta i murta zahvaljujuci unistenom drustvenom univerzitetu moze da dodje do nekog doktorata!
pogledaj sve normalne zemlje, najjaci fakulteti su privatni koji imaju posebne programe stipendija za obdarene ljude! drzavni ne mogu da izdrze tu utakmicu jer kvalitetno zvanje dosta kosta!
prolaznost na svim privatnim kvalitetnim fakultetima u svetu je preko 90% (harvard,jejl, kembridz su privatni fakulteti). zato sto se radi u malim grupama i postuje proces interakcije izmedju studenta i profesora! a ne kao kod nas,profesora vidis vise na tv nego ne predavanjima! tu nema rada, to je laz kojom profesori kupuju same studente na drzavnim faksevima! a glavni gubitnici i osteceni su sami studenti i drustvo!
sto se tice trzisne ekonomije ona dolazi i ako si za g17+ onda si pobornik i trz.ekonomije! jok, trebaju nam ideolozi koji ce da pune glavu narodu da zastava moze da proizvodi automobile i zaposljava 5000radnika!
pazi ovu zalosnu istinu-jel znas da srbija nema nijednog strucnjaka iz oblasti trgovanja hartija od vrednosti i samog trzista! ova berza je smesna, kao i institucionalna struktura koja je back ground tog poslovanja! to sam cuo od profesora sa ekonomskog fakulteta koji je to otvoreno priznao, jer u socijalizmu takav vid trgovine je bio zakrzljao.
opet ti kazem na drzavnom faksu imas daleko vise pristalica srs, i imaju svoje organizacije!
i na kraju, nisi mi nimalo jasan! s jedne strane si protiv komunjara, a sa druge strane tvoje misljenje se od njih ne razlikuje!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
shkorpion,
za rektora sam ti vec rekao!
sto se tice diploma i obrazovanja definitivno nisi u pravu! ti si prihvatio komunisticku tezu svima sve! pa tako vezujes akademsko izucavanje odredjenih nauka, za preduslov sticanja svesti koje mi nazivamo intelektualnu! pogresno je misliti da diplomom bilo kog fakulteta, pa makar to bio i harvard covek popstoje intelektualac! toliko o razlici izmedju akademskog znanja i strucnog znanja! mora da postoji balans u izucavanju nauke! nema progresa bez strucnih ljudi!

covece o cemu ti pricas! pa naravno da treba da bude vise inzinjera, komercijalista,menadzera itd. nego ljudi koji se bave naukom tj. postdiplomskim studijama i naucno istrazivackog rada! prvi rade i "fizicki" unapredjuju drustvo, dok drugi brinu o "intelektualnom" integritetu drustva i stvaraju takodje potrebnu "robu"-znanje i nauku! naucnik ne moze biti svako, vec samo ljudi koji imaju "dar". takvo razmisljanje nas je i dovelo do ovde, od jedva 6% obrazovanih u drustvu, jedva da 2% znaju da obavljaju svoj posao i to zahvaljujuci praksi, koja je stvar nedostupna za sve!
pa pogledaj, sta danas imamo svaki kurta i murta zahvaljujuci unistenom drustvenom univerzitetu moze da dodje do nekog doktorata!
pogledaj sve normalne zemlje, najjaci fakulteti su privatni koji imaju posebne programe stipendija za obdarene ljude! drzavni ne mogu da izdrze tu utakmicu jer kvalitetno zvanje dosta kosta!
prolaznost na svim privatnim kvalitetnim fakultetima u svetu je preko 90% (harvard,jejl, kembridz su privatni fakulteti). zato sto se radi u malim grupama i postuje proces interakcije izmedju studenta i profesora! a ne kao kod nas,profesora vidis vise na tv nego ne predavanjima! tu nema rada, to je laz kojom profesori kupuju same studente na drzavnim faksevima! a glavni gubitnici i osteceni su sami studenti i drustvo!
sto se tice trzisne ekonomije ona dolazi i ako si za g17+ onda si pobornik i trz.ekonomije! jok, trebaju nam ideolozi koji ce da pune glavu narodu da zastava moze da proizvodi automobile i zaposljava 5000radnika!
pazi ovu zalosnu istinu-jel znas da srbija nema nijednog strucnjaka iz oblasti trgovanja hartija od vrednosti i samog trzista! ova berza je smesna, kao i institucionalna struktura koja je back ground tog poslovanja! to sam cuo od profesora sa ekonomskog fakulteta koji je to otvoreno priznao, jer u socijalizmu takav vid trgovine je bio zakrzljao.
opet ti kazem na drzavnom faksu imas daleko vise pristalica srs, i imaju svoje organizacije!
i na kraju, nisi mi nimalo jasan! s jedne strane si protiv komunjara, a sa druge strane tvoje misljenje se od njih ne razlikuje!
Greskom je bila zapeta izmedju elktroinzenjera i komercijalista, pa je promenilo smisao, pa je provociralo tvoju tiradu.
A nisam mislio na naucna istrazivanja, vec nauka koju stice na fakultetu, pa se njom bavi u svakodnevnom resavanju problema.
Ja  nisam protiv privatnih visokih skola, vec protiv nacina na koji se to radi kod nas.
To sto si me optuzio za kumunjaru, to mi je simpaticno.
Veliki sistemi  su propast. Te idile ''porodicne firme', one postoje kao rezultat trzista, a ne kao rezultat nauke Bogoljuba Karica.
PSS, ima jednog jakog coveka, Profesora Tihomira Simica, ne znam sta trazi kod njih ali hajde.
Na TV Novi Sad, je bio pre neko vece zajedno sa Djelicem i Jorgovankom Tabakovic.
I dok on prica o buducnosti broj 2, posto jos nema uslove za to sto prica, Jorgovanka prica o budzetu koji treba da se koristi za 'aktiviranje velikih sitema' Smile Smile Smile Tek da vidis danasnji politicki milje.
Profesor lepo prica sta prica i sve je to u redu, pa posle pocne vatreno da napada republiku, brani pokrajinu itd.
Lepo je pricao o nekim greenfield investicijama i drugim stvarima, samo zaboravljaju da kazu da uslovi za to su: otvoreno trziste (politika), zakoni, zakonska akta i podakta(politika), pare, opet politika, jer kod nas to je jos u oblasti ministra finansija, a ne onih koji hoce da rade.
Daklem da bi imao sve ove preduslove, zavisis od politicara a ne bi trebalo, ako hoces da to bude efikasno.

Sto se tice drzavne i privatne nauke, ja tu drzavnu ne branim ni najmanje. Ali ti imas 18 godina Mirjane Markovic i Seselja na nasim univerzitetima.
Imas 18 godina tranzicije u reziji Slobodana Milosevica.
I evo ti mog dozivljenog primera.
1986 pustali smo Makis. Predvidjena je bila prva faza da je rade Francuzi, sa DCS sitemom (Direct Control Sysrtem), upravljan racunarima.
Tek se grafika razvijala, a projekat drugog dela je uradjen od strane Tesle i to veoma uspesno.
Pretpostavka je bila da se to ide u ekspanziji u citavoj Srbiji, da sva preduzeca to imaju i rade i razvijaju.
2000-e, su mi strani investitori trazili, coveka za procesnu industriju da vodi taj DCS. Mi nismo imali takvog. Odnosno kojih je bilo, su otisli.
To je bio rezultat 11 godina Milosevica. Vece tragedije ne mozes zamisliti.Inzenjere laboratorije, za procesnu industriju smo morali da uzmemo od Rumuna, da bi ispostovali ugovor.
Niko se nije obazirao na savremene planove i programe, niko nije pratio vrhunske svetse trendove, zato sto nisu mogli.
Ko je to radio , on je radio u privatnoj reziji a ne u skoli.
Nasim decama je dugo godina kompjuter bio san.
Ni danas se niko ne pretrze da o tome prica.
Tek da malo razmislis i o privatnoj i o drzavnoj nauci kod nas.
A ko ce da radi reformu skolskog sitema kod nas? Dr Bogi, je vec poceo, pa hajde da damo i Velji Ilicu da nastavi. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
BlackBerry bold
Citat
A nisam mislio na naucna istrazivanja, vec nauka koju stice na fakultetu, pa se njom bavi u svakodnevnom resavanju problema.
Ja  nisam protiv privatnih visokih skola, vec protiv nacina na koji se to radi kod nas.
a sta nije u redu, reci! ajde da pricamo konkretno! ja studiram na privatnom, objasnicu ti sta je tu lose a sta dobro!
i ne nazivam te komunjarom, nego si prethodnim postom izneo takav stav! a da mislim da jesi ne bih sa tobom sada gubio vreme!

Citat
A ko ce da radi reformu skolskog sitema kod nas? Dr Bogi, je vec poceo, pa hajde da damo i Velji Ilicu da nastavi.

kako mislis on je poceo,drzava je ta koja odlucuje! covek je otvorio prvi fakultet, i to dobar, da bi podigao svoj ugled i zaradio kes! aman, to je normalno! ekonomski fakultet nije u stanju da podmiri zahteve trzista, jer ne moze da proizvede dovoljno ljudi koji su potrebni privredi! pre neki dan je izasao podatak da je srbiji potrebno 400000 menadzera! i ne hvataj se za taj pojam kao da je to sad ne znam kakav posao! to su uglavnom ljudi koji su potrebni da bi pokrenuli start up privredu, jer dzaba su sve mere i povoljni krediti, i grejs period, i povoljni makroekonomski  uslovi ako covek nema elementarno znanje vezano za koliko toliko uspesno vodjenje privrede! zemlje koje drze do standarda cak se koriste ucenjem na daljinu, preko kompova i neta, i to daje rezultate!
a razlika u kvalitetu diploma i znanja se resava kao na zapadu, rang listom fakulteta! utvrde se kriterijumi i fakulteti se bukvalno takmice kako bi imali bolje rezultate i bili bolje plasirani, a to im donosi ugled! e to je ovde potrebno, a ne hajka na fakultete koji zapravo donose znanje, u manjoj i vecoj meri!
fakkulteti koji imaju malu prolaznost su najgore plasirani, jer nisu u stanju da studentima objasne i pomognu oko savladavanje materije>pogledaj statistike jacih fakulteta! a najvecu prolaznost u nasem obrazovanju ima beogradski univerzitet umetnosti od 100%, jer radi kao privatni u malim grupama! e to je znak da je koncept studiranja dobar!
a studenti koji fakultet pretrcavaju kao livadu, nemaju sta da traze u trzisnoj keonomiji koja dolazi, a vec sada u odredjenim segmentima pocinje da egzistira!
okolnosti su se promenile, nije vise potrebno imati diplomu vec znanje! dodjes na konkurs, radis testove, budes najbolji i dobijes posao! diplomci ovog fakkulteta uspesno prolaze te konkurse kod najacih svetskih kompanija- drajmler krajsler, koka kola i td. t oznaci da ljudi nesto znaju!
karic nije isto sto i fakultet! a ja sam nacuo i da ce ga prodati, vec postoje neki svajcarski i engleski univerziteti koji su zainteresovani da kupe fax zbog jake katedre i potencijala! samo je pitanje da li ce karici pristati, jer bi to za njih bio poslednji udarac!

IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
Citat
Ja nisam protiv privatnih visokih skola, vec protiv nacina na koji se to radi kod nas.
a sta nije u redu, reci! ajde da pricamo konkretno! ja studiram na privatnom, objasnicu ti sta je tu lose a sta dobro!
i ne nazivam te komunjarom, nego si prethodnim postom izneo takav stav! a da mislim da jesi ne bih sa tobom sada gubio vreme.

Razlika izmedju mene i tebe je u prvom redu, ocigledna iz koje perspektive gledamo.
Ti kazes da studiras, ja sam studirao davno. Smile
Ti, pretpostavljam studiras nesto skroz razlicito od mene. Ja sam studirao tehniku.
Radio sam veoma odgovorne poslove u velikim industrijskim kompleksima, svuda po svetu iskljucivo tehnicke prirode.
Kada danas razgovaram sa svojim mladim kolegama, a uvek sam ocekivao da su svezi sa teorijskim znanjem (preko potrebno za resavanja kojekakve prirode, iznenade me i to svi, u strucnim razgovorima: znas ono ima bolje karakteristike, zameni ovo sa ovim, jeftinije pouzdanije. Smile
Onda se razgovor nastavlja time sto ih posaljem do prvog kioska da to kupe, ili da preracunamo opsege i da prepodesimo.
Pazi, u pitanju su proizvodnje koje daju recimo milion dolara na sat.Nema vremena nema zezanja.
Onda se pitas, po kom sam ja planu i programu ucio a po kom on. Jer smo kolege istog ranga, evidentno je da covek dobro zna, ali da mu je pristup katastrofalan.
Slicno se dogadja i vama u ekonomiji. Mislim da je jos bolji primer. Mozes kupiti bolje, savremenije, ovo je kompatibilno sa ovim a ono sa onim ne ide, ali po koju cenu? I kako reagovati kratkorocno i kako dugorocno. Smile
To se sve uci. A uci se negde gde vec ima neka tradicija.
Ja ti sudim Karice prema onome sto sam video svojim ocima kada se univerzitet otvarao. To je bila za moj pojam burleska.
Nema razloga da to nije napredovalo. Taman posla da nije. A znas koji je to posao? Uze, visoke struke. Najvise. I onda, gde je tu Karic o kojem govorimo?
Da daje pare. Cije?
Primetio si i sam, da sam govorio uopsteno, jer nisam detaljno informisan i niti nameravam vise od ove nase diskusije, koju smatram razonodom.
Ali skolstvo, bilo da je privatno, bilo da je neprivatno je veoma ozbiljna stvar. Po mom misljenju kapitalno za razvoj citavog drustva.
A i po tvom verujem.Imati diplomu je lako.Znati je veoma tesko.
A onda sa istim znanjem uporedi drustvene odnose na mikronivou, svakodnevnice.
Dok sam ovde nesto trazio, odgovor je uvek bio: ma fantazira ovaj.
Na zapadu je uvek bilo i jeste: napisi sta ti treba. I dobijes sve. Tamo resis problem za dva dana i pre, ovde resavas mesecima i godinama.
Isto znanje, ista skola, drugi pristup. I to je naka skola, po nekom planu i rpogramu i to visoka skola organizacije posla, najbitnija za efikasan rad. Smile
Karici su naucili da budu dobri preduzimaci. Sa tudjim parama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 82 83 85 86 ... 96
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 02:32:37
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.