Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 03:21:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šutanovac: Srbija u NATO,što da ne  (Pročitano 48466 puta)
Svedok stvaranja istorije

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Nokia 3510
Јебига данас ти је прислушкивање америчких званичника и упади на њиховим државним сајтовима исто као кад уђеш у дућан и  истркељишеш милку Smile
IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 5.0
mob
Alcatel 
МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ

Конкурс за НАТО месију
Да ли ми у Србији заправо и не знамо шта је то НАТО

Понављање је мајка знања, тако су нас учили у школи. Изгледа да то вреди док сте живи.Јергосподин Милан Пајевић поручио нам је ових дана како ми у Србији заправо и не знамо шта је то НАТО и да нас око улоге и задатака НАТО-а треба едуковати. Другим речима, да смо НАТО необразовани, и да због наше будућности и страних инвестиција, које заобилазе Србију пошто још нисмо ушли у НАТО, треба стално да учимо о НАТО-у. Познато је да стране инвестиције хрле тамо где је безбедно,а безбедно је тамо где је НАТО. Па су зато Кина и Русија државе са највећим приливом страних инвестиција.

Дакле, одем јa на ту конференцију о Србији, западном Балкану и НАТО-у, конференцију под насловом „Еволуција, солуција, лекције научене, лекције које тек треба научити”. Да видим шта још треба да научим. Има да научимо ми који не знамо. Амбијент за учење „Аеро клуб” у Београду, на столовима обиље пропагандног материјала, организатори Центар за евроатлантске студије и НВО „Фрактал”, конференцију подржали НАТО и Балкански фонд за демократију, а ту је и свеприсутни „Маршал центар” из Немачке. Недостаје само маршалова школа из Кумровца.Занимљив списак учесника, како кажу панелиста, јер имамо панел један, панел два, све до панела пет. Панел два се завршава дебатом о дешавањима у оквиру Београдске недеље безбедности.Нисам знао да постоји и Београдска недеља безбедности.

Како се неки најављени панелисти нису појавили, директорка Центра за евроатлантске студије Јелена Милић одмах ми је предложила да будем панелиста.Била је љубазна, заправо предивна, у елегантној црној сукњи и белој кошуљи могла је да отвори и брифинг у Пентагону, а не „Лекције научене, лекције које тек треба научити”. Скрушено ми је саопштила да ову конференцију о лекцијама и уопште ову нову офанзиву НАТО-а на нас непросвећене нико није финансијски подржао. Жао ми је због тога. Односно није ми јасно како неки у овој земљи лепо живе од безбедности, па чак намеравају и да је извозе, а други који се баве истим послом пате се и морају да организују овакве конференције. Можда објашњење треба потражити у „Заједничкој анализи односа Србије и НАТО”, тексту одштампаном на крају прегледа „Лекције научене, лекције које тек треба научити”. Тамо пише да се „питање суштинских односа Србије и НАТО не може даље одлагати, да међународно непризната војна неутралност Србије, сарадња у оквиру НАТО пројекта Партнерство за мир и развојне фазе заједничке европске безбедносне и одбрамбене политике, која се однедавно спомиње као задовољавајућа мера безбедносних интеграција Србије, ни појединачно ни у комбинацији не представљају безбедносну платформу, да стручна, политичка и шира јавност Србије мора обратити већу пажњу на актуелне теме које су изузетно битне за квалитетно разматрање односа Србије и НАТО, попут процеса припрема НАТО за идући самит који ће се у новембру одржати у Лисабону, а на којем ће се усвојити и нови стратешки концепт НАТО-а”. Дакле, лекција коју тек треба да научимо јесте нови стратешки концепт НАТО-а.

Читам даље материјал конференције где се напада Министарство одбране Србије поводом реформе система безбедности. Дословце пише да ,,комбинација ових околности за последицу има опасну маргинализацију и инструментализацију реформе система безбедности и безбедносне и одбрамбене политике Србије”, да ,,стручњаци процењују да су стратешка документа о безбедносној и одбрамбеној политици Србије, усвојена крајем 2009, иако у њима има позитивних новина, плод лоших компромиса, са доста пропуста и анахроних решења”.

Још једном погледам листу панелиста. Да није међу њима неко од тих стручњака који дају такве оцене? Четири страна амбасадора, публициста из Хрватске, ,,старији истраживач” из Македоније, председавајућа једне НВО са Космета. Недостаје само бивши шеф полицијске станице у Сувој Реци. Јер и он је завршио „Маршал центар”.

О да, ту је био и мој стари познаник Луис Сел, радио је у предвечерје распада СФРЈ као други секретар амбасаде САД у Београду, односно као шеф станице ЦИА за Балкан. Позвао ме је на ручак у пролеће 1991. Лепо смо се испричали о свему. Касније је Сел отишао да буде први секретар амбасаде САД у Москви. Где год је мој познаник службовао, тамо су се државе распале. Сада је професор на Универзитету Мејн. Обрадовао се када ме је видео на конференцији о лекцијама. Нисмо се видели скоро 20 година.

Видео-линк са Џејми Шејом нисам стигао да одгледам. Сетио сам се одмах „Викиликса”. О томе на конференцији нико ни реч.

Мирослав Лазански
објављено: 30.10.2010.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.15
Мас: Срби морају својој деци да објасне да је бомбардовање било исправно
28. октобар 2010. | Написао editor | Категорија Вести

Волфрам Мас

Немачки амбасадор у Србији Волфрам Мас изјавио је на конференцији о НАТО у Београду да Срби морају својој деци да објасне да је бомбардовање било исправно, како она у будућности не би мрзела Атлантску алијансу.

“Морам да критикујем власти у Србији што и саме још увек користе термине попут “НАТО бомбардовања”. Замислите да шетате улицом Кнеза Милоша и да вас ваше дете упита: “Тата, ко је ово урадио?”. Ви ћете му одговорити: “НАТО”. И шта онда очекујете од тог детета да мисли о НАТО? За разлику од тога, ја сам као младић у Немачкој гледао рушевине у мом граду, али ја нисам мрзео оног ко је ту учинио јер је било оних који су могли да ми кажу засшо је то учинио”, изјавио је Мас.

Он је истакао да је, и поред тога, “ова земља много другачија него пре три године, када су хулигани напали моју амбасаду”.

“Било ми је топло око срца када сам видео ДС, СНС, СПС, Г17 и ЛДП на састанку са Гвидом Вестервелеом како сложно изјављују да им је интеграција  у Европску унију приоритет број један. То је фантастичан напредак у односу на пре три године”, истакао је Мас.

Он је инсистирао на томе да су питања ЕУ и НАТО повезана.

“У случају Србије, логично је да прво постане чланица ЕУ, па тек онда на средње и дуже стазе постане чланица НАТО. Логично је да једна чланица ЕУ после одређеног времена постане чланица НАТО. Питање чланства Србије у НАТО није “да ли” него “када”, оценио је немачки амбасадор.

Мас је учествовао на конференцији “Србија, Западни Балкан и НАТО – ка 2020. години” која је окупила водеће про-НАТО снаге у Србији, амбасадоре САД и Немачке и шефа делегације ЕУ у Србији Венсана Дежера.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia 3510
Ако ссмо реформисали војску по угледу на јуначку Швајцарску армију, онда смо превазишли и ткз НАТО - стандарде Smile Smile Smile

Ланчани судар тенкова - повређено 16 војника!

Најмање 16 војника је повређено, од којих су неки задобили тешке повреде, приликом ланчаног судара тенкова на војном тренажном полигону код Берна, саопштила је швајцарска војска.
Узрок и околности ланчаног судара тенкова, за сада, нису познати 
До судара оклопних возила "пирана" дошло је у близини града Бир, 46 километара североисточно од престонице Берна, навео је портпарол војске Данијел Реист, преноси агенција АП.
Четири војника су тешко повређена, док је осталих 12 војника задобило лакше или средње повреде, казао је војни портпарол, не наводећи друге детаље.
Војни истражитељи су отпутовали на место судара, како би испитали узрок несреће и околности под којима се догодила.

То ти је брале војске.  SmileЈедина моја замерка што нису производили гумене тенкове Smile

Извор
« Poslednja izmena: 10. Nov 2010, 12:56:40 od Persona grata »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Alcatel 
Mi imamo vojsku? Nisam čuo to do sada. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia 3510
Па налази се у процесу трансформацијје . А у војном савезу са НГ Охаја чини окосницу безбедносног система северне земљине хемисфере Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2754
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Super su im partneri ....  Smile

Misteriozna rateta koja je juce poletela nicim izazvana bila je bez ikakve sumnje interkontinentalna balisticka , al se iskrivila u toku poletanja i nije dostigla visinu a vec je krenula da pada   Smile Smile Smile ... btw. da nije bilo tako , vec danas bi poceo ww3 ....  Smile....  ustvari vec bi bio zavrsen - a mi ne bismo pisali ... sto i nije neka steta ... .  Smile

Jbt. sta ako ovim neznalicama sutra ovako poleti jos  neka i pogodi Kinu ?  Smile

« Poslednja izmena: 10. Nov 2010, 13:40:58 od G-H-O-S-T »
IP sačuvana
social share
“The quick brown fox jumps over the lazy dog.”

Najsladje se smeje onaj koji prvi puca .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
pa,znao sam-desio se propust,ali,bas veliki,onako-MAMMA MIA propust,i sad se goveda naravno prave luda,jer moraju da odrze sliku da je kod njih sve nepogresivo i savrseno.
pitam se samo kako bi opravdali sve da je pala na neke kuce,a kamoli tek eksplodirala...  Smile
verovatno bi rekli gradjanima da je to u stvari bila ptica...na sta bi ih ovi zacudjeno pogledali,i krenuli da se bune,a na sta bi ovi opet,uz lagano pomeranje sakoa(ispod kog je pistolj) ponovili-ne,to je bila ptica.  Smile    Smile
Jbt. sta ako ovim neznalicama sutra ovako poleti jos  neka i pogodi Kinu ?  Smile
bice-  nismo mi,zeka je.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Alcatel 
Па налази се у процесу трансформацијје . А у војном савезу са НГ Охаја чини окосницу безбедносног система северне земљине хемисфере Smile
Ima nas ko kestenova. Smile
Uostalom najvažnije je da imamo ministra vojnog. Smile
« Poslednja izmena: 10. Nov 2010, 14:48:53 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12

Nece, nije to Bulava da iz deset puta uspe  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 03:21:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.