Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 00:02:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 48 49 51 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šutanovac: Srbija u NATO,što da ne  (Pročitano 48270 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Citat
Izvini a na kojim se to vežbama i prezentacijama vojska osramotila??

Na osnovu čega to pričaš? Neverovatno kako su ljudi navikli ovde da iznose "stručne" ocene o svemu, a ni a od argumenta.

Vežbe i prezentacije danas su suštinski iste kakve su bile i osamdesetih i devedesetih, samo se menjaju političari koji sede u VIP loži. T

Što se tiče "NATO kučića", brale osvrni se oko sebe. Svi oko nas su tamo, od Makedonaca, Crnogoraca, Hrvata do Slovenaca i Bosanaca. Logično da će po prirodi stvari i naša vojska da sarađuje sa ostalima oko nas i prati evropske trendove jer drugi uostalom i ne postoje. Ili po tebi treba da ostanu zakucanu u nekom prohujalom vremenu kada su se zaklinjali drugu Titu i partiji?

Što se odežde tiče, ne znam šta imaš protiv pustinjskih uniformi. Naši idu u Čad i Liban, naravno da im trebaju takve uniforme, neće valjda da šetaju tamo u zimzelenim dezenima.  I u JNA je postojala pustinjska uniforma.

A da li je vojska lovačko društvo ili nije, kakva država i ekonomija takva i vojska. To je zlatno pravilo za svako društvo od kada je sveta i veka.

Brate jel ti uvek moras da menjas teze i da mi guras reci u usta?! Da li je moguce da ne mozes normalno da razgovaras...  Smile

Vojska se sramoti na svakoj vezbi, po recima samih vojnika i oficira koji ucestvuju u njima... Ima sasvim dovoljno argumenata za to... Od katastrofalnih gresaka ljudi koji ne smeju da grese, do raspadanja naoruzanja i opreme...

Ne postoje trendovi do NATO trendova?
Kineska, ruska, brazilska, indijska, iranska, i sve druge vojske ovog sveta u stvari nisu u trendu i nesposobne su... Svedska i Austrijska pogotovu...  Smile

NATO je zlocinacka organizacija koja radi po nalogu Amerikanaca... Gazi drzave i narode sa ciljem da zagospodari resursima...
Tu da ti dajem argumente ne zelim... Ko to vidi, vidi... Ko ne vidi blago njemu...

Ko bre spominje Tita i partiju ovde osim tebe... Stalno menjas teze jebote! Prekini!

Citat
Inace, tacno tako, kolki budzet, takva vojska. Kad se ima para odna se kupuju i nove gume a ne krpe stare, ima se vise goriva za vezbe i slicno. Ako nema para, nema muzike

Vojska je imala nekad 70 000 ljudi i manji budzet, pa je nekako branila Srbiju 99. Danas ima 30 000 ljudi, veci budzet, pa nema para za gume za avione, ili da vojnici na vezbi ne nose razlicite slemove u odnosu na uniforme...  Smile

Ne prizeljkujem ja cuda vec racionalno koriscenje para i manje sramote...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Citat
Izvini a na kojim se to vežbama i prezentacijama vojska osramotila??

Na osnovu čega to pričaš? Neverovatno kako su ljudi navikli ovde da iznose "stručne" ocene o svemu, a ni a od argumenta.

Vežbe i prezentacije danas su suštinski iste kakve su bile i osamdesetih i devedesetih, samo se menjaju političari koji sede u VIP loži. T

Što se tiče "NATO kučića", brale osvrni se oko sebe. Svi oko nas su tamo, od Makedonaca, Crnogoraca, Hrvata do Slovenaca i Bosanaca. Logično da će po prirodi stvari i naša vojska da sarađuje sa ostalima oko nas i prati evropske trendove jer drugi uostalom i ne postoje. Ili po tebi treba da ostanu zakucanu u nekom prohujalom vremenu kada su se zaklinjali drugu Titu i partiji?

Što se odežde tiče, ne znam šta imaš protiv pustinjskih uniformi. Naši idu u Čad i Liban, naravno da im trebaju takve uniforme, neće valjda da šetaju tamo u zimzelenim dezenima.  I u JNA je postojala pustinjska uniforma.

A da li je vojska lovačko društvo ili nije, kakva država i ekonomija takva i vojska. To je zlatno pravilo za svako društvo od kada je sveta i veka.

Brate jel ti uvek moras da menjas teze i da mi guras reci u usta?! Da li je moguce da ne mozes normalno da razgovaras...  Smile

Vojska se sramoti na svakoj vezbi, po recima samih vojnika i oficira koji ucestvuju u njima... Ima sasvim dovoljno argumenata za to... Od katastrofalnih gresaka ljudi koji ne smeju da grese, do raspadanja naoruzanja i opreme...

Ne postoje trendovi do NATO trendova?
Kineska, ruska, brazilska, indijska, iranska, i sve druge vojske ovog sveta u stvari nisu u trendu i nesposobne su... Svedska i Austrijska pogotovu...  Smile

NATO je zlocinacka organizacija koja radi po nalogu Amerikanaca... Gazi drzave i narode sa ciljem da zagospodari resursima...
Tu da ti dajem argumente ne zelim... Ko to vidi, vidi... Ko ne vidi blago njemu...

Ko bre spominje Tita i partiju ovde osim tebe... Stalno menjas teze jebote! Prekini!

Citat
Inace, tacno tako, kolki budzet, takva vojska. Kad se ima para odna se kupuju i nove gume a ne krpe stare, ima se vise goriva za vezbe i slicno. Ako nema para, nema muzike

Vojska je imala nekad 70 000 ljudi i manji budzet, pa je nekako branila Srbiju 99. Danas ima 30 000 ljudi, veci budzet, pa nema para za gume za avione, ili da vojnici na vezbi ne nose razlicite slemove u odnosu na uniforme...  Smile

Ne prizeljkujem ja cuda vec racionalno koriscenje para i manje sramote...

Neverovatno, da li ti znaš šta na srpskom jeziku znači reč argumentacija?

Evo ponovo pitam, u čemu se konkretno vojska osramotila? Nisi ništa konkretno napisao osim floskula i opštih mesta o "katastrofalnim greškama" i nekakvom raspadnutom oružju. Navedi barem dve, tri konkretne katastrofalne greške koje ukazuju na navodno loše stanje u vojsci.

Priča o rasparenim šlemovima ti je smešna, danas vojska nosi uglavnom iste, moderne kevlarske šlemove koje ne može da probije revolverski metak što je naučnofantastični napredak u odnosu na devedesete kada je većina koristila one tanke plehane kakve su nosili moj otac i deda.

Gde je tu rasparenost leba ti ako svi nose iste nove i dobre šlemove??

Gde si to čuo leba ti da nema para za gume za avione? To su smešne priče..Pa ova država je izdvojila 25 miliona evra za remont migova, a ti pričaš da nema para za gume..daj molim te, ta priča nema nikakve logike. Ako imaš para da remontuješ cele avione, naravno da imaš i za gume...

Ovu državu bi vojska branila 99te da su imali i samo lukove i strele i koplja i budžet od nula dinara. To ti nije nikakav argument.

Šveđani i Austrijanci brale koriste NATO trendove sve u 16 i to mnogo više nego mi...cela Evropska unija koristi NATO sistem za obuku vojski jer su ovi u tom svetu najstručniji i najbolji. Indija svoju vojsku školuje u Britaniji isto kao i Pakistanci. Svi pričaju engleski, sve procedure britanske, vojne tradicije britanske..

Bilo bi sumanuto da usvajamo kineske trendove u bilo kojoj instituciji države jer Srbija ni u jednom smislu nije slična Kini (ni po političkom uređenju, ni populaciono, ni institucionalno ni kulturološki)...Iranski trendovi bi bilo još gluplji jer kod njih verski vođa ima svoju sopstvenu vojsku..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.17
Moze kineski trend, postrojis milion vojnika i ides u juris, dobro, jedini problem da Kina moze da mobilise vise vojnika no sto Srbija ima stanovnika. Al ajde mozemo iranski trend, pokupimo iljadu budala, zelene trake na celo i uz "Alahuekber" juris pa kom obojci kom opanci, kad tih iljadu izgine, salje se druga iljada i tako do pobede  Smile
A mogao bi i Svedski koncept, samo ih odavno nismo videli da ratuju, to malo otezava stvari  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
LG Nexus 5

Evo ponovo pitam, u čemu se konkretno vojska osramotila? Nisi ništa konkretno napisao osim floskula i opštih mesta o "katastrofalnim greškama" i nekakvom raspadnutom oružju. Navedi barem dve, tri konkretne katastrofalne greške koje ukazuju na navodno loše stanje u vojsci.

Recimo, zbog nedostatka novca, top haubice 152mm na Pasuljanama gadjaju iz umetnih cevi, samo se ispaljuje osnovnim orudjem jedan projektil kao pokazna vezba na pocetku. Dok sam ja bio u vojsci moj divizion je imao 2 gadjanja na pasuljanskim livadama, jedno u decembru, jedno u martu, tako nesto. Sada ni za to nema para. I naravno, stanje u vojsci nije uopste bolje, plate su malo bolje ali je i to ocaj ako se uporedi sa platama komsijskih vojski. Jel ovo dovoljno argumentovano ili imas kontraargument?

Citat
Priča o rasparenim šlemovima ti je smešna, danas vojska nosi uglavnom iste, moderne kevlarske šlemove koje ne može da probije revolverski metak što je naučnofantastični napredak u odnosu na devedesete kada je većina koristila one tanke plehane kakve su nosili moj otac i deda.

Netacno. Jos se nose stari svapski slemovi, odnosno oni JNA. Nisu dobili svi kevlarske slemove. To je isto kao kad bi rekao da u vojsci sada svi furaju puske m21 iako se to planiralo dok sam ja bio u vojsci.

Citat
Šveđani i Austrijanci brale koriste NATO trendove sve u 16 i to mnogo više nego mi...cela Evropska unija koristi NATO sistem za obuku vojski jer su ovi u tom svetu najstručniji i najbolji. Indija svoju vojsku školuje u Britaniji isto kao i Pakistanci. Svi pričaju engleski, sve procedure britanske, vojne tradicije britanske..

Kakve to ima veze? Najstrucniji i najbolji nisu ali su zato najkomercijalizovaniji i zato svi trce tamo na obuku, kao i zbog svojatanja raznih NATO standarda.

Citat
Bilo bi sumanuto da usvajamo kineske trendove u bilo kojoj instituciji države jer Srbija ni u jednom smislu nije slična Kini (ni po političkom uređenju, ni populaciono, ni institucionalno ni kulturološki)...Iranski trendovi bi bilo još gluplji jer kod njih verski vođa ima svoju sopstvenu vojsku..

Bilo bi sumanuto da imamo stav da NATO nema alternativu. Iskljucivost je glupa odlika. Da je SFRJ usla u NATO tamo negde polovinom osamdesetih pa i da kazes, jbg, interes, munje fore, potkopao si pod trbuh komunistickih zemalja, plus sovjeti su u dometu pracke. A zasto mi danas treba da trcimo u NATO, Sutanovac prica naucene tekstove, covek se jednostavno ne razume u materiju. Kao za argument imam to da je poceo da otpusta sve zivo iz vojske da bi posle godinu dana otvarao konkurse jer fali kadrova. Kao sto si rekao, stare je poslao u prevremenu penziju, mladi odavno u Kanadi, e aj sad da lizem to sto sam pljuvao, pa mom komsiji vec 2 puta ponudjeno da se reaktivira. Covek sa 52 oteran bukvalno u penziju, prodao neku zemlju, otvorio sebi firmicu PVC stolarije i ugradjuje kuhinje i dva puta je pisao odgovor: "Zao mi je ali moracu da odbijem vasu velikodusnu ponudu".

Pljujes Slobin kadar, a sada aj cobane vrati se.

Moze kineski trend, postrojis milion vojnika i ides u juris, dobro, jedini problem da Kina moze da mobilise vise vojnika no sto Srbija ima stanovnika. Al ajde mozemo iranski trend, pokupimo iljadu budala, zelene trake na celo i uz "Alahuekber" juris pa kom obojci kom opanci, kad tih iljadu izgine, salje se druga iljada i tako do pobede  Smile
A mogao bi i Svedski koncept, samo ih odavno nismo videli da ratuju, to malo otezava stvari  Smile

Argumentovano, kao i uvek. Smiley
« Poslednja izmena: 09. Mar 2011, 20:29:43 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 9.0.597.107
Citat
Neverovatno, da li ti znaš šta na srpskom jeziku znači reč argumentacija?

Sve vreme ti govorim argumentovano... Jedino ako mi ne verujes i mislis da lazem... Onda jbg...

Citat

Navedeno u vise tema samo se pravis lud... Postao si kao ovaj maradic, esktrem...  Smile

Citat

Gde si ti video da ja pljujem MD slemove... To su trenutno najbolji slemovi na svetu...
Gde si video da hvalim JNA limene?
Ja sam pricao o rasparenim maskama na poslednjoj vezbi gde je jedna jedinica imala nove uniforme sa starom maskom slemova a druga jedinica digitalnu saru na slemu a stare uniforme... To je meni parodija...  Smile

Citat
Gde si to čuo leba ti da nema para za gume za avione? To su smešne priče..Pa ova država je izdvojila 25 miliona evra za remont migova, a ti pričaš da nema para za gume..daj molim te, ta priča nema nikakve logike. Ako imaš para da remontuješ cele avione, naravno da imaš i za gume...

Jel me zajebavas ili stvarno nisi video onu aferu sa izduvanim gumama na avionima?  Smile

Citat

Ccc naveo ti 90 % sveta koji ne prati slepo NATO standarde a ti vrdas...
Svedjani i Austrijacni su svetao primer da mozes da imas jaku vojsku bez ulaska u NATO.. Ne vidim zasto bi mi isli dalje od Partnerstva za mir...

Citat
Ovu državu bi vojska branila 99te da su imali i samo lukove i strele i koplja i budžet od nula dinara. To ti nije nikakav argument.

To nije bio argument za to vec za vasu pricu da sada nema para... A ima sada vise nego 99 kada je bilo mnogo vise aktivnog naoruzanja i vise vojske... Znaci negde se pare lose trose...

IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13

Recimo, zbog nedostatka novca, top haubice 152mm na Pasuljanama gadjaju iz umetnih cevi, samo se ispaljuje osnovnim orudjem jedan projektil kao pokazna vezba na pocetku. Dok sam ja bio u vojsci moj divizion je imao 2 gadjanja na pasuljanskim livadama, jedno u decembru, jedno u martu, tako nesto. Sada ni za to nema para. I naravno, stanje u vojsci nije uopste bolje, plate su malo bolje ali je i to ocaj ako se uporedi sa platama komsijskih vojski. Jel ovo dovoljno argumentovano ili imas kontraargument?

Citat

Netacno. Jos se nose stari svapski slemovi, odnosno oni JNA. Nisu dobili svi kevlarske slemove. To je isto kao kad bi rekao da u vojsci sada svi furaju puske m21 iako se to planiralo dok sam ja bio u vojsci.

Citat

Kakve to ima veze? Najstrucniji i najbolji nisu ali su zato najkomercijalizovaniji i zato svi trce tamo na obuku, kao i zbog svojatanja raznih NATO standarda.

Citat

Bilo bi sumanuto da imamo stav da NATO nema alternativu. Iskljucivost je glupa odlika. Da je SFRJ usla u NATO tamo negde polovinom osamdesetih pa i da kazes, jbg, interes, munje fore, potkopao si pod trbuh komunistickih zemalja, plus sovjeti su u dometu pracke. A zasto mi danas treba da trcimo u NATO, Sutanovac prica naucene tekstove, covek se jednostavno ne razume u materiju. Kao za argument imam to da je poceo da otpusta sve zivo iz vojske da bi posle godinu dana otvarao konkurse jer fali kadrova. Kao sto si rekao, stare je poslao u prevremenu penziju, mladi odavno u Kanadi, e aj sad da lizem to sto sam pljuvao, pa mom komsiji vec 2 puta ponudjeno da se reaktivira. Covek sa 52 oteran bukvalno u penziju, prodao neku zemlju, otvorio sebi firmicu PVC stolarije i ugradjuje kuhinje i dva puta je pisao odgovor: "Zao mi je ali moracu da odbijem vasu velikodusnu ponudu".

Pljujes Slobin kadar, a sada aj cobane vrati se.

Argumentovano, kao i uvek. Smiley

Ma slažem se ja sa tobom da ne treba biti isključiv. Naravno da sve u životu ima alternativu, ali postoje stvari koje su logične i racionalne.

Evo ti primer.

Srbija nema svoj poligon za obuku PVO posada Kubova i Neva, ali Bugari imaju. Dakle, logično je da ćemo sarađivati sa Bugarima (počeli smo prošle godine). Nemamo vazduhoplovnu vojnu akademiju kakva je nekada postojala u Zadru, ali zato Kanađani imaju akademiju u kojoj primaju sve Evropljane iz NATO. Ne štedi se na kerozinu, leti se na ispravnim avionima i u najboljim mogućim uslovima. I svi odreda šalju pilote tamo, od Mađara do Španaca. Jeftinije im je, bolje i dobijaš obučenijeg pilota. A naš će da leti na onom razlupanom Kovinu.

Ili hajde zamisli da tvoj divizion sada ide četiri puta godišnje na bojeva gađanja, zato što postoji zajednički poligon sa drugima  koji je jeftiniji jer svi dele troškove. Šta je u tome loše? Samo može da bude dobro za vojsku. To je danas trend koji je isplativ svima. Em su posade bolje obučene, em uče zajedno i sarađuju, em je jeftinije.

Ako izostanemo iz svega toga..što vreme više prolazi naše zaostajanje će biti vidljivije i veće jer vreme stare slave i poligona od Triglava do Vardara je nepovratno prošlo.

Najlogičnije je da sarađujemo što više i što konkretnije sa srodnim vojskama (a najsrodniji su nam oni koji su bili nekada ta ista JNA) ili Mađari, Česi, Slovaci, Rumuni koji imaju sličnu tehniku i sa onima koji nude besplatno obuku. Ako ti Amerikanci besplatno nude obuku  podoficira, samo bi ludak to mogao da odbije. Ako ti Britanci nude obuku oficira, gde je logika reći ne i trućati o Kinezima i Rusima koji ti ne nude tako nešto...

Treba naučimo da gledamo naš interes i da prestanemo da sanjamo sentimentalne snove u međunarodnim odnosima..od toga nemamo nikakve vajde.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15

Srbija nema svoj poligon za obuku PVO posada Kubova i Neva, ali Bugari imaju. Dakle, logično je da ćemo sarađivati sa Bugarima (počeli smo prošle godine). Nemamo vazduhoplovnu vojnu akademiju kakva je nekada postojala u Zadru, ali zato Kanađani imaju akademiju u kojoj primaju sve Evropljane iz NATO.

nemamo ni avijaciju ni PVO , pa nam takva obuka i ne treba  Smile Smile

osim toga , ko ce to dan napadne kad nas "shtiti" NATO ?  Smile Smile Smile Smile

Citat
Ne štedi se na kerozinu, leti se na ispravnim avionima i u najboljim mogućim uslovima.

reci to porodicama poginulih ...

Citat
Ili hajde zamisli da tvoj divizion sada ide četiri puta godišnje na bojeva gađanja, zato što postoji zajednički poligon sa drugima  koji je jeftiniji jer svi dele troškove. Šta je u tome loše?

recimo shto su ti drugi jedina pretnja koja nam stize iz vazdushnog prostora ?

Citat
Em su posade bolje obučene, em uče zajedno i sarađuju, em je jeftinije.

opasno su dobro obuchene , "profesionalci" promashuju mete gore nego regruti u JNA  Smile

Citat
Ako ti Amerikanci besplatno nude obuku  podoficira, samo bi ludak to mogao da odbije.

amerikanci nude "obuku" podoficira za njihove potrebe , tj za izgradnju kolonijalne vojske chija je svrha da brani rezim od naroda .

Citat
Treba naučimo da gledamo naš interes

nash interes je da vojsku i drzavu shto pre oslobodimo od takvih "eksperata" kakav si ti .  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13

Srbija nema svoj poligon za obuku PVO posada Kubova i Neva, ali Bugari imaju. Dakle, logično je da ćemo sarađivati sa Bugarima (počeli smo prošle godine). Nemamo vazduhoplovnu vojnu akademiju kakva je nekada postojala u Zadru, ali zato Kanađani imaju akademiju u kojoj primaju sve Evropljane iz NATO.

nemamo ni avijaciju ni PVO , pa nam takva obuka i ne treba  Smile Smile

osim toga , ko ce to dan napadne kad nas "shtiti" NATO ?  Smile Smile Smile Smile

Citat
Ne štedi se na kerozinu, leti se na ispravnim avionima i u najboljim mogućim uslovima.

reci to porodicama poginulih ...

Citat
Ili hajde zamisli da tvoj divizion sada ide četiri puta godišnje na bojeva gađanja, zato što postoji zajednički poligon sa drugima  koji je jeftiniji jer svi dele troškove. Šta je u tome loše?

recimo shto su ti drugi jedina pretnja koja nam stize iz vazdushnog prostora ?

Citat
Em su posade bolje obučene, em uče zajedno i sarađuju, em je jeftinije.

opasno su dobro obuchene , "profesionalci" promashuju mete gore nego regruti u JNA  Smile

Citat
Ako ti Amerikanci besplatno nude obuku  podoficira, samo bi ludak to mogao da odbije.

amerikanci nude "obuku" podoficira za njihove potrebe , tj za izgradnju kolonijalne vojske chija je svrha da brani rezim od naroda .

Citat

nash interes je da vojsku i drzavu shto pre oslobodimo od takvih "eksperata" kakav si ti .  Smile

Ja i nemam pretenzije da budem nekakav ekspert za razliku od tebe.

Svoj hleb, svoj čovek, mali privrednik ako si čuo nekad za to pošto većina kojoj pretpostavljam da pripadaš očekuje da im država rešava egzistenciju i servira sve u životu. I stoga znam bolje od tebe šta znači kada neko mlati praznu slamu i priča neke priče o državi a ne polazi od sebe i čime doprinosi da ovom društvu krene na bolje..nego jedino što ume je da "sklanja" neistomišljenike. Tipičan staljinizam.

« Poslednja izmena: 09. Mar 2011, 21:33:50 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
SonyEricsson 
Citat
Citat
nash interes je da vojsku i drzavu shto pre oslobodimo od takvih "eksperata" kakav si ti .
naš interes je da državu što pre oslobodimo od vojske, i one pare uložimo u ekonomiju (ili za plate birokratije  Smile).
pa kad nas neko napadne, svi u partizane. i posle pobede svi dobiju stanove i penzije...hmmm nije loše  Smile
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15

Ja i nemam pretenzije da budem nekakav ekspert za razliku od tebe.

Svoj hleb, svoj čovek, mali privrednik ako si čuo nekad za to

de ,de , znamo chime se bavish i koliko je taj hleb "tvoj" , a koliko imash da zahvalish za njega svojim kompanjonima iz DS  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 48 49 51 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 00:02:56
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.