Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Svaka deseta osoba u Srbiji živi sa 8.500 mesečno  (Pročitano 25875 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80

Nije neko zavrsio fakultet da bi radio sezonski posao na gradjevini i da tim poslom planira buducnost. Nije problem naci posao na skeli, spoljna izolacija stirodurom i bavalitom, moleraj i te fore ali to je posao za situaciju: "Sjeban sam, jos mesec dana do mora, a nemam ni 50 evra". Nije to posao od koga ti ide staz, penziono i socijalno, to je klasicni sezonski posao koji te pokriva za senlucenje leti. Raditi ga cesto ili stalno, sa fakultetskom diplomom u dzepu, predstavlja ogroman paradoks i negaciju samog obrazovanja.

Ne znam po unutrasnjosti ali za rad u kaficu u sirem centru Beograda ti treba sreca ili poznanstvo. I tu su plate ocajne, radi se na dnevnicu ili preko omladinske ali tu zna da padne i baksis od koga maltene zavisis ceo mesec.

Opet i to je idiotizam za nekoga sa fakultetskom diplomom. To je posao za prvu pomoc, sto bi se reklo, dok se ne nadje bolji, a zeznuta situacija sa poslovima iz godine u godinu.

Pazi, to jeste, ali alternativa ti je da sedis kuci i ne radis nista. Ironija je da potrosis silne pare za skolovanje(posebno ako se skolujes van tvog grada) a ne mozes posle toga ni da se zaposlis u svojoj struci za koju si se skolovao pa ispada da je bolje da se nisi ni skolovao. Za nekoga ko "ispisti majcino mleko" dok zavrsi fakultet(a takva je vecina studenata) to je porazavajuca cinjenica. Problem ove zemlje je(to sam vec jednom rekao na nekoj temi) sto skoluje strucnjake bez nekog jasnog plana za zaposljavanje istih pa i zbog toga i imamo ovakvu situaciju

PS i za rad u kaficu u PN-u treba veza, ali za npr rad u nekoj prodavnici ne treba. Plata je vrlo mala i radices verovatno na crno ali kao sto rekoh, bolje ista nego nista  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
pa mogu li zene da fizikalisu  Smile

"nesto sa strane"  Smile

jel vi shvatate da ja danas ulazim u autobus i tri ona kurceva konduktera drndaju dedu koji ima bukvalno 80 godina... on im kaze "nemam pare za kartu, vracam se sa sahrane" i otvara novcanik i pokazuje im novcanik u kome ima jednu novcanicu od 20 dinara i jednu novcanicu od 10 dinara i pruza im tih 30 dinara i kaze im "uzmite, to mi je za jogurt za 5 dana"  Smile

jel pateticno? jel treba da ide peske? ko ga jebe, ko nema para za prevoz neka ne izlazi iz kuce?

to svo sve imali prilike da procitamo na raznim temama...

e nije dragi moji, nego sirotinja nema pare. Nema mamu i tatu da im da pare za provod, kupi komp da bi dosli ovde da ostavljaju zajedljivekomentare jer im je samo svoja usrana bulja bitna.

meni su suze posle nakon ove scene, jer znam da je to realnost sirotinje koje je sve vishe i vishe.
« Poslednja izmena: 21. Apr 2011, 01:37:56 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
LG Nexus 5
Bolje ista nego nista je ok solucija na kratke staze, a u Srbiji je bolje ista nego nista vec 10 godina, to je problem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Nokia C5-00
Citat
e nije dragi moji, nego sirotinja nema pare. Nema mamu i tatu da im da pare za provod, kupi komp da bi dosli ovde da ostavljaju zajedljivekomentare jer im je samo svoja usrana bulja bitna.

Баш тако...
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Tel.Me Your.Number
Zar penzioneri od preko 65 godina ne plaćaju prevoz?

Ko je rekao da sirotinja ima pare? Smile

pa mogu li zene da fizikalisu  Smile

"nesto sa strane"  Smile
Znači ne možete da fizikališete a hoćete da budete ravnopravni sa muškarcima?

Smile

"nesto sa strane":
Nema mamu i tatu da im da pare za provod
« Poslednja izmena: 21. Apr 2011, 01:43:42 od LaserXP »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Jbg, ja dok kupih moj komp radih 2 meseca svaki dan. Zamislite, i za to treba para i mora da se radi Smile

Bolje ista nego nista je ok solucija na kratke staze, a u Srbiji je bolje ista nego nista vec 10 godina, to je problem.
To jeste problem, i to ogroman. Kao sto rekoh, ovaj konkurs je resio mali problem ljudi sa fakultetom ali to im je kratkorocno resenje jer posle godinu dana polazes drzavni i zaposlenja i dalje nemas ali makar "ucis posao" i dobijas praksu
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Ti radis dva meseca svaki dan za komp neko radi isto toliko i vise samo da bi podmirio najosnovnije potrebe, poplacao racune i eventualno jeo...jednom dnevno Smile kakav kompjuter, to je luksuz  Smile Mislim o cemu sad ti pricas, poredis stvari koje ne mogu da se porede...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Pa ne mogu jer je situacija bila drugacija, cisto navedoh kao primer da za sve mora da se radi, ali tako i svako moze da radi nesto ako ne zeli da zivi od vazduha ili na "roditeljskoj sisi"
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 449
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.205
Pa ne mogu jer je situacija bila drugacija, cisto navedoh kao primer da za sve mora da se radi, ali tako i svako moze da radi nesto ako ne zeli da zivi od vazduha ili na "roditeljskoj sisi"

Ma svako može da radi nešto - ali to nešto nije dovoljno. Ti si radi dva meseca za komp - a ko ti je plaćao hranu, gde si živeo za to vreme, ko je plaćao struju, vodu, grejanje... itd... Ne može neko da krene da radi u kafiću za 20000 i da živi od tih para mesec dana - može da plati struju i vodu, da ima da jede prvih nedelju dana - posle toga može da crkne. A posle se čude zašto deca žive kod roditelja do 25-te: PA KAKO da se odvoje ranije?

Ovakva ekonomska situacija je katastrofa koja dovodi do toga da nas za 50 godina neće biti. To što starci od 70 leta nemaju leba da jedu je manji problem, koliko god surovo zvučalo - to što mladi od 20~30 godina ne mogu da počnu svoj život, da se venčavaju, imaju decu - jer nemaju od čega - to je mnogo veći problem  Smile I onda neko kaže da može da se zaradi na građevini ili deleći letke - može, ali za kikiriki i piće petkom uveče, ne za život!
« Poslednja izmena: 21. Apr 2011, 02:20:10 od mslavko82 »
IP sačuvana
social share
Jedina nagrada vrline je vrlina, jedini način da imaš prijatelja je biti prijatelj!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
jao evo poceli su da drze predavanja deca koja su radila dve meseca za komp dok je mama kuvala pasulj i tata placo komunalije  Smile

ne vredi... pa ja sam rekla jos na onoj staroj kurcevoj temi da nama kroje kapu ignorantni likovi, i bez obzira da li su oni na celu drzave ili su obicno "pucanstvo" posle se pitamo sto smo otisli u qrac..

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.