Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 21:13:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 52 53 55 56 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sukob nauke i religije  (Pročitano 229929 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
Posjetite ovu stranicu ima dosta zanimljivih stvari na ovu temu.

http://us2.harunyahya.com/Detail/T/EDCRFV/productId/827/KUR’ANSKE_MUDZIZE
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
A što se tiče samog Kur"anskog ajeta on je  objašnjenja o tome kako je nastao univerzum, i on je u potpunosti u skladu sa naukom.
Prijatelju,nije Kuran jedini spis gde ima takvih činjenica.Uostalom u Kuran ništa nije precizirano,već se pušta da se tumači,a tumači se uz pomoć asociacije,mogućnosti i pretpostavke.Ima mnogo drugih spisa od pre pet šest hiljada godina napisanog gde su recimo Dogoni iz Afrike imali poznanstvo za sve tri Sirijusa.Sirius A se vidi golim okom.Sirius B se nevidi golim okom već teleskopom,a Sirius C čak ljudima nije ni poznat dok je to pleme znao za te činjenice.
Dogoni su zapadno afrički narod  koji posjeduje vrlo neobično znanje o astronomiji tj. neobično za nas tehnološki „razvijene“ naspram njih. Tijekom posjeta francuskih istraživača šezdesetih godina tom narodu došli su do saznanja o zvijezdama Sirius A, B i C.  Dogoni se ne razlikuju od ostalih plemena po načinu života, za koji bi mi zapadnjaci rekli primitivno. Ti primitivci za nas, posjeduju znanje koje prenose usmenom predajom tisuće godina, a nama to znanje do nedavno nije bilo poznato. Njihov religijski život opčinjen je učenjem o Siriusu B, zvijezdi koja je nevidljiva golim. Sirius A vidljiv je golim okom, postojanje Siriusa B se nagađalo posljednjih stotinjak godina, a dokazano je 1970, a za Sirius C se i dalje nagađa.
Pa gde je astronomsko znanje Sumera,Asteka,Maja itd.Nije Kuran jedini gde se pre više hiljada godina pisalo o naučnim i astronomskim činjenicama.
« Poslednja izmena: 11. Jan 2009, 12:25:50 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
Citat
U Kur'anu se mnozina Mi odnosi na Boga i meleke (andjele)...
Ovo nikako nije ispravno jer, Allah, dž. š., za Sebe koristi i prvo lice množine, 'Mi', a isto tako i prvo lice jednine, 'Ja'. Razlog tome leži u samim odlikama arapskog jezika. U arapskom, a i u nekim drugim jezicima se, prilikom izražavanja poštovanja i veličanstvenosti, ponekad koristi prvo lice množine, 'mi', koja se, zapravo, odnosi na prvo lice jednine, 'ja'. Upravo, kako u našem, tako i u većini ostalih jezika se, iz poštovanja prema sugovorniku, uobičajeno koristi drugo lice množine, 'vi', umjesto drugog lica jednine, 'ti'. I u turskom se nekad koristi množina 'mi', iako se misli na prvo lice jednine 'ja', mada to nije toliko rasprostranjeno kao korištenje množine drugog lica, 'vi'.
 Ovu formulaciju Allah, dž. š., koristi da bi istakao veličanstvenost, uzvišenost, poštovanje. Kur'an je objavljen na arapskom jeziku, te zbog toga nosi odlike i sadržava određene izraze svojstvene arapskom jeziku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
Citat
Ima mnogo drugih spisa od pre pet šest hiljada godina napisanog gde su recimo Dogoni iz Afrike imali poznanstvo za sve tri Sirijusa.Sirius A se vidi golim okom.Sirius B se nevidi golim okom već teleskopom,a Sirius C čak ljudima nije ni poznat dok je to pleme znao za te činjenice.

Ovo samo govori u prilog širenju kosmosa koje istaknuto u Kur"anu ,jer su neke zvijezde, koje to danas nijesu, nekada bile vidljive golim okom jer se nebeska tijela međusobno udaljavaju jedna od reugih, a drugo neke zvijezde su se u međuvremenu ugasile.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49818
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Samsung Galaxy S24
Citat
Ima mnogo drugih spisa od pre pet šest hiljada godina napisanog gde su recimo Dogoni iz Afrike imali poznanstvo za sve tri Sirijusa.Sirius A se vidi golim okom.Sirius B se nevidi golim okom već teleskopom,a Sirius C čak ljudima nije ni poznat dok je to pleme znao za te činjenice.

Ovo samo govori u prilog širenju kosmosa koje istaknuto u Kur"anu ,jer su neke zvijezde, koje to danas nijesu, nekada bile vidljive golim okom jer se nebeska tijela međusobno udaljavaju jedna od reugih, a drugo neke zvijezde su se u međuvremenu ugasile.

kako će nas Allah spasiti kada se ugasi Sunce ??  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Nisi dobro razumeo moj post.Dogoni,imaju saznanja i za Sirius B,koji je crveni div,a ljudskom okomnevidljiv,ali dan danas postoji pošto je udaljen tek oko 8,7 svetlosnih godina.Ono što Dogonima poznato bez teleskopa,ljudi su videli tek kroz teleskop u zadnjim vremenima.A Dogoni imaju saznanje i za Sirius C,koji ljudi još nisu ni otkrili.
Hteo sam da kažem da Muhamed nije jedina osoba koja dobila informacije.I Dogoni kao primitivno pleme imali su tu mogućnost da dobiju takve informacije.Kao što bilo slučaj i sa mnogim drugim narodima kao što su Sumeri,Asteci,Inka,Maje itd.Te informacije dobijali pre oko 6000 godina kada je naša civilizacija bila u pelenama.I te spise od tih naroda sadrže čak više naučnih informacija od Kurana.
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Leo
Pol
Poruke 26
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Nisi dobro razumeo moj post.Dogoni,imaju saznanja i za Sirius B,koji je crveni div,a ljudskom okomnevidljiv,ali dan danas postoji pošto je udaljen tek oko 8,7 svetlosnih godina.Ono što Dogonima poznato bez teleskopa,ljudi su videli tek kroz teleskop u zadnjim vremenima.A Dogoni imaju saznanje i za Sirius C,koji ljudi još nisu ni otkrili.
Hteo sam da kažem da Muhamed nije jedina osoba koja dobila informacije.I Dogoni kao primitivno pleme imali su tu mogućnost da dobiju takve informacije.Kao što bilo slučaj i sa mnogim drugim narodima kao što su Sumeri,Asteci,Inka,Maje itd.Te informacije dobijali pre oko 6000 godina kada je naša civilizacija bila u pelenama.I te spise od tih naroda sadrže čak više naučnih informacija od Kurana.
niko i nevjeruje da je Muhamed jedini dobivao objavu, vec se On navodi kao posljednji poslanik. Poznata su imena tek 30-ak Bozijih poslanika, a vjeruje se da ih je bilo oko 124 000.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Iz kog je to izvora. Ja za tu cifru nisam čuo.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
niko i nevjeruje da je Muhamed jedini dobivao objavu, vec se On navodi kao posljednji poslanik. Poznata su imena tek 30-ak Bozijih poslanika, a vjeruje se da ih je bilo oko 124 000.
Kako može biti zadnji poslanik?A šta je sa poslanicima između Muhameda i Isusa,kod vas Isa?
« Poslednja izmena: 12. Jan 2009, 19:44:19 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Leo
Pol
Poruke 26
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Kako može biti zadnji poslanik?A šta je sa poslanicima između Muhameda i Isusa,kod vas Isa?
A ko je to bio izmedju Isusa i Muhameda? Kolko znam, izmedju Njih nje bilo nikoga (od poslanika).
« Poslednja izmena: 12. Jan 2009, 20:30:24 od libris »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 52 53 55 56 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 21:13:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.