Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 06:56:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 54 55 57 58 ... 96
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sve o Karicima  (Pročitano 94585 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
Apple 15
Intervju: Dragomir Karić
SVI, BRE, LAŽU!
Bogoljub se vraća vrlo brzo, spreman je da pred sudom odgovara! A ako ga uhapse samo će mu podići rejting. UBPOK i Poreska uprava? Ama, sve su to lažovi, sve plaćenici. Nikada nismo ispumpavali pare iz "Mobtela"

BEOGRAD - Potpredsednik PSS-a Dragomir Karić u intervjuu za Press najavljuje "skori povratak" svog brata Bogoljuba u Srbiju i odbacuje sve one silne optužbe države.
Nema Bogoljuba, kao da je u zemlju propao...
- Super je Bogoljub, odlično se oseća!
A gde se nalazi? Pričalo se da je u Crnoj Gori, na Kipru, u Londonu, Moskvi...
- U Crnoj Gori nije sigurno, niti je bio! Mogu vam reći samo da je na toplom.
Koliko se često čujete?
- Kad god sam u inostranstvu. Odavde ga ne zovem, da nam ne bi prisluškivali razgovor.
Kada Bogoljub planira da se vrati u Srbiju?
- Vrlo brzo. Kada se završi rasprodaja preostale srpske imovine, kada se namire interesne tajkunske grupe, kada se otcepi Kosovo... Znači, u narednih nekoliko meseci.
Da li se plaši hapšenja?
- Ne! Onog trenutka kada bude bilo moguće da realizuje krivične prijave koje je podneo, pojaviće se.
Kakve krivične prijave?
- Protiv onih koji su ga naterali u izgnanstvo, koji su ugrozili njegovu i bezbednost naše porodice, kao i protiv onih koji su nas opljačkali!
Sam Bogoljub je rekao da se plaši da bi neko mogao da ga likvidira?
- On se nikada ničega nije plašio! Spreman je da pred sudom odgovara za sve, ali su porodica i advokati procenili da je bolje da se ne izlaže policijskoj torturi. On nije kriminalac i ne zaslužuje da trune u pritvoru!
Od silne imperije Karić, ostadoste samo Vi u Srbiji?
- Pa, dobro, nisam samo ja, tu je i drugi brat Zoran, tu je i sestra. Niko nije pobegao.
Kako se osećate kada Vam je maltene pola familije optuženo za teške pronevere?
- Mogu da vam kažem da se osećam teško! Nije mi prijatno, ali sam ponosan na svoju braću. Jednog dana ime Bogoljuba Karića biće zlatnim slovima upisano u istoriju ove zemlje!
Da li će zlatnim slovima biti upisan i način na koji ste ispumpavali pare iz "Mobtela"?
- To je najobičnija laž! Nikada nismo ispumpavali pare iz "Mobtela"!
U PTT-u tvrde da je "Mobtel" oštetio državu za otprilike 700 miliona evra?
- A zašto je PTT povukao tužbu ispred suda u Cirihu, ako je to tačno?
Policija je napravila izveštaj u kome se nabraja 29 prevara i tvrdi da je PTT oštećen za 10 milijardi dinara?
- To je sve laž i nebuloza! Tvrdim! Oni to sumnjaju, ali nemaju nikakve dokaze!
Dobro, a da li je "Mobtel" ustupio licencu "Mobikosu" Ekrema Luke?
- To je apsurdno! Reč je o običnom provajderskom ugovoru.
Kako je onda moguće da je taj posao Luki donosio tri miliona dinara dnevno?
- To je laž! Takve ugovore ima i "Telekom Srbija"! Raspitajte se malo. Ali, o čemu mi pričamo?! Da li to, možda, Kosovo nije u Srbiji? Zašto je sramota poslovati sa onima za koje država tvrdi da su naši građani?!
Poreska uprava vas, braću optužuje da ste od 1999. do 2001. utajili 7,7 miliona maraka poreza.
- Nema ništa od toga! Zovite sudiju i pitajte! U prijavi protiv mene piše da sam 1982. otvorio račun na Kipru da bih 18 godina kasnije izvlačio pare iz "Mobtela"?! Svi se u smejali u sudnici...
Da li smatrate da je normalno da Vi i Vaša braća primate po dva miliona evra platu?
- A ko treba da određuje plate u našim kompanijama?! U potpunosti je normalno, pa to je naša dobit! Da vas pitam nešto drugo: da li je normalno da predsednici najvećih kompanija u Srbiji imaju platu od 700 evra, a da uživaju kao i Karići? "Mercedesi", BMW-i, putovanja prvom klasom, najlepši hoteli...
O kome govorite?
- O predsednicima najvećih kompanija u Srbiji! Šta oni rade? Vrše utaju poreza, lažu i kradu državu! A mi koji smo pošteno rekli: imaćemo 100.000 ili 200.000 evra mesečno i plaćati porez, mi smo problem?!
Problem je u tome što je "Mobtel" uplaćivao kiparskoj firmi "Jusiko" milione evra za konsalting usluge, a predsednici te firme su bili Sreten Karić i njegova žena.
- Ma, to nije istina! Sreten je bio direktor "Mobtela", a ne "Jusika"! Ni njegova žena nema veze s tim.
Kakve su to usluge, da li je normalno davati po pet i više miliona evra mesečno za savete?
- U potpunosti je normalno, ako je ugovorom predviđeno!
Grupa "D'n'D" koju čine sestre Karić dobila je dva miliona evra za album, Marjana Karić je dobila pola miliona evra za kuvar...
- To je takođe laž! Nije dva miliona evra za "D'n'D", već 20 miliona dinara.
To je njihov autorski honorar, ali su diskovi otkupljeni za dva miliona evra.
- Ma, nemojte da se služite tim lažima, molim vas! Odakle vam ti podaci?!
Iz izveštaja UBPOK-a.
- Ma, objavljeno je 200.000 diskova, koji su deljeni u reklamne svrhe.
Da li je u redu da te dve devojke iz Vaše familije imaju veći honorar i od Zdravka Čolića?
- Otkud Vi znate da i on nije dobio iste pare?!
Čovek izjavio u novinama da je dobijao mnogo manje, negde oko šest miliona dinara...
- Ma, ajte molim vas!
Vi sve odbijate tvrdnjom da je to laž. Da li imate neki papir, neki konkretni dokaz?
- A da li vi imate neki papir?
Iza ovih optužbi stoji država - UBPOK, Poreska uprava. Šta su oni? Lažovi?!
- Ama, lažovi, nego šta! Sve plaćene službe, napišite slobodno!
Da li je 118 članova porodice Karić bilo zaposleno u "Mobtelu"?
- Eto ti sad! I to je laž! Ja vam garantujem da su samo trojica Karića radila u "Mobtelu": Sreten, Goran i Bojan. I drugo, nas Karića nema 118, već 57.
A šta sa 37.000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora u vlasništvu Karića?
- To je najgora neistina objavljena o nama! Bogoljubova kuća je pile u odnosu na kuće nekih ministara! Samo što to ne vode na svoje, već na imena majki, snajki, svastika...
Pa, koliko imate kvadrata?
- Možda desetak hiljada.
Desetak hiljada na 57 članova porodice!?
- Pričate nebuloze? Kako možete tako nešto da kažete? Za ljude koji su milijarderi to nije ništa!
Zašto "Mobtel" godinama nije uplaćivao ni dinara dividende PTT-u?
- UO PTT-a i UO BK Trejda 1994. su doneli odluku da "Mobtel" svu dobit reinvestira u narednih deset godina.
Na sudu je i optužba poslanika DSS-a Mike Vlaovića da mu je Bogoljub nudio 200.000 evra za prelazak u PSS?
- Zar vi stvarno verujete u to?! Bogoljub u životu nije bio u njegovoj kući!
Ali se nije pojavio na sudu da to izjavi, već je pobegao u inostranstvo?
- Nije se pojavio zato što je za njim bila raspisana poternica. Ovde je stvorena atmosfera linča!
Da sam na njegovom mestu, došao bih u Srbiju i dokazao svoju nevinost?
- E, došao bih i ja, kada bi ovo bila Engleska! Kako možete da me gledate u oči i pričate takve stvari?! Pa, zašto se ne izvrši nijedno sudsko rešenje koje je u našu korist? Svi koji presude protiv nas su pošteni, tu problema nema! Skidanje poreza, para, izmišljenih poreza... A devet rešenja VSS o "Astra banci", nijedno se ne izvršava! Ajde objavite to u Pressu ako smete!
Šta hoćete da kažete, da i nas neko plaća?
- Nemojte samo da mi pričate da ste nezavisni!
Ja radim za svoju platu.
- Znam, zato mi je i žao.
Nema potrebe da me sažaljevate.
- Kako nema potrebe? Vi ste moj klasni neprijatelj!
Kakav neprijatelj?!
- Klasni! Dozvolite, ako ja imam 100.000 evra platu, a vi samo 600, ja sam vam neprijatelj!
Vi rekoste da sam ja Vaš klasni neprijatelj!?
- Pogrešno sam se izrazio! Ja sam neprijatelj svih koji zarađuju manje! Zato tako i pišu o Karićima!
Koliko je porodica Karić "teška"?
- Ne znam!
Ne znate koliko imate para?
- Nemam pojma!
Priča se da imate oko 800 miliona evra...
- Neka procenjuju drugi, ja ne znam.
Kakva je sudbina porodice Karić?
- Briljantna! Sudbina je odlična, perspektiva je izvrsna!
Samo da ne uhapse Bogoljuba?
- Slušajte, i da ga uhapse, šta će da se desi? Samo će da mu podignu rejting!
Za kraj, da li se kajete što ste ušli u politiku?
- Konačno jedno dobro pitanje! Kajemo se!
Saša M. Stajić

Svirajući zaradili milion

Kako ste zaradili prvi milion?
- Sviranjem! Još 1969. sam na računu Ljubljanske banke imao 1.117.000 DEM! To smo zaradili kao muzičari u tada veoma popularnom sastavu "Plave zvezde".

Sreten je teško bolestan

Šta je sa Vašim drugim bratom Sretenom?
- On je zaista veoma bolestan. U Moskvi je, na klinici Bakuljev. Ne želim previše da pričam o tome, jer posle imam na stotine poziva. Bili su iz ambasade, redovno dostavljamo informacije istražnom sudiji... Kada ozdravi, i on će se vratiti u Srbiju.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 415
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Go-sin Dragomir je jasni i glasno izjavio da "nisu ispumpavali pare"! Pa sad vi vidite. Uskoro se vraca i Dr Bogi (koji je doktorirao na poljoprivrednom fakultetu u Kijevu), i ce da pokaza "cija maca crnu vunu prede". Bogi, dodzi, dodzi, molimo te. Vrati se, ti si car, a posle ovoga iskrenog intervjua, pokazalo se da si prav i posten! Svi znaju da si ti svirajuci harmuniku zaradio prvi milion, u popularnom ansamblu "Plave Zvezde", kasnije si to investirao i tako se razvijao, a ovi lopov, pa lopov. E nece to tako, ne! Ima i vecih lopova od tebe, a ti si posten. A iako te uhapse, sta moze da se desi? Nisi ti mafijas kao ovi drugi, ti si posten. Evo prodao si i vilu "Jelena", da ne bode oci (da ti je ne uzmu). Ne mogu oni s tobom...
« Poslednja izmena: 03. Jul 2006, 06:36:16 od gonzales »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Apple 15
Privodi se kraju istraga protiv aktera afere „Mobtel“
Karić se javljao policiji

BEOGRAD - Vlasnik BK grupe Bogoljub Karić, za kojim je raspisana međunarodna poternica zbog sumnji da je oštetio državu za nekoliko desetina miliona evra, nedavno se javio predstavnicima MUP-a Srbije, saznaje „Blic“ iz izvora bliskih pravosuđu.

- Karić je zatražio od policajaca da mu objasne na osnovu čije naredbe i za koje krivično delo je raspisana međunarodna Interpolova poternica - kaže ovaj izvor.

Inače, istraga u slučaju „Mobtel“ privodi se kraju, ali je pitanje da li će i kada glavni akteri Bogoljub i Sreten Karić biti dostupni našim pravosudnim organima.

- U istrazi koja se vodi protiv Bogoljuba Karića i drugih osumnjičenih preostalo je da se obavi ekonomsko-finansijsko veštačenje. Prvi zahtev za sprovođenje istrage u slučaju „Mobtel“ podnet je 17. januara. Zatim je usledilo još pet zahteva za pokretanje istrage i 27 zahteva za proširenje istrage. Ukupno ima 25 osumnjičenih i svima se stavlja na teret zloupotreba službenog položaja. Saslušano je više od 100 svedoka - kaže za „Blic“ Ivana Ramić, portparol Okružnog suda u Beogradu.

25 osumnjičenih

Od 25 osumnjičenih, prema rečima Ivane Ramić, svi se brane sa slobode, a jedino je u bekstvu Bogoljub Karić. On se u septembru pojavio u Beogradu, kada je izjavio da se ne plaši hapšenja i da nije bio u bekstvu nego na odmoru „od Tivta, preko Sen Tropea, do Kipra“.

Karić je saslušan 2. februara ove godine u Poreskoj upravi povodom poslovanja „Astra banke“, a tri dana kasnije napustio je Srbiju i više se nije vraćao.

Šteta od dve i po milijarde

Prva krivična prijava protiv Bogoljuba Karića podneta je tek 18. februara ove godine zbog sumnje da je oštetio državu za gotovo dve i po milijarde dinara u slučaju „Mobtela“. Protiv njega je istražni sudija Dragomir Lazarević 20. februara doneo rešenje o sprovođenju istrage u okviru slučaja „Mobtel“ i odredio mu pritvor od 30 dana. Crvena Interpolova poternica za Karićem raspisana je posle nekoliko dana.

Policija je 19. januara Okružnom tužilaštvu u Beogradu podnela krivičnu prijavu i protiv Sretena Karića zbog sumnje da je oštetio državu za oko 50 miliona dolara. On se 7. februara nije pojavio na zakazanom saslušanju, a njegovi branioci su naknadno podneli lekarsku dokumentaciju da se leči u moskovskom „Medin centru“. Tamo je stigao posle boravka u bolnici u Risnu i ruskom Institutu „Bakuljin“. Sreten Karić ima obavezu da se posle završenog lečenja javi beogradskom sudu.

Advokat Slobodan Šoškić, zastupnik porodice Karić, ocenio je za „Blic“ da je istraga pri kraju.

- Potrebno je da se kao osumnjičeni saslušaju i nekadašnji direktori „Mobtela“ Roj Harpur, engleski državljanin, i eventualno Sreten Karića, koji je na lečenju Moskvi - rekao je advokat Šoškić.

Istraga se vodi i protiv još dvojice braće Karić, Zorana i Dragomira, njihove sestre Olivere Nedeljković i Olga Erdeljanović, direktorke „Astra banke“ na Kipru. Oni su osumnjičeni da su od 6. avgusta 1999. do 20. oktobra 2000. godine nezakonito pribavili korist sebi i članovima porodica u ukupnom iznosu od preko milijardu i sto miliona dinara.
Privatni računi

Prema navodima iz zahteva za istragu, cilj svih nezakonitih transakcija bio je da se prikrije isplata „BK trejda“ i onemogući isplata dobiti državnom preduzeću PTT „Saobraćaj Srbije“. To je učinjeno kako bi se pokrio minus na računima „Daki internacional“ kod „Astra banke“ na Kipru koji je nastao jer su sume isplaćivane na lične račune članova porodice Karić.

U tužilaštvu tvrde da su na privatne račune Bogoljuba Karića uplaćene 21.042.310,52 nemačke marke, 829.679.461 italijanska lira i 55.278,19 austrijskih šilinga. Sretenu Kariću uplaćeno je 3.716.169 maraka, Zoranu Kariću 3.562.781,12, Dragomiru Kariću 2.550.000, a njihovoj sestri Oliveri Nedeljković milion maraka.

Izvor: Blic \ Vuk. Z. Cvijić
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
Bogoljuba traži Interpol
N. B., 21. jul 2006

BO­GO­LJUB Ka­rić, pred­sed­nik Po­kre­ta "Sna­ga Sr­bi­je", ni­je kon­tak­ti­rao ni­ko­ga u Okru­žnom su­du u Be­o­gra­du - ka­že Iva­na Ra­mić, port­pa­rol su­da, i do­da­je da je on od fe­bru­a­ra ove go­di­ne ne­do­stu­pan pra­vo­sud­nim or­ga­ni­ma.
Po­je­di­ni me­di­ji ob­ja­vi­li su da se Ka­rić ja­vio MUP Sr­bi­je, a Ra­mić na­gla­ša­va da oni o to­me ne­ma­ju ni­ka­kvih in­for­ma­ci­ja. Po­red to­ga, is­ta­kla je da se pr­vi čo­vek BK gru­pe na­la­zi na po­ter­ni­ci In­ter­po­la od 24. fe­bru­a­ra i da se ni jed­nom ni­je oda­zvao na po­ziv su­da.
Pre­ma zah­te­vu za spro­vo­đe­nje is­tra­ge, ko­je je pod­ne­lo Okru­žno jav­no tu­ži­la­štvu u Be­o­gra­du, Ka­ri­ću se na te­ret sta­vlja zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja, po­či­nje­na u okvi­ru po­slo­va­nja Kom­pa­ni­je "Mob­tel". Po­red nje­ga, zah­te­vom je ob­u­hva­će­no još 25 oso­ba. Pre­ma re­či­ma Iva­ne Ra­mić, od po­kre­ta­nja is­tra­ge do da­nas tu­ži­la­štvo je pod­ne­lo pet osnov­nih re­še­nja za spro­vo­đe­nje is­tra­ge i 27 za nje­no pro­ši­re­nje. Port­pa­rol Okru­žnog su­da do­da­je i da su svi okri­vlje­ni pu­šte­ni iz pri­tvo­ra, da je sa­slu­ša­no vi­še od sto sve­do­ka, kao i da je u to­ku iz­ra­da iz­ve­šta­ja eko­nom­sko-fi­nan­sij­skog ve­šta­če­nja po­slo­va­nja "Mob­te­la".
Pro­tiv Bo­go­lju­ba Ka­ri­ća, kri­vič­na pri­ja­va pod­ne­ta je 18. fe­bru­a­ra, da bi dva da­na ka­sni­je is­tra­žni su­di­ja Dra­gan La­za­re­vić do­neo re­še­nje o spro­vo­đe­nju is­tra­ge i od­re­dio mu jed­no­me­seč­ni pri­tvor. Is­tra­ga se vo­di i pro­tiv Sre­te­na Ka­ri­ća, zbog sum­nje da je ošte­tio dr­ža­vu za oko 50 mi­li­o­na do­la­ra, a tre­nut­no se na­la­zi na le­če­nju u Ru­si­ji. Po­red njih dvo­ji­ce, od­go­va­ra­ju i nji­ho­va bra­ća Zo­ran i Dra­go­mir Ka­rić, kao i se­stra Oli­ve­ra Ne­delj­ko­vić i Ol­ga Er­de­lja­no­vić, di­rek­tor "Astra ban­ke" na Ki­pru.
Zah­te­vom za is­tra­gu na te­ret im se sta­vlja da su ne­za­ko­ni­to pri­ba­vi­li ko­rist se­bi i osta­lim čla­no­vi­ma po­ro­di­ce pre­ko mi­li­jar­du i sto mi­li­o­na di­na­ra.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 415
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ma dajte ljudi, oladite malo. Kakav bre Interpol? To su sve price za malu decu! Pa Bogi moze da kupi i Interpol i Jugopetrol zajedno!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 7658
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
e sad...
mocan jeste ali bas toliko neverujem
a nas sud ga nikad nece moci osuditi Smile
sve ce to ici trla-baba-lan...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Znas li ti Danice, sta je to Vinca?

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1971
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Vratice se Bogi u Srbiju kad i Mira i Seselj, znaci na Svetog Zivka. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 415
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
kolko se secam iz crkveni kalendar, tamo nema Sveti Zivko? Zast bre mrzite go-sin Gogija, krivo vam st niste znali da kradete kao on, jel da?
« Poslednja izmena: 26. Jul 2006, 14:28:53 od gonzales »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Apple 15
BOGOLJUB IMA PLAN!

Karić se sa porodicom i saradnicima dogovorio da se u Srbiju vrati kada budu raspisani izbori i da iz zatvora uvede PSS u Skupštinu

BEOGRAD - Bogoljub Karić ima plan. Kako za Press tvrde odlično obavešteni sagovornici bliski Kariću, on se prethodnih dana sa članovima svoje familije i najbližim saradnicima dogovorio da se vrati u Srbiju onog trenutka kada ovde budu raspisani izbori. Karić, naime, računa da bi njegovo hapšenje na aerodromu odmah po sletanju u Beograd znatno podiglo rejting PSS-u, koji bi tada ušao u parlament i postao nezaobilazan faktor u formiranju buduće Vlade.
Takođe, dogovoreno je da od jeseni PSS krene u intenzivnu političku kampanju, tokom koje bi bile otkrivene "brojne afere aktuelne vlasti". Početak ove kampanje biće objavljivanje Karićeve "milionske ponude vlastima".
- Bogoljubovi advokati uskoro će javno izaći sa zahtevom da vlast omogući Kariću da se brani sa slobode, a on će uplatiti sudu najmanje milion evra jemstva - objašnjava izvor Pressa. Prema njegovim rečima, sa Bogoljubom je proteklog vikenda o povratku u zemlju razgovarala Vera Čabarkapa, pravni zastupnik Karićevih firmi u zemlji i inostranstvu i jedan od njegovih najpoverljivijih saradnika.
- Molim vas, nemojte ništa da me pitate o tome. Nisam angažovana u sudskom postupku koji se vodi protiv Bogoljuba Karića - rekla nam je juče Čabarkapa, i odbila da za Press kaže bilo šta detaljnije. Na naše insistiranje da kaže da li se srela sa liderom PSS-a u Londonu i da li je bilo reči o ponudi milionskog jemstva za njegov povratak u Srbiju, ona je vrlo uznemireno rekla:
- Opet vam kažem, nemojte ništa da me pitate! Ne mogu da govorim, i ne znam gde se on nalazi - odgovorila je Čabarkapa i odmah prekinula vezu.
Ni u Pokretu Snaga Srbije niko nije hteo zvanično da govori o navodnom povratku Karića u zemlju.
- Ne znam da li je Bogoljub u Londonu i da li je stvarno spreman da ponudi pare kako bi se vratio u Beograd - kaže portparol PSS-a Dejan Mileković.
I Karićev advokat Slobodan Šoškić tvrdi da nije u kontaktu ni sa svojim klijentom, ali ni sa njegovom braćom.
- Ne znam da li se i ko sreo sa Bogoljubom i da li je on uopšte nešto poručio. Međutim, ukoliko on pošalje jasan signal da je spreman da ponudi jemstvo, ja ću kao njegov advokat reagovati. Ovaj proces će sigurno trajati godinama, ali će Bogoljub na kraju biti oslobođen svih optužbi. A pod pretpostavkom da on ponudi jemstvo a sud to prihvati, Kariću niko ne može da zabrani da se bavi politikom, sem da njegovu stranku ukine Ustavni sud Srbije. A za to nema razloga - priča Šoškić.
Portparol Okružnog suda u Beogradu Ivana Ramić kaže da je procedura dobijanja jemstva jasna.
- U ovom slučaju, pošto je u pitanju istražni postupak, onda o tome odlučuje istražni sudija. Konkretnije rečeno, po pribavljenom mišljenju javnog tužioca odluku donosi istražni sudija. Na to rešenje postoji pravo žalbe, o kome odlučuje krivično vanraspravno veće - objašnjava Ramićeva, i dodaje da se nekome može zabraniti javno bavljenje politikom tek po okončanju krivičnog postupka.
S. VOJINOVIĆ

PSS propada načisto

Prema poslednjim istraživanjima američkog instituta IRI, CESID-a i Galupa, rejting Karićeve stranke u Srbiji kreće se od jedan do najviše 2,5 odsto.
- Za tako nagli pad PSS-a, koji je do samo pre 8-9 meseci imao čak 12 odsto, razloge treba tražiti u ozbiljnim krivičnim delima koja se njihovom lideru stavljaju na teret, ali i njegovom bežanju iz zemlje. Verovatno da bi se rejting PSS-a popravio ukoliko bi se on ponovo vratio u Srbiju, ali nisam siguran da bi ta stranka prešla pet odsto, koliko je potrebno za ulazak u Skupštinu - smatra Marko Blagojević iz CESID-a.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 415
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Znamo mi da čes se ti vratiti. Za razliku od drugih, mi Juzna Pruga, umemo da cenimo prevarante! Dozdi, Bogi, Dodzi, sto pre!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 54 55 57 58 ... 96
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 06:56:04
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.127 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.